X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Lot samolotem i wakacje po transferze
Odpowiedz

Lot samolotem i wakacje po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • awoz Znajoma

Wysłany: 22 maja, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradźcie proszę czy może leciałyście samolotem po transferze albo pytałyście o to swojego lekarza?
    Mogę zrobić transfer w tym cyklu, ale 3-4 dni po mam zaplanowany urlop - lot około 12h z przesiadką, na miejscu leżenie na leżaku. Latam dosc często więc mój organizm jest dość przyzwyczajony, ale czy to mądre lecieć tak od razu po transferze?
    Z drugiej strony mam bardzo wymagającą pracę, pracuje dużo i myślę że takie wakacje i lot będą nadal większym odpoczynkiem dla mojego organizmu niż codzienne obowiązki. Czy lepiej przełożyć transfer na za miesiąc? Doradźcie błagam!

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leciałam 10 dni po transferze, juz po dodatnim tescie, w podrozy powrotnej poczułam okropny ból brzucha i zaczelam plamic. Nie wiem czy to przypadek, czy to było spowodowane lotem. Drugi raz na pewno bym sie nie odwazyla leciec po transferze.

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany

07.2025 - II procedura, 1 zarodek po PGTa
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam transfer za granicą. Lekarz mówił, że lot nie jest przeciwwskazaniem. Wrocilam do kraju samolotem i transfer się udał. Później w 6tc leciałam znów samolotem i tego samego wieczoru po powrocie zaczęłam plamić. Niestety straciłam tę ciążę. Lekarze twierdzą że to nie miało związku, ale mi to siedzi w głowie, tym bardziej, że miałam zarodek przebadany i zdrowy genetycznie. Teoretycznie to nie miało prawa się wydarzyć. Wydaje mi się, że tuż po transferze jest jeszcze w miarę bezpiecznie, ale generalnie w początkach ciąży chyba lepiej unikać latania.

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od transferu leciałam 12 razy, pierwszy raz w 6tc (taka praca). Loty jednak zawsze poniżej 4h - ma to znaczenie w formowaniu się potencjalnych skrzepów. Na tą chwilę wszystko jest ok. Dodam, że przyjmuje heparynę na trombofilie.

Kalijot lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ