X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Kika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to kawał pęcherzyka miałaś 😄 Moja udana była na 23mm 🙂
    Inusia u nas rozszerzone badania nasienia były jeszcze przed pierwszą IUI. Robiliśmy MSOME i SDC. Także moim zdaniem im więcej badań, tym lepszy dobór metody leczenia. Pewnie dr doradzi Wam co robić. Dziś spróbuj jak najmniej o tym myśleć (choć wiem, że ciężko), może do winka jakiś film np na Netfliksie 😉?

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Aga to kawał pęcherzyka miałaś 😄 Moja udana była na 23mm 🙂
    Inusia u nas rozszerzone badania nasienia były jeszcze przed pierwszą IUI. Robiliśmy MSOME i SDC. Także moim zdaniem im więcej badań, tym lepszy dobór metody leczenia. Pewnie dr doradzi Wam co robić. Dziś spróbuj jak najmniej o tym myśleć (choć wiem, że ciężko), może do winka jakiś film np na Netfliksie 😉?
    A jaki udany dzieciak :)

Kika lubi tę wiadomość

• Żółwik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia224 wrote:
    Nie wiem jutro będę próbowała się dodzwonić do kliniki do mojej dr. I dowiedzieć się co mamy robić💁‍♀️
    Moja dr mowila żeby narazie nie robić tych badan mojemu Rozszezonych nasienia , a babeczka która robiła mi iui (inna dr. Bo mojej nie było akurat )
    Mowila żeby zrovic teraz badania jak nie wyjdzie dzidzia bo słabe nasienie miał w dniu iui jak na złość . I teraz nie wiadomo kogo słuchać . Jak na razie muszę oczyścić łeb 😌

Jeśli straciłas zaufanie do lekarza,to pomyslałabym nad zmiana. Konsultacja u innego nigdy nie zaszkodzi.
    Jak słabe nasienie to sprobujcie tez jakies naturalne sposoby moze nie pomoga ale nie zaszkodza :)

Ja jestem po zabiegu:) Teraz byla 18 mln i ruch postępowy 65%. Pecherzyk pekł. Wieczorem było "dopchanie". Jem ochrzy brazyliskie, morele i ananasa. Na wieczor robie aspiryne. Wczoraj pojawiła sie krew, ale lekarz miał problem z cewnikiem bo az za pomoca usg wkładał. Ja bałam się ze sie zesikam :P Mam nadzieje, że tym razem nam wyjdzie :) Przeprowadzał inny lekarz niz moj. Wg niego mam oszczedny tryb zycia, nie kapac sie w goracej wodze (najwieksze utrudnienie), zadnych intensywnych cwiczen, jedynie spacer , rower ( ale z umiarem), zadnych ciezkich prac domowych, ale tez mam nie zalegac na kanapie :) Czy wy tez tak macie? Przy pierwszej nikt mi nie mowił takich rzeczy.

przede mna była dziewczyna, która okazało się ze maja słabe nasienie i miała zdecydowac czy podchodzi do iui czy nie. Zdecydowała, że nie podejdzie. Płakała bardzo i zawołali psychologa do niej.

Abilify05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia224 wrote:
    Nie wiem jutro będę próbowała się dodzwonić do kliniki do mojej dr. I dowiedzieć się co mamy robić💁‍♀️
    Moja dr mowila żeby narazie nie robić tych badan mojemu Rozszezonych nasienia , a babeczka która robiła mi iui (inna dr. Bo mojej nie było akurat )
    Mowila żeby zrovic teraz badania jak nie wyjdzie dzidzia bo słabe nasienie miał w dniu iui jak na złość . I teraz nie wiadomo kogo słuchać . Jak na razie muszę oczyścić łeb 😌
    Powiem Ci tak. Ja na Twoim miejscu bym zrobiła te badania. Nik Cię za to nie zlinczuje, że mąż zrobił badania a lekarz nie kazał.
    Tez wiele badań robiłam sobie na własną rękę i nie czekałam na skinienie głowy lekarza. Sama robiłam sobie ANA i nawet wyniku nie pokazywałam bo wyszlo ok. Ale przynajmniej mam jedno zmartwienie mniej. A tu się naczytałam, że wiele z was ma z tym problem i też się obawiałam, że może mnie to dotyczy. A teraz jestem spokojniejsza bo wiem że przeciwciał przeciwplemnikowych nie produkuje.
    Ostatnio mój sobie sam oznaczył testosteron, tak z ciekawości. Mimo że ma niewiele włosów na głowie i wysokie libido wyszło w dolnej granicy.
    Pokazałam swojemu gin-endo i powiedział że na taki testosteron mężczyźni biorą polowke clo i jemu też włączymy.
    Będziesz mieć spokojniejsza głowę jeśli wyjdzie ok. Jeśli nie to włączycie leczenie i też będziesz spokojniejsza mimo wszystko.
    Ale to moje zdanie 🙂
    Jeżeli coś budzi Twoja wątpliwość to sprawdź to. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 09:14

• xannax Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia224 to na zdrówko ! należy Ci się :) <3
    Kiara1192 - zdrówka , zdrówka ! Trzymaj się kochana , dasz rade :* a serduszko ... ohh to cudowne uczucie <3

Starania od 09.2018
    Ona 29lat
    Wyniki w normie
    On 32 lata
    6% plemników prawidłowej budowy

11.2019 HSG
    28.05. 9 tc - serduszko przestało
    bić ;(
    09.11.2020 1 IUI - nieudana :(
    05.12.2020 2 IUI - nieudana :(
    31.12.2020 3 IUI ?

Czekając na cud <3
  • Pambi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dpo IUI/ 13 dni po pregnyl 10 000 j.m

musiałam troszkę przyciemnić zdjęcie, żebyście widziały.
    ciężko mi było uchwycić w telefonie. Cień wyszedł "o czasie" :)
    + dziś jednorazowo różowa plamka na papierze.

co Wy na to?
    https://zapodaj.net/20ec100c81530.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 09:28

xannax, Abilify05, Kiara1992., Annn90 lubią tę wiadomość

🛫Starania od kwiecień 2018
    Invimed Wrocław
    👧Ona 28 On👦 38
    Główny problem-czynniki męskie, słabe nasienie
    Sono Hsg- oba drożne
    3 x IUI- nieudane
    sierpień 2021: In Vitro💉
    Pobrano 20 pęcherzyków z czego 13 dojrzałych, 11 się zapłodniło
    🍀Transfer świeży 3dniowca 1 klasy
    👩‍🔬 Beta 14.09 <0,1
    ❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 5BB

🍁Listopad 2021 #podejście 2
    ⚠️MTHFR 1286A>C heterozygota
    📝cykl sztuczny, progesteron <0,20, endometrium 12
    🍀Criotransfer blastki 4AA ❄️ +embryo glue
    👩‍🔬Beta <0,2
    💊1/2 medrol, 3x1 estrofem, 1x1 acard, 3x1 duphaston, 3x1 prg besis, 2x2 UTROGESTAN 1x 2amp jednorazowo prolutex, 💉neoparin
    Pozostały ❄️❄️ 4AB, 5BB

🛷Luty 2022 #podejscie 3
    Criotransfer blastki 5BB❄️+ embryo glue
    👩‍🔬Beta <0,2
    💊1/2 medrol, 3x1 estrofem, 1x1 acard, 3x1 duphaston, 3x1 prg besis, 2x2 UTROGESTAN 1x 2amp, wlew atosiban, Accofil, jednorazowo prolutex, 💉neoparin
    Pozostała❄️ 4AB
  • Pambi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółwik wrote:
    Jeśli straciłas zaufanie do lekarza,to pomyslałabym nad zmiana. Konsultacja u innego nigdy nie zaszkodzi.
    Jak słabe nasienie to sprobujcie tez jakies naturalne sposoby moze nie pomoga ale nie zaszkodza :)

Ja jestem po zabiegu:) Teraz byla 18 mln i ruch postępowy 65%. Pecherzyk pekł. Wieczorem było "dopchanie". Jem ochrzy brazyliskie, morele i ananasa. Na wieczor robie aspiryne. Wczoraj pojawiła sie krew, ale lekarz miał problem z cewnikiem bo az za pomoca usg wkładał. Ja bałam się ze sie zesikam :P Mam nadzieje, że tym razem nam wyjdzie :) Przeprowadzał inny lekarz niz moj. Wg niego mam oszczedny tryb zycia, nie kapac sie w goracej wodze (najwieksze utrudnienie), zadnych intensywnych cwiczen, jedynie spacer , rower ( ale z umiarem), zadnych ciezkich prac domowych, ale tez mam nie zalegac na kanapie :) Czy wy tez tak macie? Przy pierwszej nikt mi nie mowił takich rzeczy.

przede mna była dziewczyna, która okazało się ze maja słabe nasienie i miała zdecydowac czy podchodzi do iui czy nie. Zdecydowała, że nie podejdzie. Płakała bardzo i zawołali psychologa do niej.
    18 mln, bardzo ładnie!
    Odnośnie pęcherza- ja podczas pierwszej IUI trzymałam 3h, bo taki poślizg był w klinice i już ledwo co chodziłam, na co mój lekarz mówi- "A przecież ja nie kazałem przychodzić z pełnym pęcherzem" :D Ale zauważyłam, że na pełnym sama inseminacja, absolutnie mnie nie bolała, a przy drugiej, byłam już cwana i przed zabiegiem poszłam do toalety i tu już muszę przyznać, że sam zabieg- wpuszczanie materiału męża, bolało, takie rozpieranie, jak podczas hsg. Doczytałam, że właśnie pełny pęcherz niweluje to, a przy pustym, efekt rozpierania.

Invimed Wrocław
    👧Ona 28 On👦 38
    Sono Hsg- oba drożne
    3 x IUI- nieudane
    👩‍🔬 Beta 14.09 <0,1
    ❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 5BB

👩‍🔬Beta <0,2
    💊1/2 medrol, 3x1 estrofem, 1x1 acard, 3x1 duphaston, 3x1 prg besis, 2x2 UTROGESTAN 1x 2amp jednorazowo prolutex, 💉neoparin
    Pozostały ❄️❄️ 4AB, 5BB

🛷Luty 2022 #podejscie 3
    👩‍🔬Beta <0,2
    💊1/2 medrol, 3x1 estrofem, 1x1 acard, 3x1 duphaston, 3x1 prg besis, 2x2 UTROGESTAN 1x 2amp, wlew atosiban, Accofil, jednorazowo prolutex, 💉neoparin
    Pozostała❄️ 4AB
  • xannax Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pambi wrote:
    11 dpo IUI/ 13 dni po pregnyl 10 000 j.m

musiałam troszkę przyciemnić zdjęcie, żebyście widziały.
    ciężko mi było uchwycić w telefonie. Cień wyszedł "o czasie" :)
    + dziś jednorazowo różowa plamka na papierze.

co Wy na to?
    https://zapodaj.net/20ec100c81530.jpg.html
    Coś tam się chyba kluje <3

Pambi lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    Ona 29lat
    Wyniki w normie
    On 32 lata

11.2019 HSG
    bić ;(
    31.12.2020 3 IUI ?

Czekając na cud <3
  • Pambi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia224 wrote:
    Absolutnie nie zaszkodzi a pomoże!
    Mój mąż miał rozszerzone badanie, po czym zleconą wizytę u androloga i badanie ręczne- mówi, że to najgorsze co go w życiu spotkało haha!
    W każdym razie, kazał się tylko faszerować fertilmanem i to by było na tyle, bo stwierdził że słaba morfo to od stylu życia, pracy, stresu....
    a póki co efekty jakie są najskuteczniejsze, to przede wszystkich przez IUI wykluczamy całkowicie alko na minimum 2 tyg! i za każdym razem wyniki coraz to lepsze. Powodzenia!

Invimed Wrocław
    👧Ona 28 On👦 38
    Sono Hsg- oba drożne
    3 x IUI- nieudane
    👩‍🔬 Beta 14.09 <0,1
    ❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 5BB

👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostały ❄️❄️ 4AB, 5BB

🛷Luty 2022 #podejscie 3
    👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostała❄️ 4AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już drugi miesiąc nie widzę u siebie śluzu plodnego,czy mogę nie mieć owulacji mimo regularnych cykli?

• Pambi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka86 wrote:
    Dziewczyny już drugi miesiąc nie widzę u siebie śluzu plodnego,czy mogę nie mieć owulacji mimo regularnych cykli?
    Oczywiście! Jeśli śluz jest u CIebie znikomy, bierz olej z wiesiołka od 1 dnia cyklu do owulacji.

Invimed Wrocław
    👧Ona 28 On👦 38
    Sono Hsg- oba drożne
    3 x IUI- nieudane
    👩‍🔬 Beta 14.09 <0,1
    ❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 5BB

👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostały ❄️❄️ 4AB, 5BB

🛷Luty 2022 #podejscie 3
    👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostała❄️ 4AB
  • Pambi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xannax wrote:
    Coś tam się chyba kluje <3
    Xannax, bardzo bym chciała! Ale sama muszę się przyglądać, żeby widzień ten cień, cienia. Ehh nic mi nie pozostało jak czekanie. W czwartek beta. Ze względu an covid- czas oczekiwania, 1 dzień roboczy. Głowa wariuje- dziś miałam sen, że mój dyrektor dowiedział się o tym, że jestem w ciąży bo zostawiłam w biurze puste opakowanie po teście :D A drugiej części, karmiłam niemowlaka, tylko nie wiedziałam jak się za to zabrać, bo ta ciąża tak szybko mi zleciała. Bania!

xannax lubi tę wiadomość

Invimed Wrocław
    👧Ona 28 On👦 38
    Sono Hsg- oba drożne
    3 x IUI- nieudane
    👩‍🔬 Beta 14.09 <0,1
    ❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 5BB

👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostały ❄️❄️ 4AB, 5BB

🛷Luty 2022 #podejscie 3
    👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostała❄️ 4AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka86 wrote:
    A bierzesz może Clo? Clo bardzo zaburza wydzielanie śluzu. Mi przy clo Wiesiołek nie pomógł mimo brania go 3.msc do owu w każdym cyklu.
    Ale oczywiscie możesz spróbować. Wiele dziewczyn chwali.
    Ja czasem w dniach płodnych wypije ACC i wtedy tone w sluzie 😁
    Pambi, wygląda dobrze. Ja bym już leciała na betę :)

Pambi lubi tę wiadomość

• Pambi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    A bierzesz może Clo? Clo bardzo zaburza wydzielanie śluzu. Mi przy clo Wiesiołek nie pomógł mimo brania go 3.msc do owu w każdym cyklu.
    Kochana, wstrzymuję się z betą. Wybieram się zgodnie z zaleceniami lekarza w czwartek.
    Obawiam się, że to jeszcze rsztki pregnylu, bo to dawka 10 000....
    w poprzednim cyklu ovitrelle 6500 już 8dpo nic nie było.

Ps. przez cały okres starań, słyszało się o implantacji i dzisiejsza różowa kropelka, każe mi zadać pytanie, jakie macie z tym doświadczenie?

Invimed Wrocław
    👧Ona 28 On👦 38
    Sono Hsg- oba drożne
    3 x IUI- nieudane
    👩‍🔬 Beta 14.09 <0,1
    ❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 5BB

👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostały ❄️❄️ 4AB, 5BB

🛷Luty 2022 #podejscie 3
    👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostała❄️ 4AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Narazie nic nie biorę. Pisałam już kiedyś udało mi się zajść w ciążę po drugiej inseminacji ale zarodek się nie pojawił. jestem w trakcie badań genetycznych i immunoligicznych,większość wyników już mam i jak narazie dalej nic nie wychodzi. Przy stymulacjach miałam tak dużo sluzu jak nigdy w życiu,dlatego zastanawiam się czy właśnie tu gdzieś nie ma problemu,bo niby dlaczego po inseminacji zaskoczyło. W grudniu będę chciała zrobić badania do inseminacji bo już mam nie ważne o coś stycznia podejść

• xannax Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pambi wrote:
    Xannax, bardzo bym chciała! Ale sama muszę się przyglądać, żeby widzień ten cień, cienia. Ehh nic mi nie pozostało jak czekanie. W czwartek beta. Ze względu an covid- czas oczekiwania, 1 dzień roboczy. Głowa wariuje- dziś miałam sen, że mój dyrektor dowiedział się o tym, że jestem w ciąży bo zostawiłam w biurze puste opakowanie po teście :D A drugiej części, karmiłam niemowlaka, tylko nie wiedziałam jak się za to zabrać, bo ta ciąża tak szybko mi zleciała. Bania!
    Wiesz... ja też ja widzę chociaż to nie mój test :P czekamy , czekamy na wynik Bety a Ty teraz odpoczywaj , myśl pozytywnie i śnij dalej :D chociaż puste opakowanie po teście , no no miałaś fantazje robić test w pracy :P

Pambi lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    Ona 29lat
    Wyniki w normie
    On 32 lata

11.2019 HSG
    bić ;(
    31.12.2020 3 IUI ?

Czekając na cud <3
  • Pambi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha <3
    Ja bym odpowiedziała jak na wszystko:
    widzisz cień, bo przyciemniałam zdjęcie, tak samo jak mówią oooo schudłaś? Odpowiadam, nie- założyłam czarne spodnie i one wyszczuplają :P
    a pewnie, chociaż pożyje sobie z dzień, dwa tą naiwnością i pięknymi snami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 10:18

xannax lubi tę wiadomość

Invimed Wrocław
    👧Ona 28 On👦 38
    Sono Hsg- oba drożne
    3 x IUI- nieudane
    👩‍🔬 Beta 14.09 <0,1
    ❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 5BB

👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostały ❄️❄️ 4AB, 5BB

🛷Luty 2022 #podejscie 3
    👩‍🔬Beta <0,2
    Pozostała❄️ 4AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pambi wrote:
    Kochana, wstrzymuję się z betą. Wybieram się zgodnie z zaleceniami lekarza w czwartek.
    Obawiam się, że to jeszcze rsztki pregnylu, bo to dawka 10 000....
    w poprzednim cyklu ovitrelle 6500 już 8dpo nic nie było.

Ps. przez cały okres starań, słyszało się o implantacji i dzisiejsza różowa kropelka, każe mi zadać pytanie, jakie macie z tym doświadczenie?
    Ja nigdy nie byłam w ciąży więc nie pomogę. Ale raz miałam nitkę krwi ale test negatyw. A chodziłam z papierem toaletowym i co chwilę sprawdzałam czy mi się nie wydaje.🤣
    U Ciebie wygląda to naprawdę ładnie, chociaż wiem, że u niektórych pregnyl/ovitrelli utrzymuje się dość długo.
    Rozumiem Cię w takim razie. Czwartek już niedługo 🙂
    Trzymam kciuki żeby to nie był pregnyl tylko bobo ✊🍀
    Ja dzisiaj lub jutro będę wiedzieć czy laparo w grudniu czy w styczniu. 😰
    Po laparo wracam do gry z IUI 😁

xannax, Pambi, Abilify05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pambi,
    Ja nigdy nie byłam w ciąży więc nie pomogę. Ale raz miałam nitkę krwi ale test negatyw. A chodziłam z papierem toaletowym i co chwilę sprawdzałam czy mi się nie wydaje.🤣
    U Ciebie wygląda to naprawdę ładnie, chociaż wiem, że u niektórych pregnyl/ovitrelli utrzymuje się dość długo.
    Rozumiem Cię w takim razie. Czwartek już niedługo 🙂
    Trzymam kciuki żeby to nie był pregnyl tylko bobo ✊🍀
    Ja dzisiaj lub jutro będę wiedzieć czy laparo w grudniu czy w styczniu. 😰
    Po laparo wracam do gry z IUI 😁

• BeataX Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółwik wrote:
    Ja jestem po zabiegu:) Teraz byla 18 mln i ruch postępowy 65%. Pecherzyk pekł. Wieczorem było "dopchanie". Jem ochrzy brazyliskie, morele i ananasa. Na wieczor robie aspiryne.

Czy tą aspirynę kazał Ci lekarz brać czy sama zdecydowałaś? Czytałam jeszcze, że przyjmowanie magnezu ułatwia zagnieżdżenie :)

⚡30.03.2021 r. - 4 IUI 🎉 (3-7dc CLO, 18 dc Ovitrelle)
    12.04. beta 78,80 🤩

CnPDp2.png

•od 2014 r. insulinooporność, hashimoto, niedoczynność tarczycy
    • PAI-1 4G heterozygotyczna
    • MTHFR C677T homozygotyczna
    💊 Euthyrox naprzemiennie 125/137, Acard 75, insulina na noc - 18 jedn. (cukrzyca ciążowa), metylowana witamina B12, B6 i B9.
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ