X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jak wzmocnić endomentrium?
Odpowiedz

Jak wzmocnić endomentrium?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem zapewne dotyczy nie jednej z nas. Dlatego stworzyłam ten temat. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na wzrost endomentrium?

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwone wino, orzechy,mogdały, suszone morele;)

Dong Quai

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 18:46

weronika86 lubi tę wiadomość

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Też o tym słyszałam :) właśnie zajadam się orzechami :D
    Jeśli chodzi o sposoby farmaceutyczne podobno pomocny jest Oeparol i kwasy Omega3. Może zna ktoś jeszcze sposoby na wzmocnienie?

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomocny jest naturalny estradiol tabletki Dong Quai bez recepty;)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest to bezpieczne brać na własną rękę, czy rozmawiałaś o tym z lekarzem?

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie słyszałam o takiej tabletce czy ona zawieta te roślinne estrogeny czy te które sa naturalnie w organiźmie kobiety?

eweline
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

Dong Quai

z dong quai radze uwazac...bo duze dawki wywolaja poronienie! ja wzielam dong quai na wywolanie miesiaczki w ostatnim cyklu wlasnie i 4 dni pozniej zamiast miesiaczki mialam owulacje :) radzilabym uwazac na niego bo jest silnie estrogenowy. Na mnie dziala ale strasznie sie zle czuje na nim. Biore go w ostatecznosci. w tym cyklu tez wzielam dong quai tylko 1 dzien w 11dc i dzisiaj na bank mam owulke. Jest bardzo silny, z 10 razy silniejszy od izoflawonow ojowych i radzilabym go wziac dopiero po miesiaczce bo moze nailic krwawienie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ