Który z tych leków skraca I fazę - duphaston czy bromergon?
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pytanie skierowane do tych które miały doświadczenia z tymi lekami.. czy któryś z nich skraca I fazę czyli przyśpiesza owulkę i tym samym cykl jest krótszy..
Ja jestem teraz III cykl na bromergonie (o,5 tabletki na noc) ponieważ miałam podwyższoną prolaktynę. Gin zapisał mi też duphaston - bez zbadania poziomu progesteronu.. W pierwszym cyklu z lekami bromergon zaczęłam brać od połowy cyklu a po owulce duphaston (2xdziennie 1 tabletka). W tym pierwszym cyklu z lekami owulkę miałam 13 dc, następny cykl owulka 10 dc, cykl obecny również zapowiada wczesną owulację.
Zastanawiam się czy to przez te leki? Wcześniej tak nie miałam, może kiedyś zdarzył się taki krótki cykl ale to było raz czy dwa i dawno temu...
Będę wdzięczna za odpowiedzi
:* -
Ja brałam jeden i drugi lek. Bromergon jest na obniżenie prolaktyny. Jeżeli miałaś ją wysoką to nie miałaś owulacji. Ten lek na pewno nie skraca Ci żadnej fazy cyklu. Duphaston bierze się by pomóc organizmowi w II fazie cyklu. Dzięki niemu jeśli uda Ci się zajść w ciąże on pomoże Ci ją utrzymać. Jeśli już krótsze cykle miałabyś zwalić na któryś lek to Duphaston. Ale może dzięki im masz teraz owulację, a wcześniej może ona nie występowała...
-
Ja tez zauważyłam skrócenie I fazy cyklu, biorę bromergon i luteinę ale w tym cyklu brałam też clostybegyt i tak na prawdę to nie wiem do końca który z tych leków tak działa.. Wydaje mi się, że właśnie bromergon sporo pomógł na regulację cyklu a w tym właśnie owulację.2014 córka z IUI
Starania o drugie dzieciątko
2018 - dwie nieudane IUI
2019 - dwie nieudane IUI
09.2019 - ICSI - hiperstymulacja - 17 komórek pobranych. 6 zapłodnionych. 5 mrozaczków.
31.10.2019 criotransfer 😥
Kolejne 3 crio nieudan
10.2020 Histeroskopia wykazała rozległe isthmocele w bliznie po cc😔
11.2020 start 2 procedura❄❄❄❄
7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔 -