X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Mini IVF

Oceń ten wątek:
  • Martit Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie w kolejnej klinice. Pani dr po badaniu usg kazała powtórzyć amh, bo aż niemożliwe, że jest tak niskie. I prawy jajnik ruszył, widocznych jest kilka pęcherzyków. Jestem w szoku!
    Od jutra wchodzę w cykl sztuczny, 6 tyg tabletek anty, a potem duże dawki. Takie koniec ze stymulacją mini, ale przy niskiej rezerwie konieczne suplementować koenzym q10, wit B, folian, omega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 19:15

Promyczek 2024 lubi tę wiadomość

wiek 40 l
    AMH 04.23 - 0,7
    07.23- 0,67
    04.24- 0,44

09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
    25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
    20.11.23 transfer
    5 dpt prog 30,97
    7 dpt⏸️
    9 dpt 💔
    08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
  • asiaa Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też jestem na mini we wtorek jade na pierwsze USG. Boli bardziej z prawej strony niż z lewej już się nakręcam. Mwm przez pierwsze 6dni men 75 potem 150 przez kolejne 3 dni i po 3razy dziennie clostibegyt bo go wolałam zamiast Lametty. Boję się bo cudów nie spodziewam sie ale jakiś efekt byłby miło wskazany.

2017 ur chłopczyk zdrowy, 2023- Amh 1,2, 37at 1procedura ivf, protokół krótki pobranych 6komorek została jedna blastka 4.22 -cb 6tydz. Hsg ok. 2024 początek mini stymulacji Eurofertil, 7blastek trzy póki co przebadane po pgta i 2zdrowe . Reszta czeka. 1 Transfer 25.06.24. 7dpt 30beta HCG, 9dpt 98 , 11dpt 298, 21dpt 16627,5 , 26dpt jest serducho
  • Undetua Znajoma

Wysłany: 15 maja 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Jak Wam idzie z mini? Ja jestem w trakcie przygotowywania do transferu po jednym cyklu przerwy. Właśnie czekam na pierwsze USG w 10dc. Biorę jak dotąd estrofem i tysiąc supli polecanych na tym forum. Plus ananasy morele orzechy brazylijskie migdały i zakwas z buraka.

• LenA Koleżanka

Wysłany: 27 maja, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Czy ktoras ma moze do polecenia klinikę ktora specjalizuje sie w Mini IVF? Strasznie ciezko znalesc kogos z doswiadczeniem. Jestem z Krakowa ale w zasadzie wszystko na terenie Polski bedzie ok :)

Start 03.2023
    🙎‍♀️ 35--> AMH: mar 34- 0,79 paź 23- 0,24.....🤯
    🙎‍♂️36- HBA 17%

Stymulacja Lametta 4 cykle ❌️
    1 IUI gru 23 ❌️ Pęcherzyki nie pękły 😩
    2 IUI sty 24 cykl naturalny, pęcherzyk pękł 🌈
    Czekamy... 27 sty testowanie 🍀
    Nic z tego :(

lip 24- Start 1 IVF
    Mamy 8 pęcherzyków przy AMH 0,4 🥰
    31.07- Punkcja 🤞
    6 pobranych, 3 MMI, 2 zapłodnione...
    Została jedna blastka
    13.08 --> Beta 59.28 mIU/ml. ..........🤞🥰
    16.08--> Beta 415 mlU/ml 🥰
    19.08--> Beta 1604,24 mlU/ml 🥰
    05.09--> Mamy <3 🥰
    13.09- Serduszko nie bije 😩 </3
    27.12- IVF 2
    06.01.25- punkcja --> 7 pobranych komórek 🤞
    07.01.25--> tylko 2 dojrzałe 😩--> Transfer❌️
    styczen 25- IVF 3
    punkcja--> 6 komorek i 6 MMI!
    3 blastki ❄️❄️❄️ (5.2.2, 5.2.3, 4.3.3)
    luty 25- IVF 4
    kommórki pękly przedwczesnie
    0 zarodków 😩
    kwiecien 25- IVF 5
    25.04 punkcja- 6 kompleksów🥰
    3 MMI--> ❄️ 3.2.2
    04.07.2025- Naturalna ciaża <3
  • Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy jest jeszcze ktoś po mini stymulacji? Lekarz mi coś o tym wspominał, ale nie wiem, czy to daje jakieś efekty. Jak było u Was? Chodzi mi o realne efekty, a nie o kwestię samopoczucia w trakcie mini. Dzięki! :)

1️⃣ UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    2️⃣ INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarod. 3dni, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️5 x blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza (włączona suplementacja)
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    3️⃣ NOVUM histeroskopia OK; brak środków z programu rządowego (!!!), powtórzone AMH 1,14
    4️⃣ Invicta (prot. długi)

💃
    ✅️ ok CD138, drożność, KIRy, panel ANA i ENA, zespół antyfosfolipidowy, kariotypy, grubość endo, tarczyca, celiakia, trombofilia
    ✅️ Własne cykle
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
    🏃‍♂️
    Wyniki partnera idealne (po suplementacji, zmianie diety)
  • Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 16 lipca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Hej, czy jest jeszcze ktoś po mini stymulacji? Lekarz mi coś o tym wspominał, ale nie wiem, czy to daje jakieś efekty. Jak było u Was? Chodzi mi o realne efekty, a nie o kwestię samopoczucia w trakcie mini. Dzięki! :)

Ja miałam dwie mini stymulacje w Eurofertil. Efekty gorsze niż przy "normalnej" stymulacji w PL. <oje AMH - 1-0,87.

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ