X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jarosz Małgorzata immunolog opinie
Odpowiedz

Jarosz Małgorzata immunolog opinie

Oceń ten wątek:
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    A myślisz że punkcje można traktować jak owulację? Po punkcji też dostanę proga i myślałam że wtedy te badania zrobić. Dokładnie te o których piszesz.

Woczekiwaniu ja leczę się w bocian Gdańsk, nie ma problemu żeby w invimedzie zrobić konsultację.

@miracle ja mam kariotyp, kiry, pakiet trombofilia z tych bardziej zaawansowanych. Dodatkowo dużo badań krwi z różnymi parametrami, może to się przyda. Warto mieć jeszcze CBA i IMK. Nie wiem na ile też warto mieć allo i cross match. Ja niekoniecznie chce robić od razu wszystko, bardziej chce na razie się w ogóle skonsultować.

Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, więc dla bezpieczeństwa podpytałabym swojego ginekologa czy sama stymulacja ma jakiś wpływ.
    Wydaje mi się że to mógłby być dobry pomysł.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
    6.12.24 synek na świecie ❤️🌈
  • miracle Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    A myślisz że punkcje można traktować jak owulację? Po punkcji też dostanę proga i myślałam że wtedy te badania zrobić. Dokładnie te o których piszesz.

Woczekiwaniu ja leczę się w bocian Gdańsk, nie ma problemu żeby w invimedzie zrobić konsultację.

@miracle ja mam kariotyp, kiry, pakiet trombofilia z tych bardziej zaawansowanych. Dodatkowo dużo badań krwi z różnymi parametrami, może to się przyda. Warto mieć jeszcze CBA i IMK. Nie wiem na ile też warto mieć allo i cross match. Ja niekoniecznie chce robić od razu wszystko, bardziej chce na razie się w ogóle skonsultować.

A to CBK i IMK w jakimś konkretnym dniu cyklu?
    Ja mam wizytę we wrzesniu więc chce się trochę przygotowac, a jestem zupelnie zielona w immuno 🙄

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miracle wrote:
    A to CBK i IMK w jakimś konkretnym dniu cyklu?
    Ja mam wizytę we wrzesniu więc chce się trochę przygotowac, a jestem zupelnie zielona w immuno 🙄

Tak, je się robi po owulacji kilka dni. Kiry, pakiet trombofilia, allo i cross match nie ma znaczenia dzień cyklu.

Co do mojego pomysłu moja gin dziś powiedziała, że stymulacja i czas po niej nie jest dobry na badania immunologiczne. Mówi że na razie mam iść do dr Jarosz, zobaczyć co powie i co zaleci, a nie robić na własną rękę tak dużo badań. Niestety mieliśmy jeden nieprzebadany zarodek i to mogła być statystyka.

miracle lubi tę wiadomość

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Ja się konsultowałam przed ostatnim transferem. Wcześniej prowadził nas Paśnik. Wypowiedziała się na temat wszystkich wyników immunologii, biopsji i innych. Miała całkiem inne zdanie niż inni lekarze. Pierwszy transfer na jej zaleceniach- accofil i intralipid udany. Do końca pierwszego trymestru byłyśmy w ciągłym kontakcie mailowym, plus kilka konsultacji telefonicznych. Ja bardzo polecam.
    Czy pierwszą konsultację odbyłas osobiście u Pani Doktor? Jak najlepiej się do niej umówić?

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    grudzień 2023 I procedura , brak zarodków 😭
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    10.24 biopsja endometrium - poniżej5 komórek, obraz z cechami stanu zapalnego. Doksycyklina i Metronidazol
    FET-luty 25??? ( z zaleceniami immuno)
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Czy pierwszą konsultację odbyłas osobiście u Pani Doktor? Jak najlepiej się do niej umówić?

Trzeba zadzwonić do invimed Gdynia. I tam umówią stacjonarnie albo online, zależy jak wolisz :)

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych

Starania od 2020

2.04. Transfer nieudany

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Trzeba zadzwonić do invimed Gdynia. I tam umówią stacjonarnie albo online, zależy jak wolisz :)
    Dziękuję za informację.
    Czy na wizytę miałaś już gotowe jakieś wyniki? Czy możesz mniej więcej powiedzieć mi jakie Pani Doktor wymaga badania?

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    10.24 biopsja endometrium - poniżej5 komórek, obraz z cechami stanu zapalnego. Doksycyklina i Metronidazol
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 2 września, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Dziękuję za informację.
    Czy na wizytę miałaś już gotowe jakieś wyniki? Czy możesz mniej więcej powiedzieć mi jakie Pani Doktor wymaga badania?

Ja nie miałam dużo i się cieszę; bo nie kazała mi robić allo i cross match a to najdroższe badania. Miałam kiry, kariotyp, pakiet trombo, profil tarczycowy, homocysteone (tego akurat wymagała), cytologie, krzywa glukozowa, wymazy na bakterie. Generalnie ona patrzy całościowo, ogląda wszystkie wyniki. Kazała mi dorobić cytokiny, białka c i s, subpopulacje limfocytów. Z tego co miałam powiedziała, że nic jej nie wygląda na przyczynę niepowodzeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 16:53

frankapzn lubi tę wiadomość

Starania od 2020

2.04. Transfer nieudany

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Ja nie miałam dużo i się cieszę; bo nie kazała mi robić allo i cross match a to najdroższe badania. Miałam kiry, kariotyp, pakiet trombo, profil tarczycowy, homocysteone (tego akurat wymagała), cytologie, krzywa glukozowa, wymazy na bakterie. Generalnie ona patrzy całościowo, ogląda wszystkie wyniki. Kazała mi dorobić cytokiny, białka c i s, subpopulacje limfocytów. Z tego co miałam powiedziała, że nic jej nie wygląda na przyczynę niepowodzeń.
    Dziękuję za informację 🤗

Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4 BC
  • umalina90 Debiutantka

Wysłany: 3 września, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:

Długo sie czeka na wizyte u niej? Dostałaś jakieś zalecenia do transferu?

Invimed Gdynia

Przygotowanie do IUI
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 3 września, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umalina90 wrote:

My umawialiśmy się na wizytę chyba 31 lipca i termin mamy na 10 września, więc aż tak długo się nie czeka.

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 3 września, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umalina90 wrote:

Ja umawiałam się początek lipca i wizyta była 20 sierpnia. Na razie nic nie dostałam, mam dorobić badania.

Starania od 2020

2.04. Transfer nieudany

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 3 września, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Ja umawiałam się początek lipca i wizyta była 20 sierpnia. Na razie nic nie dostałam, mam dorobić badania.

Jesteś zadowolona z wizyty? Jestem ciekawa co nam powie i czy będzie nam kazała też dorobić badania. Podejrzewam, że będzie chciała abyśmy dorobili takie same badania jak Tobie zleciła. 🙂

17/06/2024 Transfer

🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 3 września, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Jesteś zadowolona z wizyty? Jestem ciekawa co nam powie i czy będzie nam kazała też dorobić badania. Podejrzewam, że będzie chciała abyśmy dorobili takie same badania jak Tobie zleciła. 🙂

A no mi kazała dorobić jeszcze biopsję endometrium. Tak, raczej jestem zadowolona, chociaż u mnie problem jest chyba w moich komórkach bardziej. Lekarka jest naprawdę bardzo fajna, uśmiechnięta, odpowiada na wszystkie pytania, tłumaczy, przegląda faktycznie badania i analizuje. Wizyta długo trwa i ona w 100% poświęca czas pacjentowi.

Starania od 2020

2.04. Transfer nieudany

• umalina90 Debiutantka

Wysłany: 4 września, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, to nie tak źle z tym terminem. A robiłyście jakieś badania przed wizytą czy dopiero ona Wam zlecała?

Invimed Gdynia

Przygotowanie do IUI
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 4 września, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umalina90 wrote:
    Dzięki za info, to nie tak źle z tym terminem. A robiłyście jakieś badania przed wizytą czy dopiero ona Wam zlecała?

Ja akurat mam sporo badań zrobionych, typu biopsja endometrium, komórki NK w macicy, kiry i hla-c, ale to wynika z etapów które przeszliśmy. Więcej badań nie robię, czekam na wizytę i zobaczę czy coś nam zleci.

17/06/2024 Transfer

• umalina90 Debiutantka

Wysłany: 5 września, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Ja akurat mam sporo badań zrobionych, typu biopsja endometrium, komórki NK w macicy, kiry i hla-c, ale to wynika z etapów które przeszliśmy. Więcej badań nie robię, czekam na wizytę i zobaczę czy coś nam zleci.

Jasne, ze tak, wszystkie te badania to naprawde spory wydatek, a chociaz jak cos zlecą konkretnego to wiadomo w jakim iść kierunku. Wlasnie czytalam ostatnio o tej immunologii i najbardziej mnie rusza to, ze niektore badania mozna zinterpertowac jak sa wykonane z jakimis innymi i jak nie zrobi sie ich razem, to pozniej na darmo wydana kasa. Przynajmniej taką opinię widziałam ostatnio na grupie na fb

Invimed Gdynia

Przygotowanie do IUI
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    My umawialiśmy się na wizytę chyba 31 lipca i termin mamy na 10 września, więc aż tak długo się nie czeka.
    Ja też umawiałam się jakoś w lipcu i dokładnie również 10tego mam teleporade :)
    Bardzo jestem ciekawa jej opinii, bo Paśnik nie odmienił mojego życia.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja też umawiałam się jakoś w lipcu i dokładnie również 10tego mam teleporade :)
    Bardzo jestem ciekawa jej opinii, bo Paśnik nie odmienił mojego życia.

A Paśnik ma takie dobre opinie na grupie, więc myślałam że u niego większość transferów się udaje. Dla mnie na plus jest wizyta u dr Jarosz dlatego, że chcemy podejść do procedury w Invimed Gdynia, a wiem że tamtejsi lekarze współpracują z dr Jarosz, jednak trochę się boje, że dr Jarosz da jakieś zalecenia,które są "zakazane" w refundowanej procedurze i będzie problem z realizacją jej zaleceń.
    O której masz konsultacje? My akurat mamy stacjonarna wizytę, bo nie mamy aż tak daleko do Gdyni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 19:44

17/06/2024 Transfer

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    A Paśnik ma takie dobre opinie na grupie, więc myślałam że u niego większość transferów się udaje. Dla mnie na plus jest wizyta u dr Jarosz dlatego, że chcemy podejść do procedury w Invimed Gdynia, a wiem że tamtejsi lekarze współpracują z dr Jarosz, jednak trochę się boje, że dr Jarosz da jakieś zalecenia,które są "zakazane" w refundowanej procedurze i będzie problem z realizacją jej zaleceń.
    O której masz konsultacje? My akurat mamy stacjonarna wizytę, bo nie mamy aż tak daleko do Gdyni.
    Jakoś z samego rana, chyba przed 9.
    No niestety Paśnik mi nie pomógł. Sam stwierdził, że on vitro nam pomoże, ale póki co 3 transfery nic nie dały

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 5 września, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jakoś z samego rana, chyba przed 9.
    No niestety Paśnik mi nie pomógł. Sam stwierdził, że on vitro nam pomoże, ale póki co 3 transfery nic nie dały

Doktor Jarosz na pewno ma trochę inne spojrzenie. Zszkowalo mnie że odradziła totalnie badanie allo i cross match - wg niej te badania nie pokazują aktualnego stanu organizmu a to co było. Mówiła że miała pacjentkę która zaszła w ciążę przypadkiem czekając na transfer z allo 0. Ja muszę porobić jeszcze kilka badań i też będę się umawiać.

Starania od 2020

2.04. Transfer nieudany

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ