INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
aszka wrote:jak sie nie wchłonie to bedzie torbiel i trzeba bedzie dac antykoncepcyjny 1 m-c zeby go zbic. A luteiny Ci nie dał na wchłoniecie? Czasami luteina pomaga.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:alicja, wyniki nie są złe, czemu tak uważasz? Tylko ilość trochę poniżej normy, ale wyniki macie podobne do naszych, gin powiedziała, że do IUI są dobre.
Naturalne poczęcie będzie utrudnione, ale i z 3 razy mniejszą ilością dziewczyny zachodziły, no ale trzeba mieć szczescie... nam nie wyszlo przez 20 cykli. Iui to prosty zabieg, różnie lekarze zlecają robic badania, ja miałam chlamydię, ureoplasmę mycoplasmę i partner również, posiew pochwy i badanie droznosci jajowodów. Partner dodatkowo hiv, anty hbs hcv i cos jeszcze, ale tak jak mówię, każdy lekarz/ klinika ma swoje wymogi, najplepiej zapytaj lekarza
koszt samej iui to 500-750 zł, dodatkowo +/- 2 wizyty na podglądnięcie jajka przed i po, ewentualne leki do stymulacji(ok 100 zł), luteina(grosze)
posiew ok 50 zł
chlamydia/ureo/myco za 1 os ok 50 zł
drożność jajowodów 500 zł ( można na nfz, ale trzeba czekać)
to tak mniej więcej wygląda
Dzięki za odpowiedź
Wystarczy, że na dzień dobry pójdę do mojego gina, pokażę mu wyniki i poproszę o skierowanie na badania poprzedzające IUI? Mojego S. to chyba do urologa po skierowania?
Suplementujemy też witaminy, ale nie wiem, w jakim stopniu są one w stanie poprawić jakość nasienia.
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:my braliśmy- nie pomogły.
Nie wiem, czy na te badanie ostaniecie skierowanie. My robiliśmy prywatnie, ale może dziewczyny będą wiedziały
Spoko, teraz doczytałam, ze to koszt ok. 50 zł od osoby, więc tragedii nie ma. Najgorzej z tą drożnością...
-
ja musiałam mieć aktualną cytologię, posiew i oboje z M wirusologie plus badanie nasienia a koszt IUI z zastrzykiem, monitoringiem i zbiegiem wyszedł 1000 zł
alicjaaaa lubi tę wiadomość
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasyzero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualny
-
alicjaaa moją dr interesowały wszystkie badania jakie miałam do tej pory (przede wszystkim podstawowe hormony, AMH,chlamydia, toksoplasmoza, drożność i badanie nasienia), dodatkowo zleciła wirusologię dla mnie i Tża, cytologię i USG piersi.
Koszty:
badania z wirusologi - 200 zł (ważne 6 m -cy)
2 wizyty z cytologią - 320 zł
inseminacja - 1000 zł
suplement dla męża zalecony na poprawę nasienia - 150 zł
USG piersi - 100 zł
zastrzyk na pęknięcie - 140 zł
To chyba na razie tyle, a no w moim przypadku to jeszcze dochodzi kasa na paliwo bo jeżdżę do innego miasta. Zapomniałam jeszcze zapytać czy za wizytę sprawdzającą czy pęcherzyk pękł też się płaci. Jak było u Was? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyindia wrote:alicjaaa moją dr interesowały wszystkie badania jakie miałam do tej pory (przede wszystkim podstawowe hormony, AMH,chlamydia, toksoplasmoza, drożność i badanie nasienia), dodatkowo zleciła wirusologię dla mnie i Tża, cytologię i USG piersi.
Koszty:
badania z wirusologi - 200 zł (ważne 6 m -cy)
2 wizyty z cytologią - 320 zł
inseminacja - 1000 zł
suplement dla męża zalecony na poprawę nasienia - 150 zł
USG piersi - 100 zł
zastrzyk na pęknięcie - 140 zł
To chyba na razie tyle, a no w moim przypadku to jeszcze dochodzi kasa na paliwo bo jeżdżę do innego miasta. Zapomniałam jeszcze zapytać czy za wizytę sprawdzającą czy pęcherzyk pękł też się płaci. Jak było u Was?tzn w dniu iui sprawzali czy na pewno nie pękł to nie placilam i dzis spr czy pękł to placilam bo to osobna wizyta
-
Zastrzyk na pęknięcie 140zł????
Chyba trochę przeginają...pregnyl kosztuje 10zł... -
Właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam się zapisać na USG zobaczyć, czy pęcherzyk pękł...;/ Myślicie, że w piątek będzie już wiadomo? Dzisiaj miałam pregnyl...
-
nick nieaktualny