Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Leki immmunologiczne kto wam przepisuje
Odpowiedz

Leki immmunologiczne kto wam przepisuje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angel_lika0 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Skąd bierzecie recepty na leki immunologiczne jak np encorton?
    Miałam 2 wizyty.
    Na jednej lekarz ocenił wyniki jako ok ( luxmed). Na 2giej wyniki faktycznie nok wskazujące alergie(?) Ale musze wszystkie wyniki ponowić w jego placówce za ok. 5 tysiecy! Nawet badania nasienia sobie dr dodał ktore juz 3x robiliśmyw placówce bocian( bocian, placówka prywatna tego lekarza w ktorej mam wykonać wyniki jeszcze raz). Jestem spłukana już kasy. Z wyników ewidentnie mam podwyższone limfocty b cd19 az dwukrotnie. Podwyzszone limfocyty t cd3cd4 także. Stosunek cd3 do cd4 to 2.1 Jeśli chodzi o cytokiny jakie dla mnie tez sa nok na tyle na ile Czytałam bo mam i th1 I th2 za w dolnych granicach. Cxyli tych dobrych też mam za mało. Nie wiem z jakim lekarzem sie naprawdę skonsultować. Nie chce jakiś szczepień, ani immuglobolin itp. Jedyne co mnie interesuje to delikatne sterydy jak encorton. Ale próbuje być pewna na 100% tak jak mi mówi intuicja, że coś z tą immunologia jest nok....

• Bratek3738 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel_lika0 wrote:
    Hej dziewczyny. Skąd bierzecie recepty na leki immunologiczne jak np encorton?
    Miałam 2 wizyty.
    Na jednej lekarz ocenił wyniki jako ok ( luxmed). Na 2giej wyniki faktycznie nok wskazujące alergie(?) Ale musze wszystkie wyniki ponowić w jego placówce za ok. 5 tysiecy! Nawet badania nasienia sobie dr dodał ktore juz 3x robiliśmyw placówce bocian( bocian, placówka prywatna tego lekarza w ktorej mam wykonać wyniki jeszcze raz). Jestem spłukana już kasy. Z wyników ewidentnie mam podwyższone limfocty b cd19 az dwukrotnie. Podwyzszone limfocyty t cd3cd4 także. Stosunek cd3 do cd4 to 2.1 Jeśli chodzi o cytokiny jakie dla mnie tez sa nok na tyle na ile Czytałam bo mam i th1 I th2 za w dolnych granicach. Cxyli tych dobrych też mam za mało. Nie wiem z jakim lekarzem sie naprawdę skonsultować. Nie chce jakiś szczepień, ani immuglobolin itp. Jedyne co mnie interesuje to delikatne sterydy jak encorton. Ale próbuje być pewna na 100% tak jak mi mówi intuicja, że coś z tą immunologia jest nok....

Hej
    Encorton przypisuje zazwyczaj immunoloog lub ginekolog który bierze pod uwagę immunologię . Czasami encorton przepisywany jest profilaktycznie aby zwiększyć szanse.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ