X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Clexane i Fraxiparine zawierają inny rodzaj heparyny. W ciąży można brać, ale mówił, że jeśli biorę Clexane od początku to lepiej na nim zostać. Zmiana oczywiście tylko po kontakcie z lekarzem prowadzącym. Jeśli bierzesz 0,4 Cleaxne to on nie odpowiada takiej samej dawce Fraxiparine więc tu trzeba by było też pokombinować.

Dziękuję Moly za odpowiedź! Dr B mi ostatnio zasugerował tą fraxiparine bo słyszał że jest problem z clexana i że w Polsce jej nie ma byc itd. A ja już jestem na tym punkcie przewrazliwiona... bo to chyba na aptt się patrzy? Jakie masz? Bo ja mam 27,4 i tak ciągle mi się utrzymuje.. Ciekawi mnie czy będziesz mogła ją odstawić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Dziękuję Moly za odpowiedź! Dr B mi ostatnio zasugerował tą fraxiparine bo słyszał że jest problem z clexana i że w Polsce jej nie ma byc itd. A ja już jestem na tym punkcie przewrazliwiona... bo to chyba na aptt się patrzy? Jakie masz? Bo ja mam 27,4 i tak ciągle mi się utrzymuje.. Ciekawi mnie czy będziesz mogła ją odstawić?

Nigdy tego nie badałam. U mnie Clexane jest chyba profilaktycznie po poronieniu. Zapytam się teraz na wizycie czy będę brała do końca ciąży. Wiadomo, że jak się Clexane ostatecznie skończy to nie będzie innego wyjścia, ale tak jak pisałam, ja mam w planach zrobić zapas do końca ciąży żeby potem się nie martwić.
    Wiem, że za granicą są dostępne więc tak też można pokombinować jak się ma znajomych w Anglii, Niemczech itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 20:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to wszyscy lekarze z którymi mialam doczynienia się dziwili ze mam przepisane clexane mimo tylko niskiego aptt.
    Teraz mam 2 razy dziennie wiec już kompletnie zdziwieni i jeszczcze do tego acard.
    Ordynator ze sw Rodziny u którego jak się potem okazało byłam mówił ze medart przepisuje nadwyrost ten clexane.
    Ze był na jakiejs konferencji która prowadził profesor B ( czyli ojciec doktora B ) i ponoć jest mega mało przypadków przy których w ciazy się clexane itp przepisuje. Clexane powoduje odwapniania i może prowadzić do osteoporozy...
    wiec możliwe ze nad wyrost chociaż ja przy trybie leżącym i tak mam ryzyko zakrzepicy wiec u mnie wskazanie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 23:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zwolnilam Wam brzuch :) powodzenia!!

Mada29, Dominique1995, Bella93, Ruda2017, kornelkornel, Imbirek91, Moly, anna_b, Kaya85, Miśka90, juhaska, gabrysia111, anakonda, Lizzinka, Alberta, susełek, MalaHD, antonna lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Graaatuuulacje ❤

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 gratuluję! :) dużo zdrowia i pociechy z Małej :)
    To teraz czas na Anie ;)

Moly daj znać jak detektor się sprawdzi :)

a88 lubi tę wiadomość

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Gratuluję !! :)

a88 lubi tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje a88 <3

a88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:

a88 ogromne gratulacje! To już są 2 brzuszki do przejęcia ;)

a88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly daj znać jak detektor się sprawdzi :)

Mada detektor rewelacja! :D Serducho słychać tak wyraźnie jak w gabinecie, nagraliśmy dźwięk i wysłaliśmy rodzicom ;)

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Mada detektor rewelacja! :D Serducho słychać tak wyraźnie jak w gabinecie, nagraliśmy dźwięk i wysłaliśmy rodzicom ;)

To super, bardzo się cieszę. Może też sobie takie coś sprawimy. Tylko Twoja Lili już jest duża a mój Bąbel o połowe mniejszy hihi ;) a tak się bałaś, że nie usłyszysz? a bez problemu wychwytuje bicie? mimo, że Lili rozrabia? ;)
    Jutro mamy wizytę i tak czekam na ten wynik pappa.. ;/ oni mówią przez telefon?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    To super, bardzo się cieszę. Może też sobie takie coś sprawimy. Tylko Twoja Lili już jest duża a mój Bąbel o połowe mniejszy hihi ;) a tak się bałaś, że nie usłyszysz? a bez problemu wychwytuje bicie? mimo, że Lili rozrabia? ;)
    Jutro mamy wizytę i tak czekam na ten wynik pappa.. ;/ oni mówią przez telefon?

Przez telefon dostałam tylko informacje, że wyniki bardzo dobre.
    Usłyszeliśmy dosłownie po sekundzie i tak wyraźnie jak w gabinecie :) Na aukcji jest napisane, że najlepiej kupić w 16t. Decyzję o detektorze podjęłam, bo w zeszłym tygodniu miałam zatrucie z jelitówką, nie chciałam siać paniki, a trochę mnie sponiewierało. Dr mówił, żeby się nie martwić, ale dla dobra mojej psychiki chciałam usłyszeć Małą mimo, że ją czuję i to był strzał w 10 ;)
    Jak usg wyszło elegancko to się nie martw za dużo Pappą, myśl o tym, że jutro swojego rapera zobaczysz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:13

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem jest gdzies w Poznaniu Clexane 0,4 w aptece?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 19:03

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam do wszystkich aptek w dzielnicach: winogrady, piątkowo, naramowice i wilda i w żadnej nie było :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien temu chyba pol Poznania obdzwoniłam i udało mi się zdobyć clexane aż na 20dni ;(

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Mam ten sam problem jest gdzies w Poznaniu Clexane 0,4 w aptece?

Na Malwowej dostaliśmy.

klz9krhmyflvohw4.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 przyjelam zaproszenie ale nie moge wyslac wiadomosci.

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Dominique1995 przyjelam zaproszenie ale nie moge wyslac wiadomosci.

Wysłałam wiadomość :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byscie byly pod sciana to ja moge pomoc.
    W Lodzi w wielu aptekach maja Clexane, wiec jak wyslecie mi recepte to ja wykupie i Wam wysle :)

Edit: kwestia kw, bo ja zadzialam jak wolontariat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 21:10

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jak byscie byly pod sciana to ja moge pomoc.
    W Lodzi w wielu aptekach maja Clexane, wiec jak wyslecie mi recepte to ja wykupie i Wam wysle :)

Edit: kwestia kw, bo ja zadzialam jak wolontariat ;)

Co to za dyskryminacja Poznania :p

Bella93 lubi tę wiadomość

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ