MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoly wrote:Clexane i Fraxiparine zawierają inny rodzaj heparyny. W ciąży można brać, ale mówił, że jeśli biorę Clexane od początku to lepiej na nim zostać. Zmiana oczywiście tylko po kontakcie z lekarzem prowadzącym. Jeśli bierzesz 0,4 Cleaxne to on nie odpowiada takiej samej dawce Fraxiparine więc tu trzeba by było też pokombinować.
Dziękuję Moly za odpowiedź! Dr B mi ostatnio zasugerował tą fraxiparine bo słyszał że jest problem z clexana i że w Polsce jej nie ma byc itd. A ja już jestem na tym punkcie przewrazliwiona... bo to chyba na aptt się patrzy? Jakie masz? Bo ja mam 27,4 i tak ciągle mi się utrzymuje.. Ciekawi mnie czy będziesz mogła ją odstawić? -
nick nieaktualnyMada29 wrote:Dziękuję Moly za odpowiedź! Dr B mi ostatnio zasugerował tą fraxiparine bo słyszał że jest problem z clexana i że w Polsce jej nie ma byc itd. A ja już jestem na tym punkcie przewrazliwiona... bo to chyba na aptt się patrzy? Jakie masz? Bo ja mam 27,4 i tak ciągle mi się utrzymuje.. Ciekawi mnie czy będziesz mogła ją odstawić?
Nigdy tego nie badałam. U mnie Clexane jest chyba profilaktycznie po poronieniu. Zapytam się teraz na wizycie czy będę brała do końca ciąży. Wiadomo, że jak się Clexane ostatecznie skończy to nie będzie innego wyjścia, ale tak jak pisałam, ja mam w planach zrobić zapas do końca ciąży żeby potem się nie martwić.
Wiem, że za granicą są dostępne więc tak też można pokombinować jak się ma znajomych w Anglii, Niemczech itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 20:03
-
nick nieaktualnyOgólnie to wszyscy lekarze z którymi mialam doczynienia się dziwili ze mam przepisane clexane mimo tylko niskiego aptt.
Teraz mam 2 razy dziennie wiec już kompletnie zdziwieni i jeszczcze do tego acard.
Ordynator ze sw Rodziny u którego jak się potem okazało byłam mówił ze medart przepisuje nadwyrost ten clexane.
Ze był na jakiejs konferencji która prowadził profesor B ( czyli ojciec doktora B ) i ponoć jest mega mało przypadków przy których w ciazy się clexane itp przepisuje. Clexane powoduje odwapniania i może prowadzić do osteoporozy...
wiec możliwe ze nad wyrost chociaż ja przy trybie leżącym i tak mam ryzyko zakrzepicy wiec u mnie wskazanie jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 23:02
-
nick nieaktualny
-
a88 wrote:Dziewczyny, zwolnilam Wam brzuch
powodzenia!!
-
nick nieaktualny
-
a88 wrote:Dziewczyny, zwolnilam Wam brzuch
powodzenia!!
a88 lubi tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoly wrote:Mada detektor rewelacja!
Serducho słychać tak wyraźnie jak w gabinecie, nagraliśmy dźwięk i wysłaliśmy rodzicom
To super, bardzo się cieszę. Może też sobie takie coś sprawimy. Tylko Twoja Lili już jest duża a mój Bąbel o połowe mniejszy hihia tak się bałaś, że nie usłyszysz? a bez problemu wychwytuje bicie? mimo, że Lili rozrabia?
Jutro mamy wizytę i tak czekam na ten wynik pappa.. ;/ oni mówią przez telefon?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:48
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:To super, bardzo się cieszę. Może też sobie takie coś sprawimy. Tylko Twoja Lili już jest duża a mój Bąbel o połowe mniejszy hihi
a tak się bałaś, że nie usłyszysz? a bez problemu wychwytuje bicie? mimo, że Lili rozrabia?
Jutro mamy wizytę i tak czekam na ten wynik pappa.. ;/ oni mówią przez telefon?
Przez telefon dostałam tylko informacje, że wyniki bardzo dobre.
Usłyszeliśmy dosłownie po sekundzie i tak wyraźnie jak w gabinecieNa aukcji jest napisane, że najlepiej kupić w 16t. Decyzję o detektorze podjęłam, bo w zeszłym tygodniu miałam zatrucie z jelitówką, nie chciałam siać paniki, a trochę mnie sponiewierało. Dr mówił, żeby się nie martwić, ale dla dobra mojej psychiki chciałam usłyszeć Małą mimo, że ją czuję i to był strzał w 10
Jak usg wyszło elegancko to się nie martw za dużo Pappą, myśl o tym, że jutro swojego rapera zobaczysz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak byscie byly pod sciana to ja moge pomoc.
W Lodzi w wielu aptekach maja Clexane, wiec jak wyslecie mi recepte to ja wykupie i Wam wysle
Edit: kwestia kw, bo ja zadzialam jak wolontariatWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 21:10
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Jak byscie byly pod sciana to ja moge pomoc.
W Lodzi w wielu aptekach maja Clexane, wiec jak wyslecie mi recepte to ja wykupie i Wam wysle
Edit: kwestia kw, bo ja zadzialam jak wolontariat
Co to za dyskryminacja Poznania :pBella93 lubi tę wiadomość