Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Mrożenie komórek jajowych - nowotwór
Odpowiedz

Mrożenie komórek jajowych - nowotwór

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • cumversation Nowa

Wysłany: 20 grudnia 2025, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Niestety ostatnio zdiagnozowano u mnie nowotwór z czym nie ukrywam jest mi ciężko. Od roku staraliśmy się o dziecko i niestety się nie udało. Miałam podwyższony androgen i testosteron, próbowaliśmy zbić samym spironolaktonem ale bez skutku. Wiadomość o mojej chorobie jest dla mnie więc podwójnie ciężka, gdyż będę musiała przerwać starania. Na dana chwile jeszcze nie wiem czy będę mieć chemię i/lub radioterapię bo nowotwór nie jest prawdopodobnie złośliwy wobec czego chce zamrozić komórki jajowe. Czy któraś z was korzystała z zamrożenia komórek w ramach projektu NFZ onkofertil? Jeśli tak ile trwa taka kwalifikacja i czy jeden cykl stymulacji to wystarczająco? Jak wyglądała wasza procedura?

Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

• Andzia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cumversation wrote:
    Cześć dziewczyny

Niestety ostatnio zdiagnozowano u mnie nowotwór z czym nie ukrywam jest mi ciężko. Od roku staraliśmy się o dziecko i niestety się nie udało. Miałam podwyższony androgen i testosteron, próbowaliśmy zbić samym spironolaktonem ale bez skutku. Wiadomość o mojej chorobie jest dla mnie więc podwójnie ciężka, gdyż będę musiała przerwać starania. Na dana chwile jeszcze nie wiem czy będę mieć chemię i/lub radioterapię bo nowotwór nie jest prawdopodobnie złośliwy wobec czego chce zamrozić komórki jajowe. Czy któraś z was korzystała z zamrożenia komórek w ramach projektu NFZ onkofertil? Jeśli tak ile trwa taka kwalifikacja i czy jeden cykl stymulacji to wystarczająco? Jak wyglądała wasza procedura?

Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Nie wiem czy jeden cykl (choć myślę że to do dogadania z lekarzem) ale ty kochana jesteś w takiej sytuacji że masz pierwszeństwo więc dla Ciebie kwalifikacja to czysta formalność 😊
    Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia ❤️

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    👧:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    👦:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • cumversation Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2025, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Nie wiem czy jeden cykl (choć myślę że to do dogadania z lekarzem) ale ty kochana jesteś w takiej sytuacji że masz pierwszeństwo więc dla Ciebie kwalifikacja to czysta formalność 😊
    Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia ❤️

Bardzo dziękuję ♥️ mam nadzieję ze uda się spełnić marzenie o dziecku

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ