X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja czekanie na testowanie
Odpowiedz

Inseminacja czekanie na testowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 1988 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki te przrd i te juz po IUI
    Chcialam zeby na tym wontku odpowiedziano na konkretne pytania.
    #Ktora z kolei IUI?
    #Kiedy wyszedl test?
    #Jakie obiawy?
    #Jak radzic sobie w oczekiwaniu na test?

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieżko co kolwiek napisać ja jestem przed 3 IUI zobaczymy jakie beda efekty,
    a co do objawów to każda kobieta jest inna i nie sugerowałabym sie za bradzo tym, pozatym zauważyłam że czesto w cyklu którym sie udaje kobiety nie maja tych "wszystkich" objawów które były wcześniej,

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie obecnie po 4 IUI.
    Druga udana, ale tylko do 20 tc.
    Po IUI udanej, czułam ból jajników i brzucha tak jak na miesiączkę, piersi bardzo wrażliwe. Po za tym nic innego nie zauważylam. Test wyszedł pozytywny w 12 dpo. Obecnie czekam na testowanie
    Pozdrawiam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 15:55

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 1 IUI i była udana, ale biochemiczna. Po samym zabiegu bardzo bolał mnie brzuch przez dwa dni, a potem takie ciągnięcie po stronie jednego jajnika przez cały czas. Nie czułam bóli miesiączkowych ani bólu piersi, co zawsze mi towarzyszyło w nieudanych cyklach. Betę robiłam w 11 dniu po owulacji i była pozytywna, niestety na krótko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 5.01 miałam pierwszą insemi.
    Jestem na luteinie, encorton, estrofem i wlewach z intralipidu od ponad 3 mies.
    po dwóch dniach bóle podbrzusza, brzucha i częściej siku.
    Po tygodniu bóle zaczęły przypominać miesiączkowe.
    Jutro 10 dpo, jadę zrobić bete.
    Stres.. jest niestety :(

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku pokrzepieniu :)

2 IUI nieudane, wykonane w klinice nastawionej włącznie na produkcję pieniędzy ;)
    Kolejna IUI wykonana na cyklu naturalnym, bez ovitrelle (na wizycie byłam wieczorem 14.09, IUI w szpitalu następnego dnia, nie było już potrzeby podawać ovitrelle).
    Pierwszym objawem meblującego się kropka było brak okresu suchego po owulacji. Temperaturę mierzyłam, ale dość mocno skakała, więc u mnie nie był to wiarygodny objaw, natomiast śluz był jednoznaczny. Czulam oczywiście też różne kłucia po stronie po której była owulacja, ale w zasadzie czułam jej w każdym cyklu
    Pierwszy cień cienia na teście sikanym wyszedł mi 9 dni po IUI, ale naprawdę taki, że tylko ja go widziałam ;)
    Beta 12 dni po IUI 147

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jest tu jeszcze ktos??

• Plisia Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny jest tu jeszcze ktos??

Cześć, właśnie trafiłam na ten wątek.
    Jestem po 3IUI, czekam na testowanie.
    Nigdy nie miałam jeszcze pozytywnego testu więc nie powiem nic o objawach udanej inseminacji.
    W tym cyklu wreszcie trafiliśmy przed owulacją z zabiegiem więc można było jeszcze podziałać w domu 😉
    Iwonaaaa, a jak u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem jutro tydzień po iui

• calistas Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ