X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Lot samolotem i wakacje po transferze
Odpowiedz

Lot samolotem i wakacje po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • awoz Znajoma

Wysłany: 22 maja, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradźcie proszę czy może leciałyście samolotem po transferze albo pytałyście o to swojego lekarza?
    Mogę zrobić transfer w tym cyklu, ale 3-4 dni po mam zaplanowany urlop - lot około 12h z przesiadką, na miejscu leżenie na leżaku. Latam dosc często więc mój organizm jest dość przyzwyczajony, ale czy to mądre lecieć tak od razu po transferze?
    Z drugiej strony mam bardzo wymagającą pracę, pracuje dużo i myślę że takie wakacje i lot będą nadal większym odpoczynkiem dla mojego organizmu niż codzienne obowiązki. Czy lepiej przełożyć transfer na za miesiąc? Doradźcie błagam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leciałam 10 dni po transferze, juz po dodatnim tescie, w podrozy powrotnej poczułam okropny ból brzucha i zaczelam plamic. Nie wiem czy to przypadek, czy to było spowodowane lotem. Drugi raz na pewno bym sie nie odwazyla leciec po transferze.

• Kalijot Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam transfer za granicą. Lekarz mówił, że lot nie jest przeciwwskazaniem. Wrocilam do kraju samolotem i transfer się udał. Później w 6tc leciałam znów samolotem i tego samego wieczoru po powrocie zaczęłam plamić. Niestety straciłam tę ciążę. Lekarze twierdzą że to nie miało związku, ale mi to siedzi w głowie, tym bardziej, że miałam zarodek przebadany i zdrowy genetycznie. Teoretycznie to nie miało prawa się wydarzyć. Wydaje mi się, że tuż po transferze jest jeszcze w miarę bezpiecznie, ale generalnie w początkach ciąży chyba lepiej unikać latania.

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od transferu leciałam 12 razy, pierwszy raz w 6tc (taka praca). Loty jednak zawsze poniżej 4h - ma to znaczenie w formowaniu się potencjalnych skrzepów. Na tą chwilę wszystko jest ok. Dodam, że przyjmuje heparynę na trombofilie.

Kalijot lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ