X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kariotyp. NFZ. Warszawa. Łódź
Odpowiedz

Kariotyp. NFZ. Warszawa. Łódź

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki czy wiecie gdzie można zrobić badania genetyczne tj. kariotypy? Na nfz ? i ile się czeka... Warszawa, Łódź i ewentualnie jakieś okolice.
    Jeśli taki temat już był to przepraszam i proszę o przekierowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 16:07

• natty85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się we wrześniu umówiłam na wizytę na nfz, termin mam w połowie listopada. Przychodnia NZOZ Genos Łódź
    Poradnia Genetyczna
    90-212 Łódź
    ul. Seweryna Sterlinga 27/29

Mam nadzieję, że na wizycie otrzymam skierowanie na kariotypy.

Paulette lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 dziękuje ;) no chwilowo nikt nie odbiera, ale może mają już zamknięte. Bo gdziekolwiek nie dzwonie to zapisy dopiero od stycznia na nie wiadomo kiedy :/ a ogólnie to mnie wyrolowali w warszawie w jednej placówce bo miały być zapisy od października a okazało się że nfz nie podpisał umowy i też od stycznia.... i tak szukam może jakąś inną znajdę. Mogą być badania i po nowym roku tylko, żebym termin znała a nie tak później się okaże że nie wiadomo na kiedy będą zapisy .

Ja skierowanie mam. jeszcze swojego narzeczonego muszę wysłać. Jeśli nawet Twój gin Ci nie da to możesz iść do rodzinnego i jak masz problemy a widzę w opisie długo historię to da Ci bez problemu ;)

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Opolu, na wizytę czekałam ok tygodnia... Niestety nie dostałam skierowania na kariotypy, trzeba mieć udokumentowane trzy poronienia, których ja nie miałam... Tak przynajmniej tam jest.

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam o tych trzech poronieniach, ja mam dwa za sobą, ale skoro gin dał skierowanie to trzeba próbować .

• natty85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam skierowanie do genetyka od rodzinnego. Tak jak pisałam wizyta w listopadzie a jak mi nie da skierowania na kariotypy to będe zła.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha rozumiem. Ja mam wpisane ze na konsultacje i ewentualne badanie wiec chyba wiecej skierowan mi nie bedzie potrzeba.

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ooo
    podłączam się pod temat
    tylko, że mnie tylko Warszawa interesuje, bo nie mam czasu na jeżdżenie gdzieś dalej i z męża ciężko wyrwać z pracy

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nana1989 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W maju zapisałam się z mężem na Kariotyp z krwi(niepłodność pierwotna) w gpsk Poznań ul. Polna na NFZ. 11 lipCa badanie a za wynikami. czekamy do teraz. Dwa tygodnie temu mąż był powtórnie oddać krew bo nie wytworzyli prawidlowej ilości hodowli. Dziś dostałam info ze wyniki prawidłowe czekamy na aż wyniki przyjdą poczta;)

f2w3yx8drvdlf4zp.png[/link]
    09.2015 HSG - wszystko ok, IV IUI
    Niepłodność pierwotna
    XI 2016 rozpoczęcie przygody z Novum,
    AMH - 2,83
    31.01 1ds krótki protokół
    13dpt bHCG - 340 mIU/ml
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ