Klinika leczenia niepłodności - trójmiasto
-
Proszę o Wasze polecenia lekarzy oraz ewentualnych klinik w trójmieście.
Od ponad roku jesteśmy w Invicta w Gdańsku. Staramy się ponad dwa lata.
Wszystkie badania do tej pory w porządku (oprócz testu PCT, ale gdyby tu był problem to powinna powieść się IUI), jesteśmy po trzech IUI. W maju robiliśmy kariotypy i od tego momentu mamy przerwę, bo nie wiem co dalej robić.. Nasz lekarz powiedział, że jeśli kariotypy wyjdą dobrze to możemy podejść do 4 IUI lub do IVF.. Z racji, że nie mamy żadnej przyczyny niepowodzeń biję się ciągle z myślami co dalej robić. Chciałabym zasięgnąć opinii innego lekarza, ale nie wiem do kogo warto się udać. Bo może warto poszperać w immunologii lub szukać jeszcze gdzie indziej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 17:05
👩🏽 29:
AMH: 3,72 ✅
Drożność: ✅
Histeroskopia: ✅
Test PCT ❌
Zespół łamliwego chromosomu X (FXS) / Przedwczesne wygasanie czynności jajników (FXPOI): ✅
Kariotypy: ✅
🧑🏽 32:
Morfologia: 6% ✅
Hormony: ✅
1 IUI : 07.2022 ❌
2 IUI : 08.2022 ❌
3 IUI : 12.2022 ❌ -
Nadzieja177 wrote:Proszę o Wasze polecenia lekarzy oraz ewentualnych klinik w trójmieście.
Wszystkie badania do tej pory w porządku (oprócz testu PCT, ale gdyby tu był problem to powinna powieść się IUI), jesteśmy po trzech IUI. W maju robiliśmy kariotypy i od tego momentu mamy przerwę, bo nie wiem co dalej robić.. Nasz lekarz powiedział, że jeśli kariotypy wyjdą dobrze to możemy podejść do 4 IUI lub do IVF.. Z racji, że nie mamy żadnej przyczyny niepowodzeń biję się ciągle z myślami co dalej robić. Chciałabym zasięgnąć opinii innego lekarza, ale nie wiem do kogo warto się udać. Bo może warto poszperać w immunologii lub szukać jeszcze gdzie indziej?
Cześć, a u kogo się leczycie obecnie w Invicta? Jesteście w Gdańskiej czy Gdyńskiej placówce?Starania od 2018
2xIVF
I procedura ❄️❄️❄️
Wrzesień 2020 - 1 transfer 4.1.1 (poronienie zatrzymane 6 tydz.)
Marzec 2021 - 2 transfer 4.2.1 (poronienie zatrzymane 7 tydz., chłopiec trisomia)
3 zarodek 4.1.1 - nie rozmroził się
II procedura - 5 zarodków, 2 zdrowe ❄️❄️ po PGS
4.11.2021 - 3 transfer 5.1.2
6 dpt - beta 71, progesteron 20.1, estradiol 3367
9 dpt - beta 339, progesteron 20.4, estradiol 450
15 dpt - beta 5770, progesteron 22.2
12+2 - I prenatalne
12+6 - Nifty pro
16+0 - pierwsze ruchy
21+3 - usg połówkowe 436g
30+0 - usg III trymestru 1800g
39+3 - 3360g, 55cm💚👶
Mamy ❄️5.1.1 -
Jenny88 wrote:Cześć, a u kogo się leczycie obecnie w Invicta? Jesteście w Gdańskiej czy Gdyńskiej placówce?
Placówka w Gdańsku. Dr. S. Nie mam nic do zarzucenia temu lekarzowi, ale nie mam też porównania z innymi. Bardziej zastanawiam się czy jeśli nie ma u nas póki co żadnej przyczyny to nie lepiej poszukać głębiej niż od razu IVF.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 09:48
👩🏽 29:
Test PCT ❌
Zespół łamliwego chromosomu X (FXS) / Przedwczesne wygasanie czynności jajników (FXPOI): ✅
🧑🏽 32:
Nadzieja177 wrote:Placówka w Gdańsku. Dr. Stencel.
Nie znam tego lekarza. My nie mogliśmy nawet próbować iui ze względu na złe wyniki nasienia. Ale ogólnie iui ma niską skuteczność, więc nawet gdybym mogła, to pewnie spróbowałabym raz , a potem już ivf. Może warto podejść do jednej procedury bez grzebania w immuno?Starania od 2018
2xIVF
I procedura ❄️❄️❄️
Wrzesień 2020 - 1 transfer 4.1.1 (poronienie zatrzymane 6 tydz.)
Marzec 2021 - 2 transfer 4.2.1 (poronienie zatrzymane 7 tydz., chłopiec trisomia)
3 zarodek 4.1.1 - nie rozmroził się
II procedura - 5 zarodków, 2 zdrowe ❄️❄️ po PGS
4.11.2021 - 3 transfer 5.1.2
6 dpt - beta 71, progesteron 20.1, estradiol 3367
9 dpt - beta 339, progesteron 20.4, estradiol 450
15 dpt - beta 5770, progesteron 22.2
12+2 - I prenatalne
12+6 - Nifty pro
16+0 - pierwsze ruchy
21+3 - usg połówkowe 436g
30+0 - usg III trymestru 1800g
39+3 - 3360g, 55cm💚👶
Mamy ❄️5.1.1 -
Nadzieja177 wrote:Proszę o Wasze polecenia lekarzy oraz ewentualnych klinik w trójmieście.
Wszystkie badania do tej pory w porządku (oprócz testu PCT, ale gdyby tu był problem to powinna powieść się IUI), jesteśmy po trzech IUI. W maju robiliśmy kariotypy i od tego momentu mamy przerwę, bo nie wiem co dalej robić.. Nasz lekarz powiedział, że jeśli kariotypy wyjdą dobrze to możemy podejść do 4 IUI lub do IVF.. Z racji, że nie mamy żadnej przyczyny niepowodzeń biję się ciągle z myślami co dalej robić. Chciałabym zasięgnąć opinii innego lekarza, ale nie wiem do kogo warto się udać. Bo może warto poszperać w immunologii lub szukać jeszcze gdzie indziej?
Leczę się u dr Ś w gamecie Gdynia. Bardzo rzeczowy doktor, choć niewylewny ale powie szczerze co myśli. Z tego co czytałam w opiniach ma duża skuteczność dlatego go wybrałam.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Jenny88 wrote:Nie znam tego lekarza. My nie mogliśmy nawet próbować iui ze względu na złe wyniki nasienia. Ale ogólnie iui ma niską skuteczność, więc nawet gdybym mogła, to pewnie spróbowałabym raz , a potem już ivf. Może warto podejść do jednej procedury bez grzebania w immuno?
Tylko właśnie mam mieszane uczucia co do tego, aby od razu iść w IVF, ponieważ mamy świetne wyniki..
Chciałabym chociaż mieć chociaż malutki punkt zaczepienia, dlaczego się nie udaje.👩🏽 29:
Test PCT ❌
🧑🏽 32:
A ja jestem po IVF w Gamecie i mam bardzo mieszane odczucia, lekarze są niemili, może kompetentni i wiedzą co robią, ale nie udzielają informacji, niechętnie odpowiadają na pytania i traktują pacjentki jak zło konieczne.
Teraz zastanawiam się nad INVICTA, jednak, mimo opinii, że to masówka, ale Invicta ma lepsze laboratoria a my mieliśmy problem z rozwojem zarodków, no i na miejscu robią diagnostykę preimplantacyjną a gameta wysyła do Hiszpanii co przedłuża procedurę. -
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
Właśnie rozważam w Gamecie-Gdynia dr Ś lub dr S.
Chcę udać się po prostu na konsultację do innego lekarza i zobaczyć czy dowiem się czegoś nowego, czy zostanie mi zaproponowane tylko IVF.
Zgadza się, że Invicta ma bardzo dobre laboratoria i jako klinikę samą w sobie polecam. Wszyscy uprzejmi, pomocni, wykonywanie badań i zabiegów również na plus.👩🏽 29:
Test PCT ❌
🧑🏽 32:
Nadzieja177 wrote:Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
Właśnie rozważam w Gamecie-Gdynia dr Ś lub dr S.
Chcę udać się po prostu na konsultację do innego lekarza i zobaczyć czy dowiem się czegoś nowego, czy zostanie mi zaproponowane tylko IVF.
Zgadza się, że Invicta ma bardzo dobre laboratoria i jako klinikę samą w sobie polecam. Wszyscy uprzejmi, pomocni, wykonywanie badań i zabiegów również na plus.
Ci dwaj lekarze maja tam najlepsze opinie. Pewnie próbuj, widzę po wieku, ze mamy tyle samo lat, Ś nie jest zwolennikiem robienia od razu ivf młodym kobietom. Szczególnie tym bardziej jeśli Ty tego nie czujesz.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Ja znam Invictę od ponad 10 lat. Na placu zabaw rozmawialiśmy z facetem, który był z synkiem i starali się od ponad 10 lat, kilka Invitro, i własnie się udało w Invictie. Potem kilka koleżanek i własne doświadczenie. Nie wiem czy teraz są jakieś rankingi kliniki, ale jakiś czas temu Invicta szczególnie Gdanśk zawsze była w Topie. Nie wiem czy jest to możliwe, ale gdybym ja chciała jakąs konsultację, to z innym lekazem w Invicta. Moim zdaniem oni są bardzo profesjonalni, i raczej nie powiedzą twojemu lekarzowi, ze konsultowała się z innym. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś z nimi można było załatwić wszystko.
-
lubiekawee wrote:Ja znam Invictę od ponad 10 lat. Na placu zabaw rozmawialiśmy z facetem, który był z synkiem i starali się od ponad 10 lat, kilka Invitro, i własnie się udało w Invictie. Potem kilka koleżanek i własne doświadczenie. Nie wiem czy teraz są jakieś rankingi kliniki, ale jakiś czas temu Invicta szczególnie Gdanśk zawsze była w Topie. Nie wiem czy jest to możliwe, ale gdybym ja chciała jakąs konsultację, to z innym lekazem w Invicta. Moim zdaniem oni są bardzo profesjonalni, i raczej nie powiedzą twojemu lekarzowi, ze konsultowała się z innym. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś z nimi można było załatwić wszystko.
Absolutnie nie uważam, żeby klinika była zła. Tu chodzi tylko o konsultację z innym lekarzem, bo może będzie miał inny pomysł i spojrzenie na naszą obecną sytuacje. Jeśli chodzi o konsultacje w tej samej klinice, ale z kimś innym to właśnie obawiam się, że to będzie słabo postrzegane, ponieważ przecież wszystkie wizyty, badania itd. są w systemie, więc lekarze chyba to widzą wzajemnie. A po drugie jeśli się znają to też mogą nas traktować na zasadzie, dlaczego nie chodzimy do swojego lekarza, że podważamy jego kompetencje.. boję się, że taka wizyta i tak niczego nie wniesie, dlatego chciałam iść w bezpieczniejszą opcję i skorzystać w konsultacji w innej klinice, ale już na prawdę nie wiem co robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2023, 10:49
👩🏽 29:
Test PCT ❌
🧑🏽 32:
Prawda jest taka ze inseminacja ma mala sutecznosc 2 pary znajomych idelane wyniki udało sie jednym za pierwszym trafsferem innym za 2 inseminacja u jednych 6 razy w gamecie drudzy3 i nic.. gameta wedlug mnie ma slabe labolatorium korzystają z brussa i to mi sie nie podobało dlatego ich nie wybralam. tez nie podobalo mi sie ze nie mogłam jakiegoś badania zrobić jak chlamydia do transferu bo nie jestem ich Pacjentka 🤣pojechalam stracilam dzien poszlam z buta do invicty badanie zrobione bez zadnego ale.. Bym probowala invitro a potem grzebala dalej to sa gigantyczne sumy za imunologie, genetykę itp..Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
nick nieaktualny
-