X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jak poprawić jakość komórek jajowych
Odpowiedz

Jak poprawić jakość komórek jajowych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katorella Znajoma

Wysłany: 12 stycznia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z dość niskim AMH 0,7, wiekiem 41, jakość tych komórek jest słaba (ostatnia próba 5 pęcherzyków, tylko 1 komórka, chwilę po zapłodnienieniu niestety embrion obumarł).
    Z Waszego doświadczenia co pomogło Wam poprawić ilość i jakość komórek? Co się sprawdza, czytałam gdzieś że HGH. Czy miał ktoś ostatnio z tym doświadczenie a aż labo z innymi lekami, suplami?
    Dzieki

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melatonina 3-5mg
    Koenzym Q10 ubichinol 200-600mg ale tylko jeśli nie masz za dużo komórek nk, bo może podnosić
    Witamina D, E
    Omega 3 (EPA+DHA)
    Inozytol
    Nac
    Cynk
    To jeśli chodzi o suplementy. Ogólnie zmiana stylu życia, brak używek, dużo wody, wysypianie się, joga. Komórka jajowa dojrzewa 3 miesiące, także to jest dłuższy proces.

Katorella, kasia lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji
    💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
    ovitrelle 375
    20.01- punkcja —> pobrano 7 🥚
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katorella wrote:
    Hej z dość niskim AMH 0,7, wiekiem 41, jakość tych komórek jest słaba (ostatnia próba 5 pęcherzyków, tylko 1 komórka, chwilę po zapłodnienieniu niestety embrion obumarł).
    Z Waszego doświadczenia co pomogło Wam poprawić ilość i jakość komórek? Co się sprawdza, czytałam gdzieś że HGH. Czy miał ktoś ostatnio z tym doświadczenie a aż labo z innymi lekami, suplami?
    Dzieki

Pierwsza strona wątków miesięcznych, tam jest garść porad :)

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • KasiaWitaminka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DHEA 3x dziennie po 25 ale tego nie można stosować zbyt długo i trzeba sobie sprawdzić jaki sie ma poziom obecnie dheas aby nie przedawkować,
    Zero cukru i dieta z niskim IG, dużo jajek w diecie,
    mleczko pszczele
    Podobno tez sesje w komorze tlenowej hiperbarycznej pomagają
    Tez dziewczyny polecają książkę „start with an egg”
    Powodzenia! 🤞❤️

Katorella lubi tę wiadomość

👩🏻 (38)
    Amh - 0,58 fsh - 11
    hipoglikemia reaktywna
    naturalna owulacja ✅

👨🏻 (40)
    nasienie - morfologia 4%

🍇 🥑 dieta płodnościowa
    💊 Folian, Nac, Koenzym Q10, laktoferyna, jod, tran, wit D+K, magnez, dhea, mleczko pszczele

10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
    26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
    07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
    12.11 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
    19.11 7dpt → beta <2,3 😪
    12.24r Decyzja o KD
    09.01.25r ET transfer blastosystki 4.1.1.🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
    15.01 ⏸️ 6dpt → beta 35,3 🥹 prog 30, 8dpt → beta 103,5, 11dpt - 367,4 😍
    Cudzie trwaj ❤️ wdzięczność 🙏

preg.png
  • adakowal Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mezoterapia jajników? Działa? Czytałam o tym kiedyś na stronie invimedu

PCOS
    IO
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katorella wrote:
    Dzieki
    Wiesz szczerze Ci powiem ha walczyłam 4 lata aby poprawić jakość komórek gdzie miałam ba starcie 8 komórek z czego były zarodki ,które niestety się nieprzyjmowaly u mnie lub raz miałam poronienie.
    Lekarz nam powiedział po 4 pełnych procedurach że możemy spróbować ministymulacji gdzie szansa na zarodka jest równa 15% lub podmienić komórkę. Przy 4 stymulacji sprawdzili moje komórki okazały się że mają ślady ziarnistości a co za tym idzie słabej jakości ich..podmieniliśmy komórkę mamy już syna ,1 transfer udany, 2 transfer obecnie w 2 ciąży jestem 15tydzien ...więc powiem tak popróbujcie ba twoich komórkach maks pół roku nic niewyjdzue nie czekaj ..pesel nirbedzie niższy a ha widzę po sobie że siły też nie takie jak byłam młodsza...

• Katorella Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Wiesz szczerze Ci powiem ha walczyłam 4 lata aby poprawić jakość komórek gdzie miałam ba starcie 8 komórek z czego były zarodki ,które niestety się nieprzyjmowaly u mnie lub raz miałam poronienie.
    Lekarz nam powiedział po 4 pełnych procedurach że możemy spróbować ministymulacji gdzie szansa na zarodka jest równa 15% lub podmienić komórkę. Przy 4 stymulacji sprawdzili moje komórki okazały się że mają ślady ziarnistości a co za tym idzie słabej jakości ich..podmieniliśmy komórkę mamy już syna ,1 transfer udany, 2 transfer obecnie w 2 ciąży jestem 15tydzien ...więc powiem tak popróbujcie ba twoich komórkach maks pół roku nic niewyjdzue nie czekaj ..pesel nirbedzie niższy a ha widzę po sobie że siły też nie takie jak byłam młodsza...

Dzięki. Opisałabyś jak wygląda kwestia wyboru dawczyni? Wybieraliście w Polsce czy za granicą?

• MagdaGazelka Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katorella wrote:
    Dzieki

Ja teraz jestem na HGH, w sobotę mam wizytę, możliwe, że rozpoczniemy stymulację w długim protokole. Jak będę miała jakieś wieści, czy coś pomogło, to się podzielę.

Stosuję dietę przeciwzapalną, do tego suplementy opisane powyżej już od dłuższego czasu. Przez 3 procedury nic się nie zmieniło, nic się nie wydarzyło.

Starania od 3 lat 👋
    3 nieudane inseminacje
    07.2024 - 1 IV, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka
    10.2024 - 2 IV, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
    12.2024 - 3 IV, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
    01.2025 - rozpoczynamy ultra długi protokół …
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ