X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ☀️🍒☀️IVF LIPIEC 2025☀️🍒☀️
Odpowiedz

☀️🍒☀️IVF LIPIEC 2025☀️🍒☀️

Oceń ten wątek:
  • Gabi_33 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BangBang wrote:
    Cześć.
    Ja dzisiaj byłam na USG w klinice. Ciąża jest, od poniedziałku mały kropek się powiększył i było widać migające serduszko. Natomiast już jadąc do, czułam że pobolewa mnie podbrzusze i na głowicy zostało sporo krwi lekarz powiedział że coś czuję że to od clexane i od acardu i mam przestać przyjmować te leki. Przez to że bałam się że ten utrogestan mnie tak podrażnia to od wtorku przestałam go brać i jakoś tak jestem teraz niespokojna okropnie że ta krew się pojawiła 😐
    Podbrzusze nadal boli i dobrze mi tylko jak leżę. Więc nadal strasznie się martwię.
    I też nie wiem ale ten lekarz zrobił to usg tak na odpieprz, zobaczył te krew i wgl nie sprawdził czy to z szyjki czy podrażnienie. Jeszcze kazal mi przyjść na jedną wizytę ( już komercyjną ) za 2 tygodnie ale szczerze nie przyjdę tam jeśli wszystko będzie w porządku i nic się u mnie nie wydarzy.
    To chyba tyle… chce się cieszyć ale nie umiem bo boję się że to stracę w jednej chwili 🥺

Jak jest ciąża to trzeba choć troszeczkę się pocieszyć. 🫂
    Rozumiem, że może być stres i nerwy ale na pewno Ci to nie pomoże ani maluszkowi.
    Jak jest Ci dobrze jak leżysz to leż odpoczywaj i staraj się myśleć pozytywnie bo na to masz wpływ.
    Niech maluszek czuję, że ma spokojny ciepły domek. Tego mu trzeba.☺️
    Będę trzymać kciuki, żeby szło dobrze ✊️✊️✊️🤞🤞🍀🍀

👩 32 lata
    Amh: 3,6(2023); 4,4(2025)
    2021: histeroskopia(polip)
    2022: prblemy z prolaktyna
    2023:histeroskopia z laparoskopią (polip)
    dwie drożności jajowodów, Kariotyp prawidłowy

🧔‍♂️33 lata
    -asthenoteratozoospermia, zwiększona fragmentacja DNA, HBA 33%, MAR prawidłowy
    -morfologia 0-1%
    -żylaki powrózka nasiennego
    -kariotyp: inwersja pericentryczna chromosomu 9( po konsultacji genetycznej inwersja nie wpływa na niepowodzenia)

Starania od 07/2020
    -monitoringi owulacji
    -2 IUI nieudane (2023)
    -zmiana androloga (wdrożenie leczenia na poprawę nasienia)
    -01/2025 kwalifikacja do IFV(procedura krótka, ICSI)
    -03/05/25 💉💉 - Menopur 75, Ovalep 100, Orgalutran, Decapeptyl
    -12/05/25 punkcja- 11🥚🥚➡️5❄️❄️❄️❄️❄️
    -16/06/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️ 3AB➡️ 11dpt - 0,6
    -15/07/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️3BB
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Sylstaa dziękuję Ci za odpowiedź. ❤️
    Nie zauważam u siebie żadnych niepokojących objawów oprócz ferrytyny, która rok temu była na niskim poziomie (około 30) i podwyższonych komórek NK w krwi. Porozmawiam o tym z Sydorem, zobaczę co mi powie. Nie chciałabym nadużywać Twojej wiedzy i nieodpłatnie konsultować na forum swojego przypadku. Zapytam go o ten antybiotyk, aby może zapobiegawczo go zastosować.
    Nie ma sprawy🤗 w sumie jestem ciekawa co Ci powie, daj znać - większość lekarzy tak średnio traktuje temat pasożytów, a ja w swojej pracy widziałam naprawdę duże zmiany🙂

Ja będę chciała złapać termin do dr na środę, ponoć mam dostać w pon wyniki z iple, a dzisiaj się dowidziałam że później dr idzie na urlop i wraca w sierpniu. Planowo mam wizytę na 13.08, ale fajnie gdyby się udało wcześniej☺️

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Teratozoospermia
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6
    IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    12.24 cross match 44%, allo 0%
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48% (APC) vs. negatywny 0% (Gyncentrum)
    IPLE⏳
    IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, po PGT-A zdrowy 4AB
  • Mandi41 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabk0va wrote:
    Hej, ja po monitoringu 🌸

Estradiol w końcu ruszył, w środę 40pg, dziś 80pg

Pęcherzyk troszkę zwolnił z 16,3 na 16,8
    Ale ruszył jeszcze drugi 9mm

Nie wiadomo czy zdąży nadrobić ale wszystkie ręce na pokład i trzymamy za niego kciuki 🤞🤞

W poniedziałek kolejny monitoring
    A punkcja przesunięta na środę ☘️

Proszę o zmianę w kalendarzu
    🗓️21.07 monitoring🔍
    🗓️23.07 punkcja ☘️

bardzo ci kibicuje, mam nadzieje ze urosnie 😍

jabk0va lubi tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    AMH 0,05 🥹
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ka wrote:
    W gyncentrum dzwoniłam dzisiaj, to potwierdzili, że mają kasę, także się nie martw, tylko w invimed takie jaja chyba robią. Jestem w gyncentrum umówiona na środę, lecz telefonicznie pani z recepcji się upierała, że to będzie nowa kwalifikacja, więc już zgłupiałam co to w końcu będzie, niech już będzie co będzie, w invimed jadę w poniedziałek z wnioskiem o zmienię kliniki

Ja to bym z kliniki wybrała każdy papierek który by mnie dotyczył- umowy, wyniki badań itd.
    I w tym piśmie od nich wymagałabym napisania powodu dlaczego kazali mi nie rozpoczynać stymulacji, czy kwalifikacja z maja została dobrze przeprowadzona a jeśli nie to niech uzasadnią czemu oraz czemu zorientowali się dopiero w lipcu.
    Jak się będą upierać że nie było dobrze przeprowadzonej kwalifikacji a ty mimo wszystko dostałaś receptę zgodnie z kwalifikacją (dzięki czemu nie musiałaś płacić 100 procent kwoty za leki) to niech poręczą że biorą odpowiedzialność za ewentualną pomyłkę i poniosą koszty leków jeśli będzie taka sytuacja że z ich winy ministerstwo doczepi się o kasę za leki.
    Bo wiesz ja cię nie chce straszyć bo tu twojej winy nie ma ale zrób tak żeby twój tyłek był zabezpieczony na zaś.
    Nie wiem czego bym jeszcze w tym piśmie oczekiwała 🧐

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    Ona:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- jeden niedrożny(odetkany) ✅
    Mthfr_1298A>C układ hetero.
    PAI+1 4G układ hetero.
    Kir AA 😧
    On:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml

Start klinika: lipiec 2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    Październik: punkcja - 🥚12, dojrzałych 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, dojrzałych 16, zaplodniono 10, 4 zarodki z 5 doby (3.2.2, 5.1.1, 4.2.2, 4.2.1)
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się dziś totalnie rozsypałam i nie wiem, czy to hormony, stres, czy po prostu wszystko razem…
    Czy po transferze też miałyście wrażenie, że jesteście tak bardzo kruche emocjonalnie? Czy to hormony...

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • Monixma Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Dziewczyny, ja się dziś totalnie rozsypałam i nie wiem, czy to hormony, stres, czy po prostu wszystko razem…
    Czy po transferze też miałyście wrażenie, że jesteście tak bardzo kruche emocjonalnie? Czy to hormony...

Ja tak miałam 3dpt, byłam na wycieczce z mężem i się nagle rozpłakałam, bo ogarnęły mnie myśli, że to bez sensu, że się nie uda. Jak na mnie to byla nietypowa sytuacja, bo ja raczej jestem spokojnym i opanowanym człowiek. I pewnie tak jak mówisz, wszystko na raz, stres, hormony, nadzieja. Ale każda z nas ma prawo do takich zachowan i trzeba sobie dać przestrzeń na to 😊🫂

👱🏼‍♀️ 29
    AMH - 3,14✅Prolaktyna ✅ Monitoring owulacji✅
    Ferrytyna✅ wit. D3 ✅ Tarczyca ✅ homocysteina✅
    MTHFR 677C- hetero ❌️PAI-1 4G/5G hetero ❌ P/c p. plemnikom✅ zespół antyfosfolipidowy✅ Kariotyp ✅ ANA1 ✅
    🙍‍♂️32
    Niedoczynność tarczycy
    Ciężka oligozoospermia
    Kariotyp ✅
    Region Azf ✅

Bocian Katowice
    I Procedura krótka, ICSI
    05.05.2025- start stymulacji
    Gonal-f 900 ➡️➡️ Orgalutran ➡️➡️ Mensinorm 150
    12.05.2025 - 12 pęcherzyków 🍀
    14.05.2025 - 13 pęcherzyków 🍀🍀
    16.05.2025 - punkcja 💉💉 - 18 🥚🥚 - 9 MII - ❄️❄️ (5.1.1 i 4.1.1)
    21.05.3025 - ET ❄️ 5.1.1 - 12dpt - 16,1; 14dpt - 10,4 ❌
‹‹ 129 130 131 132 133
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ