X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Lot samolotem i wakacje po transferze
Odpowiedz

Lot samolotem i wakacje po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • awoz Debiutantka

Wysłany: 22 maja, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradźcie proszę czy może leciałyście samolotem po transferze albo pytałyście o to swojego lekarza?
    Mogę zrobić transfer w tym cyklu, ale 3-4 dni po mam zaplanowany urlop - lot około 12h z przesiadką, na miejscu leżenie na leżaku. Latam dosc często więc mój organizm jest dość przyzwyczajony, ale czy to mądre lecieć tak od razu po transferze?
    Z drugiej strony mam bardzo wymagającą pracę, pracuje dużo i myślę że takie wakacje i lot będą nadal większym odpoczynkiem dla mojego organizmu niż codzienne obowiązki. Czy lepiej przełożyć transfer na za miesiąc? Doradźcie błagam!

• NovaStaraJa Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leciałam 10 dni po transferze, juz po dodatnim tescie, w podrozy powrotnej poczułam okropny ból brzucha i zaczelam plamic. Nie wiem czy to przypadek, czy to było spowodowane lotem. Drugi raz na pewno bym sie nie odwazyla leciec po transferze.

Starania od 2018
    4x iui
    05.2022 - FET 4AA -> 01.2023 córeczka

Starania o drugiego bobasa od 10.2024
    11.2024 - FET 4CB - ciaza biochemiczna 💔
    01.2025 - FET 4AB (6dniowy) nieudany
    03.2025 - histeroskopia - widoczny w badaniu stan zapalny endometrium, CD138 ujemne, nisza po CC

Obecnie przygotowania do 2 procedury
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam transfer za granicą. Lekarz mówił, że lot nie jest przeciwwskazaniem. Wrocilam do kraju samolotem i transfer się udał. Później w 6tc leciałam znów samolotem i tego samego wieczoru po powrocie zaczęłam plamić. Niestety straciłam tę ciążę. Lekarze twierdzą że to nie miało związku, ale mi to siedzi w głowie, tym bardziej, że miałam zarodek przebadany i zdrowy genetycznie. Teoretycznie to nie miało prawa się wydarzyć. Wydaje mi się, że tuż po transferze jest jeszcze w miarę bezpiecznie, ale generalnie w początkach ciąży chyba lepiej unikać latania.

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od transferu leciałam 12 razy, pierwszy raz w 6tc (taka praca). Loty jednak zawsze poniżej 4h - ma to znaczenie w formowaniu się potencjalnych skrzepów. Na tą chwilę wszystko jest ok. Dodam, że przyjmuje heparynę na trombofilie.

Kalijot lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ