X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Bardzo późno dziś odebrałam wyniki, coś w diagnostyce mieli opóźnienie.

Dziś oficjalnie beta wynik przedstawiony do p. Doktor

08.02 -46,1 beta , 38,00 progesteron
    10.02 - 137,3 beta, 25,00 progesteron
    13.02 - 333,1 beta , 26,70 progesteron

12,5 dpt aktualnie

Czekam na receptę i L4.

Super wiadomość. Oby tak dalej😉

• KoralikKoral Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Bardzo późno dziś odebrałam wyniki, coś w diagnostyce mieli opóźnienie.

Dziś oficjalnie beta wynik przedstawiony do p. Doktor

08.02 -46,1 beta , 38,00 progesteron
    10.02 - 137,3 beta, 25,00 progesteron
    13.02 - 333,1 beta , 26,70 progesteron

12,5 dpt aktualnie

Czekam na receptę i L4.

Ładne przyrosty :), gratulacje <3

Starania od 2 lat
    - nieudane in vitro: 03.2020
    - problem z nasieniem u partnera (niska koncentracja plemników w ejakulacie)
    - obciążenia genetyczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Dziś.👀
    Boję się bardzo, nie robiłam sikańców, żeby nie wariować.
    Dziewczyny piękne bety ale też objawy miały, ja tylko brzuch bolący po tych zastrzykach.
    Dziś zobaczymy czy się udało.
    Ada jak tam ? 😀😀😀🍀
    Nie trzymaj nas w niepewności 🍀

• zimowa Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca maja nie umawiają?! 😳 No to pięknie.... A wiecie czy w tej drugiej klinice też jej tak długo ma nie być? Bo może tylko tu tak to ma wyglądać

Tyle lat starań...bez happy endu😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa wrote:
    Do końca maja nie umawiają?! 😳 No to pięknie.... A wiecie czy w tej drugiej klinice też jej tak długo ma nie być? Bo może tylko tu tak to ma wyglądać
    Nie mam pojęcia 🤔
    W sumie trzeba by tam zadzwonić i zapytać , to by było już jakieś info.

Ale na znanym lekarzu, miesiąc temu były terminy do niej do nowej kliniki a jak wchodziłam w sobotę to niestety nie .

Może faktycznie to sprawy rodzinne, ale w takiej sytuacji, gdyby wprost powiedziała że ze względów rodzinnych nie będzie jej do odwołania to każda z nas by to zrozumiała . Nie było by tych nerwów, nie pewności nie potrzebnie .
    Jak by nie było to zdrowie i rodzina jest najważniejsza. Tylko wystarczy dać znać .
    A tu jednym nie odpisuje , drugim odpisze , i są sprzeczne informacje co do faktycznej jej nieobecność.

Ja będę jutro rano w klinice i zapytam czy coś wiadomo.

• Ada M Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Ada jak tam ? 😀😀😀🍀
    Nie trzymaj nas w niepewności 🍀
    Ja już sama nie wiem, ale u mnie pod górkę.
    Byłam dziś w laborze, niedaleko mojej pracy ale z powodu kilku osób chorych u nich nie miał kto pobierać krwi. Myślałam, że to żart lub ukryta kamera ale to było na serio.
    Pojechałam do mojej ginekolog i tam pobrali mi krew, ale usłyszałam, że wynik to dopiero w środe. Mówię im, że ja odjade na nerwy, to mam jutro dzwonić. Nie wiem z jakim labiratorium współpracują, ale coś to za długo.
    Dziewczyny ja padne z stresu, ciągle coś nie tak.
    Już tylko czekam na ten wynik, bo mnie coś brzuch boli jak na okres.
    Cieszę się dziewczyny z waszych rosnących wyników,gratulacje! a ja muszę jeszcze czekać.

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Byłam dziś w laborze, niedaleko mojej pracy ale z powodu kilku osób chorych u nich nie miał kto pobierać krwi. Myślałam, że to żart lub ukryta kamera ale to było na serio.
    Pojechałam do mojej ginekolog i tam pobrali mi krew, ale usłyszałam, że wynik to dopiero w środe. Mówię im, że ja odjade na nerwy, to mam jutro dzwonić. Nie wiem z jakim labiratorium współpracują, ale coś to za długo.
    Cieszę się dziewczyny z waszych rosnących wyników,gratulacje! a ja muszę jeszcze czekać.
    Może ma być pod górę, żeby się było z czego potem śmiać 😉 Trzymam kciuki cały czas!

Ada M lubi tę wiadomość

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Pani dr napisała czy pasuje mi termin w czwartek w invimed. Odpisałam że tak ale na którą godzinę i że słyszałam że jej ma nie być i czy będzie mi wstanie podać wlew w piątek i najprawdopodobniej we wtorek transfer zrobić. Czy będzie to zrobione przez innego lekarza? Bo ja już sama nie wiem czy mam odwołać środową wizytę u Sodowskiej czy ufać ze w czwartek będę mieć ta wizytę u Cygal i jakoś się to potoczy.. Do transferu..

Zgłupiałam

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Mnie Pani dr napisała czy pasuje mi termin w czwartek w invimed. Odpisałam że tak ale na którą godzinę i że słyszałam że jej ma nie być i czy będzie mi wstanie podać wlew w piątek i najprawdopodobniej we wtorek transfer zrobić. Czy będzie to zrobione przez innego lekarza? Bo ja już sama nie wiem czy mam odwołać środową wizytę u Sodowskiej czy ufać ze w czwartek będę mieć ta wizytę u Cygal i jakoś się to potoczy.. Do transferu..

Zgłupiałam
    Masz już odpowiedź?

• An_dzia Nowa

Wysłany: 13 lutego 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺
    Jestem tutaj nowa i też jeszcze trochę zielona jeśli chodzi o procedury in vitro.
    Mamy zacząć leczenie u pani dr Anny Niesłuchowskiej-Hoxha, dlatego chciałam poprosić Was o opinie na temat pani doktor jak i całej kliniki?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Ada nie chcesz w takiej sytuacji wykonać testu? 🙈🍀

Moniatka lubi tę wiadomość

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Masz już odpowiedź?

Nie mam :(

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

I Procedura
    II Transfer
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA

preg.png[/url]
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ale stres! Tyle czasu czekać na wynik badań, chyba bym jajo zniosła!🫣😆

Solejukowa super przyrosty!💪 Oby tak dalej.🤞🍀↗️

Kurde MałaMi, no to jak z nią w końcu jest? Tylko tobie odpisuje, a resztę ma głęboko w poważaniu? 😒 Ja się u niej leczę od 4 lat, dla mnie to kosmos, że ostatni transfer miałby mi ktoś inny poprowadzić, kto nie zna mojej historii, itd.🤯 Ale chyba będę musiała się z tym pogodzić.
    Która z was dziewczyn jest u dr Sodowskiej? Jaka ona jest? Mi tylko raz robiła scratching pod nieobecność dr C. Niewiele o niej wiem.

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Ada ale stres! Tyle czasu czekać na wynik badań, chyba bym jajo zniosła!🫣😆

Solejukowa super przyrosty!💪 Oby tak dalej.🤞🍀↗️

Kurde MałaMi, no to jak z nią w końcu jest? Tylko tobie odpisuje, a resztę ma głęboko w poważaniu? 😒 Ja się u niej leczę od 4 lat, dla mnie to kosmos, że ostatni transfer miałby mi ktoś inny poprowadzić, kto nie zna mojej historii, itd.🤯 Ale chyba będę musiała się z tym pogodzić.
    Która z was dziewczyn jest u dr Sodowskiej? Jaka ona jest? Mi tylko raz robiła scratching pod nieobecność dr C. Niewiele o niej wiem.
    Wiesz co sobie pomysłam 🙈🙈🙈 może jak C zrobiła nam klika nieudanych transferów to może warto zmienić " rękę" 🙈😂
    W Czechach np po dwóch czy trzech nie udanych transferach zmieniają lekarza do transferu,żeby wykluczyć błąd lekarza 😂🙈
    Tak się staram pocieszyć ... 😏🙄

• Rybka85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, zgłupiałam totalnie.😳
    Dr C mi odpisała, że zostałam wprowadzona w błąd. W czwartek ma być w klinice, sprawdzi wszystko i mi ogarnie wizytę.
    Póki nie dostanę od niej info o terminie, to tamtej nie odwołuje. Jest jednak nadzieja, że historię mojej walki i bobasa skończę u niej.
    Lilenka mój mąż takie coś sugerował po pierwszej stymulacji i 4 nieudanych transferach. Żeby zmienić klinikę, lekarza, itd. Ale ja się uparłam.🤷🏻‍♀️ Mam z dr C na prawdę dobry kontakt na wizytach, ogarnęłam z nią dużo i to nie w takim długim czasie. Bejbika nie ma, ale ja mam dzięki niej poczucie, że zrobiłam wszystko co jest w mojej mocy. Na prawdę nie chciałabym musieć robić tego ostatniego transferu u kogoś innego.

Lilenka, Moniatka lubią tę wiadomość

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Dobra dziewczyny, zgłupiałam totalnie.😳
    Dr C mi odpisała, że zostałam wprowadzona w błąd. W czwartek ma być w klinice, sprawdzi wszystko i mi ogarnie wizytę.
    Póki nie dostanę od niej info o terminie, to tamtej nie odwołuje. Jest jednak nadzieja, że historię mojej walki i bobasa skończę u niej.
    Lilenka mój mąż takie coś sugerował po pierwszej stymulacji i 4 nieudanych transferach. Żeby zmienić klinikę, lekarza, itd. Ale ja się uparłam.🤷🏻‍♀️ Mam z dr C na prawdę dobry kontakt na wizytach, ogarnęłam z nią dużo i to nie w takim długim czasie. Bejbika nie ma, ale ja mam dzięki niej poczucie, że zrobiłam wszystko co jest w mojej mocy. Na prawdę nie chciałabym musieć robić tego ostatniego transferu u kogoś innego.
    To chyba tylko ja wciąż jestem bez odpowiedzi 🤦🏼‍♀️ ale już nie pisze do niej , 7 wiadomości wyczerpało moją cierpliwość 🙈 po za tym chyba znowu bym się obawiała że mnie " wystawi " 😏🙄

• Ada M Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Ada nie chcesz w takiej sytuacji wykonać testu? 🙈🍀
    Wiesz ja tyle się narobiłam testów owulacyjnych a później ciążowych, że mnie już one odpychają.
    Do tego testy, które musiałam robić w Niemczech na covida, 3 razy w tygodniu a w najgorszym czasie nawet codziennie spowodowały moją awersję do tych wszystkuch patyczków.
    Mam nawet jeszcze jeden test ciążowy i jeden owulacyjny w domu ale wolę poczekać na wynik laboratoryjny. Na facebooku ciągle dziewczyny pytają, czy widzi ktoś oprócz nich drugą kreskę na teście, ja nie widzę a wszyscy inni tak.
    Dostałabym do myśkenia: czy to dobry i czuły test, czy już coś widać, a może on później pokaże betę..itp.

Lilenka lubi tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani dr jest w przyszłą środę w klinice

Pokrótce:

I Procedura
    II Transfer
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA

preg.png[/url]
  • zimowa Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:

Oooo. Mam nadzieję że uda nam się dostać wizyty u Pani dr w tym dniu.

Tyle lat starań...bez happy endu😔
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    A nie wiesz w jakich godzinach?

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ