X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Krzywe glukozy i insuliny
Odpowiedz

Krzywe glukozy i insuliny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pomożecie mi z interpretacja krzywych? Lekarz za 2 tyg.

Glukoza:
    na czczo: 86 mg/dl
    po 1h: 91 mg/dl
    po 2h: 71 mg/dl

Insulina:
    na czczo: 2,8 uU/mmol
    po 1h: 58,1 uU/mmol
    po 2h: 36,1 uU/mmol

Czy mozna z tego wyciągnąć wniosek, że mam hiperinsulinemię? Czy to może być źródło naszych niepowodzeń w staraniu? Jak duży ma to wpływ

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:

Glukoza:

Insulina:

Czy mozna z tego wyciągnąć wniosek, że mam hiperinsulinemię? Czy to może być źródło naszych niepowodzeń w staraniu? Jak duży ma to wpływ

Według mnie sama dieta, rożnie podchodzą do tego lekarze jedni mówią, że w każdym z punktów nie powinien przekraczać wynik 30 chyba 🤔 natomiast najczęściej jest to 50, ale sa i też tacy co mają granice 80 🤷‍♀️ to są lekkie odchylenia, najwięcej mówi krzywa insulinowa 5 punktowa, ale to chyba tylko jedna Pani dr zleca co się specjalizuje bardzo w tych tematach. Tak naprawdę mało jest osób co mają idealną krzywą

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinię, może ktoś jeszcze skomentuje na bazie swoich doświadczeń?

• Estrella Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:

Glukoza:

Insulina:

Ja po ciąży robiłam krzywa glukozowa i insulinowa i miała podobne wyniki insuliny. 2 diabetologow powiedziało że jest ok. W ciąży miałam cukrzycę ciazowa. Podchodzilam do ivf, ale skończyło się pustym jajem. Przed podejściem do 2 procedury zaszłam w ciążę naturalnie przy znikomym amh. Teraz diabetolog mi powiedział że nie mam wskazań do metforminy.

AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
    nasienie - ok
    Ona: 36 lat, On: 36 lat
    12.05.2021 start 1 IVF ICSI
    08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥

23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
    25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍

23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
    25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
    21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ