X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Luteina do ssania, kiedy ja brac?
Odpowiedz

Luteina do ssania, kiedy ja brac?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Mam pytanie, czy ktoras z was brala lub bierze luteine do ssania? Lekarz przepisal mi ja od 20dc, zapomnialam jednak zapytac czy brac rano?wieczorem? na czczo? po jedzeniu? Bardzo prosze o podpowiedz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteine do ssania? czy pod język?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest wątek o luteinie podjęzykowej: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/luteina-podjezykowa,43.html

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina do ssania.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdz, proszę na doz.pl i pokaż co to za specyfik do ssania... :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wroce do domu z pracy to zrobie zdjecie i przesle. Z tego co widze oni nie maja tej co ja dostalam.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm, może to jakaś nowość :) a może po prostu kazał Ci ssać tę podjęzykową i tylko masz w innym opakowaniu? Zobaczymy :) Tak czy inaczej obstawiałabym ssanie na zasadach takich jak stosowanie podjęzykowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:49

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem chyba jakas przedpotopowa, nie umiem dodawac zdjec ;(
    Ta moja luteina jest firmy ADAMED , op zawiera 30 tabletek. Na opakowaniu jest napisane LUTEINA 50.
    50mg tabletki podjézykowe. Progesteron.

W instrukcji nie jest nic napisane kiedy ja zazywac, tylko ze wedlug wskazan lekarza.
    Lekarz powiedzial, ze je mam ssac, a na opak jest napisane tabletki podjezykowe. Nic juz nie rozumiem. czy to taka wielka roznica?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee nie, o to samo chodzi. Moze to sobie tylko tak ujal :) 3dni po owulacji zaczynaja dziewczyny najczesciej i biora przez 10dni. Pozniej test i jak jest pozytywny to najczesciej lekarz kaze brac nadal. JAk negatywny to czekasz na okres. Tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:09

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Anatolka. Od jutra zaczynam ją brać, będzie 20 dc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ