MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Super Malina ☺️ No co Ty mowisz, że ten gluten tak działa na bobasa... Tylko ciekawe czy może chodziło dr Ż o pacjentkę, która miała celiakie.. czy o każdą co kazali odstawić gluten... 🤔
Bo oni czy jest problem czy nie... mówią aby nie jeść glutenu😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 14:09
-
Odnośnie relanium-to bardzo silny, łatwo uzależniający lek, dlatego dr niechętnie to zapisuje, ja raz dostslam (na moja prośbę) i nigdy więcej o to nie poproszę.
Odnośnie wina, czerwone, wytrawne i przed i po et smialo. Dalia na pewni nie od wina te skurcze. U mnie podbrzusze mocno odzywali się dosłownie od kilku minut po et, z każdym dniem coraz mocniej i to była nasza córeczka
Do Dalii - zarodek na bank nie wykopał siępowodzenia!
Dalia90 lubi tę wiadomość
Aina -
Nie miałam pojęcia że was tak z tym glutenem gonią...naszczescie u mnie obyło się bez diety... robiliście jakieś badania ? Ciekawi mnie to bo ja miałam transfer w grudniu i nie było Wspomniane nic o glutenie itd ....W sumie żadnych zaleceń jeżeli chodzi o jedzonko 🤔🤗Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
nick nieaktualnyMarta12 wrote:Nie miałam pojęcia że was tak z tym glutenem gonią...naszczescie u mnie obyło się bez diety... robiliście jakieś badania ? Ciekawi mnie to bo ja miałam transfer w grudniu i nie było Wspomniane nic o glutenie itd ....W sumie żadnych zaleceń jeżeli chodzi o jedzonko 🤔🤗
-
Marta12 wrote:Nie miałam pojęcia że was tak z tym glutenem gonią...naszczescie u mnie obyło się bez diety... robiliście jakieś badania ? Ciekawi mnie to bo ja miałam transfer w grudniu i nie było Wspomniane nic o glutenie itd ....W sumie żadnych zaleceń jeżeli chodzi o jedzonko 🤔🤗9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Ainaa wrote:Kochane! Czy któraś z Was miała ivf na cyklu naturalnym tylko delikatnie wspomaganym minimalnymi dawkami puregonu?
Ile obecnie kosztuje puregon?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
mao wrote:Super Malina ☺️ No co Ty mowisz, że ten gluten tak działa na bobasa... Tylko ciekawe czy może chodziło dr Ż o pacjentkę, która miała celiakie.. czy o każdą co kazali odstawić gluten... 🤔
Bo oni czy jest problem czy nie... mówią aby nie jeść glutenu😋 -
Dalia90 wrote:Ja nie robiłam, doktor zalecił ze względu na niedoczynność tarczycy
Też mam niedoczynność tarczycy ale nic nie miałam zlecane ...może to i dobrze narazie mały rośnie super 😋😉Dalia90 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
Dziękuję moje drogie za odpowiedzi 😘.
Truskawka 🍓, ale się cieszę, że lepiej u Ciebie 😊.
Anakonda,Tobie z osobna muszę podziękować, że mnie zawsze stawiasz do pionu 😁.
Gdzieś się przeplótł temat badania zarodków. Ja nie żałuję ani złotówki, że zrobiliśmy to badanie. Wiem, że to koszta, a takie badanie według mnie powinno być dostępne dla wszystkich.
Wczoraj bardzo długo rozmawialiśmy z p.biolog, jak Ż się spóźniał na transfer. Wypytałam o ten jeden zarodek, wadliwy. Pani nam wytłumaczyła, że taki zarodek najczęściej się przyjmuje i nie dochodzi do samoistnego poronienia, jak w przypadku np. delecji. Pół zarodka jest super, druga połowa jest zła. Mówiła, że mogłoby to wyglądać tak, że nie chcielibyśmy chyba widzieć... Także ja nie żałuję, że nie muszę podejmować strasznych decyzji na późniejszym etapie, już w ciąży. Był to zarodek 5.1.1., więc prawdopodobnie zostałby nam podany.Marta12, anakonda, truskawka26 lubią tę wiadomość
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Marta12 wrote:Też mam niedoczynność tarczycy ale nic nie miałam zlecane ...może to i dobrze narazie mały rośnie super 😋😉
Malina28., Marta12 lubią tę wiadomość
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Ja mam ze względu ma tarczyce i dużo ilość przeciwciał. Po tej diecie faktycznie spadły. Trafiłam juz na kilka artykułów o diecie na tarczyce. Powiedział ze dziecko bedzie zdrowsze bez glutenu. Mowię Wam co mi dr mówił. Wiadomo ze zdania są podzielone.
-
Dalia90 wrote:Dlatego ja się baaaardzo staram, ale grzeszyć -grzeszę 🤣. Kilka stron wcześniej była rozmowa na ten temat z dziewczynami 😁
No ja oczywiscie tez grzeszę ost za często muszę wziasc sie w garść. 😄 ale myśle ze i tak od czasu do czasu cos sobie zjem 😄😂 -
mao wrote:Super Malina ☺️ No co Ty mowisz, że ten gluten tak działa na bobasa... Tylko ciekawe czy może chodziło dr Ż o pacjentkę, która miała celiakie.. czy o każdą co kazali odstawić gluten... 🤔
Bo oni czy jest problem czy nie... mówią aby nie jeść glutenu😋
Wiesz co o to juz niedopytywalam myśle ze u nich to pewnie bez różnicy. 😄
-
Dalia90 wrote:Dziękuję moje drogie za odpowiedzi 😘.
Truskawka 🍓, ale się cieszę, że lepiej u Ciebie 😊.
Anakonda,Tobie z osobna muszę podziękować, że mnie zawsze stawiasz do pionu 😁.
Gdzieś się przeplótł temat badania zarodków. Ja nie żałuję ani złotówki, że zrobiliśmy to badanie. Wiem, że to koszta, a takie badanie według mnie powinno być dostępne dla wszystkich.
Wczoraj bardzo długo rozmawialiśmy z p.biolog, jak Ż się spóźniał na transfer. Wypytałam o ten jeden zarodek, wadliwy. Pani nam wytłumaczyła, że taki zarodek najczęściej się przyjmuje i nie dochodzi do samoistnego poronienia, jak w przypadku np. delecji. Pół zarodka jest super, druga połowa jest zła. Mówiła, że mogłoby to wyglądać tak, że nie chcielibyśmy chyba widzieć... Także ja nie żałuję, że nie muszę podejmować strasznych decyzji na późniejszym etapie, już w ciąży. Był to zarodek 5.1.1., więc prawdopodobnie zostałby nam podany.
No to teraz mnie przeraziłaś... bo nie badaliśmy zarodków... I na bank już moja podświadomość zacznie działać 😞 Nie mogłaś tego napisać dopiero w czwartek jak byłabym po wizycie u dr Sz 😞😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 15:04
-
Marta12 wrote:Nie miałam pojęcia że was tak z tym glutenem gonią...naszczescie u mnie obyło się bez diety... robiliście jakieś badania ? Ciekawi mnie to bo ja miałam transfer w grudniu i nie było Wspomniane nic o glutenie itd ....W sumie żadnych zaleceń jeżeli chodzi o jedzonko 🤔🤗
My wyszła tarczyca dlatego ta dieta. -
Mikka wrote:Dziewczyny pomóżcie... pierwsza beta 67.9 a po 48h 217,7 wzrost o 221% czy to jest normalne ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 15:17
-
Dziewczyny wyszła mi z posiewu bakteria Gardenella vaginalis. Dr K nie odpisuje, a w poniedziałek dostałam globulki pod kontem grzybicy a nie bakterii. Myślicie że jechać do kliniki czy czekać aż odpisze? Miała któraś takie dziadostwo? Jak się z tym walczy?32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))