Na jaki transfer się zdecydować
-
Cześć dziewczyny,
Zastanawiam się czy kwestia transferu świeżego bądź mrożonego ma znaczenie na powodzenie procedury. Zastanawia mnie też, czy transfer 5 dniowej blastki też zwiększa szansę powodzenia. Jakie jest Wasze zdanie, bądź też doświadczenie w tym zakresie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2022, 16:45
-
Jak masz możliwość świeżego to próbuj świeży bo to zawsze cykl do przodu. Jak nie ma takiej opcji to te mrożone dają statystycznie bardzo podobne wyniki. Transfer blastocysty ma statystycznie większą szansę powodzenia niż 2dniowiec czy motyla wynika to z tego faktu że jest już poprostu na dalszym etapie rozwoju.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2022, 01:12
👩'88 🙎🏻♂️'88
starania od 2017
Endometrioza głęboko naciekająca ENZIAN A3B2C3
Endometrioza otrzewnowa IV stopień; Adenomioza
Hormony w normie✔️ Kariotypy ✔️ bakteriologia✔️MTHFR - homozygota ❌
V Leiden ✔️ SonoHSG✔️AMH 3,98 ✔️ TSH 1,98 euthyrox 75mg ✔️FT4,FT3, Anty-TPO, Anty-TG✔️
Przeciwciała kardiolipinowe IGg i IgM✔️krzywa glukozy i insuliny ✔️ ANA✔️ histerskopia ✔️
Mąż 💪👌
2*ICSI nieudane - 3 transfery
08.2021 - operacja endometriozy
04.2022 - II kreski naturals
08.12.2022 -51cm 2320g MOJA Córeczka! -
Katarzyba wrote:Jak masz możliwość świeżego to próbuj świeży bo to zawsze cykl do przodu. Jak nie ma takiej opcji to te mrożone dają statystycznie bardzo podobne wyniki. Transfer blastocysty ma statystycznie większą szansę powodzenia niż 2dniowiec czy motyla wynika to z tego faktu że jest już poprostu na dalszym etapie rozwoju.
-
Moniatka wrote:Cykl do przodu, pod warunkiem, że będzie co transferować w kolejnym miesiącu. Po pierwszej procedurze nie miałam takiej możliwości i transferowałam 3 dniowca, bo nie było już nic więcej ☹️ Jestem w trakcie drugiej procedury i chciałabym móc transferować 2 blastocysty. Zobaczymy, czy moje plany się powiodą. Lekarz zapytał mnie o jakim transferze myślę, a ja niemam bladego pojęcia, co jest dla mnie lepsze.
To chyba lekarz powinien wiedzieć co dla pacjentki lepsze. Wiadomo, że są lekarze, którzy wolą transfery świeże a inni mrożone. Wszystko zależy też od całej procedury. Mój lekarz akurat jest za transferem mrożonym na cyklu naturalnym. Tu artykuł o jego metodzie: https://plodnosc.pl/in-vitro-w-cyklu-naturalnym-jak-zajsc-w-ciaze-bez-stymulacji-hormonalnej/
Przeszłam dokładnie tym trybem opisanym w artykule. Dr nie podał mi żadnych leków (poza suplementami) w cyklu, w którym był transfer FET. Transfer udany.👩 Ona '88 👦 On '86 👶 Naturalsik '15 ❤️
👩 Ona 🔹Histeroskopia 11.20 🔹SONO HSG 09.21 (niedrożne jajowody, udało się udrożnić) 🔹 IO (opanowana) 🔹 Endometrioza 🔹 AMH 3,12
👦 On 🔹obniżone parametry nasienia
IUI: 10.21 ❌ 11.21 ❌ 12.21 ❌ 01.22 ❌
IVF start 03.22: punkcja 04.22, ❄️3AB ❄️3BB ❄️6BB
▶️ FET 02.05.22, cykl naturalny ❄️3AB
7 dpt: beta 100,38
18 dpt: pęcherzyk ciążowy
28 dpt: CRL: 0,96 cm, ❤️130 bpm
12w5d: CRL: 6,46 cm, Sanco: zdrowy chłopiec wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego
38w5d: 2900 g szczęścia jest już na świecie ❤️ poród SN -
Mushka wrote:To chyba lekarz powinien wiedzieć co dla pacjentki lepsze. Wiadomo, że są lekarze, którzy wolą transfery świeże a inni mrożone. Wszystko zależy też od całej procedury. Mój lekarz akurat jest za transferem mrożonym na cyklu naturalnym. Tu artykuł o jego metodzie: https://plodnosc.pl/in-vitro-w-cyklu-naturalnym-jak-zajsc-w-ciaze-bez-stymulacji-hormonalnej/
Przeszłam dokładnie tym trybem opisanym w artykule. Dr nie podał mi żadnych leków (poza suplementami) w cyklu, w którym był transfer FET. Transfer udany. -