inseminacja 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzix88 wrote:Jeden pecherzyk ale dorodny 23 mm endometrium 11 mm maz o 13 oddaje nasienie i o 15.20 zabieg
No to rozpoczynamy od dzis razem oczekiwanie ja juz po zabiegu. A mowil cos lekarz skad taki estradiol skoro jeden pecherzyk dojrzaly?
Ja jutro ide jeszcze na usg sprawdzic czy peklo jak nie to juz wiadomo, ze kicha bo lekarz powiedzial ze doba na przeżycie to max dla naszego nasienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 13:50
pi84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzix88 wrote:po inseminacji juz w domu. odbyła sie ale malo brakowalo a by nas zdyskwalifikowali bo maz ma duzo gorsze nasienie jak w kwietniu zeszlego roku. testuje 9 sierpnia
U mnie biora pod uwage tylko ilosc i ruchliwosc bo tylko takie parametry badaja przed preparatyka, ale nie wiem jakie sa minimalne wartosci. A jak u Was? -
nick nieaktualnyvaola86 wrote:U mnie biora pod uwage tylko ilosc i ruchliwosc bo tylko takie parametry badaja przed preparatyka, ale nie wiem jakie sa minimalne wartosci. A jak u Was?
vaola86 to sa wyniki jakie dzis klinika wykonala
jestem zalamana nimi bo wiej jakie maz mial 1,5 roku temu zaraz tez wrzuce fote
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/578d0a5444c5.jpg
wiem ze dla nich wazna byla miedzy innymi liczba plemników o ruchu typu A+B i mowił że ponizej 1 mln dyskwalifikuje a maz mial 1,7Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 19:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzix88 wrote:vaola86 to sa wyniki jakie dzis klinika wykonala
jestem zalamana nimi bo wiej jakie maz mial 1,5 roku temu zaraz tez wrzuce fote
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/578d0a5444c5.jpg
wiem ze dla nich wazna byla miedzy innymi liczba plemników o ruchu typu A+B i mowił że ponizej 1 mln dyskwalifikuje a maz mial 1,7
W szoku jestem, ze tyle parametrow macie badane przed IUI. U mnie nawet nie wiem jakie nasienie zostalo mi padane, w sumie to bezsensu . U Was najbardziej poleciala ilosc, ale u nas tez skacze ten parametr, raz jest wiecej a raz mniej, ale ruchliwosc maz ma dobra, powyzej normy. Zastanawia mnie tylko ta preparatyka bo z tego co widze to u was ta ruchliwosc poprawila sie tylko o pare procent, myslalam ze po tym calym procesie jest duzo wieksza poprawa a nie tylko kilku procentowa. Ciekawe jak to jest u nas skoro moj M ma A+B tylko 19%, niestety juz sie nie dowiem
Maz bierze jakies suplementy? Byl u jakiegos lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 20:20
-
nick nieaktualnyvaola86 wrote:W szoku jestem, ze tyle parametrow macie badane przed IUI. U mnie nawet nie wiem jakie nasienie zostalo mi padane, w sumie to bezsensu . U Was najbardziej poleciala ilosc, ale u nas tez skacze ten parametr, raz jest wiecej a raz mniej, ale ruchliwosc maz ma dobra, powyzej normy. Zastanawia mnie tylko ta preparatyka bo z tego co widze to u was ta ruchliwosc poprawila sie tylko o pare procent, myslalam ze po tym calym procesie jest duzo wieksza poprawa a nie tylko kilku procentowa. Ciekawe jak to jest u nas skoro moj M ma A+B tylko 19%, niestety juz sie nie dowiem
Maz bierze jakies suplementy? Byl u jakiegos lekarza?
nie nie bierze nic
ale czy u jakiego lekarza byl? bo nie rozumiem te wyniki tylko gin ogladal i narazie kazal nic nie brac i nie badac wiecej do ewentualnie kolejnej inseminacji jesli ta sie nie powiedzie. jak wtedy wyniki sie nie poprawia bedziemy myslec wtedy z lekarzem co dalej -
nick nieaktualnyMadzix88 wrote:nie nie bierze nic
ale czy u jakiego lekarza byl? bo nie rozumiem te wyniki tylko gin ogladal i narazie kazal nic nie brac i nie badac wiecej do ewentualnie kolejnej inseminacji jesli ta sie nie powiedzie. jak wtedy wyniki sie nie poprawia bedziemy myslec wtedy z lekarzem co dalej
Moj byl u androloga i urologa , robil dodatkowe badania typu fragmentacja, test MAR, posiew. Poki co bierze rozne witaminy, na razie nie ma spektakularnych efektow, ale niedlugo bedzie powtarzal badania po kuracji Profertilem. -
nick nieaktualnyvaola86 wrote:Moj byl u androloga i urologa , robil dodatkowe badania typu fragmentacja, test MAR, posiew. Poki co bierze rozne witaminy, na razie nie ma spektakularnych efektow, ale niedlugo bedzie powtarzal badania po kuracji Profertilem.
narazie nie byl nigdzie tak jak pisalam przy kolejnym podejsciu do IUI jak wyniki sie nie poprawia moj gin pokierujge do dalej na badania. mowil ze jest szansa ze to tez jednorazowa akcja pogorszenia bo tez tak sie zdarzalo ale cos nie wydaje mi sie bo ph jest u niego wysokie nasienia...no nic wystarczy jeden silny zolniezyk i wierze gleboko ze taki sie znajdzie i gdzies tam teraz wedruje u mnie
trzymam kciuki aby u was sie poprawilo! -
nick nieaktualnyMadzix88 wrote:narazie nie byl nigdzie tak jak pisalam przy kolejnym podejsciu do IUI jak wyniki sie nie poprawia moj gin pokierujge do dalej na badania. mowil ze jest szansa ze to tez jednorazowa akcja pogorszenia bo tez tak sie zdarzalo ale cos nie wydaje mi sie bo ph jest u niego wysokie nasienia...no nic wystarczy jeden silny zolniezyk i wierze gleboko ze taki sie znajdzie i gdzies tam teraz wedruje u mnie
trzymam kciuki aby u was sie poprawilo!
Dokladnie wazne aby ten pecherzyk dzis nam pekl i byla owu i moze jakis jeden mocny sie znajdzie moze jakis stan zapalny sie wkradl skoro ph podwyzszone a witaminy mimo wszystko wdrozylabym. Nie zaszkodzi brac a moze zawsze cos poprawi.
-
Jesli chodzi o nasienie- moj bral Androvit i L-Karnityne. Ponadto zakaz przegrzewania jaderek- zakaz sauny,trzymania laptopa i kota na kolanach. I wcinal (sam bo lubi) pestki dyni w ilosciach duzych A, i najgorsze wyniki mial..jak duzo biegal. Niestety troche sie poswiecil bo mu powiedzialam, ze przemecza organizm i stad slabe zolnierze,wiec przestal..i od pierwszych badan,bardzo slabych, parametry poszly troche w gore-szczegolnie ilość (nawet sporo lepiej bylo), ale rozwniez i ciut morf.i ciut ruchliwosc. Zloty strzal sie udal przy parametrach 9 mln/ml i ruch A+B 52%, a na IUI podali mi 0,3 ml nasienia, mam nadzieje M. I moja beta przedwczoraj 2496, wczoraj widzielismy pecherzyk ciazowy teraz za 2 tyg kolejne usg, najwazniejsze- czy jest zarodek i czy mu serduszko bije.. Spokojne mce sie przydadza, dzieki Klara! Caly czas kibicuję, ze kolejne mce wam tez przyniosa szczescie.
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzix88 wrote:Dzień dobry :* ja po IUI czuje się dobrze trochę czuje brzuch A tak nic nie boli nie plamie.
U mnie troszkę śluz zabarwiony i dalej plodny wiec nie wiem czy owulacja byla czy jeszcze nie. Dzis o 17,40 ide na usg jak sie okaze, ze nie popekalo to sie wkurze i chyba stwierdze, ze to IUI to strata pieniedzy. -
Witajcie, ja też już po IUI. Mam brać od jutra luteinę, ale chyba poczekam do niedzieli, a przez 2 dni poprawimy naturalnie. Raczej nie zaszkodzi, prawda?12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
nick nieaktualnyvaola86 wrote:U mnie troszkę śluz zabarwiony i dalej plodny wiec nie wiem czy owulacja byla czy jeszcze nie. Dzis o 17,40 ide na usg jak sie okaze, ze nie popekalo to sie wkurze i chyba stwierdze, ze to IUI to strata pieniedzy.
Mi nie kazał przychodzić na usg. Dopiero test man 9 zrobić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzix88 wrote:Nie nic
Aha bo ja biore duphaston przez 10 dni, ale dopiero po potwierdzonej owulacji wiec jezeli dzis nie bedzie pecherzyka to od jutra a jak bedzie to od niedzieli. Jezeli pecherzyk bedzie to dzis pewnie bedziemy porpawiac chociaz z nasieniem meza to juz raczej slaba poprawka.
Niestety nasienie po preparatyce podobno nie jest juz w stanie tyle przeczekac w macicy ile w naturalnych warunkach.