Kriotransfer / kiedy po przestymulowaniu ?
-
Cześć dziewczyny, Jestem 1,5 tygodnia po punkcji. Mieliśmy 12 dojrzałych jajeczek, zapłodnić nie udało się dwóch. Z 10 zarodków do stadium blastocysty przetrwało 6, które czekają teraz cierpliwie na kriotransfer. Transfer został przełożony ze względu na płyn w jamie brzusznej, bardzo wysokie poziomy estradiolu i progestreronu, i duże ryzyko OHSS.
Jakie macie doświadczenia? Czy mogę liczyć na to, że uda mi się mieć kriotransfer w najbliższym cyklu?1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Ja mialam hiperstymulacje dosc silną hiperstymulacje. Plyn w brzuchu w oplucnej problemy z oddychaniem wysokie cisnienie. Hospitalizowana 8 dni. Musialam odczekac 1 caly cykl i w nastepnym cyklu dopiero crio. Jesli ty nie masz silnej hiperki mysle ze bedziesz mogla podejsc w nowym cykl choc u mnie w klinice zalecaja aby organizm jednak odpoczął.
ef36 lubi tę wiadomość
-
Ja tez miałam odroczenie transferu, ale ma sie odbyć teraz, , czyli w kolejnym cyklu po punkcji. Od okresu biorę hormony i podczas wizyty lekarz sprawdzał endometrum, jajniki (czy już jest Ok po stymulacji) i hormony. Jeśli bedzie Ok to tez myśle,mze możesz liczyć na transfer
ef36 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję u mnie rzeczywiście nie było aż tak dramatycznie. Obyło się bez szpitala, płynu w opłucnej i problemów z oddychaniem. A i tak przez trzy dni nie byłam w stanie wstać łóżka. Zobaczymy zatem co lekarz powie po kontrolnym USG. Jeśli lepiej bedzie poczekać to wolę poczekać.1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -