X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jak poprawić jakość komórek jajowych
Odpowiedz

Jak poprawić jakość komórek jajowych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katorella Znajoma

Wysłany: 12 stycznia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z dość niskim AMH 0,7, wiekiem 41, jakość tych komórek jest słaba (ostatnia próba 5 pęcherzyków, tylko 1 komórka, chwilę po zapłodnienieniu niestety embrion obumarł).
    Z Waszego doświadczenia co pomogło Wam poprawić ilość i jakość komórek? Co się sprawdza, czytałam gdzieś że HGH. Czy miał ktoś ostatnio z tym doświadczenie a aż labo z innymi lekami, suplami?
    Dzieki

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melatonina 3-5mg
    Koenzym Q10 ubichinol 200-600mg ale tylko jeśli nie masz za dużo komórek nk, bo może podnosić
    Witamina D, E
    Omega 3 (EPA+DHA)
    Inozytol
    Nac
    Cynk
    To jeśli chodzi o suplementy. Ogólnie zmiana stylu życia, brak używek, dużo wody, wysypianie się, joga. Komórka jajowa dojrzewa 3 miesiące, także to jest dłuższy proces.

Katorella, kasia lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katorella wrote:
    Hej z dość niskim AMH 0,7, wiekiem 41, jakość tych komórek jest słaba (ostatnia próba 5 pęcherzyków, tylko 1 komórka, chwilę po zapłodnienieniu niestety embrion obumarł).
    Z Waszego doświadczenia co pomogło Wam poprawić ilość i jakość komórek? Co się sprawdza, czytałam gdzieś że HGH. Czy miał ktoś ostatnio z tym doświadczenie a aż labo z innymi lekami, suplami?
    Dzieki

Pierwsza strona wątków miesięcznych, tam jest garść porad :)

👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024
    🍀I procedura:
    🐮07/04 - punkcja, 5❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG)
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin) cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki)
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil) cb 5+0
    ❌02/03 - histeroskopia i biopsja, CD138+++ >10/10,
    🍀II procedura:
    🐮03/13 punkcja, 4❄️
    ❌04/14 biopsja kontrolna, CD138++5-10/10, CD56 <5%🆗
    ❔06/20 biopsja kontrolna

❌KIR: Bx ➕2DS2
    PAI-1, mthfr - homo
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym."
  • KasiaWitaminka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DHEA 3x dziennie po 25 ale tego nie można stosować zbyt długo i trzeba sobie sprawdzić jaki sie ma poziom obecnie dheas aby nie przedawkować,
    Zero cukru i dieta z niskim IG, dużo jajek w diecie,
    mleczko pszczele
    Podobno tez sesje w komorze tlenowej hiperbarycznej pomagają
    Tez dziewczyny polecają książkę „start with an egg”
    Powodzenia! 🤞❤️

Katorella, Kocurrowa lubią tę wiadomość

👩🏻 (38)
    Amh - 0,58 fsh - 11
    hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, nawracające infekcje intymne
    naturalna owulacja ✅

👨🏻 (40)
    nasienie - morfologia 4%

🍇 🥑 dieta płodnościowa z niskim IG
    10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
    26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
    07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
    12.11 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
    19.11 7dpt → beta <2,3 😪
    12.24r Decyzja o KD
    09.01.25r ET transfer blastosystki 4.1.1.🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
    15.01 ⏸️ 6dpt → beta 35,3 🥹 prog 30, 8dpt → beta 103,5, 11dpt - 367,4 25dpt - 39464
    🩺 27.01.25 - 18dpt pęcherzyk ciążowy 8,4mm
    🩺 06.02.25 - 28dpt zarodeczek 2,1mm z pulsującym ❤️
    🩺 13.02.25 - seduszko bije, dzidzia rośnie 5,5mm ❤️
    27.02.25 - serduszko przestało bić 💔 CRL 8mm poronienie zatrzymane (7t/9tc)
    08.03.25 aniołek Jaśminka 😇
  • adakowal Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mezoterapia jajników? Działa? Czytałam o tym kiedyś na stronie invimedu

Katorella lubi tę wiadomość

PCOS
    IO
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katorella wrote:
    Dzieki
    Wiesz szczerze Ci powiem ha walczyłam 4 lata aby poprawić jakość komórek gdzie miałam ba starcie 8 komórek z czego były zarodki ,które niestety się nieprzyjmowaly u mnie lub raz miałam poronienie.
    Lekarz nam powiedział po 4 pełnych procedurach że możemy spróbować ministymulacji gdzie szansa na zarodka jest równa 15% lub podmienić komórkę. Przy 4 stymulacji sprawdzili moje komórki okazały się że mają ślady ziarnistości a co za tym idzie słabej jakości ich..podmieniliśmy komórkę mamy już syna ,1 transfer udany, 2 transfer obecnie w 2 ciąży jestem 15tydzien ...więc powiem tak popróbujcie ba twoich komórkach maks pół roku nic niewyjdzue nie czekaj ..pesel nirbedzie niższy a ha widzę po sobie że siły też nie takie jak byłam młodsza...

Katorella lubi tę wiadomość

• Katorella Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Wiesz szczerze Ci powiem ha walczyłam 4 lata aby poprawić jakość komórek gdzie miałam ba starcie 8 komórek z czego były zarodki ,które niestety się nieprzyjmowaly u mnie lub raz miałam poronienie.
    Lekarz nam powiedział po 4 pełnych procedurach że możemy spróbować ministymulacji gdzie szansa na zarodka jest równa 15% lub podmienić komórkę. Przy 4 stymulacji sprawdzili moje komórki okazały się że mają ślady ziarnistości a co za tym idzie słabej jakości ich..podmieniliśmy komórkę mamy już syna ,1 transfer udany, 2 transfer obecnie w 2 ciąży jestem 15tydzien ...więc powiem tak popróbujcie ba twoich komórkach maks pół roku nic niewyjdzue nie czekaj ..pesel nirbedzie niższy a ha widzę po sobie że siły też nie takie jak byłam młodsza...

Dzięki. Opisałabyś jak wygląda kwestia wyboru dawczyni? Wybieraliście w Polsce czy za granicą?

• MagdaGazelka Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katorella wrote:
    Dzieki

Ja teraz jestem na HGH, w sobotę mam wizytę, możliwe, że rozpoczniemy stymulację w długim protokole. Jak będę miała jakieś wieści, czy coś pomogło, to się podzielę.

Stosuję dietę przeciwzapalną, do tego suplementy opisane powyżej już od dłuższego czasu. Przez 3 procedury nic się nie zmieniło, nic się nie wydarzyło.

Starania od 3 lat
    👨37✅
    👩🏼36❌
    endometrioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, mięśniaki macicy
    Crossmatch ❌46.1% (Encorton, Equoral)
    Antytrombina III ❌ 62.97% (heparyna do i po transferze)
    Genetyka ok ✅
    3 x IUI ❌
    07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka ❌
    10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    ✅dieta, ruch, suplementy
    01.2025 - rozpoczynamy długi protokół (primolut, decapeptyl, omnitrope, menopur 300, gonapeptyl)
    08.02.2024 punkcja 👉 8 zdrowych komórek 💪🥚 7 się zapłodniło, mamy ❄️❄️❄️ 🥹
    marzec - transfer ☘️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ