X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z marszu
Odpowiedz

In vitro z marszu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ShikaJika Nowa

Wysłany: 18 grudnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie siostry w nieszczęściu. Jako członkini klubu płodnych inaczej, na jednej z pierwszych wizyt w klinice zaproponowano mi in vitro i w styczniu ruszam z programem rządowym. I z jednej strony, jeśli jest cień nawet szansy na sukces, to idę jak w dym, ale jestem trochę zaskoczona, że od razu wkroczyła ta opcja.
    Mam 36 lat, 4 letnie dziecko(tu poszło bardzo szybko) , ok 1,5 roku nieudanych starań i usunięty lewy jajowód z powodu Wodniaka (drugi drożny) . Mam własne owulacje, AMH 1,9 , miesiączki raczej regularne, ale niski estradiol. Trochę zgłupiałam, że chociaż na próbę jak wyszły te niskie hormony, to ginka nie przepisała mi estrofemu i duphastonu, czy czegoś podobnego, żeby zobaczyć jak organizm zareaguje. Endometrium zwykle dobija do jakiś 8-9 mm. Czy jest tu ktoś, kto podobnie jak ja bez długich przygotowań wskoczył w karuzelę in vitro? Trochę odczuwam podekscytowanie połączone z rozczarowaniem, bo wiem, że dalej już nie ma dla mnie innych rozwiązań, a przy moim wieku i wynikach to szanse są mniejsze niż większe 😔

• Totalnie_pogubiona Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybij! 🤚🏼
    U nas było tak samo.
    Teoretycznie ciąży brak dłużej , bo jakieś 5 lat.
    Ale przed IVF nikt nie zaproponował nam innej drogi.
    Usłyszeliśmy , że szkoda czasu i w miesiąc byliśmy w programie rozpoczynając stymulację.
    Z perspektywy czasu myślę, że bardzo dobrze się stało.
    Nawet in vitro nie dało nam ciąży za pierwszym razem…
    A racja-czas ucieka. 🤯

🧘🏻‍♀️89 & ⛹🏻‍♂️ 81

✅AMH 3,69
    ❌morfologia plemników 0%

💌04.2020r.
    ciąża naturalna🧸
    strata-w 9 tygodniu🥺🩶

🔆 2025r. podejście do I IVF🔆
    📌29.07. start stymulacji
    📌09.08. punkcja
    pobrano 18🥚
    zapłodniono 14🥚
    finalnie mamy 6 ❄️ ❄️ ❄️

🍀01.10 nasz pierwszy transfer
    ❄️FET 3AA
    β-hCG 6dpt 1,57 😣 8dpt 1,15 🥺❌

🧪Podstawowe badania przy okazji sprawdzania bety:
    morfologia ✅ glukoza 73✅
    żelazo 162✅ ferrytyna 80,70✅
    B12 576✅ TSH 1,13✅
    kwas foliowy 37
    D3 66,8✅
    homocysteina 10,2 ❓

🧬KIR Bx ✅ brak 4 kirów implantacyjnych 😶‍🌫️
    Hla-c ✅

🩺 17.11. histeroskopia
    cd138, cd56✅
    histopatologia ✅
  • ShikaJika Nowa

Wysłany: 18 grudnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, że wiedzą co robią i chcą dobrze, ale jednocześnie wiem, że nikomu nie zależy bardziej niż mnie i mezowi.
    Jakby mi jajeczka wyschły jak zasypane w soli, to nikt się nie będzie nade mną litował, tylko jak nie będzie chociaż tych dwóch, to mnie wyproszą z Programu jak di Caprio swoje dziewczyny w ich 25 urodziny 😆
    Nawet nie mam złudzeń, że w 1 procedurze cokolwiek się posunie do przodu, ale pocieszam się, że przynajmniej rząd nie roztrwoni tych pieniędzy na limuzyny , tylko na moje zastrzyki robione cichaczem w toalecie w pracy 🤭

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ