X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Menopur-przechowywanie
Odpowiedz

Menopur-przechowywanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Kupiłam menopur, i w aptece udzielono mi informacji, że nie trzeba go trzymać w lodówce. Przeczytałam ulotkę, i jest inaczej przed rozpuszczeniem powinien być w lodówce. Był poza lodówką 22 godziny. Po przeczytaniu ulotki, od razu dałam go do lodówki. Myślicie, że nic się nie stało i mogę go użyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 09:55

Kalikali lubi tę wiadomość

• Kalikali Nowa

Wysłany: 11 lutego 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam podobna sytuacje. Menopur nierozpuszczony był po za lodowka 8h. Temp w pomieszczeniu pewnie Ok 22/23 stopni. Mogę rozpuścić i stosowac dalej czy muszę kupić nowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 08:25

Liz, Liz lubią tę wiadomość

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeden lek trzymałam też kilka godzin poza lodówką i z kliniki odpisali że parę godzin nie zaszkodzi. Co więcej, Gonal jedna dziewczyna z forum wysłała mi z Holandii, szedł 4 dni i wszystko z nim było w porządku

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • Liz Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    a po rozpuszczeniu gdzie trzymalyscie?

QUOTE=Kalikali]Cześć, mam podobna sytuacje. Menopur nierozpuszczony był po za lodowka 8h. Temp w pomieszczeniu pewnie Ok 22/23 stopni. Mogę rozpuścić i stosowac dalej czy muszę kupić nowy?[/QUOTE]

• Liz Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    a po rozpuszczeniu gdzie trzymalyscie?

QUOTE=Kalikali]Cześć, mam podobna sytuacje. Menopur nierozpuszczony był po za lodowka 8h. Temp w pomieszczeniu pewnie Ok 22/23 stopni. Mogę rozpuścić i stosowac dalej czy muszę kupić nowy?[/QUOTE]

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ