X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Laparoskopia Wrocław, gdzie?
Odpowiedz

Laparoskopia Wrocław, gdzie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie najlepiej we Wrocławiu zgłosić się na wykonanie laparoskopii i jak wygląda całe badanie?

Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie Medfemina, bez dwóch zdań. Czas oczekiwania jest krótki, specjaliści super, opieka wspaniała.

Laparoskopia to nie badanie :P tylko zabieg. Zabieg średnio trwa 1-2h, zależy ile muszą zrobić. Wszystko pod narkozą, której wcale nie trzeba się bać. W szpitalu leży się ok doby. W razie potrzeby podają leki przeciwbólowe.
    Oczywiście zanim podejmą decyzje o laparo trzeba się skonsultować. W Medfeminie przyjmuję profesor Morawski i polecam go z całego serca. Najpierw przeprowadza wywiad i robi badanie. Potem podejmuje decyzję co do zabiegu. Przed ewentualnym zabiegiem trzeba zrobić kilka badań. O wszystkim informują uprzejme Panie z recepcji.

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Jak dla mnie Medfemina, bez dwóch zdań. Czas oczekiwania jest krótki, specjaliści super, opieka wspaniała.

Laparoskopia to nie badanie :P tylko zabieg. Zabieg średnio trwa 1-2h, zależy ile muszą zrobić. Wszystko pod narkozą, której wcale nie trzeba się bać. W szpitalu leży się ok doby. W razie potrzeby podają leki przeciwbólowe.
    Oczywiście zanim podejmą decyzje o laparo trzeba się skonsultować. W Medfeminie przyjmuję profesor Morawski i polecam go z całego serca. Najpierw przeprowadza wywiad i robi badanie. Potem podejmuje decyzję co do zabiegu. Przed ewentualnym zabiegiem trzeba zrobić kilka badań. O wszystkim informują uprzejme Panie z recepcji.

Jaki koszt laparoskopii?

• Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś miał na fundusz zdrowia we Wrocławiu laparoskopię?

• Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat,czy ktoś miał laparoskopię w szpitalu wojskowym we Wrocławiu?

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena1988 wrote:
    Jaki koszt laparoskopii?

Ja płaciłam 8 tysięcy :)

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Avina Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena1988 wrote:
    A czy ktoś miał na fundusz zdrowia we Wrocławiu laparoskopię?

Ja miałam laparoskopię robioną na NFZ w szpitalu na Kamieńskiego. Operowała mnie doktor Milnerowicz-Nabzdyk i polecam ją :)

Starania od grudnia 2016 roku
    Marzec 2018 - podejrzenie zapalenia wyrostka- diagnoza endometrioza IV stopnia
    Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
    Wrzesień 2019 - laparoskopia - usunięcie 9 cm torbieli
    Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
    Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
    Pobrano 6 komórek
    5 było dojrzałych
    5 się zaplodnilo
    5 dotrwalo do 3 doby

29.08.20 transfer zarodka 8a :(
    7.04.21 transfer ❄ 8a :(
    Brak mrożaków :(

Wrzesień 2021 - trzecia procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół dlugi
    27.09.21 Pobrano 7 komórek
    2 były dojrzałe
    2 się zaplodnily 🙏

Mutacja mthfr homo, pai homo, vr2 hetero
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ