X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika leczenia niepłodności - trójmiasto
Odpowiedz

Klinika leczenia niepłodności - trójmiasto

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadzieja177 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o Wasze polecenia lekarzy oraz ewentualnych klinik w trójmieście.
    Od ponad roku jesteśmy w Invicta w Gdańsku. Staramy się ponad dwa lata.
    Wszystkie badania do tej pory w porządku (oprócz testu PCT, ale gdyby tu był problem to powinna powieść się IUI), jesteśmy po trzech IUI. W maju robiliśmy kariotypy i od tego momentu mamy przerwę, bo nie wiem co dalej robić.. Nasz lekarz powiedział, że jeśli kariotypy wyjdą dobrze to możemy podejść do 4 IUI lub do IVF.. Z racji, że nie mamy żadnej przyczyny niepowodzeń biję się ciągle z myślami co dalej robić. Chciałabym zasięgnąć opinii innego lekarza, ale nie wiem do kogo warto się udać. Bo może warto poszperać w immunologii lub szukać jeszcze gdzie indziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 17:05

👩🏽 29:

AMH: 3,72 ✅
    Drożność: ✅
    Histeroskopia: ✅
    Test PCT ❌
    Zespół łamliwego chromosomu X (FXS) / Przedwczesne wygasanie czynności jajników (FXPOI): ✅
    Kariotypy: ✅

🧑🏽 32:

Morfologia: 6% ✅
    Hormony: ✅

1 IUI : 07.2022 ❌
    2 IUI : 08.2022 ❌
    3 IUI : 12.2022 ❌
  • Jenny88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja177 wrote:
    Wszystkie badania do tej pory w porządku (oprócz testu PCT, ale gdyby tu był problem to powinna powieść się IUI), jesteśmy po trzech IUI. W maju robiliśmy kariotypy i od tego momentu mamy przerwę, bo nie wiem co dalej robić.. Nasz lekarz powiedział, że jeśli kariotypy wyjdą dobrze to możemy podejść do 4 IUI lub do IVF.. Z racji, że nie mamy żadnej przyczyny niepowodzeń biję się ciągle z myślami co dalej robić. Chciałabym zasięgnąć opinii innego lekarza, ale nie wiem do kogo warto się udać. Bo może warto poszperać w immunologii lub szukać jeszcze gdzie indziej?

Cześć, a u kogo się leczycie obecnie w Invicta? Jesteście w Gdańskiej czy Gdyńskiej placówce?

Starania od 2018

2xIVF
    I procedura ❄️❄️❄️
    Wrzesień 2020 - 1 transfer 4.1.1 (poronienie zatrzymane 6 tydz.)
    Marzec 2021 - 2 transfer 4.2.1 (poronienie zatrzymane 7 tydz., chłopiec trisomia)
    3 zarodek 4.1.1 - nie rozmroził się

II procedura - 5 zarodków, 2 zdrowe ❄️❄️ po PGS
    4.11.2021 - 3 transfer 5.1.2
    6 dpt - beta 71, progesteron 20.1, estradiol 3367
    9 dpt - beta 339, progesteron 20.4, estradiol 450
    15 dpt - beta 5770, progesteron 22.2
    12+2 - I prenatalne
    12+6 - Nifty pro
    16+0 - pierwsze ruchy
    21+3 - usg połówkowe 436g
    30+0 - usg III trymestru 1800g

39+3 - 3360g, 55cm💚👶
    Mamy ❄️5.1.1

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 wrote:
    Cześć, a u kogo się leczycie obecnie w Invicta? Jesteście w Gdańskiej czy Gdyńskiej placówce?

Placówka w Gdańsku. Dr. S. Nie mam nic do zarzucenia temu lekarzowi, ale nie mam też porównania z innymi. Bardziej zastanawiam się czy jeśli nie ma u nas póki co żadnej przyczyny to nie lepiej poszukać głębiej niż od razu IVF.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 09:48

👩🏽 29:

Test PCT ❌
    Zespół łamliwego chromosomu X (FXS) / Przedwczesne wygasanie czynności jajników (FXPOI): ✅

🧑🏽 32:

• Jenny88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja177 wrote:
    Placówka w Gdańsku. Dr. Stencel.

Nie znam tego lekarza. My nie mogliśmy nawet próbować iui ze względu na złe wyniki nasienia. Ale ogólnie iui ma niską skuteczność, więc nawet gdybym mogła, to pewnie spróbowałabym raz , a potem już ivf. Może warto podejść do jednej procedury bez grzebania w immuno?

Starania od 2018

2xIVF
    I procedura ❄️❄️❄️
    Wrzesień 2020 - 1 transfer 4.1.1 (poronienie zatrzymane 6 tydz.)
    Marzec 2021 - 2 transfer 4.2.1 (poronienie zatrzymane 7 tydz., chłopiec trisomia)
    3 zarodek 4.1.1 - nie rozmroził się

II procedura - 5 zarodków, 2 zdrowe ❄️❄️ po PGS
    4.11.2021 - 3 transfer 5.1.2
    6 dpt - beta 71, progesteron 20.1, estradiol 3367
    9 dpt - beta 339, progesteron 20.4, estradiol 450
    15 dpt - beta 5770, progesteron 22.2
    12+2 - I prenatalne
    12+6 - Nifty pro
    16+0 - pierwsze ruchy
    21+3 - usg połówkowe 436g
    30+0 - usg III trymestru 1800g

39+3 - 3360g, 55cm💚👶
    Mamy ❄️5.1.1
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja177 wrote:

Leczę się u dr Ś w gamecie Gdynia. Bardzo rzeczowy doktor, choć niewylewny ale powie szczerze co myśli. Z tego co czytałam w opiniach ma duża skuteczność dlatego go wybrałam.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

Wysłany: 25 lipca 2023, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 wrote:
    Nie znam tego lekarza. My nie mogliśmy nawet próbować iui ze względu na złe wyniki nasienia. Ale ogólnie iui ma niską skuteczność, więc nawet gdybym mogła, to pewnie spróbowałabym raz , a potem już ivf. Może warto podejść do jednej procedury bez grzebania w immuno?

Tylko właśnie mam mieszane uczucia co do tego, aby od razu iść w IVF, ponieważ mamy świetne wyniki..
    Chciałabym chociaż mieć chociaż malutki punkt zaczepienia, dlaczego się nie udaje.

👩🏽 29:

Test PCT ❌

🧑🏽 32:

• Maszonek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczę się w Gamecie u dr Ś. Miałam przedtem już lekarza który dużo miłych rzeczy mówił, czarował i obiecywał złote góry. Dr Ś. taki nie jest, ale wzbudza moje zaufanie.

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • Pinia80 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po IVF w Gamecie i mam bardzo mieszane odczucia, lekarze są niemili, może kompetentni i wiedzą co robią, ale nie udzielają informacji, niechętnie odpowiadają na pytania i traktują pacjentki jak zło konieczne.
    Teraz zastanawiam się nad INVICTA, jednak, mimo opinii, że to masówka, ale Invicta ma lepsze laboratoria a my mieliśmy problem z rozwojem zarodków, no i na miejscu robią diagnostykę preimplantacyjną a gameta wysyła do Hiszpanii co przedłuża procedurę.

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
    Właśnie rozważam w Gamecie-Gdynia dr Ś lub dr S.
    Chcę udać się po prostu na konsultację do innego lekarza i zobaczyć czy dowiem się czegoś nowego, czy zostanie mi zaproponowane tylko IVF.

Zgadza się, że Invicta ma bardzo dobre laboratoria i jako klinikę samą w sobie polecam. Wszyscy uprzejmi, pomocni, wykonywanie badań i zabiegów również na plus.

👩🏽 29:

Test PCT ❌

🧑🏽 32:

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja177 wrote:
    Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
    Właśnie rozważam w Gamecie-Gdynia dr Ś lub dr S.
    Chcę udać się po prostu na konsultację do innego lekarza i zobaczyć czy dowiem się czegoś nowego, czy zostanie mi zaproponowane tylko IVF.

Zgadza się, że Invicta ma bardzo dobre laboratoria i jako klinikę samą w sobie polecam. Wszyscy uprzejmi, pomocni, wykonywanie badań i zabiegów również na plus.

Ci dwaj lekarze maja tam najlepsze opinie. Pewnie próbuj, widzę po wieku, ze mamy tyle samo lat, Ś nie jest zwolennikiem robienia od razu ivf młodym kobietom. Szczególnie tym bardziej jeśli Ty tego nie czujesz.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
  • lubiekawee Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam Invictę od ponad 10 lat. Na placu zabaw rozmawialiśmy z facetem, który był z synkiem i starali się od ponad 10 lat, kilka Invitro, i własnie się udało w Invictie. Potem kilka koleżanek i własne doświadczenie. Nie wiem czy teraz są jakieś rankingi kliniki, ale jakiś czas temu Invicta szczególnie Gdanśk zawsze była w Topie. Nie wiem czy jest to możliwe, ale gdybym ja chciała jakąs konsultację, to z innym lekazem w Invicta. Moim zdaniem oni są bardzo profesjonalni, i raczej nie powiedzą twojemu lekarzowi, ze konsultowała się z innym. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś z nimi można było załatwić wszystko.

Wysłany: 30 lipca 2023, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubiekawee wrote:
    Ja znam Invictę od ponad 10 lat. Na placu zabaw rozmawialiśmy z facetem, który był z synkiem i starali się od ponad 10 lat, kilka Invitro, i własnie się udało w Invictie. Potem kilka koleżanek i własne doświadczenie. Nie wiem czy teraz są jakieś rankingi kliniki, ale jakiś czas temu Invicta szczególnie Gdanśk zawsze była w Topie. Nie wiem czy jest to możliwe, ale gdybym ja chciała jakąs konsultację, to z innym lekazem w Invicta. Moim zdaniem oni są bardzo profesjonalni, i raczej nie powiedzą twojemu lekarzowi, ze konsultowała się z innym. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś z nimi można było załatwić wszystko.

Absolutnie nie uważam, żeby klinika była zła. Tu chodzi tylko o konsultację z innym lekarzem, bo może będzie miał inny pomysł i spojrzenie na naszą obecną sytuacje. Jeśli chodzi o konsultacje w tej samej klinice, ale z kimś innym to właśnie obawiam się, że to będzie słabo postrzegane, ponieważ przecież wszystkie wizyty, badania itd. są w systemie, więc lekarze chyba to widzą wzajemnie. A po drugie jeśli się znają to też mogą nas traktować na zasadzie, dlaczego nie chodzimy do swojego lekarza, że podważamy jego kompetencje.. boję się, że taka wizyta i tak niczego nie wniesie, dlatego chciałam iść w bezpieczniejszą opcję i skorzystać w konsultacji w innej klinice, ale już na prawdę nie wiem co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2023, 10:49

👩🏽 29:

Test PCT ❌

🧑🏽 32:

• tuonela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka ze inseminacja ma mala sutecznosc 2 pary znajomych idelane wyniki udało sie jednym za pierwszym trafsferem innym za 2 inseminacja u jednych 6 razy w gamecie drudzy3 i nic.. gameta wedlug mnie ma slabe labolatorium korzystają z brussa i to mi sie nie podobało dlatego ich nie wybralam. tez nie podobalo mi sie ze nie mogłam jakiegoś badania zrobić jak chlamydia do transferu bo nie jestem ich Pacjentka 🤣pojechalam stracilam dzien poszlam z buta do invicty badanie zrobione bez zadnego ale.. Bym probowala invitro a potem grzebala dalej to sa gigantyczne sumy za imunologie, genetykę itp..

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny, polecam Wam ciekawe konto, które odkryłam. Prowadzą go położne, bardzo wartościowe treści, może też Wam się przydać😊
    https://instagram.com/specjalistkiodnieplodnosci?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ