X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • NADZIEJA Znajoma

Wysłany: 10 października 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Dziewczyny czy wiecie może czy któryś z lekarzy z kliniki pracuje jeszcze w jakim szpitalu czy już nie?
    TB w Policach. ;) przynajmniej do stycznia bo wtedy jeszcze odebrał Nasz poród :D

• pomarańcza123 Znajoma

Wysłany: 10 października 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół roku temu , wiem , że brał właśnie T.B dyżury w Policach w szpitalu , ale niewiele np . Dwa dni w miesiącu .

2016-2018 Vitrolive Szczecin , 4 inseminacje , 2 nieudane procedury invitro.
    2020-klinika Bocian Szczecin ,marzec 2021-udany transfer, sierpień 2022 - naturalny cud .
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Rakieta trzymam ogromne kciuki za Ciebie. Widzę, że beta jednak drgnęła? Ale to taka wartość, że chyba można mówić o heurystyce błędu. Chociaż w czerwcu chyba też startowałaś od 2? Daj znać jaki Malinowski ma na Ciebie plan.

Po nowym roku planujemy podejść do in vitro. Mogę spytać ile mniej więcej Was kosztowała pełna procedura? Wiem, że ceny są różne od zastosowanych dodatków, ale chciałabym mieć jakiś podgląd sytuacji. Czy to co piszą na stronie Bociana to prawda, że tańsza procedura to ponad 10k, a droższa 15.
    Hej 😉

No co tam ruszyło, ciężko określić co to było. Szkoda, że nie zbadałam bety wcześniej... 5 dpt zero, a 9dpt -2.3. Co było po drodze nie wiem. Beta badana w labie, w którym badałam też w czerwcu. Tam brak ciąży to <2. Więc już ta beta z czerwca 2.0 oznaczała, bo pytałam zanim zrobiłam kolejną. Więc teraz 2.3 sądzę, że coś zamigało.

Co do Maliny - konkret i z grubej rury. Ale właśnie po to jechaliśmy. Kasa też gruba 🙄 Lecimy ze szczepieniami. Zrobił nam milion badań, na ich podstawie zalecenia do punkcji i transferów. Na obecną chwilę kir AA największy problem. Bo według Maliny to on wypycha zarodki. Wlew i zastrzyki to za mało. Trzeba nauczyć mój organizm innego dna, stąd szczepienia.

Jestem też już po rozmowie z PC - zaakceptowal plany Maliny. Choć wcześniej mówił - najpierw punkcja potem szczepienia. Ale wyjaśniłam mu że prof działa nieco inaczej, że będzie doszczepiał, żeby allo się utrzymało. Był zaciekawiony i ostatecznie, że lecimy z tematem, trzeba próbować, kombinować.

Nic się nie dzieje bez przyczyny, może coś ruszy w kraju po wyborach w kwestii in vitro, a my ogarniemy immuno 💪 Czas mnie przeraża, bo ja bym chciała już, zaraz... no ale nic nie zrobię, oprócz tego, że cierpliwie poczekam. Tego szybciej się nie da. I tak wyszarpałam o miesiąc wcześniej wizytę - mieliśmy jechać 6.11 - a tego dnia to już będziemy mieli pierwsze szczepienie i omówienie wyników badań. Na wizycie też do prof, jak ustalał daty, a coś szybciej się da? 🤪 Więc coś tam przyspieszył co mógł 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 15:25

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?

ALLO 0%->33,2% szczepienia
    CROSS 23,3%->16,7%->23,7%->15%

II PROCEDURA
    07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138+diphereline
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane

diphereline->FET🌈
    "Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Dziewczyny czy wiecie może czy któryś z lekarzy z kliniki pracuje jeszcze w jakim szpitalu czy już nie?
    PC - MSWiA . Przynajmniej w styczniu tak było. Ale to też niewiele tych dyżurów z tego co wiem tam ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 15:36

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
    "Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 - co do kosztów procedury. Nie ma opcji 10 tys. My tak obecnie nastawiamy się na:
    - leki do punkcji 1000 (przy pierwszym podejściu niecałe 800 zł)
    - wizyty 500 (ostatnio miałam tylko dwie )
    - badania, które straciły ważność 1000 zł (wszystko będzie nieważne u Nas, oprócz oznaczeń grupy krwi)
    - punkcja, hodowla, znieczulenie 8500 (to obecna cena, ciut mniej jest, nie pamiętam dokładnie)
    - biopsja kontrola podczas punkcji 300 + wycinek niecałe 200 (zobaczymy jak to pc wpisze w kompa, bo może tylko ta druga kwota będzie )
    - dodatki do hodowli 3000 (wstępnie to samo co mieliśmy, chyba że coś pc dorzuci)
    - mrożenie, przechowywanie zarodków 2000 (przy założeniu, że będzie ten sam wynik co ostatnio)

+ badanie zarodków 12- 14 tys. (zależy od ilości zarodków, nie podjęliśmy decyzji jeszcze czy badamy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 15:40

Butterfly23 lubi tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Hej 😉

No co tam ruszyło, ciężko określić co to było. Szkoda, że nie zbadałam bety wcześniej... 5 dpt zero, a 9dpt -2.3. Co było po drodze nie wiem. Beta badana w labie, w którym badałam też w czerwcu. Tam brak ciąży to <2. Więc już ta beta z czerwca 2.0 oznaczała, bo pytałam zanim zrobiłam kolejną. Więc teraz 2.3 sądzę, że coś zamigało.

Co do Maliny - konkret i z grubej rury. Ale właśnie po to jechaliśmy. Kasa też gruba 🙄 Lecimy ze szczepieniami. Zrobił nam milion badań, na ich podstawie zalecenia do punkcji i transferów. Na obecną chwilę kir AA największy problem. Bo według Maliny to on wypycha zarodki. Wlew i zastrzyki to za mało. Trzeba nauczyć mój organizm innego dna, stąd szczepienia.

Jestem też już po rozmowie z PC - zaakceptowal plany Maliny. Choć wcześniej mówił - najpierw punkcja potem szczepienia. Ale wyjaśniłam mu że prof działa nieco inaczej, że będzie doszczepiał, żeby allo się utrzymało. Był zaciekawiony i ostatecznie, że lecimy z tematem, trzeba próbować, kombinować.

Nic się nie dzieje bez przyczyny, może coś ruszy w kraju po wyborach w kwestii in vitro, a my ogarniemy immuno 💪 Czas mnie przeraża, bo ja bym chciała już, zaraz... no ale nic nie zrobię, oprócz tego, że cierpliwie poczekam. Tego szybciej się nie da. I tak wyszarpałam o miesiąc wcześniej wizytę - mieliśmy jechać 6.11 - a tego dnia to już będziemy mieli pierwsze szczepienie i omówienie wyników badań. Na wizycie też do prof, jak ustalał daty, a coś szybciej się da? 🤪 Więc coś tam przyspieszył co mógł 💪
    I to jest plan działania! Nie żadne domysły, próby a zróbmy tak, może tak. Powiedział w czym tkwi problem i jakie jest na to rozwiązanie. Super. Wiem, że byś chciała już, teraz. Ale pomyśl, że tu czas działa na Twoją korzyść, bo zdążysz to wszystko ogarnąć. Fajnie, że PC nie robi problemów i dostosuje się do zaleceń Malinowskiego. Trzymam ogromnie za Was kciuki 🤞🏻🍀
    Dzięki za odpowiedź o kosztach in vitro 🙂

Rakieta_P🚀 lubi tę wiadomość

• NADZIEJA Znajoma

Wysłany: 21 października 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pomyślałam, że jest tutaj troszkę pacjentek doktora Tomasza. Może pomożemy mu w plebiscycie. Pewnie będzie mu miło ;) nie musi wygrać ale kilka głosów i tak sprawi mu radość. ;)

https://gk24.pl/tomasz-baczkowski/pk/5311215

Aby zagłosować, wyślij SMS
    KJG.71
    na numer 7303

pomarańcza123, Rakieta_P🚀, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 października 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJA wrote:
    Tak pomyślałam, że jest tutaj troszkę pacjentek doktora Tomasza. Może pomożemy mu w plebiscycie. Pewnie będzie mu miło ;) nie musi wygrać ale kilka głosów i tak sprawi mu radość. ;)

https://gk24.pl/tomasz-baczkowski/pk/5311215

Aby zagłosować, wyślij SMS
    KJG.71
    na numer 7303
    PC - KJG.65 😁

Nowa na forum lubi tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Karla87 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, brakuje mi 4 tabletek Lametta lub Atomek. Macie odsprzedać?

• NADZIEJA Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla87 wrote:
    Cześć Dziewczyny, brakuje mi 4 tabletek Lametta lub Atomek. Macie odsprzedać?
    Poratuje ;) wyśle zaproszenie

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy w bocianie zrobię biopsję endometrium z oznaczeniem CD 138? Na stronie w cenniku nic nie ma, a pamiętam, że kiedyś tu dziewczyny pisały, że robiły.
    Jeśli nie bocian, to wiecie gdzie wykonam?

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Hej 😉

Super plan😍 Powiem Ci ze masz szczęście ze trafiłaś na takiego dr w Bocianie. Ja jestem w bocianie w Białymstoku i o ile jeszcze miesiąc przed transferem moj dr powiedział ze zrobi wiem z immunoglobulin to przed samym transferem powiedział ze maja zakaz i nawet na zastrzyki z accofilu nie chciał dać recepty, tłumaczył to tym ze był niedawno jakiś przypadek ze kobieta straciła macice po wlewie z accofilu i od tamtej pory maja zakaz.

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej! Czy w bocianie zrobię biopsję endometrium z oznaczeniem CD 138? Na stronie w cenniku nic nie ma, a pamiętam, że kiedyś tu dziewczyny pisały, że robiły.
    Jeśli nie bocian, to wiecie gdzie wykonam?
    Tak, zrobisz bez problemu.
    300 zł plus za wycinek 150 zł lub 190 zł . Nie pamiętam, który wycinek ile. Tak jest oficjalnie, pytanie co tam doktorek u którego jesteś wpisze w kompa 😉 Bo już wiele wersji cenowych słyszałam. Ja wogole miałam inaczej, bo podczas histero i cały test iple.
    W Vitrolife też jest możliwość wykonania biospji w wycinkami. Można z marszu, nie trzeba być ich pacjentem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 12:40

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Super plan😍 Powiem Ci ze masz szczęście ze trafiłaś na takiego dr w Bocianie. Ja jestem w bocianie w Białymstoku i o ile jeszcze miesiąc przed transferem moj dr powiedział ze zrobi wiem z immunoglobulin to przed samym transferem powiedział ze maja zakaz i nawet na zastrzyki z accofilu nie chciał dać recepty, tłumaczył to tym ze był niedawno jakiś przypadek ze kobieta straciła macice po wlewie z accofilu i od tamtej pory maja zakaz.
    Niestety zna te historie z innych boćków, w tym również z Białegostoku. Na chwilę przed wlewem z ivig dziewczyna miała odmowę... Niestety szef wszystko blokuje tam... On nie akceptuje immuno. Co do Accofilu - to chyba historyjka stara jak świat - co chwilę gdzieś czytam, że właśnie lekarz nie chce podać, bo coś tam z macicą... Tu na forum wiele dziewczyn ma wlewy i jest ok. Całe szczęście szef daje swobodę innym oddziałom i w Szczecinie, może nie u wszystkich lekarzy, ale ogólnie immunologia jest akceptowana 👍

Co do mojego lekarza - PC - to najbardziej empatyczny i oddany lekarz. Widać, że mu zależy i że autentyczne go to "boli", że nie idzie... Nadstawił karku nie raz, w naszym przypadku, żeby sie udało. I wiem, że nam się uda! Choć złe chwile też mam ... Ale właśnie PC dodaje tej wiary, że i za psychologa może robi 🤪

gonia729, Nowa na forum lubią tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Tak, zrobisz bez problemu.
    300 zł plus za wycinek 150 zł lub 190 zł . Nie pamiętam, który wycinek ile. Tak jest oficjalnie, pytanie co tam doktorek u którego jesteś wpisze w kompa 😉 Bo już wiele wersji cenowych słyszałam. Ja wogole miałam inaczej, bo podczas histero i cały test iple.
    W Vitrolife też jest możliwość wykonania biospji w wycinkami. Można z marszu, nie trzeba być ich pacjentem.
    Dzwoniłam do vitro, z marszu już niestety nie. Trzeba się umówić do lekarza.
    Miałam plan porobić sobie wszystkie badania i dopiero w nowym roku iść do bociana, ale chyba będę musiała je skorygować.
    Wiecie jak TB zaopatruje się na immunologię? Bo to „moja nadzieja” w czym upatruję problem z zajściem w ciążę…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 10:13

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Miałam plan porobić sobie wszystkie badania i dopiero w nowym roku iść do bociana, ale chyba będę musiała je skorygować.
    Wiecie jak TB zaopatruje się na immunologię? Bo to „moja nadzieja” w czym upatruję problem z zajściem w ciążę…
    Rozumie mega, akceptuje ogólnie, ale z tego co wiem - chwilę mu zajmuje zanim faktycznie wdroży cokolwiek. Że trzeba trochę pomęczyć temat mu. Przynajmniej tak jest w przypadku dziewczyn z którymi gadałam w klinice. Czy na dzień dobry będzie ciągnął ten temat to naprawdę nie wiem...

A może kwestia wizyty w Vitrolife i potem już biopsja.

Tak zerkam na stopke
    - homocysteina za wysoka - czymś zbijasz sobie ? Widzę,że bierzesz witaminy,może warto spr czy zeszła czy na pokład musi wjechać modulator homocysteiny. Ona powinna być max 8.

- homa 2.7 to insulinoopornosc - metformina jest ? Jak z wagą ? U mnie po metce waga zaczęła lecieć i wróciła mi naturalna owulacja. Tu problemu chyba nie ma, bo były cykle z naturalnymi staraniami . Czy tak były leki na owu ?

- z immuno coś prócz zespołu antyfosfolipidowego robiłaś? (Oprócz genetyki) Dziewczyny mówiły, że TB oporny żeby zlecić, zaproponować, ale jak przyjadą z kompletem to już ogarnia temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 11:59

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Rozumie mega, akceptuje ogólnie, ale z tego co wiem - chwilę mu zajmuje zanim faktycznie wdroży cokolwiek. Że trzeba trochę pomęczyć temat mu. Przynajmniej tak jest w przypadku dziewczyn z którymi gadałam w klinice. Czy na dzień dobry będzie ciągnął ten temat to naprawdę nie wiem...

A może kwestia wizyty w Vitrolife i potem już biopsja.

Tak zerkam na stopke
    - homocysteina za wysoka - czymś zbijasz sobie ? Widzę,że bierzesz witaminy,może warto spr czy zeszła czy na pokład musi wjechać modulator homocysteiny. Ona powinna być max 8.

- homa 2.7 to insulinoopornosc - metformina jest ? Jak z wagą ? U mnie po metce waga zaczęła lecieć i wróciła mi naturalna owulacja. Tu problemu chyba nie ma, bo były cykle z naturalnymi staraniami . Czy tak były leki na owu ?

- z immuno coś prócz zespołu antyfosfolipidowego robiłaś? (Oprócz genetyki) Dziewczyny mówiły, że TB oporny żeby zlecić, zaproponować, ale jak przyjadą z kompletem to już ogarnia temat.
    W przyszłym tygodniu będę sprawdzać czy mi coś spadła ta homocysteina. Na nią biorę cholinę i metylowane B.
    Nie biorę metforminy, ponieważ u mnie ona kompletnie nie działa. Byłam na niej kilka lat, przerobiłam różne tabletki i miałam cały czas homa na poziomie 4.
    Teraz z dietą miałam na bakier, ale od tygodnia jestem na pudełkach i jakoś idzie. Przytyłam teraz 5 kg ale w dużej mierze to było spowodowane niemożnością zajścia w ciążę 😞 do upragnionej wagi muszę schudnąć 10 kg, ale te 5 wystarczy żeby wejść w dobre BMI.
    Miałam naturalne owulacje, miałam stymulowane aromkiem, żeby podkręcić.
    Chce zbadać allo mlr, cross match i cytokiny. I z tym chyba najpierw pojadę do dr Sydora i z jego zaleceniami jeżeli coś wyjdzie pójdę do kliniki.

• thestorm Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

U mnie po nieudanych transferach TB sam zalecił zbadanie immunologii + wykonanie biopsji endometrium.
    Z ilością badań immunologicznych był bardzo ostrożny. Zrobiłam więcej niż sam zalecił. Wszystko co wyczytałam że może mieć znaczenie, żeby mieć już wszystkie wyniki u Docenta.
    Gdy przyszłam z zaleceniami immunologa, TB sam również obejrzał wszystkie wyniki i potwierdził jego zdanie.
    Jest raczej otwarty na leczenie immunologiczne. Nie miał nic przeciwko podaniu ivig itp.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    U mnie po nieudanych transferach TB sam zalecił zbadanie immunologii + wykonanie biopsji endometrium.
    Z ilością badań immunologicznych był bardzo ostrożny. Zrobiłam więcej niż sam zalecił. Wszystko co wyczytałam że może mieć znaczenie, żeby mieć już wszystkie wyniki u Docenta.
    Gdy przyszłam z zaleceniami immunologa, TB sam również obejrzał wszystkie wyniki i potwierdził jego zdanie.
    Jest raczej otwarty na leczenie immunologiczne. Nie miał nic przeciwko podaniu ivig itp.
    Super, bo jestem ukierunkowana już na niego i nie chciałabym zmieniać swojego wyboru.
    Ja zrobię najpierw badania, pojadę z nimi do immunologa i pójdę do TB.

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obniżenie homocysteiny dobrze działa też NAC. Ale na mebevit u mnie zeszło z 10 na 7. Jakby ktoś chciał to pół opakowania nac300 mogę oddać.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ