X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jak sie nie wchłonie to bedzie torbiel i trzeba bedzie dac antykoncepcyjny 1 m-c zeby go zbic. A luteiny Ci nie dał na wchłoniecie? Czasami luteina pomaga.
    Właśnie nie mówili nic ze mam brać luteine. Jak myślisz może poczekam jeszcze ze 3 dni i zacznę wywoływać okres lutka? 3

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych badań miałam jeszcze mniej wiec nie odczulam nawet specjalnie tego badania. Idziesz do kliniki gdzie chcesz robić iui i cala w tym filozofia:-) lekarz dalej zleci badania leki i wyznaczy termin iui.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A był temat żywotnoś i plemników. Rozmawiałam o tym z lekarzem. Normalnie żyją do 5 dni.
    Po preparatyce na pewno 48 godz, do 72 godz, ale raczej 48.

sylwiaśta159, india lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunka- bardzo przydatna wiadomość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Właśnie nie mówili nic ze mam brać luteine. Jak myślisz może poczekam jeszcze ze 3 dni i zacznę wywoływać okres lutka? 3
    bierz moze pomoze wchłonac pecherzyk.

Mimi86 lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    alicja, wyniki nie są złe, czemu tak uważasz? Tylko ilość trochę poniżej normy, ale wyniki macie podobne do naszych, gin powiedziała, że do IUI są dobre.
    Naturalne poczęcie będzie utrudnione, ale i z 3 razy mniejszą ilością dziewczyny zachodziły, no ale trzeba mieć szczescie... nam nie wyszlo przez 20 cykli. Iui to prosty zabieg, różnie lekarze zlecają robic badania, ja miałam chlamydię, ureoplasmę mycoplasmę i partner również, posiew pochwy i badanie droznosci jajowodów. Partner dodatkowo hiv, anty hbs hcv i cos jeszcze, ale tak jak mówię, każdy lekarz/ klinika ma swoje wymogi, najplepiej zapytaj lekarza :)

koszt samej iui to 500-750 zł, dodatkowo +/- 2 wizyty na podglądnięcie jajka przed i po, ewentualne leki do stymulacji(ok 100 zł), luteina(grosze)

posiew ok 50 zł
    chlamydia/ureo/myco za 1 os ok 50 zł
    drożność jajowodów 500 zł ( można na nfz, ale trzeba czekać)

to tak mniej więcej wygląda :)

Dzięki za odpowiedź :)
    Wystarczy, że na dzień dobry pójdę do mojego gina, pokażę mu wyniki i poproszę o skierowanie na badania poprzedzające IUI? Mojego S. to chyba do urologa po skierowania?
    Suplementujemy też witaminy, ale nie wiem, w jakim stopniu są one w stanie poprawić jakość nasienia.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my braliśmy- nie pomogły.

Nie wiem, czy na te badanie ostaniecie skierowanie. My robiliśmy prywatnie, ale może dziewczyny będą wiedziały ;)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    my braliśmy- nie pomogły.

Nie wiem, czy na te badanie ostaniecie skierowanie. My robiliśmy prywatnie, ale może dziewczyny będą wiedziały ;)

Spoko, teraz doczytałam, ze to koszt ok. 50 zł od osoby, więc tragedii nie ma. Najgorzej z tą drożnością...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wiadomości o żywotności z pierwszej ręki:)

Ze skierowaniem nie wiem jak jest. My też prywatnie. Poszłam do gina, zarządził kilka badan i od 2dc clo, potem usg i iui. I tyle.

alicjaaaa, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • taśta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musiałam mieć aktualną cytologię, posiew i oboje z M wirusologie plus badanie nasienia a koszt IUI z zastrzykiem, monitoringiem i zbiegiem wyszedł 1000 zł

alicjaaaa lubi tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa o zastrzyku zapomniałam :)

lunka- takie info właśnie lubie :)))

• india Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa moją dr interesowały wszystkie badania jakie miałam do tej pory (przede wszystkim podstawowe hormony, AMH,chlamydia, toksoplasmoza, drożność i badanie nasienia), dodatkowo zleciła wirusologię dla mnie i Tża, cytologię i USG piersi.

Koszty:
    badania z wirusologi - 200 zł (ważne 6 m -cy)
    2 wizyty z cytologią - 320 zł
    inseminacja - 1000 zł
    suplement dla męża zalecony na poprawę nasienia - 150 zł
    USG piersi - 100 zł
    zastrzyk na pęknięcie - 140 zł

To chyba na razie tyle, a no w moim przypadku to jeszcze dochodzi kasa na paliwo bo jeżdżę do innego miasta. Zapomniałam jeszcze zapytać czy za wizytę sprawdzającą czy pęcherzyk pękł też się płaci. Jak było u Was?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co ja wyhoduję na tej lamettcie ;) 2 by się przydały pęchole :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    alicjaaa moją dr interesowały wszystkie badania jakie miałam do tej pory (przede wszystkim podstawowe hormony, AMH,chlamydia, toksoplasmoza, drożność i badanie nasienia), dodatkowo zleciła wirusologię dla mnie i Tża, cytologię i USG piersi.

Koszty:
    badania z wirusologi - 200 zł (ważne 6 m -cy)
    2 wizyty z cytologią - 320 zł
    inseminacja - 1000 zł
    suplement dla męża zalecony na poprawę nasienia - 150 zł
    USG piersi - 100 zł
    zastrzyk na pęknięcie - 140 zł

To chyba na razie tyle, a no w moim przypadku to jeszcze dochodzi kasa na paliwo bo jeżdżę do innego miasta. Zapomniałam jeszcze zapytać czy za wizytę sprawdzającą czy pęcherzyk pękł też się płaci. Jak było u Was?
    ja płaciłam ;) tzn w dniu iui sprawzali czy na pewno nie pękł to nie placilam i dzis spr czy pękł to placilam bo to osobna wizyta ;)

• india Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ja płaciłam ;) tzn w dniu iui sprawzali czy na pewno nie pękł to nie placilam i dzis spr czy pękł to placilam bo to osobna wizyta ;)

Masakra, zbankrutuję jak tak dalej pójdzie

ug378ribe4qdpu6z.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk na pęknięcie 140zł????
    Chyba trochę przeginają...pregnyl kosztuje 10zł...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam się zapisać na USG zobaczyć, czy pęcherzyk pękł...;/ Myślicie, że w piątek będzie już wiadomo? Dzisiaj miałam pregnyl...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że tak migotko :)

ja za ovitrelle 110 płaciłam.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cenowo za podejście wychodzi tez ok 1000zl. Badania ważne 6mcy ale majątku nie kosztowały. Nasienie badanie rozszerzone ok 200zl hiv kila itd chłopa ok 120zl. Cytologie miałam ważna. Mi nic nie kazali badać.

iv09i09katk65tr1.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka na mnie niestety Pregnyl działa sporadycznie, a Ovitrelle droższy, ale na razie po nim było ok. U mnie cena od 130 - 180 zł. Choć dziś nie dostałam w żadnej aptece i tylko jedna postara się na jutro go ściągnąć właśnie za 140zł

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ