X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ☃️💙IVF STYCZEŃ 2025💙☃️
Odpowiedz

☃️💙IVF STYCZEŃ 2025💙☃️

Oceń ten wątek:
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaGazelka wrote:
    Przez te 3 lata zrobiłam wszystkie możliwe badania, włącznie z genetyka i immuno… wszystko jest w normie. W immuno mam crossmatch do dopracowania, ale to nie ma wpływu na tym etapie. Delikatnie mam zbyt niski progesteron.
    Pęcherzyków mam zawsze bardzo dużo, ok 25, z czego 8 to cumulusy no i 1-3 z tego nadawały się do zapłodnienia. Komórki były albo niedojrzałe, albo zdegenerowane.
    Miałam 3 krótkie protokoły, że względu na ryzyko hiperstymulacji. Za każdym razem inne leki, inne dawki.
    Cały czas się koksuję 😁 suple skonsultowane z dietetykiem niepłodnościowym, dieta przeciwzapalna, aktywność jest.

Lekarze są dosyć mocno zdziwieni takim wynikiem, szczególnie, że hormonalnie wszystkie wyniki są ok i podczas stymulacji widać, że dobrze reaguję na leki.
    Zarodki zawsze się ładnie rozwijały, ale w 5 dobie następowała degeneracja.

Może zmiana kliniki?

Lwica_Lewka lubi tę wiadomość

• Lili@ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Zrobiłam sikańca w 9dpt, ale już wiem, że pozamiatane i jutrzejsza beta to tylko formalność dla kliniki. Jest mi cholernie przykro, bo naprawdę wierzyłam w to, że teraz się uda, a tu nawet cień cienia nie występuje. Zamykam pierwsza procedurę po 17 miesiącach, tyle to trwało, bo leczyłam endometrium. Zarodki miałam tylko 3, mam nadzieję, że następnym razem pójdzie znacznie lepiej. Przy tym, że praktycznie nic mi nie dolega, badania nie najlepsze, ale też nie są tragiczne, immunolog nie wie co ma dać, owulacja jest co miesiąc, a tylko morfologia plemników słabsza, ale to tak jak praktycznie u wszystkich teraz, to naprawdę nie rozumiem dlaczego nie możemy mieć dziecka ☹️ ruszył 4 rok starań.

A badaliście zarodki?

• MagdaGazelka Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Może zmiana kliniki?

Zmieniliśmy klinikę, wcześniej leczyliśmy się w Gamecie w Gdyni, teraz w Kriobanku u dr Kuczyńskiej i u Profesora.
    Jestem zadowolona z Kriobanku, czuję się zaopiekowana. Widzę, że próbują różnych sposobów i nie lecą schematem.

Starania od 3 lat 👋
    3 nieudane inseminacje
    07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka
    10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
    12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
    01.2025 - rozpoczynamy ultra długi protokół …
  • włosy barwy zboża Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    A badaliście zarodki?
    Badaliśmy. I tylko jeden dał ciążę.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    Owulacje naturalne, drożność ok
    2023: 3 x IUI ❌
    uNK CD56bright 78% uNK CD56dim 22%
    AMH 4,23 ng/ml Genotyp KIR Bx PAI hetero, brak trombofilii
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 8tc 💔
    28.12 - transfer ❌
  • Hannah Hoe Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Zrobiłam sikańca w 9dpt, ale już wiem, że pozamiatane i jutrzejsza beta to tylko formalność dla kliniki. Jest mi cholernie przykro, bo naprawdę wierzyłam w to, że teraz się uda, a tu nawet cień cienia nie występuje. Zamykam pierwsza procedurę po 17 miesiącach, tyle to trwało, bo leczyłam endometrium. Zarodki miałam tylko 3, mam nadzieję, że następnym razem pójdzie znacznie lepiej. Przy tym, że praktycznie nic mi nie dolega, badania nie najlepsze, ale też nie są tragiczne, immunolog nie wie co ma dać, owulacja jest co miesiąc, a tylko morfologia plemników słabsza, ale to tak jak praktycznie u wszystkich teraz, to naprawdę nie rozumiem dlaczego nie możemy mieć dziecka ☹️ ruszył 4 rok starań.

Ja też zrobiłam dzisiaj test płytkowy (czułość >25 jednostek) i wyszedł negatywny.
    Jeśli cie to pocieszy, to znalazłam wpisy z innego działu forum, jak dziewczyny opisywaly swoje HCG, przykład:

"dpt 9- beta 12
    11 dpt - beta 36
    13 dpt - 84 i plamienia (implantacyjne?)
    14 dpt - beta 154, progesteron 17
    16 dpt - 396
    18 dpt - 900
    23 dpt - 4000, progesteron 20
    28 dpt - plamienia obfite
    29 dpt - krwotok jak w środku miesiączki, szpital
    31 dpt - jest serduszko! 💜 "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 09:56

Starania 2020

♀️'90
    Endometrioza I'
    AMH: 7 ('21)->('22 histo/laparo)-> 1,4 (' 23)
    ♂️ '79

I IVF 2024:
    Wrzesień: punkcja->❄️❄️ zarodki,
    Listopad: 1. transfer-sztuczny cykl, 10dpt beta- 0,1❌
    Grudzień: 2. transfer-naturalny cykl, 10dpt beta - 0,1 ❌

II IVF 2025:
    Styczeń: 💊SUPLE: kwas foliowy, wit D, jod, omega-3, B12, magnez+B6, Wit E, C, Resweratrol, NAC, curcuma+piperin

Luty: 🧬wynik kariotypów
    Marzec: 🏥 histero. + CD138
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:

Kochana, bardzo mi przykro. Niestety, ale in vitro uczy nas cierpliwości. U nas walka trwała 8 lat i miotały mną w tym czasie skrajne emocje... Czasami myślałam, że po prostu dane jest nam żyć we dwójkę, czasem że skoro już tyle przeszłam to się teraz nie poddam.... Czasami nie mogłam nawet zaglądać na forum, bo dopadał mnie ogromny smutek jak widziałam że dziewczynom udawał się 1 czy drugi transfer a u mnie 8, 9 i dalej nic.... i było mi wstyd za te myśli...
    Mi też teoretycznie nic nie dolega. U nas był problem z nasieniem, ale korzystaliśmy z dawcy więc byliśmy pewni że szybko się uda....ale niestety.
    Teraz walczymy o rodzeństwo. Myslałam że organizm po ciąży będzie miał łatwiej, ale jak się okazuje jednak nie....
    Medycyna ma jeszcze wiele do zbadania....

Trzymam kciuki za kolejną procedurę, która zwykle wychodzi lepiej niż pierwsza

Nadzieja. 1, przyszłamama96 lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
  • MagdaGazelka Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah Hoe wrote:
    Gdzie się leczy pasożyty? Zamierzam zrobić badanie w tym kierunku i szybko działać w razie czego.

Kiedyś leczyłam pasożyty u dr Anna Wicherek (dostałam też drugie polecenie do dr Wojciecha Ozimka, ale tu trzeba było baaardzo długo czekać). Generalnie kompleksowe leczenie parazytologiczne jest mega skomplikowane, długie i drogie, pamiętam że mi przypisała 13! różnych leków i suplementów… włącznie z antybiotykiem, który trzeba było ściągać z Niemiec.

Hannah Hoe lubi tę wiadomość

Starania od 3 lat 👋
    3 nieudane inseminacje
  • włosy barwy zboża Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesi 🙋🏻‍♀️ wrote:
    Bardzo mi przykro. Wiem co czujesz bo my zanim nam się Wojtek pojawił to aż 5 lat 🫣 to jest bardzo niesprawiedliwe i się odechciewa. Ja sobie zrobiłam przerwę przed transferem z synem bo już nie dawałam rady bo wszystko wokół tego się kręciło. Chciałam trochę normalności.
    Musisz sobie pozwolić na żal i smutek bo jak to mówią są dwa typu ludzi: jedni otwarci mówią od razu co ich boli dają upust emocją ( to ja ) a drugi ( mam koleżankę) to wszystko dusi i mówi że jak kiedyś wybuchnie to obawia się że zabije przypadkowe osoby 😬.

Najgorsza ta symulacja - ALE to tylko ok. 2 tyg. szybko zleci. Dasz radę !
    Dla mnie te 2 tyg to najgorsze co może być. Bardzo źle się czułam podczas stymulacji, w dzień punkcji już prawie płakałam, bo tak mnie bolało i było mi ciezko. I tak muszę dać sobie siana na miesiąc przynajmniej, bo mam cały brzuch w siniakach i nie mam gdzie wbijać zastrzyków. Mąż też musi podreperować nasienie, bo prócz zmienionej diety od września to wielu rzeczy po prostu nie jadł, nie zażywał też swoich supli. Później zaś to oczekiwanie na embriologow, na wynik PGTA, telefony w pracy gdzie ja nie mam jak na ten temat rozmawiać i muszę się gimnastykować jak debil żeby mnie nikt nie słyszał. I przede wszystkim czas.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    Owulacje naturalne, drożność ok
    2023: 3 x IUI ❌
    uNK CD56bright 78% uNK CD56dim 22%
    AMH 4,23 ng/ml Genotyp KIR Bx PAI hetero, brak trombofilii
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 8tc 💔
    28.12 - transfer ❌
  • LokaDesigner Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9647a079654b4.jpg
    🌟 6 stycznia – Poniedziałek 🌟

Dziewczyny, początek tygodnia i kolejne ważne kroki przed nami. Pamiętajcie, że każdy etap, każda wizyta i każda rozmowa przybliża Was do celu. Trzymam za Was mocno kciuki i wierzę, że ten poniedziałek będzie pełen dobrych wiadomości i pozytywnej energii. 🌸✨

Zimowe rytuały dla płodności na dziś:

💆‍♀️ Relaksacyjny automasaż brzucha
    Poświęć 10-15 minut na delikatny masaż brzucha olejem migdałowym lub kokosowym. Wykonuj ruchy okrężne zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Taki rytuał poprawia krążenie w miednicy, redukuje napięcie i wspiera harmonizację organizmu.

Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam smoothe, lepiej w prawdzie wychodzą latem kiedy jest większy wybór świeżych owoców i warzyw. Dobre jako drugie śniadanie i jako przekąska zamiast podjadanych deserków.

🌻 Nasiona słonecznika
    Nasiona słonecznika są bogate w witaminę E, która wspiera zdrowie układu rozrodczego i poprawia jakość komórek jajowych. To świetna przekąska lub dodatek do sałatek, owsianek czy koktajli.

Przepis na koktajl z bananem i nasionami słonecznika:
    Składniki:
    ● 1 banan
    ● 1 szklanka mleka roślinnego (np. migdałowego)
    ● 1 łyżka nasion słonecznika
    ● 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
    ● Szczypta cynamonu

Macie jakieś swoje ulubione przepisy na koktajle, szczególnie dobre w tym zimowym okresie? 🧋

Harmonogram na dziś:
    💙 karo0olka -> badanie progesteron 🧫

Trzymam kciuki za dobre wiadomości i pozytywne wyniki. Niech ten dzień przyniesie Wam spokój i wiarę w to, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Jesteście silne i niesamowite! ✊💙🌸✨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 11:14

Woczekiwaniu, Karolaaas, Muczylando, MaDi, MagdaLena88, Hania2010, Piękno, AgaFoto, Roxanne, Puszkina, przyszłamama96, Milagro ❤️‍🩹, KasiaBe, evcix84, Mała M., Karolidu lubią tę wiadomość

30👱🏼‍♀️ 38🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    27.10.2024 początek stymulacji*
    31.10.2024 monitoring
    04.11.2024 monitoring
    05.11.2024 monitoring
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    13.12.2024 FET 5AA ❌️ cb**
    17.01.2025 FET 5AA 🤞🤞🤞***
    5 dpt -> ⏸️
    6 dpt -> beta 33,53 mlU/ml 😱 prog 9,25 ng/ml
    8 dpt -> beta 80,46 mIU/ml 🥹 prog 11,56 ng/ml
    10 dpt -> beta 165,10 mlU/ml 🥳 prog 11,50 ng/ml

*100j menopur, 140j puregon, orgalutron
    **Utragestan i Duphaston 2x1
    *** Utrogestan 2x1 i Prolutex
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:

Bardzo Ci współczuję. Odpocznij chwilę i daj sobie czas na smutek. Za jakiś czas nabierzesz siły, aby dalej walczyć. Wiem co czujesz z tym przygotowywaniem do transferów, bo u nas było podobnie. Tylko jeden zarodek w pierwszej procedurze, kilka miesięcy bujałam się z zapaleniem i po 7 miesiącach od punkcji podeszliśmy do transferu. Moja głowa mówiła tylko jedno: co ma się nie udać, zapalenie wyleczone, zarodek przebadany, wlew z Smoflipidu przez immunologa przepisany, no i się nie udało. 😞 Myślałam, że mi pęknie serce, nie wierzyłam w to co się wydarzyło.
    Dla pocieszenia podeszliśmy do kolejnej stymulacji już w ramach refundacji, zmieniliśmy klinikę i udało się uzyskać trzy zarodki z tego 2 nadają się do transferu, więc w porównaniu do poprzedniej stymulacji jest lepiej, a dla nas przy translokacji męża i słabych parametrach nasienia to jest super. A można powiedzieć, że mąż przez te 7 miesięcy nie zażywał żadnych suplementów, bo też już miał tego dość i parametry nasienia lekko się obniżyły w porównaniu do tego co było przy pierwszej stymulacji. Nie wiem czy u Was zastosowano jakaś metodę selekcji plemników, ale jeśli nie, to porozmawiajcie z lekarzem o fertil chip, tą metodę można stosować w ramach refundacji. U nas chyba ta metoda trochę pomogła.
    My niestety rozpoczynamy już 7 rok starań. 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 10:29

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    17/06/2024 Transfer BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesi 🙋🏻‍♀️ wrote:
    Nie wiem jak to zrobić 🫣 bo mój lekarz mówił NIE WCZEŚNIEJ niż 10 a to piątek wypada. I potem dopiero poniedziałek 🤷🏻‍♀️ to tak trochę ni w ząb 🧐

Ja bym szła 8 i 10, wtedy na 10 masz już pierwszy przyrost :)

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LokaDesigner wrote:
    9647a079654b4.jpg
    🌟 13 stycznia – Poniedziałek 🌟

Dziewczyny, początek tygodnia i kolejne ważne kroki przed nami. Pamiętajcie, że każdy etap, każda wizyta i każda rozmowa przybliża Was do celu. Trzymam za Was mocno kciuki i wierzę, że ten poniedziałek będzie pełen dobrych wiadomości i pozytywnej energii. 🌸✨

Zimowe rytuały dla płodności na dziś:

💆‍♀️ Relaksacyjny automasaż brzucha
    Poświęć 10-15 minut na delikatny masaż brzucha olejem migdałowym lub kokosowym. Wykonuj ruchy okrężne zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Taki rytuał poprawia krążenie w miednicy, redukuje napięcie i wspiera harmonizację organizmu.

Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam smoothe, lepiej w prawdzie wychodzą latem kiedy jest większy wybór świeżych owoców i warzyw. Dobre jako drugie śniadanie i jako przekąska zamiast podjadanych deserków.

🌻 Nasiona słonecznika
    Nasiona słonecznika są bogate w witaminę E, która wspiera zdrowie układu rozrodczego i poprawia jakość komórek jajowych. To świetna przekąska lub dodatek do sałatek, owsianek czy koktajli.

Przepis na koktajl z bananem i nasionami słonecznika:
    Składniki:
    ● 1 banan
    ● 1 szklanka mleka roślinnego (np. migdałowego)
    ● 1 łyżka nasion słonecznika
    ● 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
    ● Szczypta cynamonu

Macie jakieś swoje ulubione przepisy na koktajle, szczególnie dobre w tym zimowym okresie? 🧋

Harmonogram na dziś: 💙

💙 Płotka -> wizyta kwalifikująca do in vitro 📋
    💙 Roxanne -> usg serduszkowe i ustalenie na 100% czy to ciąża bliźniacza 📷❤️
    💙 karo0olka -> betaHCG i progesteron ⏸️
    💙 Jadzia19 -> telekonsultacja z Jarosz 👩‍⚕️

Trzymam kciuki za dobre wiadomości i pozytywne wyniki. Niech ten dzień przyniesie Wam spokój i wiarę w to, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Jesteście silne i niesamowite! ✊💙🌸✨

Dziś dopiero 6.01 🙈 Ale chętnie bym się do 13stego przeniosła, aby już tyle nie czekać... 😊

Malowybitna, Muczylando lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Dla mnie te 2 tyg to najgorsze co może być. Bardzo źle się czułam podczas stymulacji, w dzień punkcji już prawie płakałam, bo tak mnie bolało i było mi ciezko. I tak muszę dać sobie siana na miesiąc przynajmniej, bo mam cały brzuch w siniakach i nie mam gdzie wbijać zastrzyków. Mąż też musi podreperować nasienie, bo prócz zmienionej diety od września to wielu rzeczy po prostu nie jadł, nie zażywał też swoich supli. Później zaś to oczekiwanie na embriologow, na wynik PGTA, telefony w pracy gdzie ja nie mam jak na ten temat rozmawiać i muszę się gimnastykować jak debil żeby mnie nikt nie słyszał. I przede wszystkim czas.

Przykro :( Ale nie poddawaj się ❤️‍🩹 My dopiero po 5 latach doszliśmy do IVF, a po nieudanym transferze dr nas pocieszył i powiedział, że nie przez przypadek 4 procedury są refundowane, tylko ze względu na to, że czasami tyle potrzeba, aby dopasować leki, stan pacjentki i inne czynniki, aby się udało.

Hannah Hoe lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • MjakMarta Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    Ufff dobrze, że Cię puściło po hydroxy. Tak się zastanawiałam, bo było chyba nieciekawie przez moment. Ale samo przeszło, czy coś zrobiłaś? Ja się na tym czuje ok, chociaż "czuje oczy" (nie wiem jak to inaczej nazwać) - ale to może być tylko moja schiza ^^''
    Też nigdy nie miałam długiego protokołu, więc nie dziwie się, że jesteś zaskoczona wszystkim :) Fajnie, że mimo wszystko dobrze się czujesz. Chociaż pewnie masz dużo więcej roboty niż przy krótkim protokole.. Napisz co jakiś czas z aktualizacją.

Tak, zaczęłam stymulację, a we wtorek mam pierwszy monitoring :) Dzisiaj dzwonił doktor, żeby umówić mnie na wizytę. Pełen szok !
    Samo przeszło. Miałam mega ból stawów, kości oraz częste bóle głowy (mnie ogólnie rzadko boli głowa). Później doszły objawy przeziębieniowe, rozłożyło mnie strasznie, ale przechorowałam i przeszło. Już jest ok 🙂
    To u Ciebie już szybko pójdzie 😊 powodzenia 🍀 dużo jajeczek dobrej jakości życzę 🍀 i udanej hodowli

Miwka lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 31
    AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
    Regularne cykle owulacyjne ✔️
    Hormony ✔️
    Drożne jajowody ✔️
    Hipoglikemia reaktywna ❌️
    Kariotyp ✔️
    KIR BX ✔️
    ANA1 ❌️
    ANA2 miano 1:640 ❌️
    NK 27% ❌️
    🙋‍♂️ 35
    Morfologia nasienia 👍
    Fragmentacja DNA plemników 👍
    Test HBA👍
    Kariotyp 👍
    HLAC C2C2

25.10.2023 IUI ❌
    24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
    23.12.2023 IUI ❌️
    20.01.2024 IUI ❌️

1 IVF VII'24
    13 🥚 11xMII
    1x ❄️ 2BB
    Sierpień 2024 transfer krio ❌️

2 IVF IX'24
    8 🥚 6xMII
    1x 3BC
    Październik 2024 transfer ❌️

3 IVF długi protokół XII'24
    8 🥚 ???MII
    3.02 transfer 🫶😍 z obstawą immuno
  • domi_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaGazelka wrote:
    Przez te 3 lata zrobiłam wszystkie możliwe badania, włącznie z genetyka i immuno… wszystko jest w normie. W immuno mam crossmatch do dopracowania, ale to nie ma wpływu na tym etapie. Delikatnie mam zbyt niski progesteron.
    Pęcherzyków mam zawsze bardzo dużo, ok 25, z czego 8 to cumulusy no i 1-3 z tego nadawały się do zapłodnienia. Komórki były albo niedojrzałe, albo zdegenerowane.
    Miałam 3 krótkie protokoły, że względu na ryzyko hiperstymulacji. Za każdym razem inne leki, inne dawki.
    Cały czas się koksuję 😁 suple skonsultowane z dietetykiem niepłodnościowym, dieta przeciwzapalna, aktywność jest.

Lekarze są dosyć mocno zdziwieni takim wynikiem, szczególnie, że hormonalnie wszystkie wyniki są ok i podczas stymulacji widać, że dobrze reaguję na leki.
    Zarodki zawsze się ładnie rozwijały, ale w 5 dobie następowała degeneracja.
    To naprawdę brzmi jak jedna wielka zagadka. Może bardziej doświadczone dziewczyny będą w stanie coś jeszcze doradzić.
    Jeśli to pierwszy protokół z hormonem wzrostu to liczę, że to jest dla Ciebie dobra droga. Dużo ostatnio na ten temat czytałam i podobno bardzo fajnie wspomaga dojrzewanie komórek.

👩 i 👦33 l. // starania od 2016
    Endometrioza 4 st., 2020 obszerna laparoskopia i drożność jajowodów. Znów niedrożne ❌
    AMH: 0,45 >> 0,66
    2023 - nawrót endo. oraz adeno.
    Trombofilia: ❌ MTHFR, PAI-1, Leiden, R2
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    Kariotypy ✔️
    KIRy: genotyp BX. 2DS1, 2DS2, 2DS5✔️ 2DS3, 3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
    Histero: hist-pat. ✔️CD138 (+) wyleczone ✔️

I procedura (IMSI) - 2023, krótki protokół
    📅 11.2023 punkcja. 5 komórek >> ❄️❄️3AB, 5BC
    FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt beta <0,1❌
    FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt beta <0,2❌

II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi protokół
    📅10.2024 - punkcja. 2 komórki >> ❄️3BB
    FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt beta <0,2❌

III procedura - 2025, długi protokół
    💉 Gonapeptyl daily, Omnitrope, Menopur, Rekovelle
    📅31.01 - punkcja?
    18.02 - dr Jarosz
  • MagdaGazelka Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi_ wrote:
    To naprawdę brzmi jak jedna wielka zagadka. Może bardziej doświadczone dziewczyny będą w stanie coś jeszcze doradzić.
    Jeśli to pierwszy protokół z hormonem wzrostu to liczę, że to jest dla Ciebie dobra droga. Dużo ostatnio na ten temat czytałam i podobno bardzo fajnie wspomaga dojrzewanie komórek.

Tak, dobrze to określiłaś, to brzmi jak jedna wielka zagadka, dlatego też lekarze nie mają za bardzo konkretnych odpowiedzi.
    To mój pierwszy protokół z HW i pierwszy długi, więc wiąże z nim duże nadzieje.
    Nie mogłam znaleźć zbyt wielu artykułów na temat HW, mogłabyś może coś podesłać?
    Widzę, że to Twój też pierwszy protokół z HW, trzymam zatem za nas kciuki!

Starania od 3 lat 👋
    3 nieudane inseminacje
  • MjakMarta Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Bardzo współczuję ❤️‍🩹 u mnie też już ponad 4 lata starań, nigdy nie widziałam dwóch kresek... to bardzo przykre ile z siebie dajemy, tak bardzo tego pragniemy, a nic z tego. Pozostaje wiara i nadzieja, że w końcu się uda i tego Ci życzę. Nowa procedura to nowe rozdanie, nowe zarodki. Oby był tam ten jedyny 🍀

Starania od 2020
    👱‍♀️ 31
    AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
    Regularne cykle owulacyjne ✔️
    Hormony ✔️
    Drożne jajowody ✔️
    Hipoglikemia reaktywna ❌️
    Kariotyp ✔️
    KIR BX ✔️
    ANA1 ❌️
    ANA2 miano 1:640 ❌️
    NK 27% ❌️
    🙋‍♂️ 35
    Morfologia nasienia 👍
    Fragmentacja DNA plemników 👍
    Test HBA👍
    Kariotyp 👍
    HLAC C2C2

25.10.2023 IUI ❌
    24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
    23.12.2023 IUI ❌️
    20.01.2024 IUI ❌️

1 IVF VII'24
    13 🥚 11xMII
    1x ❄️ 2BB
    Sierpień 2024 transfer krio ❌️

2 IVF IX'24
    8 🥚 6xMII
    1x 3BC
    Październik 2024 transfer ❌️

3 IVF długi protokół XII'24
    8 🥚 ???MII
    3.02 transfer 🫶😍 z obstawą immuno
  • domi_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaGazelka wrote:
    Tak, dobrze to określiłaś, to brzmi jak jedna wielka zagadka, dlatego też lekarze nie mają za bardzo konkretnych odpowiedzi.
    To mój pierwszy protokół z HW i pierwszy długi, więc wiąże z nim duże nadzieje.
    Nie mogłam znaleźć zbyt wielu artykułów na temat HW, mogłabyś może coś podesłać?
    Widzę, że to Twój też pierwszy protokół z HW, trzymam zatem za nas kciuki!
    Wiesz co, ja mocno męczyłam chat gpt. Dość długą pogawędkę sobie z nim ucięłam na ten temat ;)

👩 i 👦33 l. // starania od 2016
    Endometrioza 4 st., 2020 obszerna laparoskopia i drożność jajowodów. Znów niedrożne ❌
    AMH: 0,45 >> 0,66
    2023 - nawrót endo. oraz adeno.
    Trombofilia: ❌ MTHFR, PAI-1, Leiden, R2
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    Kariotypy ✔️
    KIRy: genotyp BX. 2DS1, 2DS2, 2DS5✔️ 2DS3, 3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
    Histero: hist-pat. ✔️CD138 (+) wyleczone ✔️

I procedura (IMSI) - 2023, krótki protokół
    📅 11.2023 punkcja. 5 komórek >> ❄️❄️3AB, 5BC
    FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt beta <0,1❌
    FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt beta <0,2❌

II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi protokół
    📅10.2024 - punkcja. 2 komórki >> ❄️3BB
    FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt beta <0,2❌

III procedura - 2025, długi protokół
    💉 Gonapeptyl daily, Omnitrope, Menopur, Rekovelle
    📅31.01 - punkcja?
    18.02 - dr Jarosz
  • Naadzieja Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesi 🙋🏻‍♀️ wrote:
    6 dpt , dla tych które lubią w testy 🤭

https://zapodaj.net/plik-aljslrxIki

Mam nadzieję że wszystko będzie ok 🫣
    Na pewno będzie ok. Trzymamy kciuki ✊

Ja: 35 lat
    AMH 3,71, niedoczynność tarczycy

On: 39 lat
    morfologia 2%

2020 - urodziłam córeczkę, naturalnie 1 cykl starań
    2023 - bliźniaki, naturalnie 1 cykl starań, serduszka przestały bić w 9 tc, poronienie 💔

02.2024 - histeroskopia, usunięty polip, przerost endomentrium bez atypii
    05-10.2024 - 5 cykli stymulowanych clostilbegyt i ovitrelle
    08.2024 - HSG, oba jajowody drożne
    10.2024 - IUI X

11.2024 - IVF
    29.11 - stymulacja 💉(gonapeptyl 1x100, ovaleap 1x150, menopur 1x75)
    12.12 - punkcja : 11 pobranych, 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych >>> 5 blastek 5 AA ❄️❄️❄️❄️❄️
    9.01 - transfer 🍀

"Jeśli mnie słyszy Bóg, To chcę zaciągnąć dług"
  • MagdaGazelka Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi_ wrote:
    Wiesz co, ja mocno męczyłam chat gpt. Dość długą pogawędkę sobie z nim ucięłam na ten temat ;)

To jest myśl! 🙂

Widzę, że bierzesz Omni co 4 dni, a jaką dawkę?
    Ja biorę 0,8 przez tydzień i następnie 0,6 przez następnych 20 dni.
    Jak się na tym czujesz?

Starania od 3 lat 👋
    3 nieudane inseminacje
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ