Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lumiko Autorytet
    Postów: 662 295

    Wysłany: 11 października, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Cześć, mam do was pytanie. Jak są badane wszystkie zarodki to ile zazwyczaj z tego jest poprawnych? Połowa? Może się zdarzyć tak że np na 4 badane wszystkie będą wadliwe? Czy jak transferowany jest poprawny zarodek to już napewno się przyjmie ?

    Nie ma reguly. Czasem wszystkie zarodki mogą być prawidłowe,czasem część z nich,a czasem nawetv wszystkie nieprawidlowe. My na 2 zarodki jeden mieliśmy prawidłowy.
    Co do tego czy prawidłowy zarodek jest gwarancją ciąży ... nie. Jeśli jest inna przyczyna braku ciąży,to trzeba ją zwyczajnie wyeliminować. Jesli mamy prawidłowy zarodek ,a jest problem z hormonami,endometrium itd to myślę,że się nie uda.
    Nam dr przy prawidłowym zarodku dała 70%szansy,że się uda...i się udało🙂.

    ZielonaPaprotka, Adju lubią tę wiadomość

    Starania naturalne styczeń 2017

    Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

    7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

    27 dpt 💓 i chłopak

    atdcanli6zykm8lv.png
  • 91aga Ekspertka
    Postów: 136 54

    Wysłany: 12 października, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy szczepiłyście się na Covid w ciąży? Obecnie jestem w 18 tyg ciazy dr Ż zaleca ... czy macie doświadczenie w tym temacie?

    8599rjjgoveknms0.png
  • Lumiko Autorytet
    Postów: 662 295

    Wysłany: 12 października, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:
    Dziewczyny czy szczepiłyście się na Covid w ciąży? Obecnie jestem w 18 tyg ciazy dr Ż zaleca ... czy macie doświadczenie w tym temacie?

    Jesteś w ciąży🥰 super wiadomość !!! Cieszę się,że w końcu się udało😀 a jak się czujesz?

    91aga lubi tę wiadomość

    Starania naturalne styczeń 2017

    Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

    7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

    27 dpt 💓 i chłopak

    atdcanli6zykm8lv.png
  • Mikka Autorytet
    Postów: 396 350

    Wysłany: 12 października, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Witajcie.
    Czy któraś z Was może wie konkretnie które choroby genetyczne są badane przy NGS? Z góry dzięki za odpowiedź :)


    Dalia ja nie wiem, ale miło Cie tu widzieć po latach :)) jak Twoje maleństwo?:)

  • Mikka Autorytet
    Postów: 396 350

    Wysłany: 12 października, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Cześć, mam do was pytanie. Jak są badane wszystkie zarodki to ile zazwyczaj z tego jest poprawnych? Połowa? Może się zdarzyć tak że np na 4 badane wszystkie będą wadliwe? Czy jak transferowany jest poprawny zarodek to już napewno się przyjmie ?


    Nie ma reguły. Ja na 5 badanych 1 mialam nieprawidlowy. Zdarzają się przypadki ze wszystkie są nieprawidłowe.

    Co do przyjęcia również nie ma reguły... w moim przypadku 3 prawidłowe nie dały ciazy a 1 nieprawidłowy dal... wszyatko to kwestia indywidualna. Niestety nie działamy jak maszynki.

  • Bączek84 Przyjaciółka
    Postów: 93 47

    Wysłany: 12 października, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Cześć, mam do was pytanie. Jak są badane wszystkie zarodki to ile zazwyczaj z tego jest poprawnych? Połowa? Może się zdarzyć tak że np na 4 badane wszystkie będą wadliwe? Czy jak transferowany jest poprawny zarodek to już napewno się przyjmie ?

    Mogą być wszystkie wadliwe i u nas tak było. W pierwszej procedurze 3 zbadane i wszystkie nieprawidłowe, druga procedura to samo. Dopiero przy trzeciej udało się uzyskać aż 4 zarodka dobre. Drugi transfer dał ciążę:)

  • 91aga Ekspertka
    Postów: 136 54

    Wysłany: 13 października, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Jesteś w ciąży🥰 super wiadomość !!! Cieszę się,że w końcu się udało😀 a jak się czujesz?
    Po tych wszystkich nieudanych procedurach
    ...ciaza naturalna. Obecnie 18 tydzien 4 dzień. Fizycznie w porządku :) A psychicznie to ciagle niedowierzanie i obawa. Za 2 tyg polówkowe u dr Sz więc czekamy z niecierpliwością :-) ten czas leci Wasz synek już widzę prawie 3 miesiace !

    Lluiza, aka lubią tę wiadomość

    8599rjjgoveknms0.png
  • Lumiko Autorytet
    Postów: 662 295

    Wysłany: 13 października, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:
    Po tych wszystkich nieudanych procedurach
    ...ciaza naturalna. Obecnie 18 tydzien 4 dzień. Fizycznie w porządku :) A psychicznie to ciagle niedowierzanie i obawa. Za 2 tyg polówkowe u dr Sz więc czekamy z niecierpliwością :-) ten czas leci Wasz synek już widzę prawie 3 miesiace !

    Bardzo się cieszę🙂🙂mam nadzieję,że wszystkim tu walczącym Dziewczynom prędzej czy później się uda!!
    Ale Tobie (Wam) bardzo gratuluję🙂 obawy rozumiem,sama takie miałam.To normalne ,po ciągłej walce.
    Ja do połowy ciąży, za każdym razem jadąc na wizytę,autentycznie spodziewałam się najgorszych wiadomości,a tu psikus, okazywało,że o dziwo wszystko jest w porządku💁cisza i spokój trwały ok tygodnia po wizycie,a potem znowu jakiś strach i niepewność .Dlatego polecam detektor tętna płodu. Jak usłyszałam codziennie serduszko,to byłam dużo bardziej spokojniejsza.
    Wiadomo już czy dziewczyna ,czy chłopak? 🙂
    Trzymam za Was mocno kciuki ✊✊✊

    Tak, nasz Kacperek ma już prawie 3 miesiące. Często się uśmiecha ,przesypia nocki (z jedną przerwa na mleczko).Jest bardzo pogodny. Niestety mamy stwierdzone wodonercze II stopnia jednej nerki,więc co 2 tygodnie badanie moczu ,co 2 miesiące kontrola u nefrologa. Mam nadzieję,że na kontrolach się tylko skończy,bez zabiegów🙂

    91aga lubi tę wiadomość

    Starania naturalne styczeń 2017

    Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

    7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

    27 dpt 💓 i chłopak

    atdcanli6zykm8lv.png
  • ZielonaPaprotka Autorytet
    Postów: 1346 1592

    Wysłany: 14 października, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bączek84 wrote:
    Mogą być wszystkie wadliwe i u nas tak było. W pierwszej procedurze 3 zbadane i wszystkie nieprawidłowe, druga procedura to samo. Dopiero przy trzeciej udało się uzyskać aż 4 zarodka dobre. Drugi transfer dał ciążę:)
    To od czego to zależy? Zrobiliście coś innego przed 3 procedura?

    beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • ZielonaPaprotka Autorytet
    Postów: 1346 1592

    Wysłany: 14 października, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Nie ma reguły. Ja na 5 badanych 1 mialam nieprawidlowy. Zdarzają się przypadki ze wszystkie są nieprawidłowe.

    Co do przyjęcia również nie ma reguły... w moim przypadku 3 prawidłowe nie dały ciazy a 1 nieprawidłowy dal... wszyatko to kwestia indywidualna. Niestety nie działamy jak maszynki.
    To podają również nieprawidłowy? I wszystko się dobrze skończyło mimo że był nieprawidłowy ?

    beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • 91aga Ekspertka
    Postów: 136 54

    Wysłany: 14 października, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Bardzo się cieszę🙂🙂mam nadzieję,że wszystkim tu walczącym Dziewczynom prędzej czy później się uda!!
    Ale Tobie (Wam) bardzo gratuluję🙂 obawy rozumiem,sama takie miałam.To normalne ,po ciągłej walce.
    Ja do połowy ciąży, za każdym razem jadąc na wizytę,autentycznie spodziewałam się najgorszych wiadomości,a tu psikus, okazywało,że o dziwo wszystko jest w porządku💁cisza i spokój trwały ok tygodnia po wizycie,a potem znowu jakiś strach i niepewność .Dlatego polecam detektor tętna płodu. Jak usłyszałam codziennie serduszko,to byłam dużo bardziej spokojniejsza.
    Wiadomo już czy dziewczyna ,czy chłopak? 🙂
    Trzymam za Was mocno kciuki ✊✊✊
    Wiemy.... dr Sz na prenatalnych już powiedział że dziewczynka, test Harmony tylko to potwierdził:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 20:13

    Lumiko lubi tę wiadomość

    8599rjjgoveknms0.png
  • mao Autorytet
    Postów: 3082 2305

    Wysłany: 14 października, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:
    Dziewczyny czy szczepiłyście się na Covid w ciąży? Obecnie jestem w 18 tyg ciazy dr Ż zaleca ... czy macie doświadczenie w tym temacie?
    Ja się zaszczepiłam niedawno… dr Kru mówił, ze wiele kobiet już urodziło, które zaszczepiły się w ciąży i z nimi i dzieckiem było wszystko ok. Plus maleństwo odrazu było zabezpieczone przed Covidem. Także nie ryzykowałam- termin mam na styczeń… a zachorowań coraz więcej…Bolała mnie tylko ręka.

    91aga lubi tę wiadomość

    atdcj44jv390pb8f.png
    6sutskjoa0c9rt61.png
  • Bączek84 Przyjaciółka
    Postów: 93 47

    Wysłany: 15 października, 00:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    To od czego to zależy? Zrobiliście coś innego przed 3 procedura?

    Chodzilismy na akupunkturę! Wszystko inne bez zmian. Ja wierzę że to właśnie dzięki akupunkturze się udało. Nawet zarodkow uzyskaliśmy więcej.

    ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

  • Mikka Autorytet
    Postów: 396 350

    Wysłany: 15 października, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    To podają również nieprawidłowy? I wszystko się dobrze skończyło mimo że był nieprawidłowy ?


    Nornalnie jeśli wiadomo ze nieprawidłowy to nie, ale ja miałam świeży transfer i wynik otrzymałam pozniej.

    Można powiedzieć ze wszystko nie dobrze skończyło...

  • ZielonaPaprotka Autorytet
    Postów: 1346 1592

    Wysłany: 15 października, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Nornalnie jeśli wiadomo ze nieprawidłowy to nie, ale ja miałam świeży transfer i wynik otrzymałam pozniej.

    Można powiedzieć ze wszystko nie dobrze skończyło...
    Rozumiem, przykro mi

    beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • anka Autorytet
    Postów: 5804 2488

    Wysłany: 16 października, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej leczy się któraś u dr Beaty Paluch Kubiaczyk i może podzielić się opiniami?

    3 rok starań.
    A 👱‍♀️
    •HPV + dla DNA któregokolwiek z typów (31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68)
    Teraz cytologia w normie .
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌-> 4,83 ❌
    • DHEAS-O4 -19,66 (2,68-9,23)❌
    • Panel tarczycowy ✔
    • Hiperinsulinemia❌
    • panel krzepliwości ✔
    • witamina D 32,92 ✔
    • homocysteina 8,18 ( do obniżenia)
    • Ferrertna 20,3 ❌
    • Ana1 - ✔
    • mycoplasma ✔ chlamydia ✔ ureplasma ❌- leczenie.

    M 🧔
    •Parametry nasienia w normie.✔
    •Fragmentacja 9 % ✔
    ________
    Plan : konsultacja u Hematologa.
    Nigdy się nie poddam 💪
  • Kaaszkaa Znajoma
    Postów: 17 13

    Wysłany: 16 października, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Hej leczy się któraś u dr Beaty Paluch Kubiaczyk i może podzielić się opiniami?
    Uwielbiam te kobiete miłością dożywotnią Prowadzi konkretnie, zdecydowanie i nie ma z nie dyskusji. Podejmuje decyzje jakie uważa za nasłuszniejsze. Co mnie dziwilo na niektórych wizytach stara się robif tes tak żeby w przypadkach w których może robi żeby jak najmniej płacić np. Za leki.
    Będą ją polecać zawsze wszystkim i oby ta lekarka żyła wiecznie.

    Ale to oczywiście moja osobista opinia.

    truskawka26 lubi tę wiadomość

  • anka Autorytet
    Postów: 5804 2488

    Wysłany: 16 października, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaszkaa wrote:
    Uwielbiam te kobiete miłością dożywotnią Prowadzi konkretnie, zdecydowanie i nie ma z nie dyskusji. Podejmuje decyzje jakie uważa za nasłuszniejsze. Co mnie dziwilo na niektórych wizytach stara się robif tes tak żeby w przypadkach w których może robi żeby jak najmniej płacić np. Za leki.
    Będą ją polecać zawsze wszystkim i oby ta lekarka żyła wiecznie.

    Ale to oczywiście moja osobista opinia.
    A jak podchodzi do starań naturalnych?

    3 rok starań.
    A 👱‍♀️
    •HPV + dla DNA któregokolwiek z typów (31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68)
    Teraz cytologia w normie .
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌-> 4,83 ❌
    • DHEAS-O4 -19,66 (2,68-9,23)❌
    • Panel tarczycowy ✔
    • Hiperinsulinemia❌
    • panel krzepliwości ✔
    • witamina D 32,92 ✔
    • homocysteina 8,18 ( do obniżenia)
    • Ferrertna 20,3 ❌
    • Ana1 - ✔
    • mycoplasma ✔ chlamydia ✔ ureplasma ❌- leczenie.

    M 🧔
    •Parametry nasienia w normie.✔
    •Fragmentacja 9 % ✔
    ________
    Plan : konsultacja u Hematologa.
    Nigdy się nie poddam 💪
  • Madżka89 Autorytet
    Postów: 605 640

    Wysłany: 16 października, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ogłaszam POWRÓT 😁😁😁
    Za tydzień wizyta u pani Dr , decyzja o IVF podjęta .
    Strach miesza się z ekscytacją
    Czy każda z Was badała kariotyp?
    Poproszę o złote rady😉

    Lumiko, truskawka26, Promieniowanie lubią tę wiadomość

    08.2017 poronienie 9 tc

    Letrox 50, PAI-1, MTHFR

    06.2020 Medart Poznań

    14.10.20 IUI 🐒
    4.12.20 IUI 🐒
    3.04.21 IUI 🐒

    Mąż- Teratozoospermia

    10.2021-przygotowanie IVF
  • Lumiko Autorytet
    Postów: 662 295

    Wysłany: 17 października, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Kobietki ogłaszam POWRÓT 😁😁😁
    Za tydzień wizyta u pani Dr , decyzja o IVF podjęta .
    Strach miesza się z ekscytacją
    Czy każda z Was badała kariotyp?
    Poproszę o złote rady😉

    Super!
    Na pewno będziemy Ci (Wam) kibicować i trzymać mocno kciuki. Dla nas październik okazał się szczęśliwy...oby nie tylko dla nas😉
    Rozumiem Twoje emocje,moje też takie były...wszystko wydawało się takie trudne, był strach ,niepewność czy podołamy także pod względem finansowym,ale udało sie. Dr K jest profesjonalistką pod tym względem,bardzo skrupulatna,wszystko dokładnie Ci rozpisze ,więc nie masz się czego obawiać .
    My kariotypow nie robiliśmy .
    Co do rad...hmmm....ciężko teraz cos powiedzieć .jak będziesz miała wątpliwości to po prostu pytaj.
    Myślę,że na ten moment najważniejszy jest spokój ,postaraj się nie stresować,zdrowo odżywiać ....co do reszty dr Cię poprowadzi .
    Odwagi i powodzenia✊✊✊
    p.s. w razie czego służę pomocą 🙂

    Madżka89, Promieniowanie lubią tę wiadomość

    Starania naturalne styczeń 2017

    Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

    7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

    27 dpt 💓 i chłopak

    atdcanli6zykm8lv.png
‹‹ 2688 2689 2690 2691 2692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ