X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Menopur-przechowywanie
Odpowiedz

Menopur-przechowywanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Kupiłam menopur, i w aptece udzielono mi informacji, że nie trzeba go trzymać w lodówce. Przeczytałam ulotkę, i jest inaczej przed rozpuszczeniem powinien być w lodówce. Był poza lodówką 22 godziny. Po przeczytaniu ulotki, od razu dałam go do lodówki. Myślicie, że nic się nie stało i mogę go użyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 09:55

Kalikali lubi tę wiadomość

• Kalikali Nowa

Wysłany: 11 lutego 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam podobna sytuacje. Menopur nierozpuszczony był po za lodowka 8h. Temp w pomieszczeniu pewnie Ok 22/23 stopni. Mogę rozpuścić i stosowac dalej czy muszę kupić nowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 08:25

Liz, Liz lubią tę wiadomość

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeden lek trzymałam też kilka godzin poza lodówką i z kliniki odpisali że parę godzin nie zaszkodzi. Co więcej, Gonal jedna dziewczyna z forum wysłała mi z Holandii, szedł 4 dni i wszystko z nim było w porządku

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • Liz Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    a po rozpuszczeniu gdzie trzymalyscie?

QUOTE=Kalikali]Cześć, mam podobna sytuacje. Menopur nierozpuszczony był po za lodowka 8h. Temp w pomieszczeniu pewnie Ok 22/23 stopni. Mogę rozpuścić i stosowac dalej czy muszę kupić nowy?[/QUOTE]

• Liz Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    a po rozpuszczeniu gdzie trzymalyscie?

QUOTE=Kalikali]Cześć, mam podobna sytuacje. Menopur nierozpuszczony był po za lodowka 8h. Temp w pomieszczeniu pewnie Ok 22/23 stopni. Mogę rozpuścić i stosowac dalej czy muszę kupić nowy?[/QUOTE]

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ