X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Warszawa - dr Pałaszewski
Odpowiedz

Invicta Warszawa - dr Pałaszewski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aries94 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

11 września mamy wizytę kwalifikacyjną do in vitro w klinice Invicta w Warszawie u dr Janusza Pałaszewskiego. To raczej formalność i będziemy ruszać z procedurą (przynajmniej mocno w to wierzę, tak mówił lekarz na pierwszej "zapoznawczej" wizycie). Są tu może osóbki, które podzielą się swoimi doświadczeniami z tą kliniką, a może nawet takie, które również były/są pod opieką dr Pałaszewskiego?

Long story short:

👱🏻‍♀️ - 30 lat (PCOS; AMH: 11,98)
    🧔🏻‍♂️ - 34 lata (cukrzyca typu I, leczenie onkologiczne, kiepskie nasienie)
    😻 x4 - Wszystkie zdrowe i szczęśliwe 🥰

Jesteśmy w KLN INVICTA Warszawa

11/09/24 - Rocznica Ślubu i zakwalifikowanie nas do procedury IVF ✅

Transfer ET blastki 4.1.1 (07.11)

6 dpt ⏸️ ✨🍀🤞🏻| 7 dpt ⏸️✨🍀🤞🏻

IVF #1 - Protokół (za)długi:

💉 02/11/24 - Punkcja - 23 Pobranych | 14 Dojrzałych | 14 Zapłodniono | 8 Zapłodnionych | Podział na szkle do 11 O_o | 6 Blastek (4.1.1; 4.2.1 x 2; 4.2.2 x 2; 3.2.3)
    💉 31/10/24 - Ovitrell
    💉 25/09/24 - 31/10/24 - Antykoncepja i stymulacja

I jak zwykle na coś czekam⏳:

🔜 18/11/2024 - Beta dla kliniki (11 dpt)

Zimowisko:

❄️ 4.2.1 x2; ❄️ 4.2.2 x 2; ❄️3.2.3

Niczego nie oczekuj, wszystkiego się spodziewaj
  • Lwica_Lewka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    Cześć,

11 września mamy wizytę kwalifikacyjną do in vitro w klinice Invicta w Warszawie u dr Janusza Pałaszewskiego. To raczej formalność i będziemy ruszać z procedurą (przynajmniej mocno w to wierzę, tak mówił lekarz na pierwszej "zapoznawczej" wizycie). Są tu może osóbki, które podzielą się swoimi doświadczeniami z tą kliniką, a może nawet takie, które również były/są pod opieką dr Pałaszewskiego?
    Ja jestem w tej klinice. Niestety mam mieszane odczucia. Prowadzi mnie dr Kunicki, ale dr Pałaszewski robił mi parę dni temu punkcję. Jeśli chodzi o lekarzy, to byłam jeszcze u Niedbały i Jeżak. Wszyscy bardzo mili i wydaje się, że kompetentni. Na razie nie wiem jaki będzie finał procedury, ale trzeba być dobrej myśli. To, do czego mam zastrzeżenia, to bardzo słaby kontakt z koordynatorkami. Wszystko trzeba za każdym razem załatwiać przez infolinię, nie ma bezpośredniego kontaktu z lekarzem, ciężko ustalić dogodny termin wizyty. I tu podaję przykład: miałam punkcję parę dni temu (będę podchodzić do transferu dopiero po zbadaniu zarodków) i dostałam zalecenie od lekarza, aby stawić się na kontrolną wizytę za tydzień. I oczywiście nie ma żadnego wolnego terminu na wizytę na kolejne 3 tygodnie! Jest to dla mnie absurd, bo jestem w trakcie procedury i potrzebuję kolejnych zaleceń. Poza tym ceny podnoszą z tygodnia na tydzień. Ja podchodzę do IVF komercyjnie, więc bardzo to odczuwam. Np. wizyta ustalona w lipcu na sierpień do anestezjologa kosztowała 200 zł, a w dn. wizyty w pierwszych dniach sierpnia koszt 240zl. To samo z badaniem zarodków. Najpierw dostałam link do płatności na kwotę 2500 zł, a tydzień później zmienili na 2800 zł. Nikt mnie nie informował o nowym cenach. Cen nie ma też nigdzie podanych na stronie, są tylko za niektóre badania czy usługi. Mam wrażenie, że odkąd wystartował program rządowy, to „doją” jeszcze bardziej na wszystkich możliwych etapach. Czuję się tu jak w fabryce, w klinice też bardzo mało miejsca w poczekalni, rejestracja na widoku i mało dyskretne miejsce. Zdecydowałam się na Invictę ze względu na badanie PGT, nie mam w sumie porównania z innymi klinikami. Zobaczysz sama i daj znać później jak Twoje wrażenia

11.2021 - rozpoczęcie starań
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina

✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ❌rozjechane cytokiny
    ❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    ❌ brak kirów implantacyjnych

I IVF
    • stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a
  • Aries94 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:
    Ja jestem w tej klinice. Niestety mam mieszane odczucia. Prowadzi mnie dr Kunicki, ale dr Pałaszewski robił mi parę dni temu punkcję. Jeśli chodzi o lekarzy, to byłam jeszcze u Niedbały i Jeżak. Wszyscy bardzo mili i wydaje się, że kompetentni. Na razie nie wiem jaki będzie finał procedury, ale trzeba być dobrej myśli. To, do czego mam zastrzeżenia, to bardzo słaby kontakt z koordynatorkami. Wszystko trzeba za każdym razem załatwiać przez infolinię, nie ma bezpośredniego kontaktu z lekarzem, ciężko ustalić dogodny termin wizyty. I tu podaję przykład: miałam punkcję parę dni temu (będę podchodzić do transferu dopiero po zbadaniu zarodków) i dostałam zalecenie od lekarza, aby stawić się na kontrolną wizytę za tydzień. I oczywiście nie ma żadnego wolnego terminu na wizytę na kolejne 3 tygodnie! Jest to dla mnie absurd, bo jestem w trakcie procedury i potrzebuję kolejnych zaleceń. Poza tym ceny podnoszą z tygodnia na tydzień. Ja podchodzę do IVF komercyjnie, więc bardzo to odczuwam. Np. wizyta ustalona w lipcu na sierpień do anestezjologa kosztowała 200 zł, a w dn. wizyty w pierwszych dniach sierpnia koszt 240zl. To samo z badaniem zarodków. Najpierw dostałam link do płatności na kwotę 2500 zł, a tydzień później zmienili na 2800 zł. Nikt mnie nie informował o nowym cenach. Cen nie ma też nigdzie podanych na stronie, są tylko za niektóre badania czy usługi. Mam wrażenie, że odkąd wystartował program rządowy, to „doją” jeszcze bardziej na wszystkich możliwych etapach. Czuję się tu jak w fabryce, w klinice też bardzo mało miejsca w poczekalni, rejestracja na widoku i mało dyskretne miejsce. Zdecydowałam się na Invictę ze względu na badanie PGT, nie mam w sumie porównania z innymi klinikami. Zobaczysz sama i daj znać później jak Twoje wrażenia

Fakt, klinika jest mała strasznie. Co do cen nie wypowiem się - byliśmy tylko na pierwszej wizycie, darmowej. Lekarz od razu wpisał, że nadajemy się do programu IVF z MZ. W poniedziałek idę na badania, we wtorek mąż. 11 września mamy wizytę kwalifikacyjną. Zdaniem opiekunki programu na 90% podpiszemy umowę i ruszymy z buta z procedurą. Dam znać jak poszło.
    Btw i na badania i na kolejną wizytę zapisaliśmy się w klinice bezpośrednio, więc dziwnie, że jedni muszą dzwonić a inni nie O_o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 21:13

Long story short:

💉 02/11/24 - Punkcja - 23 Pobranych | 14 Dojrzałych | 14 Zapłodniono | 8 Zapłodnionych | Podział na szkle do 11 O_o | 6 Blastek (4.1.1; 4.2.1 x 2; 4.2.2 x 2; 3.2.3)
    💉 31/10/24 - Ovitrell

Zimowisko:

• Lwica_Lewka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na miejscu można się oczywiście zapisać, ale jak jest się z daleka, to już trudniej z kontaktem telefonicznym

11.2021 - rozpoczęcie starań
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina

✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ❌rozjechane cytokiny
    ❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    ❌ brak kirów implantacyjnych

I IVF
    • stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    Cześć,

Bardzo dobry lekarz jeden z najlepszych w tej klinice ma super rękę do transferów..Robił mi transfer pierwszy raz i odrazu udało...miałam mega niski progesteron w dniu transferu oraz wszystko sprawdził i zmienił leki dodał większą dawkę.
    Mnie osobiście prowadził dr Kunicki do transferu ale on transferów nierobi.
    My robiliśmy w zeszłym roku komercyjnie ivf w lutym z kd. Wizyty zawsze umawiałam odrazu po wizycie ba miejscu w klinice, poza 1 która robiłam przez infolinię.
    PS .WSZYSTKIch lekarzy mogę polecić.
    Dr Niedbała robiła mi punkcję jak prubowaliśmy procedury że swoimi komórkami bardzo miła dr.
    Dr Jeżak jak miałam krwawienie po pozytywnej becie pomiędzy weryfikacjami przyjął na wizytę i zmienił leki na zastrzyki i potem progesteron utrzymywał się w normie.
    Najwięcej miałam doczynia z dr Kunickim dobrał leczenie względu.naszych badań metody zapłodnienia komórki i poprawił nas dobrze aż do momentu założenia karty ciąży. Potem wiadomo się pożegnaliśmy ale we wrześniu wracamy po rodzeństwo dla synka..
    Klinika jak każda niema nic za darmo.
    Cenniki w Novum to dopiero są wysokie...A powiem tak zdecydowanie przereklamowani..

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:
    Trafił Ci się niefartowanie moment zmienia cennika w zeszłym roku z tego co pamiętam to takie były stawki jak ty mówisz..
    Cenniki w Novum to dopiero jest Szok w trampkach...
    Mimo wszystko polecam klinikę Mimo iż przez infolinię na starcie trzeba sie kontaktować z dr..
    Byłam wcześniej w Invimed oraz Novum zdecydowanie gorsza obsługa....

Lwica_Lewka lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zmianami cennika jak z kapelusza to pewnie by się chętnie UOKiK zainteresował, bo dla mnie brzmi to jak praktyka naruszająca prawa konsumenckie.

Przepraszam za offtop, ale kusi. Aries93 też mamy 4 koty 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 08:48

Lwica_Lewka lubi tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • Aries94 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Z tymi zmianami cennika jak z kapelusza to pewnie by się chętnie UOKiK zainteresował, bo dla mnie brzmi to jak praktyka naruszająca prawa konsumenckie.

Przepraszam za offtop, ale kusi. Aries93 też mamy 4 koty 😍

I bosko, przecież wiadomo, że dom bez kota to głupota 😜
    Dachowce czy jakieś rasowe kitałki?

Long story short:

💉 31/10/24 - Ovitrell

Zimowisko:

• Aries94 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Bardzo dobry lekarz jeden z najlepszych w tej klinice ma super rękę do transferów..Robił mi transfer pierwszy raz i odrazu udało...miałam mega niski progesteron w dniu transferu oraz wszystko sprawdził i zmienił leki dodał większą dawkę.
    Mnie osobiście prowadził dr Kunicki do transferu ale on transferów nierobi.
    My robiliśmy w zeszłym roku komercyjnie ivf w lutym z kd. Wizyty zawsze umawiałam odrazu po wizycie ba miejscu w klinice, poza 1 która robiłam przez infolinię.
    PS .WSZYSTKIch lekarzy mogę polecić.
    Dr Niedbała robiła mi punkcję jak prubowaliśmy procedury że swoimi komórkami bardzo miła dr.
    Dr Jeżak jak miałam krwawienie po pozytywnej becie pomiędzy weryfikacjami przyjął na wizytę i zmienił leki na zastrzyki i potem progesteron utrzymywał się w normie.
    Najwięcej miałam doczynia z dr Kunickim dobrał leczenie względu.naszych badań metody zapłodnienia komórki i poprawił nas dobrze aż do momentu założenia karty ciąży. Potem wiadomo się pożegnaliśmy ale we wrześniu wracamy po rodzeństwo dla synka..
    Klinika jak każda niema nic za darmo.
    Cenniki w Novum to dopiero są wysokie...A powiem tak zdecydowanie przereklamowani..

Bardzo podniosłaś mnie na duchu, dziękuję ☺️
    Staram się nie nakręcać ani nie nastawiać, ale po cichu liczę, że mi też się uda za pierwszym razem ♥️

Elka198321 lubi tę wiadomość

Long story short:

💉 31/10/24 - Ovitrell

Zimowisko:

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:

Duma rasa europejska :) w tym 2 rude więc dom regularnie w rozsypce, bo rudość to stan umysłu. Trzymam kciuki za pierwsza procedurę.

Ja właśnie jestem na finishu swojej pierwszej stymulacji w Oviklinice w waw.

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • TaKayaJa Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 my tak jak gdzieś tam też wspominałam jesteśmy na początku drogi też w tej klinice, mieliśmy pierwsza wizyte płatną, na której pokazaliśmy badania neurologiczne, więc od razu nam dali do podpisania dokumenty do procedury IVF.z jednej strony szok, z drugiej strony pozytywne zaskoczenie, że nie ma zbędnej gadki. Dr Kunicki nas ma prowadzić.
    Jeśli chodzi o klinikę, to zgodzę się z tym, że mała i małodyskretna, ale mam wrażenie, że tam wszyscy jak jedna wilka rodzina, rozmawia się z paniami normalnie bez ogródek, one się tym zajmują na co dzień, a Ci co są na korytarzu, też są tak nie z przypadku ;) więc dużej krępacji wydaje mi się nie ma i nie powinno być.
    Na razie mamy zamieszanie z badaniem nasienia, q czytając o tych wydłużonych terminach na kolejną wizytę, wydaje mi się, że poza programem będziemy sami jakoś kombinować i wykonywać badania.

Podro z domu z kotem i z chrumkającym psem :D

Lwica_Lewka, Aries94 lubią tę wiadomość

🙍‍♀️'89
    amh 3,96
    wstępnie wszystko w normie

🙍‍♂️'85
    cukrzyca typu 1

👨‍👩‍👧 '2014 córka
    👨‍👩‍👧‍👦?????? Starania o rodzeństwo ponad 5 lat naturalne, 2.08.24 pierwsza wizyta w klinice niepłodności - kwalifikacja do IVF
    27.08 badania
    26.09 1 start stymulacji krótki protokół
    9.10 PICK UP 🙈🙉🙊 4 komórki pobrane
    14.10 transfer ET 4.1.2
    ❄️❄️
    9dpt beta 96 prog 53
    10dpt beta 142 prog 56
    12dpt beta 313 prog 66
    17dpt beta 2465 prog 48
    24 dpt beta 15332 prog 61 _CRL 4,1 mm i jest 💗
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi ten lekarz bardzo podszedł. Całą procedurę prowadził dr Kunicki a transfer robił dr Pałaszewski. Bardzo mi ten lekarz podszedł.

Po całej procedurze stwierdziłam, że chcę do transferu podejść na wesoło, lekko i bez spiny. Taki właśnie jest dr Pałaszewski. Nie mogę odmówić mu wiedzy i profesjonalizmu, ale jego humor bardzo mi odpowiadał i bardzo mi się udzielił.

Transfer udany 😊.

Aries94, Elka198321 lubią tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • Kasiulec Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/live/X1NZhVsXCj0?si=4rZjtWLfOXZ7zUVo

Starania od listopada 2018
    2019 - 2020 monitoring
    🧍82
    morfologia 0,% nadczynność tarczycy ogarnięta jodem,
    🧍‍♀️85
    PCOS, insulinoopornosc, AMH 9, MFTR hetero, PAI -1 homo, Endo receptywne
    01.2021 - 1IUI ✖️ 02.2021 - 2 IUI ✖️
    Oviklinika
    04.2021 - SONO HSG 🆗
    O8.2021 - 3 IUI✖️, 10.2021 - ICSI ✖️ brak zarodków 😭, 02.2022 ❄️❄️ trzydniowe 💪 29.04. - FET 8B🍍beta 0
    13.09 - FET beta 0
    27.02.2023 IMSI-MSOME, FAMSI, EMBRIOGEN, 11/23 komórki ok, 10/10 zapłodnionych, 3 doba - 8 BB x 6, 10 BB x 2, 5 doba 3BB, 3BB, 5AB ❄️, 5BB❄️, 6 doba 3CC ❌, 6 BB❄️,
    PTG 🧬❄️❄️🆗
    12.05.2023 🍍FET 5.2.2, cykl sztuczny, Estrofem 3x1, Luteina 3x2, Accofil wlew + zastrzyki 1/4 ampułki, Atosiban, Relanium,Heparyna, Accard, Prolutex
    age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Mi ten lekarz bardzo podszedł. Całą procedurę prowadził dr Kunicki a transfer robił dr Pałaszewski. Bardzo mi ten lekarz podszedł.

Po całej procedurze stwierdziłam, że chcę do transferu podejść na wesoło, lekko i bez spiny. Taki właśnie jest dr Pałaszewski. Nie mogę odmówić mu wiedzy i profesjonalizmu, ale jego humor bardzo mi odpowiadał i bardzo mi się udzielił.

Transfer udany 😊.
    Mnie teraz rozstresował jak pokazał jakim autem będzie jeździć do pracy żeby się niespóźniać...
    Pokazuje a tam czołg...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    Ja też mam kotkę...najlepsza kompanka synka...;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    Bardzo podniosłaś mnie na duchu, dziękuję ☺️
    Staram się nie nakręcać ani nie nastawiać, ale po cichu liczę, że mi też się uda za pierwszym razem ♥️
    Najważniejsze co mogę powiedzieć niestresuj się..Co ma być to będzie..negatywne emocje niesa ci potrzebne..I nierób za szybko testów sikanych..najwiarygodnirjsza jest beta..Ona potrafi naprawdę późno ruszyć i na moim przykładzie jest nornalna zdrowa ciąża..
    Ja we wrześniu będę w klinice więc kto wie może tam gdzieś się spotykamy niewiedząc o tym.
    Ps. W tej klinice jest mała ale pracownicy są serdeczni..mile ją wspominam..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ