Insemimacja doradzi ktoś
-
Dzień dobry!
Z mężem staramy się o dziecko 6 a w zasadzie idzie 7miesiac
Ile dokładnie nie wiem bo mąż pracuje w delegacji I nie zawsze trafiamy w owulacje
Trafiliśmy dopiero na pewno 2 razy
Byłam u ginekologa w 7dc mówiłam że mam problem z zajsciem w ciaze
Pani ginekolog podeszła bardzo rozsądnie i kazała mi poczekać do lipca - sierpnia i dopiero przyjść i starać się wspolzyc w dni plodne, mąż będzie brał do wakacji wolne
Mam mierzyć temperature i robić testy owulacyjne
Dziś mam 31dc
Cykle 30-32 dniowe
Temperatura od 22 dc 36.6 a dziś 36.8, przed owulacja 36.3
Brak objawow na okres, brak boli piersi jak zawsze po owulacji
Delikatnie boli podbrzusze, bol od wczoraj
Dziś rano test o czulosvi 25 negatywny
Przy szyjace cały czas "wilgotno"
Zawsze przed okresem charatkerystyczny bol obojczyka w tym cyklu go brak, nie mam żadnych objawów czuje się jak w połowie cyklu, nawet ochota na wspolzycie zerowa a przed okresem nie dawałam mężowi spokoju
Temperatura od 10 dni wysoko
Dziś zobaczyłam lekko żółty sluz z kropeczka żywej krwi
Zawsze przed okresem jasnorozowa
Nie chcemy dłużej czekać czy myślicie ze insemimacja może nam pomóc? Jak się przygotować do niej?
Mąż badania nasienia robił są dobre
Czy ktoś się wypowie ? Czy zdecydował się ktoś na insemimacje przed rokiem bezskutecznych starań? -
Staraczka233 wrote:Jak się okazała?
U męża tylko badanie nasienia wyszło ok -
Staraczka, to zależy ile macie lat. Jak po 35 roku to nie ma na co czekać, bo już czasu na leczenie dość mało i spore szanse, że faktycznie coś może być nie tak.
Jak jesteście np. 25 lat lub mniej to myślę, że warto się jeszcze starać naturalnie. 2 cykle starań z trafieniem w owulację to malutko i może być wszystko ok.37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
6 cs z Aromek
1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
2️⃣ IUI marzec
Wyniki ok. -
Po pierwsze czy badałaś drożność?
Jeśli tak to można spróbować stymulacji owulacji tabletkami. Nawet jeśli w teorii masz własną. Stymulacja doustna i podglądanie na usg czy na pewno rośnie i pęka pęcherzyk.96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
Synek na świecie 🌈🩵
-
MoniaB wrote:Staraczka, to zależy ile macie lat. Jak po 35 roku to nie ma na co czekać, bo już czasu na leczenie dość mało i spore szanse, że faktycznie coś może być nie tak.
Jak jesteście np. 25 lat lub mniej to myślę, że warto się jeszcze starać naturalnie. 2 cykle starań z trafieniem w owulację to malutko i może być wszystko ok.
Ja się badam regularnie co rok i wszytsko ok
Ginekolog mi powiedziała, że za dużo szukam problemów u siebie
Ja 23, mąż 28 -
thestorm wrote:Po pierwsze czy badałaś drożność?
Jeśli tak to można spróbować stymulacji owulacji tabletkami. Nawet jeśli w teorii masz własną. Stymulacja doustna i podglądanie na usg czy na pewno rośnie i pęka pęcherzyk.
Ginekolog nie zaproponował ze względu na mój wiek -
Staraczka233 wrote:Ginekolog nie zaproponował ze względu na mój wiek
Byłam rok starsza jak zaczęliśmy starania. Po półrocznych nieudanych staraniach naturalnych miałam zrobić właśnie drożność a mąż nasienie.
Jeśli zależy Ci na ciąży to lepiej najpierw sprawdzić to niż pchać się w inseminacje. Wiek tu nie przeszkadza. Czasem tak jest że jajowód zostaje udrożniony podczas tego badania i zachodzi się w ciążę tuż po nim.96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
Synek na świecie 🌈🩵
-
Staraczka233 wrote:Ja się badam regularnie co rok i wszytsko ok
Ginekolog mi powiedziała, że za dużo szukam problemów u siebie
Ja 23, mąż 28po tym roku staran dopiero zaczęlqbym sie bardziej interesowac tematem. Powodzenia!
👱♀️ 33l👦🏻35l
Starania od 08.2020
- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
- 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
- 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
- 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
- 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
- 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
- 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
- 10.02.2025 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
- 08.03.2025 transfer FET ❌️
(Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)
- 08.04.2025 transfer FET ⏳️ -
Mq1991 wrote:Hej, wtrące sie i ja. Mysle, że jeśli staracie się od pół roku, jesteście bardzo mlodzi (szczególnie Ty) to macie jeszcze czas na pogłębianie diagnostyki. Ja bym się na Twoim miejscu wstrzymała aż minie ten rok starań. Rob testy owulacyjne, bierzcie witaminy (Ty i mąż). To nie jest tak że co miesiąc kobieta może zajść w ciążę, nie wszystkie cykle muszą być owulacyjne lub nie wszystkie komorki dojrzałe i to też jest w porządku. Pamiętaj też komórka jajowa może być zapłodniona przed 12-24 godziny, więc ważne żeby dobrze sie wstrzelić że staraniami
po tym roku staran dopiero zaczęlqbym sie bardziej interesowac tematem. Powodzenia!
Dziękuję za odpowiedź. To samo mówi mi pani ginekolog i każe przyjść w wakacje jeśli nie uda się zajść w ciążę.
Dziś mam 32dc temperatura 36.7
Okresu brak
Byłam dziś na becie bo objawow okresu również brak
18dc test owulacyjny pozytywny 19dc zanik sluzu plodnego i test owulacyjny negatywny jasną kreska 22 dc wzrost temperatury
-
Staraczka233 wrote:Dziękuję za odpowiedź. To samo mówi mi pani ginekolog i każe przyjść w wakacje jeśli nie uda się zajść w ciążę.
Dziś mam 32dc temperatura 36.7
Okresu brak
Byłam dziś na becie bo objawow okresu również brak
18dc test owulacyjny pozytywny 19dc zanik sluzu plodnego i test owulacyjny negatywny jasną kreska 22 dc wzrost temperatury👱♀️ 33l👦🏻35l
Starania od 08.2020
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
thestorm wrote:Byłam rok starsza jak zaczęliśmy starania. Po półrocznych nieudanych staraniach naturalnych miałam zrobić właśnie drożność a mąż nasienie.
Jeśli zależy Ci na ciąży to lepiej najpierw sprawdzić to niż pchać się w inseminacje. Wiek tu nie przeszkadza. Czasem tak jest że jajowód zostaje udrożniony podczas tego badania i zachodzi się w ciążę tuż po nim.
Drożność pewnie będę mieć zaproponowana w wakacje, tak kazała pani ginekolog przyjść jeśli nie uda się zajsc w ciążę do wakacji -
Staraczka233 wrote:Czy jest szansa przy becie 1?👱♀️ 33l👦🏻35l
Starania od 08.2020
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%