SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną lekarze od trudnych przypadków
Odpowiedz

lekarze od trudnych przypadków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nn6 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    jestem nowa na forum, choć zdarzało mi się tu zaglądać i czytać Wasze komentarze na różne tematy. Szukam kogoś kto jest w stanie polecić lekarzy od trudnych przypadków - bo tak właśnie zostaliśmy nazwani "trudnym przypadkiem" :(
    Dlatego poszukujemy specjalisty, który spojrzy na nasz przypadek globalnie. Do tej pory nie udało się utrzymać żadnej ciąży, dlatego ostatnio zaczęliśmy konsultować się z różnymi lekarzami.
    Mamy rozbieżności co do wodniaka - jedni mówią, że to nie ma znaczenia, inni, że ma bardzo duże. Dostałam zlecenie na laparo - ale boję się tego, chociażby z powodu zmniejszenia AMH czy powikłań.
    Inny lekarz stwierdził, żeby zrobić biopsję z cd138 i cd56, inny stwierdził, że stan zapalny nie ma wpływu.
    Jeden, że naturalnie, inni, że ze względu na wiek in vitro.
    Jeden, że claxane 40 wystarczy na moją masę (<50kg), inny, żeby zwiększyć dawkę co najmniej do 60 lub więcej.
    Jeden, że może badanie celiakii, inny że to nie ma znaczenia (robię gastro w najbliższym czasie, żeby mimo to sprawdzić czy mam).
    Jedynie w czym byli zgodni, to że M ma zrobić fragmentację plemników.
    Miałam badania immuno - włączone leczenie ze względu na KIRY i cytokiny - accofil, prograf, encorton.
    Immunolog nie zlecał ani HLA-C, ani cross match, ani allo mlr pomimo, że gin z jednej kliniki zalecił.

Szczerze mówiąc jestem w rozterce i nie wiem do kogo się zgłosić i kogo posłuchać. Tym bardziej, że każda próba ma wpływ na naszą motywację i samopoczucie. Nie wiem już co robić. Może któraś z Was miała lub ma podobną sytuację i jest w stanie doradzić lekarza, który jest naprawdę dobry. Najlepiej z województw jak mazowieckie, łódzkie, małopolskie, śląskie. Ewentualnie coś dalej.

mam nadzieję, że ktoś dobrnął do końca ;)
    będę wdzięczna za pomoc :) pozdrawiam wszystkie staraczki :)

K-39, M-43
    starania od 2018
    2022 naturalna poronienie 6t 💔
    2022 in vitro 6t 💔
    2023 naturalna 8t 💔
    2024 naturalna, pozamaciczna 💔
    2026 in vitro PGT-A 1 prawidłowy, 2x rozmrażany❄️, poronienie 6 t 💔
    w każdej brak tętna

✅️PRAWIDŁOWE:
    kariotypy K i M,
    brak zespołu antyfosfolipidowego
    brak tocznia
    brak ANA
    cytologia, HPV brak
    nie wykryto chalmydii, ureoplasma, mycoplasma
    homocysteina 6,3;
    białko C 87%;
    białko S 95%;
    AMH 1,6 - spadło obecnie 0.9 ⬇️, 2022 AMH 3,7
    bad.wirus. prawidłowe
    histeroskopia cd138 -3.6/10mm2?
    Rezonans miednicy- wykluczenie wodniaka, wszystko ok

❎️NIEPRAWIDŁOWE:
    Leiden, PAI,
    niedoczynność, Hashimoto, małe guzki na tarczycy
    KIR AA, cytokiny,
    niska ferrytyna, wit D3
    hsg 2021 niedrożność L jajowodu, zmieniony wodniakowato - wykluczony w rezonansie

stymulacja: 1 hiperstymulacja, w 2giej ciałko krwotoczne

💊w ostatniej - accofil, prograf, encorton, clexane 40, estrofem, cyclogest, duphaston, prolutex
  • Wercik Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, wpisz sobie w chata, że szukasz konkretnego lekarza w swoim miedvir, bądź pobliskich, dodaj się np na fb do jakiś grup o niepłodności, mi to osobiście pomogło, zaczęłam dzięki nim widzieć światełko w tunelu, zaczęłam stosować też odpowiednią suplementację, czyli stosowałam miovelie pro która ma kompleks witamin pomagających zajść w ciąże w trudnym momencie, wcześniej np o nich nie słyszallam. Trzymam kciuki za ciebie! :)

• nn6 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercik polecasz jakieś grupy na fb?

K-39, M-43
    starania od 2018
    2022 naturalna poronienie 6t 💔
    2022 in vitro 6t 💔
    2023 naturalna 8t 💔
    2024 naturalna, pozamaciczna 💔
    2026 in vitro PGT-A 1 prawidłowy, 2x rozmrażany❄️, poronienie 6 t 💔
    w każdej brak tętna

✅️PRAWIDŁOWE:
    kariotypy K i M,
    brak zespołu antyfosfolipidowego
    brak tocznia
    brak ANA
    cytologia, HPV brak
    nie wykryto chalmydii, ureoplasma, mycoplasma
    homocysteina 6,3;
    białko C 87%;
    białko S 95%;
    AMH 1,6 - spadło obecnie 0.9 ⬇️, 2022 AMH 3,7
    bad.wirus. prawidłowe
    histeroskopia cd138 -3.6/10mm2?
    Rezonans miednicy- wykluczenie wodniaka, wszystko ok

❎️NIEPRAWIDŁOWE:
    Leiden, PAI,
    niedoczynność, Hashimoto, małe guzki na tarczycy
    KIR AA, cytokiny,
    niska ferrytyna, wit D3
    hsg 2021 niedrożność L jajowodu, zmieniony wodniakowato - wykluczony w rezonansie

stymulacja: 1 hiperstymulacja, w 2giej ciałko krwotoczne

💊w ostatniej - accofil, prograf, encorton, clexane 40, estrofem, cyclogest, duphaston, prolutex
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ