X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Jagodziankaa1994 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mart_bart wrote:
    ZApewne dowiesz sie od dra ile mniej więcej potrzebujecie czasu na diagnostykę. Sa kliniki, które niepoważnie podchodzą do tematu i badają kobiecie tylko hormony i jechane :/ znam takie przypadki.
    W Medart na szczęście podchodzą bardzo profesjonalnie do tematu. Np u mnie główna kwalifikacją do IVF byly słabe parametry nasienia męża. Ja generalnie zdrowa. Ale i tak byłam przemaglowana. Miałam biopsje endometrium (i tu niespodzianka bo wyszedl stan zapalny-->antybiotykoterapia--> ponowna biopsja juz ok), sono HSG, bardzo duzo badan krwi (gen KIR, nietolerancje pokarmowe, ASO itp), panel wirusowy. Wiele z tych badan jest wspólnych dla większości kobiet, ale możliwe ze u Ciebie bedą chcieć czegoś wiecej lub mniej, jeśli cos juz mialas wykonane (w dobrej jakości). Moja pierwsza wizyta odbyła sie pod koniec marca 2024, a IVF ostatecznie mialam w lutym 2025. Moge powiedziec, ze dwa mc w srodku "stracilam" na własne rzadanie, bo potrzebowalam czasu zeby sobie poukladac rozne rzeczy. Cieszę się, ze trafiłąm na taką klinikę, co najpierw diagnozuje a potem wykonuje transfer, bo sa miejsca, gdzie szasta sie materiałem genetycznym oraz psychika kobiety i robi IVF na łapu capu tj "po 3cim nieudanym IVF zabierzemy sie za diagnostyke" - jak dla mnie nie do pomyslenia. Tak wiec, kazdej z nas sie spieszy, gdy juz zapadnie wola na IVF, kazdy miesiac czekania boli. Ale warto odczekac swoje. Jestem po pierwszym w zyciu IVF i wiem, ze jest udany bo zostałam razem z mężem poddana sensownym badaniom. Zycze powodzenia

Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za tak wyczerpujące odpowiedzi, wiem,że dobrze trafiłam przychodząc tu do Was :)
    No nic, teraz muszę znów unieść głowę do góry i walczyć o tą moją wymarzoną dzidzię.
    Wszystkim nam życzę zdrówka ❤️

mart_bart lubi tę wiadomość

Starania od 03.2024

Ja 29l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy- reszta w normie

Mąż 25l.-badania nasienia bardzo dobre
  • Miśka00 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodziankaa1994 wrote:
    Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za tak wyczerpujące odpowiedzi, wiem,że dobrze trafiłam przychodząc tu do Was :)
    No nic, teraz muszę znów unieść głowę do góry i walczyć o tą moją wymarzoną dzidzię.

Dodatkowo mogę podpowiedzieć że jak dostaniesz skierowanie na badania witamin, nietolerancje, tarczycę, kiry itd to ja robiłam te badania u siebie bo wyszło mi o wiele taniej w szpitalnym laboratorium niż u nich w klinice. W klinice robiłam tylko te które musiałam mieć przy stymulacji i wynik musiałam mieć jaknajszybciej.

• bubuś Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodziankaa1994 wrote:

Jak pisze mart_bart w 100% się zgadzam
    Wynik immuno wyszedl mi wątpliwy więc dr K, dwa dni przed transferem zaproponowała żeby go odwołać. Nie ma transferowania na ślepo. I może by się udało, a może straciłabym zarodek, który jest dla mnie na wagę złota, bo szału w dwóch stymulacjach nie było

Jeśli masz wizytę w 3dc to nawet i lepiej 🙂

🙋🏼‍♀️ 91’ 🙋🏻‍♂️ 84’

Starania od 08.2022
    MedArt od 03.2024

Ważniejsze odkrycia 🧐
    AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość🔸 HLA-DQ2/DQ8 🆘 cross-match 33% 🆘

08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
    12.2024 -> IVF 🍀
‹‹ 3176 3177 3178 3179 3180
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ