X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dzięki dziewczyny, dziś byłam na wizycie i ktg i Ok wszystko. Ogólnie są ruchliwe tylko wczoraj coś słabiej i się wystraszyłam i dziś mówił dr żeby liczyć ale właśnie nic więcej jak itd😊
    To super :)
    A wiadomo już kiedy cc, czy jeszcze nic nie mówił?

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    To super :)
    A wiadomo już kiedy cc, czy jeszcze nic nie mówił?
    Jeszcze nie, narazie nic nie wiem ale w 36-37 raczej, oby dotrwały 💪 a jak u Ciebie?

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Jeszcze nie, narazie nic nie wiem ale w 36-37 raczej, oby dotrwały 💪 a jak u Ciebie?
    Wizytę mam we wtorek, dzisiaj tylko ktg, bo znowu mnie brzuch bolał, ale na zapisie linia prosta 🤷‍♂️ nic się nie dzieje.
    Też nie wiem do końca czy będzie SN, bo położna twierdzi, że mam za wąska miednicę. 😏

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Wizytę mam we wtorek, dzisiaj tylko ktg, bo znowu mnie brzuch bolał, ale na zapisie linia prosta 🤷‍♂️ nic się nie dzieje.
    Też nie wiem do końca czy będzie SN, bo położna twierdzi, że mam za wąska miednicę. 😏
    Aaa Ok. Ja mam teraz 25.02. Ale raczej wszystko w terminie? Czy masz mieć wcześniej?

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Aaa Ok. Ja mam teraz 25.02. Ale raczej wszystko w terminie? Czy masz mieć wcześniej?
    Pewnie szczegółów dowiem się we wtorek, ale chciałabym po skończonym 37tc żeby coś się zaczęło ruszać. Z tym, że chcieć to ja sobie mogę. Wiem, że doktor robi te masaże szyjki, u kilku moich koleżanek pomogły i to na drugi dzień. :D

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska kochana nasza! Wszystkiego najwspanialszego w dniu urodzin 🎂 Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń, pociechy z córeczki i aby każdy dzień dostarczał Wam jako rodzinie wielu radości 😘 ❤️

dobuska lubi tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Motyl ja rodziłam w sierpniu sn na Polnej więc jakbyś miała jakieś pytania to śmiało pisz! Ty masz wskazania do cc czy przygotowujesz się na sn?

Ogólnie tak jak dziewczyny piszą - partner może być przy Tobie jeśli będzie miał wynik negatywny testu.
    Jak zaczynasz rodzić to na izbę wchodzisz sama (on musi czekać przed szpitalem), badają Cię i jeśli zdecydują, że wysyłają na oddział porodowy to dopiero dzwonisz do męża on idzie do kontenera zrobić ten szybki test. Na sali porodowej przez cały czas trwania porodu może być z Tobą i potem po porodzie teoretycznie 2h - do momentu przewiezienia Cię na poporodową. Ale z tymi 2h różnie bywa - mnie zabrali na poporodową jakoś z godzinę może 1,5h po porodzie.
    To super ze może byc mąż:))Wskazań do cc nie mam, więc naturalnie. A za test covidowy przed szpitalem płacimy? I pytanie takie z innej beczki-rozchodzi się o torbe do szpitala-na stronie polnej ta lista jest dosyć krótka w porównaniu z gotowcami z neta-brałaś coś nadto? I zastanawiam się nad koszulą do rodzenia-ile ich zabrać i czy kupic takie luźniejsze bo większość jest dopasowana. Sorki za głupie pytania ale przy pierwszym dziecku właśnie takie dziwactwa nurtują🙈

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    To super ze może byc mąż:))Wskazań do cc nie mam, więc naturalnie. A za test covidowy przed szpitalem płacimy? I pytanie takie z innej beczki-rozchodzi się o torbe do szpitala-na stronie polnej ta lista jest dosyć krótka w porównaniu z gotowcami z neta-brałaś coś nadto? I zastanawiam się nad koszulą do rodzenia-ile ich zabrać i czy kupic takie luźniejsze bo większość jest dopasowana. Sorki za głupie pytania ale przy pierwszym dziecku właśnie takie dziwactwa nurtują🙈
    Ja mialam 3 koszule, kupowalam na allegro i na stronie pieknamama.pl

Motyl12 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polnej dają swoją koszule do rodzenia, więc nie trzeba. Tylko potem już na oddział to tez ze 3 się przydadzą. W razie czego zawsze może ktoś donieść.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dobuska kochana nasza! Wszystkiego najwspanialszego w dniu urodzin 🎂 Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń, pociechy z córeczki i aby każdy dzień dostarczał Wam jako rodzinie wielu radości 😘 ❤️
    Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:

Ja bym nie kupowała koszul - na Polnej dają koszule do rodzenia i one są naprawdę spoko. Możesz przebierać w trakcie porodu jeśli chcesz - ja przebierałam kilka razy, bo na oddziale porodowym byłam jakieś 32 godziny...
    Dodatkowo moim zdaniem nie ma sensu brać swoich własnych koszul nawet na pobyt po porodzie (mimo, że na stronie piszą żeby zabrać), bo w szpitalu dostajesz świeże codziennie "z automatu", a jak zabrudzisz to zawsze możesz iść po kolejną. I one nie są złe, a uwierz mi po porodzie będziesz chciała je przebierać, bo początek połogu - mega się pocisz, dodatkowo krwawisz, a jednak gatek się nie zaleca ubierać.

Ja brałam te rzeczy z listy + dodatkowo jakieś przekąski - kolacja jest dosyć wcześnie, chyba koło 17-18? I ja byłam głodna - miałam jakieś swoje wafle ryżowe + batoniki proteinowe mi się sprawdzały.
    Zamiast wody mineralnej polecam zabrać butelkę filtrującą - po porodzie będzie Ci się chciało bardzo pić, zwłaszcza przy karmieniu piersią. I dziennie min. 2 litry lekarz kazał pić więc odejdzie Ci zgrzewka wody do dźwigania.
    Ogólnie na początku po każdym skorzystaniu z toalety powinno się podmywać i dobrze osuszyć więc rolka ręczników papierowych się przyda + ja zabrałam mydło w płynie "biały jeleń" - ono jest hipoalergiczne, nie ma żadnych dodatków i pomaga w gojeniu się rany (położna mi poleciła).
    Zabrałam jeszcze szlafrok, ale było tak gorąco, że nawet go z torby nie wyjęłam i wkładki laktacyjne. U mnie się bardzo sprawdziły, bo ostatniego dnia pobytu w szpitalu zaczął mi się nawał pokarmu i po prostu ze mnie leciało (w parę minut bez stanika miałam mokrą koszulę).
    Ubranka i pieluchy dla dziecka dają w szpitalu.
    A no i koniecznie weź walizkę na kółkach - dużo wygodniej, a po porodzie nie wolno dźwigać, a mąż odbiera Cię na dole więc musisz sama znieść torbę (dziecko jedzie w łóżeczku wiezione przez położną).

I za test się nie płaci. Jak ja rodziłam była opłata 50zł za poród rodzinny (formalnie za strój jednorazowy dla partnera), ale Fundacja Rodzić po Ludzku wywalczyła zniesienie tej opłaty, bo była bezprawna.
    Warto żeby partner miał monetę 2zł żeby móc zostawić swoje rzeczy w szafce. No i Ty w trakcie porodu jak wszystko będzie szło dobrze masz prawo dostawać jedzenie, ale partner nie, więc może głupie, ale jakby wyszło tak jak u nas (mąż był ze mną 13godzin) to facet może też zgłodnieć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 14:33

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mamuśki za podpowiedzi😘😘😘
    Lukaszkowa-widzę że tez nie dosypiasz🙈
    Kasssia no faktycznie druga połówka moze zglodniec więc bdb wskazówka😆💗

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Dzięki Mamuśki za podpowiedzi😘😘😘
    Lukaszkowa-widzę że tez nie dosypiasz🙈
    Kasssia no faktycznie druga połówka moze zglodniec więc bdb wskazówka😆💗
    Mi to położna podpowiedziała jak miała dzwonić po męża, że może przyjść, żeby sobie zabrał jedzenie, bo zapowiada się na długi poród 🙈 I niech nie ubiera się za ciepło, bo w tych salach jest ciepło.
    Jakbyś miała jakieś pytania teraz albo bliżej porodu to śmiało pisz tutaj lub na priv :)

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Mi to położna podpowiedziała jak miała dzwonić po męża, że może przyjść, żeby sobie zabrał jedzenie, bo zapowiada się na długi poród 🙈 I niech nie ubiera się za ciepło, bo w tych salach jest ciepło.
    Jakbyś miała jakieś pytania teraz albo bliżej porodu to śmiało pisz tutaj lub na priv :)
    Tak też zrobię, dziękuję😘

• Okinny Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Dziewczyny, ale cicho się zrobiło... Co u Was?

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt cisza zapadła ostatnio 😅. Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja po prostu na razie kompletuje badania do punkcji no i papiery do dofinansowania ;). Także u mnie jeszcze trochę nie będzie się nic dziać niestety.
    Generalnie to udało mi się dzisiaj zrobić wszystkie wymazy, chociaż niestety chlamydia okazała się płatna. Te infolinie są naprawdę masakrą. W enel medzie pani mi powiedziała, że mam ją w pakiecie, ale zapomniała dodać, że tylko tà przesiewową 🤦‍♀️, ta pcr już nie jest. No i krzywa cukrowa - owszem glukozę mam w pakiecie ale już insulina nie … normalnie mi dzisiaj łapki opadły.
    No i trochę się rzuciłam na ten zespół antyfosfolipidowy. Pewnie nic mi tu nie wyjdzie ( nie chciałabym żeby wyszło). Tak więc no nic ciekawego u mnie ;).

Dobuska co u Ciebie i małej ???

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Fakt cisza zapadła ostatnio 😅. Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja po prostu na razie kompletuje badania do punkcji no i papiery do dofinansowania ;). Także u mnie jeszcze trochę nie będzie się nic dziać niestety.
    Generalnie to udało mi się dzisiaj zrobić wszystkie wymazy, chociaż niestety chlamydia okazała się płatna. Te infolinie są naprawdę masakrą. W enel medzie pani mi powiedziała, że mam ją w pakiecie, ale zapomniała dodać, że tylko tà przesiewową 🤦‍♀️, ta pcr już nie jest. No i krzywa cukrowa - owszem glukozę mam w pakiecie ale już insulina nie … normalnie mi dzisiaj łapki opadły.
    No i trochę się rzuciłam na ten zespół antyfosfolipidowy. Pewnie nic mi tu nie wyjdzie ( nie chciałabym żeby wyszło). Tak więc no nic ciekawego u mnie ;).

Dobuska co u Ciebie i małej ???

Po malu do przodu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 22:52

Dżoanniks lubi tę wiadomość

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okinny wrote:
    Po malu do przodu !

Staram się 😊

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okinny wrote:
    Po malu do przodu !

A co u Ciebie?

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    A co u Ciebie?
    W Alab można zrobić pakiet na bakterie urogenitalne za 209 zł chlamydia mycoplasma i ureoplasma .Nie raz chlamydia wyjdzie ok a pozostałe nie .

Dżoanniks lubi tę wiadomość

‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ