X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IUI invicta vs. Invimed?
Odpowiedz

IUI invicta vs. Invimed?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czy sa tu osoby ktore podchodziły do IUI w tych klinikach? Najlepiej ze Wrocławiu
    Jesli sa to mam pare pytanek:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodziłam w Wawie, wole Invicte z kilku powodów, jak jest we Wrocku nie wiem, byc moze lepszy Invimed. Dziewczyne z forum ktora namowilam do zmiany kliniki z Invimedu na Invicte w Wawie tez zaciazyla po IUI w Invikcie. Najlepiej tez wejsc na portal www.znanylekarz.pl porownac opinie lekarzy z Invicty i Invimedu we Wrocku. Dla mnie roznica w Wawie jest ogromna jezeli chodzi o profesjonalne zajecie sie pod wzgledem IUI na plus Invicty.

Ania1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka kochana a jakie badania wymaglai przed iui w invikcie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stopień czystości pochwy (ważny 2 miesiące)
    posiew z kanału szyjki macicy (ważny 2 miesiące)
    badanie w kierunku chlamydii (ważne rok)
    cytologia (ważna rok),
    HIV, HCV, HBS Ag.
    VDRL (test kiłowy, ważny 6 miesięcy)
    Mężczyźni przed inseminacją muszą wykonać następujące badania:
    badanie w kierunku chlamydii (ważne rok)
    HIV, HCV, HBS Ag,
    posiew nasienia (ważny 2 miesiące)
    VDRL (test kiłowy, ważny 6 miesięcy)

plus HSG.

• urocza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh to ciekawe, bo ja przy IUI w Invicie nie musiałam żadnych badań posiadać, o których pisze Aszka, robione na łapu capu, byle kasa się zgadzała.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie te badania mnie przerażają bo przecież to dodatkowo z 3-4 stówy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    heh to ciekawe, bo ja przy IUI w Invicie nie musiałam żadnych badań posiadać, o których pisze Aszka, robione na łapu capu, byle kasa się zgadzała.
    moze zalezy u jakiego lekarza, ja juz mialam te badania komplet i powiedziałam ze mam. A i P. i J. i N. tylko pokiwali glowami, tez ich nikt nie chcial ogladac pytali sie czy sa dobre, papierologia ich obowiazuje tylko w przypadku invitro ;) rzadowego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ