Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Mini IVF

Oceń ten wątek:
  • Martit Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie w kolejnej klinice. Pani dr po badaniu usg kazała powtórzyć amh, bo aż niemożliwe, że jest tak niskie. I prawy jajnik ruszył, widocznych jest kilka pęcherzyków. Jestem w szoku!
    Od jutra wchodzę w cykl sztuczny, 6 tyg tabletek anty, a potem duże dawki. Takie koniec ze stymulacją mini, ale przy niskiej rezerwie konieczne suplementować koenzym q10, wit B, folian, omega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 19:15

Promyczek 2024 lubi tę wiadomość

preg.png
  • asiaa Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też jestem na mini we wtorek jade na pierwsze USG. Boli bardziej z prawej strony niż z lewej już się nakręcam. Mwm przez pierwsze 6dni men 75 potem 150 przez kolejne 3 dni i po 3razy dziennie clostibegyt bo go wolałam zamiast Lametty. Boję się bo cudów nie spodziewam sie ale jakiś efekt byłby miło wskazany.

2017 ur chłopczyk zdrowy, 2023- Amh 1,2, 37at 1procedura ivf, protokół krótki pobranych 6komorek została jedna blastka 4.22 -cb 6tydz. Hsg ok. 2024 początek mini stymulacji Eurofertil, 7blastek trzy póki co przebadane po pgta i 2zdrowe . Reszta czeka. 1 Transfer 25.06.24. 7dpt 30beta HCG, 9dpt 98 , 11dpt 298, 21dpt 16627,5 , 26dpt jest serducho
  • Undetua Znajoma

Wysłany: 15 maja 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Jak Wam idzie z mini? Ja jestem w trakcie przygotowywania do transferu po jednym cyklu przerwy. Właśnie czekam na pierwsze USG w 10dc. Biorę jak dotąd estrofem i tysiąc supli polecanych na tym forum. Plus ananasy morele orzechy brazylijskie migdały i zakwas z buraka.

• LenA Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2025, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Czy ktoras ma moze do polecenia klinikę ktora specjalizuje sie w Mini IVF? Strasznie ciezko znalesc kogos z doswiadczeniem. Jestem z Krakowa ale w zasadzie wszystko na terenie Polski bedzie ok :)

Start 03.2023
    🙎‍♀️ 35--> AMH: mar 34- 0,79 paź 23- 0,24.....🤯
    🙎‍♂️36- HBA 17%

Stymulacja Lametta 4 cykle ❌️
    1 IUI gru 23 ❌️ Pęcherzyki nie pękły 😩
    2 IUI sty 24 cykl naturalny, pęcherzyk pękł 🌈
    Czekamy... 27 sty testowanie 🍀
    Nic z tego :(

lip 24- Start 1 IVF
    Mamy 8 pęcherzyków przy AMH 0,4 🥰
    31.07- Punkcja 🤞
    6 pobranych, 3 MMI, 2 zapłodnione...
    Została jedna blastka
    13.08 --> Beta 59.28 mIU/ml. ..........🤞🥰
    16.08--> Beta 415 mlU/ml 🥰
    19.08--> Beta 1604,24 mlU/ml 🥰
    05.09--> Mamy <3 🥰
    13.09- Serduszko nie bije 😩 </3
    27.12- IVF 2
    06.01.25- punkcja --> 7 pobranych komórek 🤞
    07.01.25--> tylko 2 dojrzałe 😩--> Transfer❌️
    styczen 25- IVF 3
    punkcja--> 6 komorek i 6 MMI!
    3 blastki ❄️❄️❄️ (5.2.2, 5.2.3, 4.3.3)
    luty 25- IVF 4
    kommórki pękly przedwczesnie
    0 zarodków 😩
    kwiecien 25- IVF 5
    25.04 punkcja- 6 kompleksów🥰
    3 MMI--> ❄️ 3.2.2
    04.07.2025- Naturalna ciaża <3
  • Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2025, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy jest jeszcze ktoś po mini stymulacji? Lekarz mi coś o tym wspominał, ale nie wiem, czy to daje jakieś efekty. Jak było u Was? Chodzi mi o realne efekty, a nie o kwestię samopoczucia w trakcie mini. Dzięki! :)

1️⃣ UCZKiN, 3 x IUI ☹️
    2️⃣ INVIMED
    👉ivf (prot.krótki) - 2 zarodki, świeży cykl, beta 0 ☹️
    👉ivf (prot.długi ❄️5 x blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️
    6. Beta 0 ☹️ (włączona suplementacja)
    👉ivf (prot.krótki +orgalutran), 35 lat i spadek AMH (1,00), 3 komórki, 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie.
    3️⃣ NOVUM histeroskopia OK; AMH 1,14
    4️⃣ Invicta (prot. długi), 2xblast❄️, 1 ok po PGT-A
    6dpt - beta 20; 7dpt - beta 40; 10dpt - beta 90
    12dpt - beta 218; 14dpt - beta 354; 17dpt - beta 491; 19dpt - beta 445 💔

💃
    ✅️ ok CD138, drożność, KIRy, panel ANA i ENA, zespół antyfosfolipidowy, kariotypy, grubość endo, tarczyca, celiakia, trombofilia
    ✅️ Własne cykle
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
    TEST UMA ❌️ wysoka kurczliwość
    🏃‍♂️
    Wyniki partnera OK (suplementacja, dieta)
  • Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2025, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Hej, czy jest jeszcze ktoś po mini stymulacji? Lekarz mi coś o tym wspominał, ale nie wiem, czy to daje jakieś efekty. Jak było u Was? Chodzi mi o realne efekty, a nie o kwestię samopoczucia w trakcie mini. Dzięki! :)

Ja miałam dwie mini stymulacje w Eurofertil. Efekty gorsze niż przy "normalnej" stymulacji w PL. <oje AMH - 1-0,87.

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ