X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną metformina - bole jajnikow, plamienia, inne objawy
Odpowiedz

metformina - bole jajnikow, plamienia, inne objawy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, prosze o pomoc i jakies wskazowki. Do lekarza moge isc dopiero pod koniec czerwca, a martwia mnie moje objawy. Od 3 cykli biore glucophage, hormony mam w porzadku, nie mam typowych objawow PCO oprocz 10 i 12 pecherzykow w jajnikach i na tej podstawie stwierdzenie ze sa to policystyczne jajniki. Biore glucophage zeby zapobiegac poronieniom. Miesiaczki zawsze mialam regularne.
    Od czasu kiedy zaczelam brac glucophage obserwuje sporo dziwnych objawow: czuje jajniki, bola bardzo przez wiele dni w cyklu, po miesiaczce mam brazowe plamienia. Generalnie czuc ze ciagle cos sie dzieje...czy ktoras z Was miala takie objawy? czy to moze byc wynikiem glucophage?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ