X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Koktajl steryd + accofil, a wypadanie włosów
Odpowiedz

Koktajl steryd + accofil, a wypadanie włosów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    czy któraś z Was brała powyższy zestaw leków? Ja biorę metypred i accofil. Po samym sterydzie zauważyłam wypadanie włosów, natomiast w ulotce accofilu też jest wymienione wypadanie włosów, jako skutek uboczny.
    Czy któraś z Was zaobserwowała to u siebie? Można temu jakoś zaradzić albo zminimalizować?

Martwię się, ponieważ już teraz mam cienkie i rzadkie włosy, a co dopiero po takiej ,,kuracji''....

Proszę o podzielenie się swoim doświadczeniem.

Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonnie - ja brałam metypred 3 tyg potem rzuciłam sama...
    włosy niestety garściami mi wyszły gdzie nigdy w życiu mi tak nie wychodziły :( nic mi nie pomagało ... a potem zaszłam w ciąże więc nie mogłam już łykać żadnych specyfików ... a włosy obcięłam do brody :(

• bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Bonnie - ja brałam metypred 3 tyg potem rzuciłam sama...
    włosy niestety garściami mi wyszły gdzie nigdy w życiu mi tak nie wychodziły :( nic mi nie pomagało ... a potem zaszłam w ciąże więc nie mogłam już łykać żadnych specyfików ... a włosy obcięłam do brody :(
    Ciasteczko, pamiętam jak rozmawiałyśmy :(:( Ja też już obcięłam włosy.... boję się, że to niewiele pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 10:57

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ