🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi_Lusia wrote:Dziewczyny, czy po IUI brałyście zwolnienie lekarskie?
Ja dostawałam zwolnienie z względu na wykonywana pracę ale ostatnim razem nie chciałamStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
Ja tez nie brałam, mój lekarz mówi ze przede wszystkim trzeba żyć normalnie.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Młodziutka;)) wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak u Was wygląda podgląd na początku cyku chodzi mi o parametry pęcherzyków i estardiolu i w których dniach było badanie. Bardzo proszę o odp
Pozadrawiam
Ja zawsze chodzę 3 dc jeśli wszystko jest ok startuję ze stymulacją w 3 dc mój estradiol wynosił coś około 40, widoczne są wtedy na USG małe pęcherzyki antralne które nie są wtedy mierzone, kolejna wizyta 10 dc.
Emi nigdy nie mam żadnego zwolnienia po iui.magda_o lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
-
Emi_Lusia wrote:Dzięki za odpowiedzi
Mój mąż bardzo nalega bo ja pracoholiczka jestem i w dodatku chodzacy stres 😉
Ja brałam tylko na sam dzien IUI, nawet jak miałam rano u teoretycznie mogłabym wrócić do pracy. Ale generalnie nie choruje, zawsze jestem w pracy wiec myśle ze ten dzień można poświęcić👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
2.04. Transfer nieudany
Ja miałam dzień zabiegu i dzień po, ale mam bardzo dużo urlopu, więc kadrowa nawet się cieszy jak z tego powoli schodzę 🤣 specjalnie zostawiłam sobie dni na badania, zabiegi itp.
Ja dziś piąta doba po zabiegu...żadnych objawów, brzuch przestał mnie boleć. Mam tylko dziwny śluz taki biały i jest go dużo więcej niż zwykle. Miałyście też tak ? Jak się czujecie dziewczyny ? Kiedy miałyście jakiekolwiek objawy, że się udało bądź nie ?
Dostaje do głowy a tabletki nie pomagają. Mam takie wahania nastroju, że szok. -
Anulka92 wrote:Ja miałam dzień zabiegu i dzień po, ale mam bardzo dużo urlopu, więc kadrowa nawet się cieszy jak z tego powoli schodzę 🤣 specjalnie zostawiłam sobie dni na badania, zabiegi itp.
Ja dziś piąta doba po zabiegu...żadnych objawów, brzuch przestał mnie boleć. Mam tylko dziwny śluz taki biały i jest go dużo więcej niż zwykle. Miałyście też tak ? Jak się czujecie dziewczyny ? Kiedy miałyście jakiekolwiek objawy, że się udało bądź nie ?
Dostaje do głowy a tabletki nie pomagają. Mam takie wahania nastroju, że szok.
Jakie tabletki ?
Po pierwszej nieudanej iui mialam wzdęty opuchnięty brzuch 2 czy 3 dni i nic więcej, zresztą zaraz po się przeziębiłam.
Przy pierwszej clomid mnie prawie wykonczyl: miłości, migreny, płacz, stan depresyjny, mroczki itp..
Po drugiej udanej nie miałam nic z brzuchem, czułam się lekko. Ale mialam poczucie, że coś się dzieje, jakby infekcja,która lada moment wystartuje, co też miało sens bo wyszły mi bakterie i wzięłam na nie duomox 2 tabsy żeby zdążyć przed implantacja. Zalozylam ze jak jest infekcja to cykl stracony. Potem spokój. Clomid w tym cyklu też nie dał się we znaki, a test robiłam z drinkiem w dłoni 😅
Jeszcze pamiętam, że miałam napad płaczu jakieś 10 dni po owu, a wyczytałam, że prog wtedy spada to już w ogóle zażegnałam ten miesiąc starań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 11:07
-
Anulka92 wrote:Doris biorę Duphostan od czwartku dwie tabletki dziennie.
-
Anulka92 wrote:Doris biorę Duphostan od czwartku dwie tabletki dziennie.
Brałam duphaston czułam się po nim różnie, objawy jak w ciąży śluz biały a mimo to ciąży nie było... jak były ciążę to pierwsze co widziałam to po sterczących sutkach 🤣 jak to mój mąż mówi ,, antenki" 🤣 I na ciążę czułam się inaczej. Idzie wyczuc że coś jest na rzeczy bynajmniej ja tak miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 20:13
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:Brałam duphaston czułam się po nim różnie, objawy jak w ciąży śluz biały a mimo to ciąży nie było... jak były ciążę to pierwsze co widziałam to po sterczących sutkach 🤣 jak to mój mąż mówi ,, antenki" 🤣 I na ciążę czułam się inaczej. Idzie wyczuc że coś jest na rzeczy bynajmniej ja tak miałam
-
U mnie w cyklu w którym się udało było mało śluzu i już byłam zdołowana bo w necie piszą ze tego śluzu jest mnóstwo na poczqtku. Co do samopoczucia hylo totalnie normalne, tylko strasznie bolały mnie piersi do tego stopnia ze czułam ból sutków gdy ocierała się koszulka.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
2.04. Transfer nieudany
Doris8 wrote:No ja bardziej ciążowo czułam się w każdym poprzednim miesiącu niż w tym w którym załapało, a zawasze sobie powtarzałam, że przecież jak coś to wyczuje, że się udało bo najmniejsze objawy znam na pamięć 🤣
Ha ha no to ja chyba podobnie czułam objawy mocniej jak ciąży nie było a mniej jak była. Prawda jest taka że każdy cykl jest inny a nasze obserwacje kuleją bo doszukujemy się najmniejszego objawu ciąży 😄🤷🏼♀️Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Anulka92 wrote:Ja miałam dzień zabiegu i dzień po, ale mam bardzo dużo urlopu, więc kadrowa nawet się cieszy jak z tego powoli schodzę 🤣 specjalnie zostawiłam sobie dni na badania, zabiegi itp.
Dostaje do głowy a tabletki nie pomagają. Mam takie wahania nastroju, że szok.
Hej, ja dzisiaj 8 dobra po iui 🙏 w sumie trzecia z kolei, poprzednie bez powodzenia. I czuję się jak przed okresem, bardzo standardowo tj. ból podbrzusza, nic mnie nie zaskoczyło, więc zakładam, że ten okres niestety przyjdzie. Czekam na czwartku/piątku i robię test. Do tego czasu biorę duphaston dwa razy dziennie, który bardzo potęguje mi objawy PMS 🤦
-
Zosis wrote:22.11, równo 7+0, żeby zobaczyć już serduszko ❤️
Hmm... to teraz mnie zmartwiyście tym inozytolem... Ja nie doczytam nigdzie, że może zaszkodzić, wręcz przeciwnie. 🤔
Co tam u Ciebie ? Detox od forum przed wizytą?
Wychodzi na to, że jesteście 2 dni starsi z kropkiem -
Doris8 wrote:Co tam u Ciebie ? Detox od forum przed wizytą?
Wychodzi na to, że jesteście 2 dni starsi z kropkiem
I tak i nie. 😊 Jestem, czytam na bieżąco, ale jakoś nie mam siły odpisywać. U mnie dzisiaj już dobrze. Na poczatku ciaza w zasadzie bezobjawowa. Pozniej w czwartek/piątek zaczęłam plamić różowo i już była panika, ale wczoraj odpoczęłam i dzisiaj już jest ok. Czekam do środy na to pierwsze, wyczekane USG. 🥰
A co u Ciebie? Jak się czujecie? -
Aż za dobrze, jakieś pojedyncze epizody miłości ale bardzo lekkie i nic poza tym, aż się zaczęłam tym niepokoić, że tak spokojnie. Stresuje się jutrzejszą wizyta, bo zamiast odpoczywać, naczytalam się o pustych jajeczkach
-
Doris8 wrote:Aż za dobrze, jakieś pojedyncze epizody miłości ale bardzo lekkie i nic poza tym, aż się zaczęłam tym niepokoić, że tak spokojnie. Stresuje się jutrzejszą wizyta, bo zamiast odpoczywać, naczytalam się o pustych jajeczkach
Nie czytaj. Wiem, latwo powiedzieć. Ale tak naprawdę na to nie masz wpływu. Jestem pewna, że robisz dla kropka 120% normy i więcej nie dasz rady. Nie wszystko, niestety, na tym etapie zależy od nas. O której masz wizytę? Będę trzymać kciuki