jak to jest...
-
Opisze Wam moją historie tak więc...
pierwszą miesiączke dostałam w wieku 11 lat puzniej miałam ją co rok lub pół roku a nawet puźniej...dodaj że moja przysadka mózgowa nie pracuje tak jak powinna z tego powdu musiałam przyjmować hormony wzrostu. Hormonów wzrostu nie biore juz z 6 lat miesiączki nie miałam nadal. Od jakiś dwóch lat jestem pod opiekom ginekologa i przyjmuje Estrofem i Provere, po tych tabsach dostaje okres...boje się że to może być tylko "sztuczna" miesiączka i nigdy nie zajde w ciąże. Z moim facetem staramy sie ponad rok i nic, miała któraś z was podobny problem? brała któraś z was też te tabsy? czy udało wam sie zajść. ? trace juz nadzieje.... -
nick nieaktualnymałpka wrote:Opisze Wam moją historie tak więc...
pierwszą miesiączke dostałam w wieku 11 lat puzniej miałam ją co rok lub pół roku a nawet puźniej...dodaj że moja przysadka mózgowa nie pracuje tak jak powinna z tego powdu musiałam przyjmować hormony wzrostu. Hormonów wzrostu nie biore juz z 6 lat miesiączki nie miałam nadal. Od jakiś dwóch lat jestem pod opiekom ginekologa i przyjmuje Estrofem i Provere, po tych tabsach dostaje okres...boje się że to może być tylko "sztuczna" miesiączka i nigdy nie zajde w ciąże. Z moim facetem staramy sie ponad rok i nic, miała któraś z was podobny problem? brała któraś z was też te tabsy? czy udało wam sie zajść. ? trace juz nadzieje.... -
nie pod kontrolą endokrynologa byłam i wszystko w porządku, hormony miałam badane:
LH-6,26
FSH-7,40
ESTRADIOL-23,26
PROLAKTYNA-5,64
TSH-1,310
TESTOSTERON-0,352
DHEA-SO4- 226,00
SHBG-82,00
ANDROSTENDION- 1,80
Mój gin mówi że wyniki są w normie, tylko jedyne co to jajniki mam małe i szyjke macicy. a Tabsy każe mi łykać jak to on powiedział (jak witaminki). -
a i jeszcze
glukoza na czczo -76,63,
glukoza 120'-120,48,
insulina na czczo-2,4
oraz insulina 120'-81,5,
Te badania robiłam w 3 trzecim dniu cyklu.
Także więc gin mówi że nie wie co mi jest i każe łykać tabsy, nie mam pojęcia czy zmienić gina czy nie -
no też tak sądze, ale ja już nie mam pomysłu gdzie szukać takiego lekarza co by pomógł, owulacje nie wiem czy mam bo lekarz nie monitoruje, jak raz na pół roku zrobi usg to jest dobrze...
-
wiesz mówiłam mu ze sie staramy o dziecko to on tylkop przepisał te tabsy i tyle
-
Gdzie szukac? Wejdz na jakis ranking lekarzy, dobry lekarz, znany lekarz pl, czy jakies podobne i poczytaj do kogo warto isc. Sa tacy, ktorzy od gory do dolu maja zle opinie i wiadomo, ze trzeba ich omijac szerokim lukiem. Mozesz tez popytac znajomych dziewczyn gdzie chodza czy polecaja, czy jest porzadne wyposazenie gabinetu czy tylko fotel, bo i takie gabinety wciaz sie badaja.
A badanie faceta to swoja droga powninniscie zrobic. Livia ma racje. -
Wiem i zmienie ginekologa zdecydowanie. !
Swojego też przebadam, dzieki dziewczyny -