X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • MisNadzieja Nowa

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mnie również udało się zajść w ciążę dzięki dr Żówrawskiemu. Dopiero początek. W związku z tym mam pytanie - jak to jest z prowadzeniem ciąży w Invimedzie we Wrocławiu?

mia4444 lubi tę wiadomość

• artam89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia16291 wrote:
    artam89 - ja miałam podobną sytuację, 3xIUI i nic. Teraz to pierwsze invitro. Odliczam powoli do godz. 15.
    Kasiu trzymam mocno kciuki za dobre wieści. A u kogo robilas invitro? I po jakim czasie od 3iui . U mnie trzeciak mowil ze jak cos to odrazu w kwietniu bo generalnie co 2 miesiące robil mi iui. Ale powiedzialam ze chce odpocząć wyjechac na urlop i podejdziemy w czerwcu

Invimed Wrocław 31lat
    *io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
    * małż-slabe nasienie- morfologia 0%
    * Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
    Mąż - c1c2
    3iui nieudane
    1ivf
    10.07 punkcja
    2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
    05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
    06.12- transfer blastki...0.1 beta

2ivf start 26.06.2020
    3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
    24.08 transfer 2x4aa
  • FinnRasiel Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia GRATKIII!!!!! :)
    Teraz tylko spokój i wszystko się dobrze ułoży :) :)

Aguś19 - Współczuję Cytomegalii :(
    Mnie akurat to badziewie nie wyszło ale inne...Ureaplasma :/
    Wszystkie wyniki były ok a ten jeden mi umknął.
    Przeleczamy się teraz razem z mężem antybiotykiem, odliczając dni. Antybiotyków unikamy jak ognia więc się podłamaliśmy, do tego oboje źle na nie reagujemy i czujemy się jakbyśmy kowadła połknęli.
    Ureaplasma jest dość łatwa do wyleczenia, chociaż tyle...w ciąży jest bardzo groźna i prowadzi do poronień i wcześniejszych porodów, także kolejna kłoda pod nogi.

Ma któraś z was jakieś doświadczenia z tym paskudztwem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 17:07

mia4444, Mum2b lubią tę wiadomość

# mother, you're mumbling...
    36l
    AMH- 1,2 (2016) 0,9 (2017) 0,9 (2018)
    LUF - niepotwierdzone
    (I) ICSI (Marzec 2019)przez torbiel procedura przerwana
    03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FinnRasiel wrote:

Przeleczamy się teraz razem z mężem antybiotykiem, odliczając dni. Antybiotyków unikamy jak ognia więc się podłamaliśmy, do tego oboje źle na nie reagujemy i czujemy się jakbyśmy kowadła połknęli.
    Ureaplasma jest dość łatwa do wyleczenia, chociaż tyle...w ciąży jest bardzo groźna i prowadzi do poronień i wcześniejszych porodów, także kolejna kłoda pod nogi.

Też miałam ureoplasmę.. to główna przyczyna naszych niepowodzeń. Dwie ciąże pozamaciczne, dwie biochemiczne , jedno samoistnie poronienie . Przez nią nie mam jednego jajowodu a drugi jest najprawdopodobniej niedrożny po drugiej ciąży pozamacicznej. Wyleczyliśmy się. Kuracja trwała tylko 10 dni! Przyniosła same korzyści. Zaszłam w ciąże przy pierwszym podejściu do in Vitro. Miałam bezobjawową i bezproblemową ciąże a teraz siedzi koło mnie kochana córka, której uśmiech sprawia ,że rany na sercu nie bolą już tak bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 19:27

mia4444, FinnRasiel lubią tę wiadomość

• mia4444 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisNadzieja wrote:
    Witam, mnie również udało się zajść w ciążę dzięki dr Żówrawskiemu. Dopiero początek. W związku z tym mam pytanie - jak to jest z prowadzeniem ciąży w Invimedzie we Wrocławiu?
    Dziękuję.
    Oni. Nie prowadzą ciazy ..niestety. który masz tydzień?

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa kochana jak twoje badania ?

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Morwa kochana jak twoje badania ?
    W sobotę mąż odbierze wyniki krwi. Wymazy spływają z synevo , tylko tej cytologii nie zobaczę przez neta. :(

mia4444 lubi tę wiadomość

• Kasia16291 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artam89 wrote:
    Kasiu trzymam mocno kciuki za dobre wieści. A u kogo robilas invitro? I po jakim czasie od 3iui . U mnie trzeciak mowil ze jak cos to odrazu w kwietniu bo generalnie co 2 miesiące robil mi iui. Ale powiedzialam ze chce odpocząć wyjechac na urlop i podejdziemy w czerwcu

Ja miałam pierwsze dwa co 2 miesiące, potem dłuższa przerwę, ponad rok. A dzisiejszy wynik niestety negatywny :-(

• Aguś19 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia16291 wrote:
    Ja miałam pierwsze dwa co 2 miesiące, potem dłuższa przerwę, ponad rok. A dzisiejszy wynik niestety negatywny :-(
    Kurczę tak mi przykro :( ale nie możemy się poddawać, w końcu musi się nam wszystkim udać :)

p19udqk3oonve1f7.png

2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Też miałam ureoplasmę.. to główna przyczyna naszych niepowodzeń. Dwie ciąże pozamaciczne, dwie biochemiczne , jedno samoistnie poronienie . Przez nią nie mam jednego jajowodu a drugi jest najprawdopodobniej niedrożny po drugiej ciąży pozamacicznej. Wyleczyliśmy się. Kuracja trwała tylko 10 dni! Przyniosła same korzyści. Zaszłam w ciąże przy pierwszym podejściu do in Vitro. Miałam bezobjawową i bezproblemową ciąże a teraz siedzi koło mnie kochana córka, której uśmiech sprawia ,że rany na sercu nie bolą już tak bardzo :)
    Najgorsze jest to ,że na cytomegalie nie ma lekarstwa :( to musi samo przejsc. Czytałam że nawet zajmuje to 1,5roku. Tragedia. Za dwa miesiące znowu sprawdzę wynik.

p19udqk3oonve1f7.png

2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • artam89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia16291 wrote:
    Kurde jakis pechowy dzis ten dzień bardzo mi przykro;(
    Ja rano przeplakalam swoje potem w pracy tez kilka łez poleciało. W domu jak zobaczyłam męża to peklam;( rozkleilam. Długo gadaliśmy bo on też podlamany i mowi ze nie zbyt chce in vitro juz chyba bo nie wierzy ze się uda ...Trochę musialam to ogarnąć i chyba zostaniemy przy planie ze w połowie czerwca start z procedurą. Ja dzień zakończyłam treningiem i wiecie co wyzylam sie I odrazu mi lepiej

Invimed Wrocław 31lat
    Mąż - c1c2
    3iui nieudane
    1ivf
    10.07 punkcja

2ivf start 26.06.2020
    24.08 transfer 2x4aa
  • artam89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FinnRasiel wrote:

Ja leczylam rok temu ureaplasme przez prawie pół roku z różną kombinacją antybiotyków az wreszcie pomógł antybiotyk doustnie i do pochwowo jednocześnie

Invimed Wrocław 31lat
    Mąż - c1c2
    3iui nieudane
    1ivf
    10.07 punkcja

2ivf start 26.06.2020
    24.08 transfer 2x4aa
  • Kasia16291 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artam89 wrote:
    Kurde jakis pechowy dzis ten dzień bardzo mi przykro;(

Ehh... Wierzę, że nic nie dzieje się bez powodu. Chyba zecydujemy się spróbować raz jeszcze za 3 miesiące.

Dziewczyny dzięki - też mam nadzieję, że wszystkim nam się w końcu uda.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artam89 wrote:
    Ja leczylam rok temu ureaplasme przez prawie pół roku z różną kombinacją antybiotyków az wreszcie pomógł antybiotyk doustnie i do pochwowo jednocześnie
    Nie dostałaś rozpiski na jaki antybiotyk jest wrażliwa? Czy po prostu nie działały ? Leczyliście się razem?

• artam89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie dostałaś rozpiski na jaki antybiotyk jest wrażliwa? Czy po prostu nie działały ? Leczyliście się razem?
    Nie mialam takiej rozpiske.bralam to co lekarz kazał. Pierwsza serię antybiotyku w ciemno dostał maz tez po 1 serii mial wymaz i okazało się że nie ma albo już nie ma bakterii. Potem juz sama ja bralam. Wtedy nie leczylam sie w invimed tylko u dr fabijanskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 07:18

Invimed Wrocław 31lat
    Mąż - c1c2
    3iui nieudane
    1ivf
    10.07 punkcja

2ivf start 26.06.2020
    24.08 transfer 2x4aa
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa 3mam kciuki .... ;D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artam89 wrote:
    Nie mialam takiej rozpiske.bralam to co lekarz kazał. Pierwsza serię antybiotyku w ciemno dostał maz tez po 1 serii mial wymaz i okazało się że nie ma albo już nie ma bakterii. Potem juz sama ja bralam. Wtedy nie leczylam sie w invimed tylko u dr fabijanskiego
    Tak właśnie myślałam ,że lekarz leczył was w ciemno , dlatego to tak długo trwało :(

• FinnRasiel Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Morwa pocieszyłaś mnie niesamowicie :) :) Dziękuję!

Jak zaczęłam czytać o tym paskudztwie to mi się włos zjeżył...i nieźle się przestraszyłam.
    LUF...cholerna torbiel po zapaleniu przydatków a teraz Ureaplasma.
    Dołożyło mi to stresu a teraz dzięki Tobie zobaczyłam światełko w tunelu :)

36l
    LUF - niepotwierdzone
    03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?)
  • FinnRasiel Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artam89 wrote:

U to długo.
    Myśmy dostali rozpiskę i mam nadzieję właściwy antybiotyk, choć domyślam się, że bywa różnie z bakteriami. Mam nadzieję, że nie tak jak Chlamydia np. Moja mama leczyła kilkoma antybiotykami mimo rozpiski, bardzo długo i jak na razie niestety nie puściło :/
    To dlatego tak się przestraszyłam tą Ureaplasmą właśnie...kolejna kłoda pod nogi tuż przed procedurą.
    A ja odliczam dni... :)

36l
    LUF - niepotwierdzone
  • Kasia16291 Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was brała sterydy przed invitro? Ja nie miałam i nie bardzo wiem w jakim celu się je stosuje. Chodzi mi głównie o przypadki par gdzie problemem jest tylko słabe nasienie.

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ