X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Letrozol+Encorton - czy ktoś stosował razem?
Odpowiedz

Letrozol+Encorton - czy ktoś stosował razem?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ZNataliaMa Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Moja ginekolog z Polski przepisała mi Encorton ze względu na wrogi śluz, który biorę od sierpnia 2024. Mieszkam w Danii i właśnie się dostałam na inseminacje, którą będę miała stymulowaną Letrozolem. Lekarze w Danii zalecili odstawić Encorton, ponieważ boją się, że może mieć on negatywny wpływ na stymulację (oni w Danii nie znają chyba tego leku). Z kolei moja doktor z Polski mówi, że nawet jak zajdę w ciążę, to powinnam brać jeszcze bodajże kilka tygodni ten Encorton, żeby nie było „wrogiego środowiska” w macicy.

Czy jest tu jakaś kobietka, która była w podobnej sytuacji? Ja osobiście jestem za tym, aby zostać przy tym Encortonie.

Pozdrawiam ciepło

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ