Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
Odpowiedz

🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢

Oceń ten wątek:
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola0807 wrote:
    Hej dziewczyny, pytanie do tych które korzystały z konsultacji z psychologiem podczas podróży z invitro. Czy klinika oferuje konsultacje dla każdego w programie? Mogę po prostu zadzwonić do pielęgniarek i się umówić?

Dziś 4 dpt, ja nie czuję żadnych objawów i bardzo się boję że się nie uda… a sytuacja w pracy jest bardzo ciężka, trochę marzyłam że się uwolnię od tego zachodząc w ciążę… wiem że to bardzo słabe, ale to co się dzieje ostatnio jest dla mnie bardzo trudne i już sobie nie radzę.

Jestem na l4 po transferze żeby się nie stresować, ale właśnie otrzymałam informację że szef anulował mi planowany urlop z powodu mojej 3 dniowej absencji i rzekomych zaległości… w zeszłym miesiącu zabrali mi możliwość pracy z domu, a miesiąc wcześniej kazali rozpisać co do minuty kiedy będę chodzić na przerwę. W innym czasie przerwa jest niedozwolona, a mam pracę biurową….brakuje mi już na to słów. Nie mogę w takim stresie podchodzić do kolejnej stymulacji i punkcji.

Edit: to brzmi jakbym była złym pracownikiem, którego chce się za coś ukarać, ale nie. Mam bardzo dużo zaległego urlopu, bo nie mogłam go wcześniej wybrać bo była trudna sytuacja w firmie, pracowałam za kilka osób, gdy były wolne wakaty. Ja naprawdę za dużo dałam z siebie tej firmie…
    Lola współczuję, ja mam firmę mentalnie w latach 90-tych, dla nich home office to żadna praca, nawet jak nic się nie dzieje, to muszę siedzieć i gapić się w monitor. A, że mam do pracy 40 kilometrów autem, to naprawdę ciężko to ogarnąć z tymi wszystkimi lekami. I też słyszę komentarze pod moim adresem. Co do pomocy psychologa to ja korzystam, ale prywatnie. Nie wiem jak to działa w programie i w Bocianie. Ogólnie mi pomoc psychologa bardzo dużo daje i polecam. Tylko pytanie jak to jest rozwiązane w klinice?

Lola0807 lubi tę wiadomość

Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️ 10.25. 13,8- 04.26
    On 41 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02. 1 Transfer beta 9dpt 0,3✖️
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. 2 Transfer beta 6dpt 0,7✖️
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match-10.25 60,2%04.26-28,5
    1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA ❄️❄️
    Immunosupresja -Equoral i Encorton -11tygodni
    07.05.26- 3 Transfer, Encorton, Smoflipid, Accofil, Cyclogest,Duphaston,Besins 6dp beta 0,2✖️
    ✨️czyli tak wygląda nasz koniec...✨️
  • Lucy2801 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Juusta jak u Ciebie, wiesz kiedy transferujesz?
    Lucy czy Ty nie miałaś pozytywnego testu ciążowego? :)
    Patka trzymam mocno kciuki za udany cykl transferowy!

U mnie taka w sumie niepewność, czekam na okres ( jeszcze 13 dni według kalendarzyka), zobaczymy co zaproponuje dr Maria, w zasadzie to bardziej myślę nad kolejną procedurą, bo ten transfer to planowałabym robić bez żadnych leków, wlewów, Accofilu itp. Na razie nie wiemy co robić, komu wierzyć. Olałam Accofil w dniu owulacji, jakoś uwierzyłam temu profesorowi w tym temacie. Oczywiście na naturalną ciążę nie liczę, ale jakoś bez informacji od dr Marii jaki ona ma na nas plan nie chcę podejmować dalszych decyzji.

Miałam pozytywny test, ale u mnie dalej sytuacja jest rozwojowa :) Narazie wiem tylko, że pęcherzyk jest w macicy, co po mojej ektopowej ciąży jest już samo w sobie duża ulga.
    A Ty czekasz za okresem? A czy nie wspominałaś, że chcesz przerwy? Jak to w końcu wyszło? :)

• MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    Miałam pozytywny test, ale u mnie dalej sytuacja jest rozwojowa :) Narazie wiem tylko, że pęcherzyk jest w macicy, co po mojej ektopowej ciąży jest już samo w sobie duża ulga.
    A Ty czekasz za okresem? A czy nie wspominałaś, że chcesz przerwy? Jak to w końcu wyszło? :)
    To trzymamy kciuki! Byłaś w klinice czy u swojego ginekologa ?
    U nas przerwa w sumie z powodu nowych zarządzeń w Bocianie bo nie mieliśmy konsultacji po nieudanym transferze. Jezeli chcemy iść dalej musimy "pozbyć się zarodka". Wiem ,że brzmi to brutalnie ale dostaliśmy takie małe szanse a w sumie transfer to znów leki strata czasu i sama nie wiem co dalej. Chcę posłuchać w sumie opinii dr Marii czy ma jakis plan. Bo opcję od profesor juz mamy. I mam taki mętlik w głowie, że hej.

Lucy2801 lubi tę wiadomość

Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️ 10.25. 13,8- 04.26
    On 41 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA ❄️❄️
    07.05.26- 3 Transfer, Encorton, Smoflipid, Accofil, Cyclogest,Duphaston,Besins 6dp beta 0,2✖️
  • Lucy2801 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u swojego ginekologa, bo do kliniki mam dwie godziny drogi :) ale poinformowałam ich telefonicznie i w sumie to by było na tyle 🤷🏻‍♀️
    Doktor Maria to była też moja Pani doktor prowadząca i ze wszystkich tam lekarzy, mimo naszych niepowodzeń po drodze, to ona moje zaufanie miała na 110%, chociaż nie raz sobie myślałam "ale wymyśla"...
    Twoja droga widzę dużo bardziej kręta i zawiła, niż moja, ale wierzę, że koniec trasy ten sam 🤞🏻🥰

• patkalopatka Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kontroli w Bocianie, transfer we wtorek. 🙈🙉🙊 czy na transfer też muszę przynosić coś specjalnego, np kapcie czy koszule? 😅 będzie mi robił dr Adamczyk :D

Lucy2801, MagdaLena88 lubią tę wiadomość

• Lucy2801 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na transfer ubrałam sukienkę, ale i tak ubierasz tą jednorazową spódniczkę i kapcie :) po wszystkim przykrywają Cię kocem i leżysz z 10-15 minut

patkalopatka, patkalopatka lubią tę wiadomość

• MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka dostaniesz spódniczkę, więc spokojnie ubierz się normalnie, wystarczy może nieco dłuższy t-shirt :)

patkalopatka lubi tę wiadomość

On 41 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
  • patkalopatka Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż mógł być z Wami?😅 czyli to dość szybka sprawa :D

• Lumira Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkalopatka wrote:
    A mąż mógł być z Wami?😅 czyli to dość szybka sprawa :D

Nie, na salę zabiegową wchodzisz sama. Mój pierwszy transfer trwał parę minut, lekarz trochę "walczył" z szyjką. Drugi już dużo sprawniej, może z 3 minuty to trwało. Później sobie poleżałam z 15 minut. Nie polecam wypełniać pęcherza do oporu, bo ciężko wytrzymać

👱‍♀️94'
    AMH 3 14
    👦90'
    oligospermia
    Naturals 🧒 2022 2cs

07.25 I procedura→ 5x❄️→ PGTa 1 ❄️ prawidłowy
    FET 30.09 ❌️
    10.25 histeroskopia → stan zapalny (wyleczony)

01.26 II procedura→ 6x ❄️→ PGTa→3❄️ prawidłowe
    1❄️ bez PGTa

FET 16.03
    8 dpt beta 82, 10 dpt 267, 12 dpt 901, 15 dpt 2996
    24 dpt mamy serduszko 🩷

preg.png
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam newsa z kliniki. Wczoraj wieczorem dostałam okres, więc zadzwoniłam rano, bo mam zaległą wizytę po nieudanym transferze, i wtedy miałam czekać miesiąc. Dziś pani mi powiedziała, że od 1 czerwca znów zmieniły się zasady, teraz trzeba czekać równo trzy miesiące! Więc zaprosili mnie za 2,5 miesiąca na wizytę, mam się zgłosić we wrześniowym cyklu. Oczywiście odmówiłam, mówiłam, że w maju zostałam zaproszona w czerwcu, poza tym jestem po immunosupresji i września to musiałabym ją powtarzać i zażądałam rozmowy z lekarzem. Także czekam na kontakt od Dr Marii, podobno to pani dr ma zdecydować czy może nas przyśpieszyć. Ja nie widzę tego, że czekam do połowy września by porozmawiać o nieudanym transferze! Albo się dowiedzieć pod koniec września, że nam się zarodek nie rozmroził. Teraz to naprawdę złość wychodzi mi uszami, że zamrozili ten zarodek z 7 doby i w sumie zablokowali nas. Nie możemy nic zrobić, musimy tutaj podejść chociaż do próby transferu by iść dalej. Bocian już na pewno odpadnie, bo ewentualną stymulację moglibyśmy mieć u nich w 2027 roku, jakby po tym transferze, czy braku transferu kazali nam czekać kolejne 3 miesiące. Także daję znać, że od 1 czerwca już trzeba czekać pełne 3 miesiące na wizytę po nieudanym transferze!

On 41 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
  • Mimi7 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Magdalena88 mam nadzieję, że uda się wywalczyć wizytę w czerwcu, tak jak było w planie od początku i że będzie możliwie szybko transfer, który jeśli się nie powiedzie, to chociaż nie będzie wstrzymywał Was w kolejnych krokach. Bardzo Wam kibicuję i wierzę, że doczekacie się udanego transferu 🍀

@Lucy2801 jak sytuacja? Jesteś już po usg serduszkowym? 😊

@Lumira jak się czujesz? 15tc skończony, ale to leci! Wiecie już czy będzie dziewczynka czy chłopiec? ❤️

👩🏻 94 👱🏻‍♂️ 92

❌AMH 0,43, niedoczynność tarczycy
    ❌obniżone parametry nasienia

IVF
    04.08.25 start stymulacji
    16.08.25 punkcja: 3🥚→ 2MII → ❄️ 3.2.2
    14.10.25 transfer
    6dpt 34, 8dpt 112, 10dpt 299, 13dpt 933, 20dpt 16369
    27dpt jest ❤️🥹 CRL 0,7 cm
    7+6 CRL 1,53 cm, 9+5 CRL 3,1 cm, 11+4 CRL 5,21 cm, 12+4 CRL 6,91 cm, 15+6 158g, 18+6 285g, 21+6 505g, 25+4 973g, 29+5 1608g, 31+4 2190g, 33+6 2550g, 35+6 3150g, 37+4 3600g

08.12.25 FeliaTest - zdrowa dziewczynka 🩷🥹✨
    22.12.25 I prenatalne - ryzyka niskie ✅
    25.02.26 II prenatalne ✅
    04.05.26 III prenatalne ✅

preg.png
  • Annaleya Nowa

Wysłany: 11 czerwca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Przede mną pierwsza wizyta w klinice. Moim planem jest próbować naturalnie z lekkim wspomaganiem, a słyszałam dużo o tym, że w klinice proponują albo in vitro albo inseminacje i nic więcej. Czy mogłybyście dać znać czy jest możliwość zrobienia u nich najpierw monitoringu, ewentualnie wsparcia hormonalnego czy odsyłają wtedy do innych ginekologów? Chodziłam do innych, niestety prosili o zrobienie badań, a kiedy zrobiłam kontakt się urywał i chciałabym być w miejscu, gdzie zajmą się nami kompleksowo ❤️. Pozdrawiam Was serdecznie!

• Fasolowa_zupa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udzielalam sie tu niewiele, bo nie doszłam finalnie do etapu ivf, ale chce Wam powiedzieć, ze jestescie bardzo dzielne i wytrwale! Nie raz jezyl mi sie wlos jak czytalam jak w praktyce wygladaja procedury i ile to wymaga samozaparcia. Chyle czoła i trzymam kciuki za Was!
    Zglaszam się po radę do tych, ktore maja juz ciazowe doswiadczenia, albo po prostu maja opinie dot prowadzenia ciazy przez Trojmiejski Luxmed. Wyglada jakby bylo to trudne aby cala ciaze prowadzic u jednego lekarza, bo ciagle nie ma terminow, wiec domyslam się ze czesto trafia sie nie do swojego lekarza, tylko do tego ktory jest akurat dostepny?
    Czy ew. polecacie do prowadzenia ciazy kogos z Trojmiasta? Widzialam tu w watku polecenia m.in dr Ewy czy jeszcze ktoś?

👱🏻‍♀️86👴🏻86+ 🐈
    starania od III 24'
    IV, VIII, XII biochem
    I 25' zaczynamy starania z pomocą medyczną
    3 cykl z Ovitrelle i mamy fasolkę!
    V 25' jest bijące❤️
    IX 25' 💔 PPROM w 21T
    przeleczony stan zapalny endometrium
    wsparcie od imunologa
    styczeń 26' nowy początek starań

Jeszcze kiedyś zaświeci dla nas słońce.
  • Mimi7 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    Dziewczyny udzielalam sie tu niewiele, bo nie doszłam finalnie do etapu ivf, ale chce Wam powiedzieć, ze jestescie bardzo dzielne i wytrwale! Nie raz jezyl mi sie wlos jak czytalam jak w praktyce wygladaja procedury i ile to wymaga samozaparcia. Chyle czoła i trzymam kciuki za Was!
    Zglaszam się po radę do tych, ktore maja juz ciazowe doswiadczenia, albo po prostu maja opinie dot prowadzenia ciazy przez Trojmiejski Luxmed. Wyglada jakby bylo to trudne aby cala ciaze prowadzic u jednego lekarza, bo ciagle nie ma terminow, wiec domyslam się ze czesto trafia sie nie do swojego lekarza, tylko do tego ktory jest akurat dostepny?
    Czy ew. polecacie do prowadzenia ciazy kogos z Trojmiasta? Widzialam tu w watku polecenia m.in dr Ewy czy jeszcze ktoś?

Prowadzę ciążę poza luxmedem, ale dodatkowo przez całą ciążę chodzę do jednego lekarza w luxmedzie, żeby wszystkie badania mieć z pakietu. Jeśli zdecydujesz się na prowadzenie ciąży u konkretnego lekarza to na każdej wizycie dostaniesz skierowanie na wizytę kontrolną i wtedy zawsze znajdziesz termin do tego lekarza, bo wyświetla się ich więcej. Raz miałam problem z umówieniem wizyty to dzwoniłam na infolinię i termin się znalazł. Nie wiem czy poleciłabym tego lekarza, jeśli miałby być moim prowadzącym, bo wizyty są u niego ekspresowe i trwają 8-12 minut, a to zdecydowanie za mało, żeby wykonać dokładne usg 🫣 u mojego prowadzącego samo usg to 20-40 minut, więc mam porównanie. Dla mnie istotne było, żeby lekarz z luxmedu wystawiał skierowania na wszystkie badania, które wynikały z karty ciąży, albo były zalecane przez mojego prowadzącego spoza luxmedu i ten to robił.

👩🏻 94 👱🏻‍♂️ 92

IVF
    14.10.25 transfer
    7+6 CRL 1,53 cm, 9+5 CRL 3,1 cm, 11+4 CRL 5,21 cm, 12+4 CRL 6,91 cm, 15+6 158g, 18+6 285g, 21+6 505g, 25+4 973g, 29+5 1608g, 31+4 2190g, 33+6 2550g, 35+6 3150g, 37+4 3600g

25.02.26 II prenatalne ✅

preg.png

Wysłany: 11 czerwca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mimi7
    Dzieki za odpowiedz!
    A czy polecasz swojego lekarza, do ktorego chodzisz prywatnie? Czy ew podzielisz się namiarem? Rozwazam tez opcje jak Twoja zeby chodzic prywatnie a do Luxmed głównie po skierowania.

👱🏻‍♀️86👴🏻86+ 🐈
    starania od III 24'
    IV, VIII, XII biochem
    V 25' jest bijące❤️
    IX 25' 💔 PPROM w 21T
    wsparcie od imunologa

• Thoruviel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:

Cześć 👋 który masz teraz tydzień? Trzymam kciuki za kolejne etapy ❤️
    Ja chodziłam do dr Ewy i do dr Bartosa w Luxmed. Jeśli jeszcze raz byłabym w ciąży to chodziłabym tylko do dr Bartosa - naprawdę fajny lekarz i wszystkim się przejmował. Dawał skierowania jakie trzeba, zajął się moją niską ferrytyną (dr Ewa z jakiegoś powodu zignorowała, a pod koniec ciąży mialam tylko 9), dawal tez polecajki do innych specjalistów, np do fizjo, do której wciąż sama chodzę i również z Synkiem - bo ona głównie fizjoterapia niemowlęcą zajmuje się, a od niedawna również urofizjo. Swoją drogą też polecam panią Barszcz jako fizjo.
    Dr Ewa była bardzo fajna, ale skoro w Luxmed miałam też bardzo dobrego lekarza, to po co jeszcze płacić prywatnie 🤷🏼‍♀️ i tez udawało mi się dostawać do niego, raz nawet wbił mnie na dodatkowy termin, bo chciał mnie koniecznie przebadać na końcówce ciąży.
    A i jeszcze ciekawostka- pojawiło się u mnie zapalenie piersi - nie było terminów na szybką wizytę. Pojechałam wczoraj do Luxmed, wiedziałam, że w środy przyjmuje dr Bartos. Poszłam na recepcję, wyjaśniłam o co chodzi, pani z recepcji powiedziała żebym podeszła do gabinetu i zapytała się doktora o dodatkowy termin. Zgodził się od razu i zbadal mnie, dzięki szybkiej akcji juz biorę antybiotyk i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie 💪 także z całego serca polecam dr Bartosa, jest młody, jeszcze mu się chce i przejmuje się zdrowiem pacjentek.

Na początku rozważałam dr Pakułę, ale raz, że ciężko mi było złapać termin do niego, dwa przyjmuje na Pomorskiej, z Moreny to już kawałek drogi jest, a pod koniec ciąży jest wygodnie jak się ma lekarza blisko.

@Mimi7 jak się czujesz??? To już tuż tuż i będziesz trzymala swoje Bobo 🤩

Kariotypy ok; AMH 4,8 (09/24)
    -cross-match 10/24 39%, 12/24 61%, 05/25 45,5%
    -allo-MLR 38% 10/24, 05/25 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24/06/25 β 60.9, 26/06 β 141, 28/06 β 360.9, 02/07 β 2108; 15/07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21/08 Sanco i prenatalne - ryzyka niskie 🤞
    23.02.2026 Synek 💙 39+1, 3720g 55cm 💪

Klinika nr 2 od 09/24:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ❄️👌 i 1 mozaika - czekają ⌛
    IVF 5 10/24 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04/03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05/04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08/24
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2:❄️ 👎. IVF 3: z 3❄️ dwa 👌Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06/23), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03/24) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07/24), 💔6 +0.
  • Mimi7 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    @Mimi7
    Dzieki za odpowiedz!
    A czy polecasz swojego lekarza, do ktorego chodzisz prywatnie? Czy ew podzielisz się namiarem? Rozwazam tez opcje jak Twoja zeby chodzic prywatnie a do Luxmed głównie po skierowania.

Chodzę do dr Grzybowskiego, jest super jeśli chodzi o dokładność usg i usg prenatalne, ale jest też trochę gadułą i przez to przeciągają się te wizyty, i to dla mnie trochę minus 😅

👩🏻 94 👱🏻‍♂️ 92

IVF
    14.10.25 transfer

25.02.26 II prenatalne ✅

preg.png
  • Mimi7 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:

@Mimi7 jak się czujesz??? To już tuż tuż i będziesz trzymala swoje Bobo 🤩

Czuję się dobrze, o dziwo mam jeszcze sporo energii 🫣 w sumie każdej nocy mam już bóle podobne do okresowych i coraz mocniejsze skurcze, ale wszystko się wycisza po jakimś czasie. Codziennie ćwiczę i robię wszystko, żeby Mała wstawiła się w kanał i chciała wyjść 😅 samym porodem na razie się nie stresuję, pewnie zacznę jak rozpocznie się akcja. Bardzo czekam już na tą Malutką po drugiej stronie brzucha 🥹

Thoruviel, Fasolowa_zupa, Lumira lubią tę wiadomość

👩🏻 94 👱🏻‍♂️ 92

IVF
    14.10.25 transfer

25.02.26 II prenatalne ✅

preg.png

Wysłany: 11 czerwca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za polecajki.
    Jestem w 5+5 dokladnie, zaszlam w cyklu, w ktorym olalam branie lekow, bo jak poszlam na monitoring i Ovitrelle to okazalo sie ze jest po owulacji i na moją logike nie bylo szans. Wspólzylismy w poniedzialek, a w piatek byl juz plyn widoczny na usg, bylo podejrzenie ze owulka byla dzien wczesniej. W dzien matki zobaczylam dwie kreski, potem beta i tego samego dnia juz pelana obstawa lekow od immunoliga + progesteron.
    Wczoraj na usg byl pecherzyk wiec po malu szukam opieki, a ze mam za soba utrate ciazy w 5 m-cu, to chce zaczac od nowa, nowy lekarz, nowy szpital itd. Bede dojezdzac do Gda 50km, ale moja glowa mam nadzieje będzie spokojniejsza. Obym jeszcze tylko trafila wlasnie na empatycznego i zaangazowanego lekarza, ktory wezmie pod uwage moja historie.

Mimi7, Thoruviel lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️86👴🏻86+ 🐈
    starania od III 24'
    IV, VIII, XII biochem
    V 25' jest bijące❤️
    IX 25' 💔 PPROM w 21T
    wsparcie od imunologa

• Lumira Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MagdaLena88 ale słabo, ale czy tak jest faktycznie w obowiązującej umówie? Przecież w ivf czas gra bardzo istotną rolę. Daj znać, co powiedziała Ci dr M, czy udało się coś wywalczyć.

@Mimi7 ja mam się dobrze, miałam niepokojące krwawienie z miesiąc temu, ale wszystko dobrze. Podobno dziewczynka, ale jak zapytałam lekarza czy mogę różowe bodziaki kupować to powiedział żebym do kolejnej wizyty zaczekała :D za tydzień idę. Na I prenatalnych ryzyka niskie, wygląda na to że bobasek dobrze rośnie. A Ty już masz donoszoną ciążę, super! :)

Ja prowadzę ciążę u dr Adamskiego, przyjmuje w Madisonie obok invicty. Jest dobrym specjalistą, ma duże doświadczenie, pracuje w UCK. Ma też te wszystkie fmfy, więc prenatalne też robię u niego, jest dokładny. Ale skierowania na badania z krwi biorę z mojego prywatnego ubezpieczenia to co się da, nie mam luxmedu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 18:55

Mimi7, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

👱‍♀️94'
    AMH 3 14
    👦90'
    oligospermia
    Naturals 🧒 2022 2cs

07.25 I procedura→ 5x❄️→ PGTa 1 ❄️ prawidłowy
    FET 30.09 ❌️
    10.25 histeroskopia → stan zapalny (wyleczony)

01.26 II procedura→ 6x ❄️→ PGTa→3❄️ prawidłowe
    1❄️ bez PGTa

FET 16.03
    8 dpt beta 82, 10 dpt 267, 12 dpt 901, 15 dpt 2996
    24 dpt mamy serduszko 🩷

preg.png
‹‹ 152 153 154 155 156
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ