🌸IUI 2021🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna1719 wrote:No wiadomo że koszt większy przy in vitro... No my założyliśmy sobie na te chwile 2 razy iui, a jak będzie??? Tego nie wiem.. Nam od razu dr dał wybór czy wolimy inseminacji próbować czy id razu in vitro... Najpierw była mysl ze od razu in vitro, ale jednak decyzja zapadła inna 😊
Nam z kolei dr zalecał zacząć od inseminacji ze względu na wiek (oboje mamy po 29 lat), więc stwierdził, że nie ma pośpiechu. Gdybyśmy od razu podeszli do in-vitro to pewnie cały czas bym się zastanawiała, że może wystarczyłaby inseminacja, a tak przynajmniej spróbowaliśmy i nie będę gdybać
Najważniejsze, że robicie tak jak czujecie Trzymam kciuki, żeby udało się już za pierwszym razem!♥️Starania od 12.2018
02.2019 CB 💔
4 x IUI 👎
08.2021 - IVF - Start, długi protokół
09.2021 ET: 7dpt ⏸ beta 64.9, 10dpt 283.7, 12dpt 602, 20dpt 6783 - jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy❤️
05.2022 - synek 💙
4 blastocysty ❄️❄️❄️❄️ -
Justyna1719 wrote:Ooo witaj 😊 i kiedy mniej więcej @???bo my w następnym cyklu też 😊😊😊
dopiero ok 28lipca okres jak sie nic nie poprzesuwa więc trochę czekania mam -
Cześć! Miałam iui 13 dc, zastrzyk ovitrelle 12 dc w nocy przy pęcherzyku 19 mm. Robiłam wczoraj test favelle czuły (10 dpo) i bardzo bardzo słaby pozytyw. Liczyłam się że to może być po ovitrelle. Dzisiaj też go zrobiłam i wydaje mi się jeszcze bledszy ale też mocz był bardziej rozcieńczony. Poszłam na beta hcg. Wynik z rana 3,3. Progesteron 20,11. Jak myślicie? Resztki ovitrelle i progesteron dopochwowy? Oczywiście jutro niedziela więc niczego więcej do poniedziałku południa się nie dowiem.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Hej dziewczyny ja w maju mialam pierwszą inseminacje, później musiałyśmy miesiąc odczekać a teraz jestem na antykoncepcji,vo moje endometriunjest grube i sie samo nie złuszcza tak jak powinno:( ale przy dobrych wiatrach pod koniec lipca drugie podejście! Obym tylko nie musiała po każdym podejściu robić miesiąca przerwy bo oszaleje:p miała która podobną sytuacje?
AMH 1,5
MTHFR C677 układ homozygotyczny
Pai-1 układ heterozygotyczny
05.2021 IUI 🍷
07.2021 IUI 🍷
Podchodzimy do IVI
15.09.2021 stymulacja start!
26.09. 2021 Punkcja! Pobrano 4 komórki. Jedna komórka prawidłowo zapłodniona.
1.10 Transfer! Kropuś 4.1.1 jest już że mna , 7dpt beta 0.4
Zmiana kliniki i leków.
25.11 stymulacja start!
1. 12 podgląd kurnika: 9 pęcherzykow 🍀🍀🍀
6.12 Punkcja! Pobrano 8 komórek 💪 zaplodniono 5.
11.12 transfer! Kropuś 4.1.1 ze mną
Mamy 3 mrozaczki! 2x 3.1.1 1x 3.1. 2 ❤️
5dpt ⏸️
6dpt beta 33, 9dpt 169, 12dpt 880, 16dpt 4688, 20dpt 13 tyś ❤️
23dpt 2mm człowieka i serduszko ❤️ -
MDW wrote:Cześć! Miałam iui 13 dc, zastrzyk ovitrelle 12 dc w nocy przy pęcherzyku 19 mm. Robiłam wczoraj test favelle czuły (10 dpo) i bardzo bardzo słaby pozytyw. Liczyłam się że to może być po ovitrelle. Dzisiaj też go zrobiłam i wydaje mi się jeszcze bledszy ale też mocz był bardziej rozcieńczony. Poszłam na beta hcg. Wynik z rana 3,3. Progesteron 20,11. Jak myślicie? Resztki ovitrelle i progesteron dopochwowy? Oczywiście jutro niedziela więc niczego więcej do poniedziałku południa się nie dowiem.
-
KoszulkaUlka wrote:Ja testuje w środę, ale wczoraj dostalam wyniki na trombofilie i wyszły mi dwie mutacje nieprawidłowe 🙄 więc się troszkę zdolowalam..
Nieorawidlowe mam- Mthfr układ heterozygotyczny i pai1 układ heterozygotyczny-jutro mam teleporade u hematologa z wtymi wynikami. -
nick nieaktualnyJotes wrote:Hej dziewczyny ja w maju mialam pierwszą inseminacje, później musiałyśmy miesiąc odczekać a teraz jestem na antykoncepcji,vo moje endometriunjest grube i sie samo nie złuszcza tak jak powinno:( ale przy dobrych wiatrach pod koniec lipca drugie podejście! Obym tylko nie musiała po każdym podejściu robić miesiąca przerwy bo oszaleje:p miała która podobną sytuacje?
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Natalia321 wrote:I jak po teleporadzie?? Bardzo często czytam na różnych forach o tych mutacja i jak dobrze pamiętam jakieś inne suplementy powinno się brać, głowa do góry :*
Hematolog mi powiedziała, ze te mutacje nie odpowiadają za niepowodzenia,i ona nie widzi nic złego złego tych wynikach. Przyznała, ze niektórym zdarza się ze zachodząbiorav acard, więc mówiła że że chce to mogę wdrożyć acard. Mialam w systemie inne badania z krzepnięcia krwi to tym bardziej mówiła że nie widzi obaw do niepokoju. Zlecila mi caly pakiet jakiś badan.
W sumie to chyba zacznę brać ten acard tylko n czy od następnego cyklu czy już... zapomnialam dopytać, co jeśli np. teraz się udało to czy mogę brać ten acard będąc w ciazy...
Metoylowane formy powinno się brać witamin b i kwasu foliowego-nie wiem na ile ta mutacja sprawia nieprawidłowe wchłanianie się z bo robiłam tydzień temu badania i witaminy b12 I kwasu foliowego i wszytsko w normie(gdzieś w połowie widelek norm sa)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 16:20
-
U mnie nici. Dzisiaj biel vizira. To były resztki ovitrelle (ta beta 3.3) i sztucznie nabity progesteron przez luteine dopochwowa zgodnie z zaleceniami gin dzisiaj odstawiam progesteron i czekam na menstruację. Nie daje mi spokoju co było nie tak, że nie wyszło byłam świeżo po sono hsg. Może nasienie zbyt słabe parametry. Morale -200%. Jak szybko wrócił okres po odstawieniu luteiny u Was?2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:U mnie nici. Dzisiaj biel vizira. To były resztki ovitrelle (ta beta 3.3) i sztucznie nabity progesteron przez luteine dopochwowa zgodnie z zaleceniami gin dzisiaj odstawiam progesteron i czekam na menstruację. Nie daje mi spokoju co było nie tak, że nie wyszło byłam świeżo po sono hsg. Może nasienie zbyt słabe parametry. Morale -200%. Jak szybko wrócił okres po odstawieniu luteiny u Was?
-
13 dpo dzisiaj a 14 Po ovitrelle.
Koncentracja 42 (10^6/ml)
Ruvhliwe plemniki 45%
Ruchliwosc postępowa 35.
Ogólnie może te parametry nie są tragiczne ale budowa plemników jest bardzo zła.
Ilość z prawidłowa budowa -0
Ilosv z jedną wada -0
Ilosc z dwiema wadami -85%
Ilosc z więcej wadami- 15%
Pogorszyły się pomimo brania profertil od 4 miesięcy.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:13 dpo dzisiaj a 14 Po ovitrelle.
Koncentracja 42 (10^6/ml)
Ruvhliwe plemniki 45%
Ruchliwosc postępowa 35.
Ogólnie może te parametry nie są tragiczne ale budowa plemników jest bardzo zła.
Ilość z prawidłowa budowa -0
Ilosv z jedną wada -0
Ilosc z dwiema wadami -85%
Ilosc z więcej wadami- 15%
Pogorszyły się pomimo brania profertil od 4 miesięcy.
Ale sama nie wiem, nie znam się aż tak-my mieliśmy przy pierwszej 78% a przy drugiej 73%-i mi się wydawało, że to mało... -
Zauważyłam dziś na papierze podbarwiony na lekko brązowo śluz, więc jutrzejsze testowanie to tylko formalność ;( Niby się nie nastawiałam, ale mimo wszystko miałam jakąś minimalną nadzieję... Jest mi o wiele bardziej przykro niż się spodziewałam
Nie tłumaczę sobie tego, że mogło to być plamienie implantacyjne, bo miałam już tak kilka razy i nigdy to nie było to.Starania od 12.2018
02.2019 CB 💔
4 x IUI 👎
09.2021 ET: 7dpt ⏸ beta 64.9, 10dpt 283.7, 12dpt 602, 20dpt 6783 - jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy❤️
05.2022 - synek 💙
4 blastocysty ❄️❄️❄️❄️ -
13 po IUI, która była robiona na niepękniętym pęcherzyku. Owulacja była następnego dnia, więc dziś 12dpoStarania od 12.2018
02.2019 CB 💔
4 x IUI 👎
05.2022 - synek 💙
4 blastocysty ❄️❄️❄️❄️ -
KoszulkaUlka wrote:Ja aż tak się nie znam dobrze na tych paramentach, ale dopytaj lekarza jak będziesz miała możliwość o tą ruchliwość, bo wg mnie 45% to trochę mało 🤔
Ale sama nie wiem, nie znam się aż tak-my mieliśmy przy pierwszej 78% a przy drugiej 73%-i mi się wydawało, że to mało...
Mam wrażenie że mamy te parametry podobne do tych sprzed trzech lat kiedy się udało - ale nie twierdzę że to dobre wyniki. Przez coś w końcu te iui robimy
Czekam na nową wizytę w innej klinice i okres po luteinie. Boje się czy nie mam jakiegoś zapalenia endometrium czy innego syfu oby to było normalne, krwiste krwawienie.
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
KoszulkaUlka wrote:Ja jutro testuje, ale coś właśnie zaczął mnie łapać stres i strach przed testowaniem..😪
Trzymam kciuki i dobrze znam te emocje, kiedy już nawet nie chcesz robić testu żeby znowu nie zaczynać od początku na pocieszke mogę powiedzieć że cykl w którym kompletnie się załamałam i godziłam powoli z in vitro, okazał się tym szczęśliwym.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Test pokazał to co przeczuwałam, czyli tylko 1 kreskę 😪 No to czas zacząć myśleć poważnie o in vitro.Starania od 12.2018
02.2019 CB 💔
4 x IUI 👎
05.2022 - synek 💙
4 blastocysty ❄️❄️❄️❄️