Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną lekarze od trudnych przypadków
Odpowiedz

lekarze od trudnych przypadków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nn6 Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    jestem nowa na forum, choć zdarzało mi się tu zaglądać i czytać Wasze komentarze na różne tematy. Szukam kogoś kto jest w stanie polecić lekarzy od trudnych przypadków - bo tak właśnie zostaliśmy nazwani "trudnym przypadkiem" :(
    Dlatego poszukujemy specjalisty, który spojrzy na nasz przypadek globalnie. Do tej pory nie udało się utrzymać żadnej ciąży, dlatego ostatnio zaczęliśmy konsultować się z różnymi lekarzami.
    Mamy rozbieżności co do wodniaka - jedni mówią, że to nie ma znaczenia, inni, że ma bardzo duże. Dostałam zlecenie na laparo - ale boję się tego, chociażby z powodu zmniejszenia AMH czy powikłań.
    Inny lekarz stwierdził, żeby zrobić biopsję z cd138 i cd56, inny stwierdził, że stan zapalny nie ma wpływu.
    Jeden, że naturalnie, inni, że ze względu na wiek in vitro.
    Jeden, że claxane 40 wystarczy na moją masę (<50kg), inny, żeby zwiększyć dawkę co najmniej do 60 lub więcej.
    Jeden, że może badanie celiakii, inny że to nie ma znaczenia (robię gastro w najbliższym czasie, żeby mimo to sprawdzić czy mam).
    Jedynie w czym byli zgodni, to że M ma zrobić fragmentację plemników.
    Miałam badania immuno - włączone leczenie ze względu na KIRY i cytokiny - accofil, prograf, encorton.
    Immunolog nie zlecał ani HLA-C, ani cross match, ani allo mlr pomimo, że gin z jednej kliniki zalecił.

Szczerze mówiąc jestem w rozterce i nie wiem do kogo się zgłosić i kogo posłuchać. Tym bardziej, że każda próba ma wpływ na naszą motywację i samopoczucie. Nie wiem już co robić. Może któraś z Was miała lub ma podobną sytuację i jest w stanie doradzić lekarza, który jest naprawdę dobry. Najlepiej z województw jak mazowieckie, łódzkie, małopolskie, śląskie. Ewentualnie coś dalej.

mam nadzieję, że ktoś dobrnął do końca ;)
    będę wdzięczna za pomoc :) pozdrawiam wszystkie staraczki :)

K-39, M-43
    starania od 2018
    2022 naturalna poronienie 6tydz,
    2022 in vitro jak wyżej,
    2023 naturalna jak wyżej,
    2024 naturalna, pozamaciczna,
    2026 in vitro PGT-A 1 prawidłowy, 2x rozmrażany❄️, poronienie 6 tydzień
    w każdej brak tętna 💔

✅️PRAWIDŁOWE:
    kariotypy K i M,
    brak zespołu antyfosfolipidowego
    brak tocznia
    brak ANA
    cytologia, HPV brak
    nie wykryto chalmydii, ureoplasma, mycoplasma
    homocysteina 6,3;
    białko C 87%;
    białko S 95%;
    AMH 1,6 obecnie, 2022 AMH 3,7
    bad.wirus. prawidłowe
    histeroskopia cd138 -3.6/10mm2?

❎️NIEPRAWIDŁOWE:
    Leiden, PAI,
    niedoczynność, Hashimoto, USG tarczycy
    KIR AA, cytokiny,
    niska ferrytyna, wit D3
    hsg 2021 niedrożność L jajowodu, zmieniony wodniakowato❓️

stymulacja: 1 hiperstymulacja, w 2giej ciałko krwotoczne

💊w ostatniej - accofil, prograf, encorton, clexane 40, estrofem, cyclogest, duphaston, prolutex
  • Wercik Nowa

Wysłany: 9 czerwca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, wpisz sobie w chata, że szukasz konkretnego lekarza w swoim miedvir, bądź pobliskich, dodaj się np na fb do jakiś grup o niepłodności, mi to osobiście pomogło, zaczęłam dzięki nim widzieć światełko w tunelu, zaczęłam stosować też odpowiednią suplementację, czyli stosowałam miovelie pro która ma kompleks witamin pomagających zajść w ciąże w trudnym momencie, wcześniej np o nich nie słyszallam. Trzymam kciuki za ciebie! :)

• nn6 Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercik polecasz jakieś grupy na fb?

K-39, M-43
    starania od 2018
    2022 naturalna poronienie 6tydz,
    2022 in vitro jak wyżej,
    2023 naturalna jak wyżej,
    2024 naturalna, pozamaciczna,
    2026 in vitro PGT-A 1 prawidłowy, 2x rozmrażany❄️, poronienie 6 tydzień
    w każdej brak tętna 💔

✅️PRAWIDŁOWE:
    kariotypy K i M,
    brak zespołu antyfosfolipidowego
    brak tocznia
    brak ANA
    cytologia, HPV brak
    nie wykryto chalmydii, ureoplasma, mycoplasma
    homocysteina 6,3;
    białko C 87%;
    białko S 95%;
    AMH 1,6 obecnie, 2022 AMH 3,7
    bad.wirus. prawidłowe
    histeroskopia cd138 -3.6/10mm2?

❎️NIEPRAWIDŁOWE:
    Leiden, PAI,
    niedoczynność, Hashimoto, USG tarczycy
    KIR AA, cytokiny,
    niska ferrytyna, wit D3
    hsg 2021 niedrożność L jajowodu, zmieniony wodniakowato❓️

stymulacja: 1 hiperstymulacja, w 2giej ciałko krwotoczne

💊w ostatniej - accofil, prograf, encorton, clexane 40, estrofem, cyclogest, duphaston, prolutex
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ