Jestem aktualnie w trakcie. Na początku miałam same negatywne doświadczenia z kliniką.Tuż przed rozpoczęciem stymulacji już błagałam męża o zmianę kliniki i nawet dowiadywaliśmy się już co i jak w salve i gamecie. Ostatecznie mąż namówił by dać im jeszcze szansę. Sam proces stymulacji jak i punkcję oceniam pozytywnie.
Z mojego doświadczenia klinika ma ogromny problem z komunikacją i organizacją. Nie zliczę ile razy musieliśmy na nowo coś podpisywać, bo im się coś pomyliło. Praktyczne na każdej wizycie był jakiś "zgrzyt",że różny personel udzielał nam sprzecznej informacji i ciągle wyjaśnienie to jak w końcu jest.
Co mnie najbardziej zdruzgotało,o czym nie informowano nas przed przystąpieniem do programu - u nich nie ma czegoś takiego jak lekarz prowadzący. Umawiam się na wizytę do jednego lekarza,trafiam do innego,nawet o tym nie uprzedzają. W razie jakichkolwiek pytań i problemów w trakcie-brak kontaktu zwrotnego, nawet na maila nie odpiszą. Umawiają telekonsultację,która ostatecznie się nie odbywa.
Bardzo często konsultacje to porażka, nic nie można się dowiedzieć, takie wrażenie, że każde słowo ich "boli" by nie daj Boże nie poświęcić pacjentowi dodatkową minutę.
Np. po otrzymania badania amh 6.9 wiek 32 lata ( wysokie) pytałam się czy jestem w grupie podwyższonego ryzyka hiperstymulacji. Odp:" nie jestem w stanie powiedzieć ".Pytałam się jakiego protokołu mogę się spodziewać krótki? Dlugi ? Odp: "nie jestem w stanie powiedzieć, okaże się " i tak zawsze.
Miałam o to duży żal, ale jak byłam już tam na n-tej wizycie to miałam okazję się przekonać,że pacjentów nie raz mają jak na taśmie, czasem przyjmuje tylko 1 lekarz,który na dodatek jest tuż po zabiegach typu punkcja od rana. Myślę, że to czasem jest psychiczne przemęczenie, niedobór kadrowy i oszczędności kliniki.
Na szczęście trafiłam też na poprawne i przyjemne wizyty. Bardzo miło wspominam dr Magdalenę Golańską-Wróblewską ❤️ wizyta zawsze w przyjemnej normalnej atmosferze.
Pozostały personel w klinice w mojej ocenie na medal,zawsze miły pomocny i uśmiechnięty. Dziękuję z całego serca za wkładane serce w codzienną pracę,za empatię do pacjenta i cierpliwość