IVF październik 2020 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia wrote:Kochane powiedzcie mi jak radzicie sobie ze stresem w trakcie procedury, po oraz w ciąży?
Czuje taki wewnętrzny nie pokój, pije właśnie melise I mimo że mam dużo pracy totalnie nie mogę się na niczym skupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 12:30
[/url]
Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
2015 - synek 💙
09.2020 in vitro start 🍀
25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.
27.10 FET 3AB🍀
6dpt - cień cienia, beta 32
7 dpt - dwie kreseczki
8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
13 dpt - beta 1178
20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
7w3d - jest ❤️ -
Julia wrote:Racja to forum bardzo dużo pomaga , ja mam dziś planowany termin miesiączki i mimo że beta pozytywna wariuje. Boję się iść do toalety że zobaczę to czego widzieć nie chce..
Julia, Salome, Pimka lubią tę wiadomość
[/url]
2015 - synek 💙
09.2020 in vitro start 🍀
05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
27.10 FET 3AB🍀
7 dpt - dwie kreseczki
13 dpt - beta 1178
7w3d - jest ❤️ -
JagnaaJankowska wrote:Nie rób tego swojemu dziecku... Ma mieć szczęśliwa mamę. Martw się z uśmiechem na twarzy, w sposób opiekuńczy, a nie destrukcyjny. Pomóż dzieciatku czuć się bezpiecznie u mamy pod sercem. Najgorsze za Wami. Tak myśl. Jest z Wami kropek i tak pozostanie. Innej myśli nie dopuszczaj i ciesz się z tego co dziś masz. ❤️
Dziękuję Ci kochana że te słowa 🥰JagnaaJankowska lubi tę wiadomość
Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
Problemy z prolaktyna, polip ,
Kwiecień 2019 histeroskopia -
Izaz123 byłaś na becie?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
GeNiOlKaa92 wrote:CinniMinni Ty też się tak kijowo czułaś przed punkcja? 🙂
Ja to dziś nie mogę normalnie funkcjonować, brzuch mnie ciągnie i pobolewa, głowę zaraz mi rozsadzi i w ogóle czuje się jakbym była przezuta 3 razy i wypluta 🤦♀️
Czulam brzuchal i jajniki i czekalam az sie to wszystko skonczy😂 ale dzien punkcji czulam sie wieczorem najgorzej. Teraz juz czekam na srode. Dzwonilam dzis do Bociana i podobno nadal moje 6 maluchow zyje🍀🍀🍀🍀🍀🍀Pączuś, Salome, KAR, GeNiOlKaa92, JagnaaJankowska, Jaszczureczka, bezsilna, LIL90, Marta1982, mm1, Julitka123, Umka, Ewelka02, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Julia wrote:Kochane powiedzcie mi jak radzicie sobie ze stresem w trakcie procedury, po oraz w ciąży?
Czuje taki wewnętrzny nie pokój, pije właśnie melise I mimo że mam dużo pracy totalnie nie mogę się na niczym skupić.
Ja sobie nie radzę ze stresem, tak strasznie się boje, że coś pójdzie nie tak że spać w nocy nie mogę, a jak śpię to mam koszmary okropieństwo.. skupić też się nie mogę na niczym jestem taka rozbita
W dodatku wczoraj dowiedziałam się ze moja przyjaciółka jest w drugiej ciąży a dzisiaj dowiedziałam się że moja młodsza siostra również jest w ciąży chyba 8 tydzień, starała się może kilka miesięcy...a ja zamiast cieszyć się ich szczęściem czuje się jakby ktoś mi robił konkurencje okropne uczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 12:45
-
_agrafka_ wrote:Ja sobie nie radzę ze stresem, tak strasznie się boje, że coś pójdzie nie tak że spać w nocy nie mogę, a jak śpię to mam koszmary okropieństwo.. skupić też się nie mogę na niczym jestem taka rozbita
W dodatku wczoraj dowiedziałam się ze moja przyjaciółka jest w drugiej ciąży a dzisiaj dowiedziałam się że moja młodsza siostra również jest w ciąży chyba 8 tydzień, starała się może kilka miesięcy...a ja zamiast cieszyć się ich szczęściem czuje się jakby ktoś mi robił konkurencje okropne uczucie
Mam dokładnie tak samo jak ty ,mega strach I wewnętrzny nie pokój. Kiedy zobaczyłam druga kreskę zamiast się cieszyć pomyślałem, Boże czemu taka blada, może coś jest nie tak ...
Widzę ze twoja beta cudownie rośnie, mam nadzieję że spełnia się nasze marzenia .
Odnoscie innych ciąż, wiem jak to jest kKiedy z wymuszonym uśmiechem na twarzy przyjmujesz cudowne nowinny innych A do oczu napływają łzy. Ja zostałam mama chrzestna 8 dzieci ,na pocieszenie 🤔
Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
Julia wrote:Mam dokładnie tak samo jak ty ,mega strach I wewnętrzny nie pokój. Kiedy zobaczyłam druga kreskę zamiast się cieszyć pomyślałem, Boże czemu taka blada, może coś jest nie tak ...
Widzę ze twoja beta cudownie rośnie, mam nadzieję że spełnia się nasze marzenia .
Odnoscie innych ciąż, wiem jak to jest kKiedy z wymuszonym uśmiechem na twarzy przyjmujesz cudowne nowinny innych A do oczu napływają łzy. Ja zostałam mama chrzestna 8 dzieci ,na pocieszenie 🤔
Ja też mam nadzieję że spełnią się nasze marzenia i że już wszystko będzie dobrze i że zobaczę jutro mojego kropeczka
Ja mam tylko jedną ukochaną chrześnicę ale dookoła mnóstwo innych dzieci kuzynek czy koleżanek... prawie nikt nie wie z czym się mierzę od kliku lat...jednak najgorsze to są te docinki: a Wy kiedy ? Na co czekacie ? itp. teksty bez wyczuciaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 13:16
-
CinniMinni wrote:Czulam brzuchal i jajniki i czekalam az sie to wszystko skonczy😂 ale dzien punkcji czulam sie wieczorem najgorzej. Teraz juz czekam na srode. Dzwonilam dzis do Bociana i podobno nadal moje 6 maluchow zyje🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Czyli ja czuję się dokladnie tak samo, dobrze, że już jutro będzie po fakcie. I znowu dzwonili i w końcu punkcja o 06:40, no wykończą mnie tymi zmianami 🤦♀️
I na dodatek wzięłam dziś antybiotyk do dr Kowalska mi przepisała i co? I mam uczulenie na niego🤦♀️ wywaliło mi całą twarz i szyję w czerwonych swędzących placach, dzwoniłam do kliniki i dr do 16 ma do mnie oddzwonić co dalej, bo powinnam go brać jeszcze przez 2 dni 🤦♀️
Mam już dość, naprawdę 🤫Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:04
Ona : hiperprolaktynemia, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, IO, jajowody drożne
On : bardzo ciężka oligospermia
12.06.2020 - Start 1 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
22.06. 2020 - Punkcja. Pobrano 9 komórek z czego 6 było dojrzałych. Została z Nami 1 blastka z 5 doby ❄️
27.06.2020 - ET blastki 4BB 😥
30.09.2020 - Start 2 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
13.10.2020 - Punkcja. Pobrano 22 komórki z czego 20 było dojrzałych. Mamy 6 ❄️.
12.11.2020 - FET blastki 4BB 💪
7dpt 36,42; 9dpt 91,31; 11dpt 199,4; 13dpt 412,8; 15dpt 1044
21 dpt ➡️ USG - jest pęcherzyk (Beta 9150)
29 dpt ➡️ USG - mamy ❤️ i 7 mm Okruszka 🥰
28.07.2021 r. Jest z Nami 👪 ♥️
11.2024 rozpoczynamy Walkę o Rodzeństwo 💪❤️
10.12.2024 FET blastki 4CB 👎 -
Agrafka, Julia - dziewczyny... Głowa do góry... Nie możecie tak... Z tego co tu kojarzę to obie jesteście w ciąży. I tak pozostanie. Te uczucia, które towarzyszą, gdy dowiadujemy się o ciąży bliskich nam kobiet są straszne. Fajnie, że komuś się udało, ale wewnętrzne pytanie "dlaczego to nie ja?" potrafi przybic i zabrać uśmiech. Powiem (w zasadzie napiszę), że najgorsze za Wami. Myślcie teraz o tym, żeby dbać o swoje zdrowie, poczytajcie które wózki Wam się sprawdzą (polecam pompowane koła do gondoli, nie piankowe 😋). Poczytajcie o karmieniu piersią, bo to nie takie hop siup. To są fajne tematy, a nie Wy się kisicie takimi strasznymi myślami. WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE. Cyganka prawdę Ci powie (tak znajomi na mnie mówią, bo mam czarne oczy i ciemne włosy, a i często moje przepowiednie się sprawdzają. Mąż mówi do mnie czarownica 😂). Uszy do góry!!! ❤️❤️❤️
KAR, Marta1982, mm1, Pączuś, Umka lubią tę wiadomość
[/url]
2015 - synek 💙
09.2020 in vitro start 🍀
05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
27.10 FET 3AB🍀
7 dpt - dwie kreseczki
13 dpt - beta 1178
7w3d - jest ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny, melduje sie z Kropkiem na podkladzie 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:01
_agrafka_, evkill, JagnaaJankowska, Listek, Andawka, Yoselyn82, ElfiaKsiężniczka, Salome, Pimka, GeNiOlKaa92, Regina, bezsilna, nimsi, KAR, Iva_82, mm1, koffy, Pączuś, Umka, Ewelka02, Lucy2323, Abyss79, Kombinacja lubią tę wiadomość
-
Ja poszlam dzis do toalety i niestety zobaczylam to czego nie chcialam widziec.
Mimo, ze przyrosty bety ba pierwsz rzut oka wydawalyby sie ok, to niestety liczby nie klamia i taka ciaza po prostu nie rokuje
7dpt(44)
9dpt(87)
11dpt(182)
14dpt (550)
16dpt (1011)
-
nick nieaktualnyJagnaaJankowska wrote:Agrafka, Julia - dziewczyny... Głowa do góry... Nie możecie tak... Z tego co tu kojarzę to obie jesteście w ciąży. I tak pozostanie. Te uczucia, które towarzyszą, gdy dowiadujemy się o ciąży bliskich nam kobiet są straszne. Fajnie, że komuś się udało, ale wewnętrzne pytanie "dlaczego to nie ja?" potrafi przybic i zabrać uśmiech. Powiem (w zasadzie napiszę), że najgorsze za Wami. Myślcie teraz o tym, żeby dbać o swoje zdrowie, poczytajcie które wózki Wam się sprawdzą (polecam pompowane koła do gondoli, nie piankowe 😋). Poczytajcie o karmieniu piersią, bo to nie takie hop siup. To są fajne tematy, a nie Wy się kisicie takimi strasznymi myślami. WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE. Cyganka prawdę Ci powie (tak znajomi na mnie mówią, bo mam czarne oczy i ciemne włosy, a i często moje przepowiednie się sprawdzają. Mąż mówi do mnie czarownica 😂). Uszy do góry!!! ❤️❤️❤️
Samą prawdę rzecze Jagna Przy pierwszej ciąży przestałam po prostu śledzić to forum, bo ciągle słyszałam o tragediach, poronieniach, złych wynikach badań i innych zmartwieniach. Stresowałam się, że się stresuję
Może to jest jakaś metoda? Oczywiście w moim przypadku to pomogło, więc to tylko taka sugestia.
JagnaaJankowska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStokrotka2000 wrote:Ja poszlam dzis do toalety i niestety zobaczylam to czego nie chcialam widziec.
Mimo, ze przyrosty bety ba pierwsz rzut oka wydawalyby sie ok, to niestety liczby nie klamia i taka ciaza po prostu nie rokuje
7dpt(44)
9dpt(87)
11dpt(182)
14dpt (550)
16dpt (1011)
Co się stało? Beta przecież rosła wzorowo? -
Czuje taki wewnętrzny nie pokój, pije właśnie melise I mimo że mam dużo pracy totalnie nie mogę się na niczym skupić.
Też się chętnie dowiem. 🙂
Ja w ogóle jestem nerwus, a cała procedura to dla mnie mega stres, szczególnie jeśli chodzi o planowanie wizyt, kolizję z pracą. Teraz w dobie covidu, to już w ogóle obawa o zakażenie dochodzi czy kwarantannę... Mimo, że po transferze normalnie chodzę do pracy, to gdyby daj Boże się udało, to długo w pracy już nie zabaluję, tym bardziej, że pracuję w szpitalu...
Każda radę relaksacyjna chętnie przyjmę ☺️Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, w 1. histero 👍, AMH 0,848
nasienie - morf. 7 %, MSOME 0%, HBA i fragm. 👍, żylaki powrózka
GC:
2019 -> 3 x IUI ☹️
5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 dojrzała
8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 dojrzała
10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️
2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
6.2021 -> 2. histero (usunięte zrosty)
11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️
11.2011 ET 2AA❤️
5dpt β 11,63 ❤️
20 GS+YS
7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
NIFTY zdrowy synuś 💙
11.08.2022 zostałam mamą 🥰🥰🥰
11.2023 3. histero (usunięte zrosty), CD138 (-)
3.2024 FET 6AB❄️☹️
10.2024 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
5dpt β 13,2 ❤️
7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
8t2d 👼💔😭
2025... -> 3 IMSI -
JagnaaJankowska wrote:Agrafka, Julia - dziewczyny... Głowa do góry... Nie możecie tak... Z tego co tu kojarzę to obie jesteście w ciąży. I tak pozostanie. Te uczucia, które towarzyszą, gdy dowiadujemy się o ciąży bliskich nam kobiet są straszne. Fajnie, że komuś się udało, ale wewnętrzne pytanie "dlaczego to nie ja?" potrafi przybic i zabrać uśmiech. Powiem (w zasadzie napiszę), że najgorsze za Wami. Myślcie teraz o tym, żeby dbać o swoje zdrowie, poczytajcie które wózki Wam się sprawdzą (polecam pompowane koła do gondoli, nie piankowe 😋). Poczytajcie o karmieniu piersią, bo to nie takie hop siup. To są fajne tematy, a nie Wy się kisicie takimi strasznymi myślami. WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE. Cyganka prawdę Ci powie (tak znajomi na mnie mówią, bo mam czarne oczy i ciemne włosy, a i często moje przepowiednie się sprawdzają. Mąż mówi do mnie czarownica 😂). Uszy do góry!!! ❤️❤️❤️
Dzięki Kochana nie pozostaje nic innego jak wierzyć, że Twoja przepowiednia się spełniJagnaaJankowska lubi tę wiadomość
-
JagnaaJankowska wrote:Agrafka, Julia - dziewczyny... Głowa do góry... Nie możecie tak... Z tego co tu kojarzę to obie jesteście w ciąży. I tak pozostanie. Te uczucia, które towarzyszą, gdy dowiadujemy się o ciąży bliskich nam kobiet są straszne. Fajnie, że komuś się udało, ale wewnętrzne pytanie "dlaczego to nie ja?" potrafi przybic i zabrać uśmiech. Powiem (w zasadzie napiszę), że najgorsze za Wami. Myślcie teraz o tym, żeby dbać o swoje zdrowie, poczytajcie które wózki Wam się sprawdzą (polecam pompowane koła do gondoli, nie piankowe 😋). Poczytajcie o karmieniu piersią, bo to nie takie hop siup. To są fajne tematy, a nie Wy się kisicie takimi strasznymi myślami. WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE. Cyganka prawdę Ci powie (tak znajomi na mnie mówią, bo mam czarne oczy i ciemne włosy, a i często moje przepowiednie się sprawdzają. Mąż mówi do mnie czarownica 😂). Uszy do góry!!! ❤️❤️❤️
Mam nadzieję że pozytywnie nas zaczarujesz na te 9 miesięcy kochana !Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
_agrafka_ wrote:Ja też mam nadzieję że spełnią się nasze marzenia i że już wszystko będzie dobrze i że zobaczę jutro mojego kropeczka
Ja mam tylko jedną ukochaną chrześnicę ale dookoła mnóstwo innych dzieci kuzynek czy koleżanek... prawie nikt nie wie z czym się mierzę od kliku lat...jednak najgorsze to są te docinki: a Wy kiedy ? Na co czekacie ? itp. teksty bez wyczucia
Trzymam kciuki daj jutro znać po usg ,mam nadzieję że będziesz mogła zobaczyć już serduszko ,trzymam kciuki_agrafka_ lubi tę wiadomość
Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
UlaFalka wrote:Co się stało? Beta przecież rosła wzorowo?
Co się dzieje ? Twoja beta pokazuje że przyrost prawidłowy.Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
Kwiecień 2019 histeroskopia