MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
mart_bart wrote:ZApewne dowiesz sie od dra ile mniej więcej potrzebujecie czasu na diagnostykę. Sa kliniki, które niepoważnie podchodzą do tematu i badają kobiecie tylko hormony i jechane
znam takie przypadki.
W Medart na szczęście podchodzą bardzo profesjonalnie do tematu. Np u mnie główna kwalifikacją do IVF byly słabe parametry nasienia męża. Ja generalnie zdrowa. Ale i tak byłam przemaglowana. Miałam biopsje endometrium (i tu niespodzianka bo wyszedl stan zapalny-->antybiotykoterapia--> ponowna biopsja juz ok), sono HSG, bardzo duzo badan krwi (gen KIR, nietolerancje pokarmowe, ASO itp), panel wirusowy. Wiele z tych badan jest wspólnych dla większości kobiet, ale możliwe ze u Ciebie bedą chcieć czegoś wiecej lub mniej, jeśli cos juz mialas wykonane (w dobrej jakości). Moja pierwsza wizyta odbyła sie pod koniec marca 2024, a IVF ostatecznie mialam w lutym 2025. Moge powiedziec, ze dwa mc w srodku "stracilam" na własne rzadanie, bo potrzebowalam czasu zeby sobie poukladac rozne rzeczy. Cieszę się, ze trafiłąm na taką klinikę, co najpierw diagnozuje a potem wykonuje transfer, bo sa miejsca, gdzie szasta sie materiałem genetycznym oraz psychika kobiety i robi IVF na łapu capu tj "po 3cim nieudanym IVF zabierzemy sie za diagnostyke" - jak dla mnie nie do pomyslenia. Tak wiec, kazdej z nas sie spieszy, gdy juz zapadnie wola na IVF, kazdy miesiac czekania boli. Ale warto odczekac swoje. Jestem po pierwszym w zyciu IVF i wiem, ze jest udany bo zostałam razem z mężem poddana sensownym badaniom. Zycze powodzenia
Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za tak wyczerpujące odpowiedzi, wiem,że dobrze trafiłam przychodząc tu do Was
No nic, teraz muszę znów unieść głowę do góry i walczyć o tą moją wymarzoną dzidzię.
Wszystkim nam życzę zdrówka ❤️mart_bart lubi tę wiadomość
Starania od 03.2024
Ja 29l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy- reszta w normie
Mąż 25l.-badania nasienia bardzo dobre -
Jagodziankaa1994 wrote:Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za tak wyczerpujące odpowiedzi, wiem,że dobrze trafiłam przychodząc tu do Was
No nic, teraz muszę znów unieść głowę do góry i walczyć o tą moją wymarzoną dzidzię.
Wszystkim nam życzę zdrówka ❤️
Dodatkowo mogę podpowiedzieć że jak dostaniesz skierowanie na badania witamin, nietolerancje, tarczycę, kiry itd to ja robiłam te badania u siebie bo wyszło mi o wiele taniej w szpitalnym laboratorium niż u nich w klinice. W klinice robiłam tylko te które musiałam mieć przy stymulacji i wynik musiałam mieć jaknajszybciej. -
Jagodziankaa1994 wrote:Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za tak wyczerpujące odpowiedzi, wiem,że dobrze trafiłam przychodząc tu do Was
Wszystkim nam życzę zdrówka ❤️
Jak pisze mart_bart w 100% się zgadzam
Wynik immuno wyszedl mi wątpliwy więc dr K, dwa dni przed transferem zaproponowała żeby go odwołać. Nie ma transferowania na ślepo. I może by się udało, a może straciłabym zarodek, który jest dla mnie na wagę złota, bo szału w dwóch stymulacjach nie było
Jeśli masz wizytę w 3dc to nawet i lepiej 🙂🙋🏼♀️ 91’ 🙋🏻♂️ 84’
Starania od 08.2022
MedArt od 03.2024
Ważniejsze odkrycia 🧐
AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość🔸 HLA-DQ2/DQ8 🆘 cross-match 33% 🆘
08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
12.2024 -> IVF 🍀 -