Najlepsza wit d3 albo zestaw suplementow
-
nick nieaktualny
-
Click a duży masz niedobór wit d3? robiłaś badania z krwi?
Ja miałam dość duży bo mój wynik oscylował gdzieś koło 20 przy minimum 30. Moja endokrynolog powiedziała, ze jak na ciążę (tzn. jak na chęć zajścia) to najlepszy wynik jest ok. 60.
Ja dostałam na recepte krople vigantol przez miesiąc 10 kropel dziennie, następnie 4 krople dziennie aż do wykończenia opakowania, a jak się skończy to już w tabletkach vigantoletten (czy jakoś tak) 2 tabl. dziennie.
Ale jak ta kuracja zadziała to jeszcze nie wiem bo na kontrolne badania mam iść dopiero za 1,5 miesiąca...
Co do suplementów to moja lekarka poleciła "Mama DHA Premium Plus", ale ja tego na razie nie stosuje bo mam pokupowane jeszcze wcześniej zapasy kwasu foliowego i innych suplementów i najpierw muszę je zużyć -
nick nieaktualnyHej .niedobór napewno ale nie wiem na jakim poziomie .lekarz karze suplementów ac ponieważ mojej choroby ograniczają wchłanianie a jest to nie zbędne do za ciążenia gdyż ta witamina w brzuchu przemienia się w hormon który wpływa na inne ważne rzeczy .niestety ogólnie mówię bo tyle wiem a sam przekaz od lekarza dał mi do zrozumienia że to bardzo ważne
-
Vitrum d3 forte ma fajny skład i odpowiednią dawkę zwłaszcza na okres jesienno-zimowy. Stosujemy w domu od lat i się sprawdzaStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
click wrote:Hej .niedobór napewno ale nie wiem na jakim poziomie .lekarz karze suplementów ac ponieważ mojej choroby ograniczają wchłanianie a jest to nie zbędne do za ciążenia gdyż ta witamina w brzuchu przemienia się w hormon który wpływa na inne ważne rzeczy .niestety ogólnie mówię bo tyle wiem a sam przekaz od lekarza dał mi do zrozumienia że to bardzo ważne
Dziwne, że skoro lekarz zalecił Ci suplementacje to nie przepisał Ci nic konkretnego albo chociaż nie polecił konkretnych preparatów.
Moja pani dr twierdzi, że jeśli chodzi o wit. D to ta wersja w płynie lepiej się wchłania niż tabletki, więc szybciej można uzyskać lepszy efekt - poprawę wyniku. No tylko że trzeba mieć na nie receptę.
Ponadto ja jeszcze oprócz vigantolu dostałam jod (dokładnie chyba preparat nazywa się jodid 200) 1 tabl. dziennie. -