X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVM - doświadczenia??
Odpowiedz

IVM - doświadczenia??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

czy są tu jakieś dziewczyny, które mają doświadczenia z IVM.
    Po dwóch latach leczenia oraz jednej ciąży utraconej w 5 tc postanowiłam przyśpieszyć sprawę i z własnych funduszy zasugerowałam, że idziemy w in vitro.

Lekarz (Invimed) uznał, że odpowiedni będzie IVM. Troszkę mnie to martwi - bo wiadomości o tym mniej. Skuteczność też chyba niższa. A ja mam potrzebę samodzielnego dokształcenia się, zrozumienia.

A poza tym w ramach leczenia, nikt mi wprost nie powiedział, że mam PCOS - a to metoda najlepsza właśnie na PCOS.
    Teraz również witaminki pod invitro.

Ustalono hiperinsulinemię, hipertestosteronizm, hiperprolatynemię i hiperandrogenizm.
    Na co dzień zażywam 5 sztuk Glucopage (500 HX), co drugi dzień 1/2 Norprolac.

Pomału już mi się nawet @ zaczęła pojawiać naturalnie.

Już jesteśmy po wstępnych badaniach. Po 20.06 idziemy na wizytę i pewnie będziemy podpisywać już umowę.

Jestem dobrej myśli...
    Jednak obawiam się, że to IVM. I zbankrutuję zanim się uda, albo skończy się i tak tradycyjnym IVF...

Będę wdzięczna za doświadczenia, jeśli macie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest watek na forum invitro tam zapytaj o doswiadczenia.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za forum in vitro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    watek IVF

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ