Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • mao Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Malina ☺️ No co Ty mowisz, że ten gluten tak działa na bobasa... Tylko ciekawe czy może chodziło dr Ż o pacjentkę, która miała celiakie.. czy o każdą co kazali odstawić gluten... 🤔
    Bo oni czy jest problem czy nie... mówią aby nie jeść glutenu😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 14:09

201911201770.png

202201014972.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Czy któraś z Was miała ivf na cyklu naturalnym tylko delikatnie wspomaganym minimalnymi dawkami puregonu?

Ile obecnie kosztuje puregon?

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie relanium-to bardzo silny, łatwo uzależniający lek, dlatego dr niechętnie to zapisuje, ja raz dostslam (na moja prośbę) i nigdy więcej o to nie poproszę.

Odnośnie wina, czerwone, wytrawne i przed i po et smialo. Dalia na pewni nie od wina te skurcze. U mnie podbrzusze mocno odzywali się dosłownie od kilku minut po et, z każdym dniem coraz mocniej i to była nasza córeczka :)

Do Dalii - zarodek na bank nie wykopał się :) powodzenia!

Dalia90 lubi tę wiadomość

Aina
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam pojęcia że was tak z tym glutenem gonią...naszczescie u mnie obyło się bez diety... robiliście jakieś badania ? Ciekawi mnie to bo ja miałam transfer w grudniu i nie było Wspomniane nic o glutenie itd ....W sumie żadnych zaleceń jeżeli chodzi o jedzonko 🤔🤗

Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
    Czekamy na Ciebie synku 😍😍
    01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta12 wrote:
    Nie miałam pojęcia że was tak z tym glutenem gonią...naszczescie u mnie obyło się bez diety... robiliście jakieś badania ? Ciekawi mnie to bo ja miałam transfer w grudniu i nie było Wspomniane nic o glutenie itd ....W sumie żadnych zaleceń jeżeli chodzi o jedzonko 🤔🤗
    Mi doktor nie zlecal badan ani na Celiake ani nietolerancje glutenu ,jedno zrobilam sama ,nie zalecal rowniez diety akurat na to ,mysle ,ze to zalezy od lekarza prowadzacego .

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta12 wrote:
    Ja nie robiłam, doktor zalecił ze względu na niedoczynność tarczycy ;)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Kochane! Czy któraś z Was miała ivf na cyklu naturalnym tylko delikatnie wspomaganym minimalnymi dawkami puregonu?

Ja robiłam sle na Gonalu w sorpniu co byla ciąża.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Super Malina ☺️ No co Ty mowisz, że ten gluten tak działa na bobasa... Tylko ciekawe czy może chodziło dr Ż o pacjentkę, która miała celiakie.. czy o każdą co kazali odstawić gluten... 🤔
    Dokładnie.. Ja nie miałam badań w kierunku celiakii, a też kazano mi odstawić gluten.. niestety ja się do tego nie stosuję..

• Marta12 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Ja nie robiłam, doktor zalecił ze względu na niedoczynność tarczycy ;)

Też mam niedoczynność tarczycy ale nic nie miałam zlecane ...może to i dobrze narazie mały rośnie super 😋😉

Dalia90 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
    Czekamy na Ciebie synku 😍😍
    01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję moje drogie za odpowiedzi 😘.
    Truskawka 🍓, ale się cieszę, że lepiej u Ciebie 😊.
    Anakonda,Tobie z osobna muszę podziękować, że mnie zawsze stawiasz do pionu 😁.

Gdzieś się przeplótł temat badania zarodków. Ja nie żałuję ani złotówki, że zrobiliśmy to badanie. Wiem, że to koszta, a takie badanie według mnie powinno być dostępne dla wszystkich.
    Wczoraj bardzo długo rozmawialiśmy z p.biolog, jak Ż się spóźniał na transfer. Wypytałam o ten jeden zarodek, wadliwy. Pani nam wytłumaczyła, że taki zarodek najczęściej się przyjmuje i nie dochodzi do samoistnego poronienia, jak w przypadku np. delecji. Pół zarodka jest super, druga połowa jest zła. Mówiła, że mogłoby to wyglądać tak, że nie chcielibyśmy chyba widzieć... Także ja nie żałuję, że nie muszę podejmować strasznych decyzji na późniejszym etapie, już w ciąży. Był to zarodek 5.1.1., więc prawdopodobnie zostałby nam podany.

Marta12, anakonda, truskawka26 lubią tę wiadomość

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta12 wrote:
    Też mam niedoczynność tarczycy ale nic nie miałam zlecane ...może to i dobrze narazie mały rośnie super 😋😉
    Dlatego ja się baaaardzo staram, ale grzeszyć -grzeszę 🤣. Kilka stron wcześniej była rozmowa na ten temat z dziewczynami 😁

Malina28., Marta12 lubią tę wiadomość

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Asas35 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:

Ja miałam, puregon 600, po refundacji w aptece wielkopolskiej ok 45zl

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ze względu ma tarczyce i dużo ilość przeciwciał. Po tej diecie faktycznie spadły. Trafiłam juz na kilka artykułów o diecie na tarczyce. Powiedział ze dziecko bedzie zdrowsze bez glutenu. Mowię Wam co mi dr mówił. Wiadomo ze zdania są podzielone.

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dlatego ja się baaaardzo staram, ale grzeszyć -grzeszę 🤣. Kilka stron wcześniej była rozmowa na ten temat z dziewczynami 😁

No ja oczywiscie tez grzeszę ost za często muszę wziasc sie w garść. 😄 ale myśle ze i tak od czasu do czasu cos sobie zjem 😄😂

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:

Wiesz co o to juz niedopytywalam myśle ze u nich to pewnie bez różnicy. 😄

• mao Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dziękuję moje drogie za odpowiedzi 😘.
    Truskawka 🍓, ale się cieszę, że lepiej u Ciebie 😊.
    Anakonda,Tobie z osobna muszę podziękować, że mnie zawsze stawiasz do pionu 😁.

Gdzieś się przeplótł temat badania zarodków. Ja nie żałuję ani złotówki, że zrobiliśmy to badanie. Wiem, że to koszta, a takie badanie według mnie powinno być dostępne dla wszystkich.
    Wczoraj bardzo długo rozmawialiśmy z p.biolog, jak Ż się spóźniał na transfer. Wypytałam o ten jeden zarodek, wadliwy. Pani nam wytłumaczyła, że taki zarodek najczęściej się przyjmuje i nie dochodzi do samoistnego poronienia, jak w przypadku np. delecji. Pół zarodka jest super, druga połowa jest zła. Mówiła, że mogłoby to wyglądać tak, że nie chcielibyśmy chyba widzieć... Także ja nie żałuję, że nie muszę podejmować strasznych decyzji na późniejszym etapie, już w ciąży. Był to zarodek 5.1.1., więc prawdopodobnie zostałby nam podany.

No to teraz mnie przeraziłaś... bo nie badaliśmy zarodków... I na bank już moja podświadomość zacznie działać 😞 Nie mogłaś tego napisać dopiero w czwartek jak byłabym po wizycie u dr Sz 😞😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 15:04

201911201770.png

202201014972.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta12 wrote:

My wyszła tarczyca dlatego ta dieta.

• Mikka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie... pierwsza beta 67.9 a po 48h 217,7 wzrost o 221% czy to jest normalne ?:(

• mao Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Dziewczyny pomóżcie... pierwsza beta 67.9 a po 48h 217,7 wzrost o 221% czy to jest normalne ?:(
    Tak, normalne- czemu smutna mina? Przecież urosła... jednym przyrasta bardziej innym mniej- musi być min 66% w 48 h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 15:17

201911201770.png

202201014972.png
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszła mi z posiewu bakteria Gardenella vaginalis. Dr K nie odpisuje, a w poniedziałek dostałam globulki pod kontem grzybicy a nie bakterii. Myślicie że jechać do kliniki czy czekać aż odpisze? Miała któraś takie dziadostwo? Jak się z tym walczy?

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ