X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💘🌨🍩 IVF LUTY 2023 🍩🌨💘
Odpowiedz

💘🌨🍩 IVF LUTY 2023 🍩🌨💘

Oceń ten wątek:
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, mylisz ciąże, co rozumiem bo miałam ich trzy.

Po pierwsze moja pierwsza ciąża miała dramatycznie niskie bety od początku (mylisz ją z ciążą nr 3, która miała wyższe) - około 210 w 13 dpt (wcześniej też niskie) przy blastocyście.
    Lekarka nie mówiła, że muszę czekać, tylko wmawiała mi, że wszystko jest ok, a na pytanie wprost czy jest bardziej zagrożona niż inne bezczelnie kłamała w żywe oczy, że dokładnie tak samo jak inne i nie ma wyższego zagrożenia. Zachwycała się przyrostami i wpierała w to również w mojego męża, który był ze mną wtedy przy wszystkich wizytach. Na sam koniec gdy wyszło że jednak nie jest ok mąż zapytał ile takich ciąż z takimi wynikami skończyło się dobrze i szmata jakoś wtedy milczała.

Tak samo niestety wmawiała innej koleżance też przy niskich wynikach, ale jak sama koleżanka przyznała "miała szczęście i najbliższy wynik pokazał jednak, że biochemia" więc u niej trwało krótko.
    Nie jest to traktowanie klientek fair.
    Nikt mi nie powiedział czym może kończyć się holowanie ciąży z tak niskimi, ale niestety przyrastającymi wartościami do końca.
    Nikt mnie nie uprzedził, nie wyjaśnił, że ryzyko jest jednak dużo wyższe (potem dopiero doszłam do statystyk, które pokazywały, że szanse z takimi wynikami na ciążę to mniej niż 20%).
    Dalej będę o tym uprzedzać dziewczyny z podobnymi wynikami, a co zrobią z tą historią, czy zignorują wierząc w "pierwszą stronę" czy wezmą pod uwagę także mój przypadek to ich już wybór.
    Mi nie dano tego wyboru bo nie podano prawdziwych rokowań.
    Gdybym je znała wszystko skończyłoby się wcześniej i bez łyżeczkowania oraz obecnej traumy.
    Tyle.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Nie słyszałam żeby stany zapalne powodowały czynność skurczową. Moja koleżanka choruje na adenomiozę i u niej to był główny objaw. Obie ciążę na ogromnych dawkach magnezu.
    Przeczytałam dwa ostatnie zdania i zamarłam... Mam stwierdzone na początku listopada początki, początków adenomiozy, są w części macicy, która nie przeszkadza w implantacji, to też niewielki obszar względem całej macicy.
    I tak kminię czy te moje mikroskurcze to nie od tego 🙈 Suplementuje magnez, teraz od dnia transferu 3xdziennie, wcześniej raz dziennie...
    Co mogą oznaczać ogromne dawki? Może biorę za mało 🙈

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️5CB💔leki jw.+AH cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton A.👼7tc
    11/24➡️5AA❌ leki jw.+prograf
    12/24➡️5AA💔leki jw. 5tc cb
    01/25 minihistero❌CD138✓USG 3D✓z kontrastem✓

diphereline->FET 🌈

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:
    Hej dziewczyny, chyba wrócimy z kolejną próbą po przerwie. Macie jakieś pomysły na poprawę jakości komórek i nasienia? Ja niestety na proszkach obecnie jeszcze, nerwowo nie wytrzymałam. Zastanawiam się czy po prostu nie powinnam przyjąć, że w ciąży nie będę...
    Kochana mój mąż miał mega słabe wyniki48% defragmacji a teraz już jest spoko ma w normie .bierze na raz 2 preparaty profeltil tabletka 1 dziennie plus nucleox pro tam jest tabletka i proszek dodatkowo przestał pić procenty i napoje gazowane. Unika drobiu i je wiecej ryb i zdrowe jedzenie .ograniczył slodkie. Jak już chce zjeść słodkie to gorzka czekolada.po 3 miechach mieliśmy poprawę nasienia. Je regularnie. U mnie lekarz zalecił na poprawę komórek jajowych 3x1 100mn koenzym q10,kwas afalipinowy 600mn i biosteron 2x 75ng. Plus ziola sroki 1dziennnie napar pić. za wiele mi to niepimoglo ale mam znajoma której to akurat pomoglo..ja niechcialam dłużej czekać po za tym lekarz powiedział że moje komórki maja cechy degradacji i ziarnistość(po punkcji opisali dokładanie moje komorki)i wiecrj szans mamy z adopcja komórek jajowych.Ze względu że w tym roku u mnie 40 zdecydowałam że chyba lepiej jak podmienimy komórkę. Może jakbym bym była młodsza prubowałabym jeszcze ze swoich ale po 3 transferach,2 podejściach bez transferu i jednym biochemie jestem wykończona tymi niepowodzeniami więc podjęliśmy decyzję taką. Ale ty próbuj młodsza jesteś a niż widelec Tobie pomorze jak mojej koleżance..Pozdrawiam Ela

Trini87, Umka lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pauelka wrote:
    Przeczytałam dwa ostatnie zdania i zamarłam... Mam stwierdzone na początku listopada początki, początków adenomiozy, są w części macicy, która nie przeszkadza w implantacji, to też niewielki obszar względem całej macicy.
    I tak kminię czy te moje mikroskurcze to nie od tego 🙈 Suplementuje magnez, teraz od dnia transferu 3xdziennie, wcześniej raz dziennie...
    Co mogą oznaczać ogromne dawki? Może biorę za mało 🙈
    Kochana a czy robiłaś dzień przed transferem test uma? Bo to test który bada wpadnie ze Micro skurcze macicy jak wyjdzie to autosiban dożylnie przed transferem dają plus profilaktycznie nieważne czy masz te skurcze to nospe się bierze na właśnie Bo działa rozkurczowo....

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Kochane przepraszam, ze sie wcinam ale mam takie pytanie, czy ciąża w wieku 37 a 38 lat to duża różnica? Wiem, że im dalej w las w tym wieku tym gorsze komórki ale chodzi mi o samą ciążę. 🙄
    Tak dzisiaj gadałam z mężem i mocno się zastanawiamy czy nie odpuścić tego roku ciazowo. No bo tak, praktycznie zapauzowalismy nasze życie na ostatnie 2 lata, a licząc z pandemia to nawet 3 (w tym ja wiadomo bardziej niż maz). Splukalismy się do zera z oszczędności i nic z tego. A mamy też plany i inwestycje, którymi trzeba by się zająć. Ja chciałabym zmienić pracę, zadbać o swoją karierę itd. co może wiązać się w najlepszym wypadku z większym zaangażowaniem czasowym i psychicznym, a w najgorszym z bardziej elastycznym podejściem do umowy (np. B2B), częstszymi wyjazdami itd. co normalnie mi nie przeszkadza ale w trakcie starania się i bycia w ciąży jest dużym minusem.
    Dlatego też poważnie się zastanawiam nad przejściem w lato procedury (która będzie u nas dofinansowana) i miejmy nadzieję zrobieniem zarodków, a transferem dopiero po nowym roku. Tylko obawiam się czy nie zaszkodzę sobie takim podejściem bo czas goni z drugiej strony. Co myślicie? :)
    Najważniejsze żebyście obydwoje dobrze die z tym czuli nie na wariata. Wydaje mi się że jak zarodki zrobisz teraz czy tam wakacje to niebedzie to żadnej różnicy..poza tym takie wyluzuwanie i odpoczynek psychiczny też Wam się przyda...A komfort Wasz i Twój też jest ważny ....

Kluska, Lierin2 lubią tę wiadomość

• Kristin1990 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Ewa, mylisz ciąże, co rozumiem bo miałam ich trzy.

Po pierwsze moja pierwsza ciąża miała dramatycznie niskie bety od początku (mylisz ją z ciążą nr 3, która miała wyższe) - około 210 w 13 dpt (wcześniej też niskie) przy blastocyście.
    Lekarka nie mówiła, że muszę czekać, tylko wmawiała mi, że wszystko jest ok, a na pytanie wprost czy jest bardziej zagrożona niż inne bezczelnie kłamała w żywe oczy, że dokładnie tak samo jak inne i nie ma wyższego zagrożenia. Zachwycała się przyrostami i wpierała w to również w mojego męża, który był ze mną wtedy przy wszystkich wizytach. Na sam koniec gdy wyszło że jednak nie jest ok mąż zapytał ile takich ciąż z takimi wynikami skończyło się dobrze i szmata jakoś wtedy milczała.

Tak samo niestety wmawiała innej koleżance też przy niskich wynikach, ale jak sama koleżanka przyznała "miała szczęście i najbliższy wynik pokazał jednak, że biochemia" więc u niej trwało krótko.
    Nie jest to traktowanie klientek fair.
    Nikt mi nie powiedział czym może kończyć się holowanie ciąży z tak niskimi, ale niestety przyrastającymi wartościami do końca.
    Nikt mnie nie uprzedził, nie wyjaśnił, że ryzyko jest jednak dużo wyższe (potem dopiero doszłam do statystyk, które pokazywały, że szanse z takimi wynikami na ciążę to mniej niż 20%).
    Dalej będę o tym uprzedzać dziewczyny z podobnymi wynikami, a co zrobią z tą historią, czy zignorują wierząc w "pierwszą stronę" czy wezmą pod uwagę także mój przypadek to ich już wybór.
    Mi nie dano tego wyboru bo nie podano prawdziwych rokowań.
    Gdybym je znała wszystko skończyłoby się wcześniej i bez łyżeczkowania oraz obecnej traumy.
    Tyle.

Czy naprawdę wszystkich musisz wyzywać? Szmata, pizdeczka, gruba (dwa ostatnie wyzwiska uzyte podczas prywatnej rozmowy ze mną na messenger). Źle się czyta takie obelgi. To, że ktoś ma inne zdanie niż ty to nie znaczy, że trzeba te osobę od razu wyzywać. Może dziewczyny, które mają inne zdanie niż ty też powinny zacząć pisać o tobie pizdeczka lub szmata??? Jakoś nie zauważyłam, żeby ktoras tak o tobie powiedziala w jakimkolwiek poście. Miło by ci było?

bajkaa, Umka, Gosia Samosia, Mimi09, nowa_nienowa lubią tę wiadomość

IVF 2021/2022

1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
    2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
    3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
    4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
    5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
    6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
    7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
    6 dpt: 25.87 mlU
    8 dpt: 74.84 mlU
    10 dpt: 158.3 mlU
    13 dpt: 546.4 mlU
    15 dpt: 1315 mlU

11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙

age.png
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    To w ciąży może jeszcze bardziej spaść 😅 nie wiem jak Wy dajecie radę z takim ciśnieniem. Ja przed ciąża miałam tak 110 na 80. Jak spadało do 100 to już to czułam a teraz jak 98 to ledwo na nogach stoje

Oj kochana idzie żyć z tym jakoś 😄 No chyba , że jest mega deszczowo to wtedy umieram 😆

👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
    👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    I stymulacja pazdziernik 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
    🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
    II stymulacja grudzień 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )

5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
    (inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
    7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
    12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Kochana a czy robiłaś dzień przed transferem test uma? Bo to test który bada wpadnie ze Micro skurcze macicy jak wyjdzie to autosiban dożylnie przed transferem dają plus profilaktycznie nieważne czy masz te skurcze to nospe się bierze na właśnie Bo działa rozkurczowo....
    Nie miałam. Rozmawialiśmy z lekarzem o tym. On te mikroskurcze widzi na USG i ten test dodatkowo nie jest potrzebny u mnie.
    Miałam i przy pierwszym i przy drugim transferze Atosiban, 3xnospe + magnez. Dodatkowe przy drugim transferze mam relanium od dnia przed transferem do 3dpt, chyba, że skurcze się pojawiają. To mam przedłużyć relanium do max 5dpt.
    Przy pierwszym transferze miałam bóle, chyba skurcze. Twrwz zero.

Tylko chodzi mi głównie o to, że może tego samego magnezu biorę za mało ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 22:45

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Kristin1990 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatkiiii wrote:
    Oj kochana idzie żyć z tym jakoś 😄 No chyba , że jest mega deszczowo to wtedy umieram 😆

Podziwiam. Choć z drugiej strony lepsze za niskie ciśnienie niż za wysokie. Łatwiej podnieść jak zbić

IVF 2021/2022

1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
    2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
    3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
    4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
    5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
    6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
    7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
    6 dpt: 25.87 mlU
    8 dpt: 74.84 mlU
    10 dpt: 158.3 mlU
    13 dpt: 546.4 mlU
    15 dpt: 1315 mlU

11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙

age.png
  • Trini87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Kochana mój mąż miał mega słabe wyniki48% defragmacji a teraz już jest spoko ma w normie .bierze na raz 2 preparaty profeltil tabletka 1 dziennie plus nucleox pro tam jest tabletka i proszek dodatkowo przestał pić procenty i napoje gazowane. Unika drobiu i je wiecej ryb i zdrowe jedzenie .ograniczył slodkie. Jak już chce zjeść słodkie to gorzka czekolada.po 3 miechach mieliśmy poprawę nasienia. Je regularnie. U mnie lekarz zalecił na poprawę komórek jajowych 3x1 100mn koenzym q10,kwas afalipinowy 600mn i biosteron 2x 75ng. Plus ziola sroki 1dziennnie napar pić. za wiele mi to niepimoglo ale mam znajoma której to akurat pomoglo..ja niechcialam dłużej czekać po za tym lekarz powiedział że moje komórki maja cechy degradacji i ziarnistość(po punkcji opisali dokładanie moje komorki)i wiecrj szans mamy z adopcja komórek jajowych.Ze względu że w tym roku u mnie 40 zdecydowałam że chyba lepiej jak podmienimy komórkę. Może jakbym bym była młodsza prubowałabym jeszcze ze swoich ale po 3 transferach,2 podejściach bez transferu i jednym biochemie jestem wykończona tymi niepowodzeniami więc podjęliśmy decyzję taką. Ale ty próbuj młodsza jesteś a niż widelec Tobie pomorze jak mojej koleżance..Pozdrawiam Ela
    U niego regularnienie jesc sie nie da. Taka obecnie praca. Poza tym probowalismy u niego diety, supli i nic.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pauelka wrote:
    Nie miałam. Rozmawialiśmy z lekarzem o tym. On te mikroskurcze widzi na USG i ten test dodatkowo nie jest potrzebny u mnie.
    Miałam i przy pierwszym i przy drugim transferze Atosiban, 3xnospe + magnez. Dodatkowe przy drugim transferze mam relanium od dnia przed transferem do 3dpt, chyba, że skurcze się pojawiają. To mam przedłużyć relanium do max 5dpt.
    Przy pierwszym transferze miałam bóle, chyba skurcze. Twrwz zero.

Tylko chodzi mi głównie o to, że może tego samego magnezu biorę za mało ...
    A witaminki zestaw witamin bierzesz? Może dlatego mnirj daje .tu mi mówił że mam brać melatonine na dobry sen przed a relanium podobno mam brać po transferze...tylko czekam teraz na okres I zaczynam estrofem brać.i potem wizyta 10-12dzuen cyklu...troszkę stresu jest ale mam nadzieję że teraz się uda i wreście niebedzie kolejnych porażek;-)

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Kochane przepraszam, ze sie wcinam ale mam takie pytanie, czy ciąża w wieku 37 a 38 lat to duża różnica? Wiem, że im dalej w las w tym wieku tym gorsze komórki ale chodzi mi o samą ciążę. 🙄
    Tak dzisiaj gadałam z mężem i mocno się zastanawiamy czy nie odpuścić tego roku ciazowo. No bo tak, praktycznie zapauzowalismy nasze życie na ostatnie 2 lata, a licząc z pandemia to nawet 3 (w tym ja wiadomo bardziej niż maz). Splukalismy się do zera z oszczędności i nic z tego. A mamy też plany i inwestycje, którymi trzeba by się zająć. Ja chciałabym zmienić pracę, zadbać o swoją karierę itd. co może wiązać się w najlepszym wypadku z większym zaangażowaniem czasowym i psychicznym, a w najgorszym z bardziej elastycznym podejściem do umowy (np. B2B), częstszymi wyjazdami itd. co normalnie mi nie przeszkadza ale w trakcie starania się i bycia w ciąży jest dużym minusem.
    Dlatego też poważnie się zastanawiam nad przejściem w lato procedury (która będzie u nas dofinansowana) i miejmy nadzieję zrobieniem zarodków, a transferem dopiero po nowym roku. Tylko obawiam się czy nie zaszkodzę sobie takim podejściem bo czas goni z drugiej strony. Co myślicie? :)
    Trudna decyzja, kazdy inaczej ją będzie rozważał.

Ja jestem człowiek gonitwa 🙈 Plan, działanie, jak efektu brak, kolejne działanie. Dobrze nie upadnę, a już wstaje. Może mi się kiedyś to odbije mocną czkawką. A może tak ja mam i inaczej nie umiem.

Musisz sama rozpisać za i przeciw. Kasa niestety ma duże znacznie i jeśli ona jest nie do przeskoczeni (kredyt, pożyczka od najbliższych) to jakby wyjścia nie ma, tylko czekać. Przez ten czas czekania można wiele podrasować, zbadać. Jednak wiem, że to czekanie, czego my staraczki nie lubimy,a z czym przychodzić nam się borykać każdego dnia...

Co do wieku - odkładałam macierzyństwo 11 lat ze świadomością że mam PCOS i najprawdopodobniej skończy się to IUI lub IVF. Nie żałuję... bo wiem jak teraz bardzo chcę być mamą, a przez te 11 lat jak mi to było totalnie obojętne, nie chciałam.
    Ja za 1.5 miesiąca kończę 36 lat i czuję, że to mój najzajebistrzy czas na bycie mamą 🤩

gosinka, Lierin2, Moniaa88 lubią tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990, to oby pomoglo. Pamiętam jak ja w ciazy mialam 80/60. Nie byłam w stanie sie podnieść z lozka caaaaly dzien. Potem mama podrzuciła mi tego pomidora (jest niskocisnieniowcem) i bach! Pol godziny pozniej palalam energia. 😊

Kristin1990 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:
    U niego regularnienie jesc sie nie da. Taka obecnie praca. Poza tym probowalismy u niego diety, supli i nic.
    A dwa na raz trz nic..u nas po tym jak te 2 suplementy na raz zaczął brać poprawiło się znacznie.i zapomniałam lekarz przepisał mu lek gluphage 1500jednostek mimo że nie ma problemu z cukrem tylko lekarz nkiwil że parametry nasienia się poprawiają też jak niższy cukier jest ..może sprubojciw jeszcze raz tak...

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    A witaminki zestaw witamin bierzesz? Może dlatego mnirj daje .tu mi mówił że mam brać melatonine na dobry sen przed a relanium podobno mam brać po transferze...tylko czekam teraz na okres I zaczynam estrofem brać.i potem wizyta 10-12dzuen cyklu...troszkę stresu jest ale mam nadzieję że teraz się uda i wreście niebedzie kolejnych porażek;-)
    Czego ja nie biorę....🤪🙈
    Femibion 0, folian 400, Żelazo 2xdziennie, magnez 3xdziennie, complex witaminB, witamina B12 700. witamina D3 8000.

Wszystko na podstawie wyników badań, które robiłam przed transferem jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 23:04

Nela3 lubi tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pauelka wrote:
    Czego ja nie biorę....🤪🙈
    Femibion 0, folian 400, Żelazo 2xdziennie, magnez 3xdziennie, complex witaminB, witamina B12 700. witamina D3 8000.

To niemartw się na zapas ..obstawiona jesteś fest.a jak masz zagwozdkę zadzwoń do kliniki i zapytaj lekarza...jutro .niema co się na zapas martwić

Rakieta_P🚀 lubi tę wiadomość

• Nela3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pauelka wrote:
    Czego ja nie biorę....🤪🙈

Pauelka a potwierdzałaś to z lekarzem? Ja miałam też tonę supli, jeszcze koenzym, resveratrol omega i inne w końskich dawkach ale lekarz mówił kilkukrotnie, że takie dawki tylko do punkcji, później tylko pueria uno. Chodzi o to żeby nie przeholować i nie zrobić stanu zapalnego w organizmie i innych reakcji. Wydaje mi się, że po transferze, jeśli nie miałaś niedoboru wit D to trochę duża dawka.

👩‍🦰kir AA, hashimoto, 56kg
    AMH 2023 3,2
    drożność ✅
    🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
    Kariotypy mamy ok✅
    Allo mlr 40%✅
    Starania od 5 lat.
    🧪3IUI 😔
    💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
    ➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
    💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
    Hiperstymulacja
    02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
    04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
    ➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
    Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
    3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
    ➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    To niemartw się na zapas ..obstawiona jesteś fest.a jak masz zagwozdkę zadzwoń do kliniki i zapytaj lekarza...jutro .niema co się na zapas martwić
    Przy tym zestawie w tym transferze zero skurczy, bólu. Nie czuję, że w czwartek miałam transfer. Zero objawów, że mogło się udać.
    Wiec i tak źle i tak niedobrze.

Mi chodzi głównie o to, że ja może ogólnie powinnam brać więcej tego magnezu, że względu na tę niewielką adenomiozę i mikroskurcze. Tylko ile to znaczy więcej 🤔

Notabene, jutro już 4dpt. Mam przestać brać relanium, dla spokoju ducha wolałabym jeszcze te dwa dni brać, nie czekać na skurcze. Ktos brał dłużej niż 3 dpt ?

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela3 wrote:
    Pauelka a potwierdzałaś to z lekarzem? Ja miałam też tonę supli, jeszcze koenzym, resveratrol omega i inne w końskich dawkach ale lekarz mówił kilkukrotnie, że takie dawki tylko do punkcji, później tylko pueria uno. Chodzi o to żeby nie przeholować i nie zrobić stanu zapalnego w organizmie i innych reakcji. Wydaje mi się, że po transferze, jeśli nie miałaś niedoboru wit D to trochę duża dawka.
    Tak, konsultowałam.
    Mam niskie żelazo i ferrytyne. Dodatkowo skrajnie niskie B12, bo mi metformina wyplukuje (stąd ta dawka końska, ale przez miesiąc, potem mam zmniejszyć)
    D3 też miałam niska, więc na miesiąc też końska dawka. Potem zmniejszyć na 4000.
    W przy tym dość wysoka homocysteina, która świadczy o niedobranych witamin z grupy B. Tylko B9 - kwas foliowy mam wysoko w normie.
    Po miesiącu powtórzyć badania.

Koenzym Q10 tylko do punkcji brałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 23:24

Nela3 lubi tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

• Nela3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 - co do odpuszczenia na rok, powiem z swojego punktu widzenia - odpoczęłabym 3 - 5 miesięcy i ruszyła z powrotem do walki. Rok to dużo, a po drodze mogą wypaść jeszcze inne choroby, zdarzenia rodzinne itp.
    Pracę bym zmieniła jeśli tak czujesz - ja tak zrobiłam na pół roku przed pierwszym invitro, i minęło już łącznie prawie 2 lata i nie jestem w ciąży 😅 natomiast kariera kwitnie, także nie planowałam tego, życie jak zawsze pisze swój scenariusz 😂. Na początku myślałam ze jak będę w ciąży to i tak 3 miesiące popracuję, urlopu jest tez sporo, więc ten rok łatwo dozbierać do zasiłku.

Lierin2 lubi tę wiadomość

👩‍🦰kir AA, hashimoto, 56kg
    AMH 2023 3,2
    drożność ✅
    🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
    Kariotypy mamy ok✅
    Allo mlr 40%✅
    Starania od 5 lat.
    🧪3IUI 😔
    💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
    ➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
    💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
    Hiperstymulacja
    02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
    04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
    ➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
    Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
    3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
    ➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ