X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Miesiączka po Laparoskopii
Odpowiedz

Miesiączka po Laparoskopii

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia00809 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane proszę powiedzcie mi ! Dnia 22.10 milam wykonaną laparoskopie z histeroskopią i sprawdzanie drożności. Diagnoza endometroza 1 stopnia, drożność ok. Usunięto pojedyncze ogniska. Zabieg mialam wykonywany w 13 dniu cyklu. Aktualnie mija 27 dzień cyklu a okresu brak. Moje cykle średnio to co 25 dni. Moje pytanie brzmi jak długo czekaliście na okres po laparoskopii? W którym momencie powinnam się martwić jeżeli miesiączka się nie pojawi, jak to wyglądało u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 12:43

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po histero z laparo, dostałam okres w podobnym terminie, może kilka dni poźniej.
    Wydaje mi się, opoźnieniem do tyg, nie masz się co przejmować. Na pewno też trochę się wtedy stresowałaś, a mi np stres przesuwa okres.
    A wspołżyłaś po zabiegu ?

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Kasia00809 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Ja po histero z laparo, dostałam okres w podobnym terminie, może kilka dni poźniej.
    Wydaje mi się, opoźnieniem do tyg, nie masz się co przejmować. Na pewno też trochę się wtedy stresowałaś, a mi np stres przesuwa okres.
    A wspołżyłaś po zabiegu ?
    Nie współżyłam, zrobiliśmy sobie przerwę 😉 stosunek był przed zabiegiem ale to raczej chyba nie możliwe żeby w tym cyklu stał się cud.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 19:38

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ