IVF w Gyncentrum Kraków
-
Cześć! Wg lekarzy z dwóch klinik (Artvi+Macierzyństwo) jedyne co może przynieść u mnie efekty to IVF. Przyznam, że nie stać mnie na - w razie niepowodzenia, a tego się spodziewam, bo nie jestem praktycznie w ogóle zdiagnozowana - kilkukrotne podchodzenie do procedury. Słyszałam o programie 2+1 i brzmi zachęcająco, ale nigdy nie słyszałam, żeby tak klinika była polecana, poza tym spotkałam się z negatywnymi opiniami o Gyncentrum Ostrava i trochę mnie to nastawiło negatywnie do całej sieci.
Bardzo proszę o wasze opinie - podchodziłyście do procedury w tej klinice? U kogo? Z jakim skutkiem? Chętnie poczytam wszystkie opinie 🙂
Edit: wiem, że jest wątek ogólnie o Gyncentrum, ale mnie interesuje Kraków, nie bardzo mam czas na przedzieranie się przez cały wątek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 11:07
-
Ja podchodziłam i polecam mimo, że mi się do tej chwili nie udało, ale mam rzadki i trudny czynnik immunologiczny, klinika nie ma tu żadnego wpływu.
Same zarodki uzyskałam tam bardzo ładne i wysokiej klasy mimo mojego wieku.
Z kliniki polecam dr Mercika.
Jestem też w programie 2 plus 1, który się opłaca, zwłaszcza jak masz problemy, wszystkie wizyty w cenie, pierwszy transfer, pierwsze bety do transferu i progesteron/estrogen do punkcji i chyba jeszcze jeden gratis.
Jeżeli data punkcji lub transferu wypada w sobotę musisz jechać do Katowic bo w soboty placówka nieczynna.
Plusem jest, że na podstawowe badania (hormony, beta) czeka się maksymalnie do dwóch godzin.Limosa lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Limosa wrote:Krakowska, bardzo dziękuję za wszelkie informacje!
Czyli w przypadku terminów na sobotę transportują zarodek do Katowic 😬? Wydaje się to trochę ryzykowne (ja z tych co boją się podmiany zarodków, dzieci w szpitalu itp. 😂).
Tak. Miałam taką sytuację. Nic nie musiałam robić, nic podpisywać, oni wszystkim się zajęli, transport bezpłatny.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Limosa wrote:Cześć! Wg lekarzy z dwóch klinik (Artvi+Macierzyństwo) jedyne co może przynieść u mnie efekty to IVF. Przyznam, że nie stać mnie na - w razie niepowodzenia, a tego się spodziewam, bo nie jestem praktycznie w ogóle zdiagnozowana - kilkukrotne podchodzenie do procedury. Słyszałam o programie 2+1 i brzmi zachęcająco, ale nigdy nie słyszałam, żeby tak klinika była polecana, poza tym spotkałam się z negatywnymi opiniami o Gyncentrum Ostrava i trochę mnie to nastawiło negatywnie do całej sieci.
Bardzo proszę o wasze opinie - podchodziłyście do procedury w tej klinice? U kogo? Z jakim skutkiem? Chętnie poczytam wszystkie opinie 🙂
Edit: wiem, że jest wątek ogólnie o Gyncentrum, ale mnie interesuje Kraków, nie bardzo mam czas na przedzieranie się przez cały wątek.
Gyncentrum Ostrava to jest kompletnie inny podmiot i jedni z drugimi nie mają nic wspólnego, poza nazwą... -
arzu wrote:Gyncentrum Ostrava to jest kompletnie inny podmiot i jedni z drugimi nie mają nic wspólnego, poza nazwą...
-