X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
Odpowiedz

🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢

Oceń ten wątek:
  • rosanaliściu Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia86 wrote:
    A ja dziś po wizycie u dr. A i drobny torbiel na jajniku dostałam primoult na 10 dni, po nich okres i ruszamy z stymulacją 😁 panie w recepcji zdziwione że z programu mam 2 dawczynię za sobą i teraz znowu stymulacja na moich i tak je zakręciłem że nie mogły zrozumieć 🤣 nietypowy przypadek ze mnie jak to określiły 🤣🤣🤣

Przyjmowałaś kiedyś Primolut? Też dostałam go na niewielką torbiel zktora pojawiła się po stymulacji ale od jakiegoś czasu fatalnie się czuję, mam mdłości i nie ma tygodnia w ktorym łapie mnie nocne wymiotowanie 😔 mam to przyjmować w do 01.09 a w poniedziałek wyjeżdżamy na wakacje, jestem załamana i mam ochotę w cholere to odstawić i mieć okres na urlopie.

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosanaliściu wrote:
    Przyjmowałaś kiedyś Primolut? Też dostałam go na niewielką torbiel zktora pojawiła się po stymulacji ale od jakiegoś czasu fatalnie się czuję, mam mdłości i nie ma tygodnia w ktorym łapie mnie nocne wymiotowanie 😔 mam to przyjmować w do 01.09 a w poniedziałek wyjeżdżamy na wakacje, jestem załamana i mam ochotę w cholere to odstawić i mieć okres na urlopie.

Ja to stosowałam i nic mi nie było. Może to nie są objawy po primolucie? Bo to jest w sumie jak Duphaston, nie powinno być takiej reakcji.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany ❌

9.06.25 - transfer, 7dpt ⏸️ 8dpt - 69, 9 dpt - 119, 11 dpt - 283

5.07.25 - jest ❤️
  • rosanaliściu Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam duphaston po zakończeniu stymulacji i dobrze się po nim czułam, a po stosowaniu równo tydzień tego leku jest dramat, nie wspomnę o problemach z cerą, z którymi sie wcześniej nie borykałem, spadł mi baaardzo nastrój wręcz stan depresyjny i jak bym miała caly czas PMS 😔
    A te mdłości to mnie wykończą, dzisiaj prawie w środku seansu w kinie wyszłam bo tak mi się cofało. Jutro dorwałam wizytę u ginekologa, sprawdzę jak ma się torbiel I może uda sie zamienić lek albo zmniejszyć dawkę.
    Żałuję, że zaczęłam to brać, mój organizm w styczniu sam poradził sobie z torbielką fakt, zajęło to ok 50 dni ale przynajmniej nic mi nie dolegało.
    Przez to wszystko zastanawiam się czy podchodzić drugi raz do stymulacji skoro szanse na własną komórkę to poniżej 1% 😒

‹‹ 66 67 68 69 70
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ